| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 18607  [Dalších 17327 >>]
Li. 14175

Re: pomoooc

14.12.2004 16:22:54
Na co si pořád stěžuješ? Včera jsi skuhrala, že se Kuba stromečku vůbec nevěnuje, že ho nezaujal. Dnes se snaží to napravit a ty zase nejsi spokojená...
Utopýr 9323

Re: Re: Re: Tak jsem tu

14.12.2004 16:21:34
nazdar huhulaku, slibila, ale musim pockat, az nam je nekdo posle ...
Utopýr 9323

pomoooc

14.12.2004 16:20:23
Kuba otrhava ozdoby ze spodnich vetvi stromecku. Prave rozmacknul jednoho andilka = upadla mu ruka (andilkovi)
Li. 14175

Re: Re: Tak jsem tu

14.12.2004 15:48:49
Cisco, neslibovala jsi nám fotky trejdy alias Lucifera? Vyhlížím je snad žádostivěji, než Ježíška :oDDDDDDDD.
Li. 14175

Re: Tak jsem tu

14.12.2004 14:56:33
Tak jsem se vrátila od kadeřnice. Přede mnou tam bylo děvče, které si nechalo udělat melír s tím, že si přes něj dá barvu. Když ale vidělo melír, moc se jí líbil a barvu si rozmyslelo. Barva byla už rozmíchaná a tak ji zaplatilo.
Mě kadeřnice už dlouho přesvědčuje, ať si dám na vlasy barvu a tak mi tuhle namíchanou nabídla. Hm, hm, nevypadá to na hlavě špatně. Jen mají pravdu ti, kteří tvrdí, že od určitého věku by si ženy neměly ztmavovat vlasy. Mám pocit, že mi jsou vidět dokonce i vrásky, které nemám :o((. Ale zítra jdu na kosmetiku, tak to snad trošku napravím. Jo jo Severko, Karkulínko a vy ostatní. Takhle se správná žena připravuje na vánoce. Pečení cukroví a úklid domácnosti přenechá jiným :oD.
Jé, já vlastně ani nenapsala, co mám teď za barvu. Takže: tmavě hnědou s nápadným měděným odleskem :o).
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Tak jsem tu

14.12.2004 14:16:17
Ahojky!

Téda, teprve je po poledni a já už jsem grogy :o((, záda vůbec necítím. Plavčo bylo fajn, naposledy v tomto roce. Doma bordel, hrůza. A budu muset poklidit, protože večer nám přijdou odečítat měřáky na topení a vodu. Takže nejen poklidit, ale hnout s celou řadou skříněk v obýváku, ach jo. Ráda bych si na zítra připravila aspoň dvě těsta... no kdy já budu ležet, to fakt nevím.

Print, jak svícínky, tak zvonečky na okně jsou zlatá kontura a žlutý vnitřek. Zlatou barvu jsem taky nesehnala.

Domácí Baileys taky dělávám, ale mám trošku jiný recept s medem, vanilk. cukrem a vanilkovým pudinkem navíc. Rumu podle chuti. Mám to od Petra Novotného a říká tomu likér Květa. Akorát se to dlouho nedá v lednici skladovat, tak 2-3 týdny, pak to začíná s tím pudinkem rosolovatět a už to není tak dobré. Já bych spíš uvítala receptík na nakládaný balkánský sýr, nemáte někdo?

Tak, není mi dopřána chvilka klidu, letím do školky pro prcka...
Šťastná To Žena 12756

Re: Receptíky

14.12.2004 11:45:18
Alíku ten náš kočár je na konci rovnej, včera jsem to zkoušela znovu, ono by to samozřejmě šlo, ale myslim, že je teď Eli líp v tom Deltimovi, tak ho přes zimu asi nechám, drahouš bude nadšenej, zrovna včera si pochvaloval jaký je to jiný poježdění než s tím druhým, :-)) - jak malej :-))))

Li - tak to moc gratuluju k vánočnímu dárku - kéž by to Zdendovi nějakej čas vydrželo co???? Já jsem byla vzbuzena jako vždy v osm. - žádná sláva, ale potkala jsem známou a těm se jejich klouček nějakej čas budil ve čtyři hodiny ráno - no brrrrr :-((((

SEV Tebe jsem se chtěla zeptat, jakou barvou jsi vymalovavala ty svícny?? - přijde mi jako zlatá, a mě v krámě tvrdili, že zlatá se nedělá, jen jako kontura.

ALíku dárky na poslední chvíli - je to sice hoňka, ale mě to baví :-))) a myslim, že jsme žádný takový blbosti (hlavně něco za každou cenu koupit) nekoupili. řekla bych že právě letos naopak jsme vybrali moc dobře :-))))) Ještě něco pro babičku s dědou, ségru a jejího drahýho (ale ty si to vymysleli a vyberou sami) no a tchyně - pro kterou mě nenapadá vůbec nic. Ta moje tchyně je děsná, chjo, vůbec se na ní netěšim, a to ani kvůli vánocům a míru a pohodě a klidu a kdoví kvůli čemu ještě (nedávno zase perlila drahoušovi do telefonu, vždycky mám 100 chutí jí vystřelit někam na Mars aby tady na Zemi dala pokoj :-)))) )
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Receptíky

14.12.2004 10:13:17
Labu a všichni ostatní, píšu vám pár našich receptů. No něco jsme získali od známých, každopádně jsou vyzkoušené a dobré.

Baileys

2 kondenzovaná mléka
mandlová tresť
1 mandlový nebo karamelový puding
0,5 l rumu

mléko v neotevřené plechovce dáme do hrnce a dvě hodiny vaříme. Klasicky uvaříme puding, bez cukru.
Puding rozmixujeme s mlékem, rumem a trestí a dáme do lednice.

Studentská pečeť

250 g ztuženého tuku
200 g práškového cukru
3 vejce
3 pol. lžíce kakaa
3 tatranky
100 g sekaných oříšků
1 sáček bonbonů želé
100 g rozinek

Tuk s vejci, cukrem, kakaem mícháme ve vodní lázni. Když je masa hladká, přidáme posekané tatranky, ořechy, bonbony a předem namočené rozinky. Vše důkladně promícháme a nalijeme do máslem vymazané formy a necháme ztuhnout.

Rafaelo

25 dkg ztuženého tuku
1 kondenz. slaz. mléko
oříšky (mandle), kokos

Tuk rozehřát a zchladit, přidat mléko, umixovat a přidat dvě lžíce kokosu a oříšky. Ochladit a potom dělat kuličky, které obalujeme v kokosu.

Labu, my děláme hermelín asi takhle:

Hermelín rozkrojit, potřít rozmačkaným česnekem, nadroboučko nakrájenou cibulí, koření podle chuti, sl. i pál. paprika, nebo směs na gril, co máte rádi, drcený pepř, jak kdy. Skládat do lahve a střídat s vrstvami na kolečka nakrájené cibule a přidat celé feferonky a zalít olejem a nechat rozležet. Dobrou chuť. Je to dobrůtka.

Jinak u nás vše při starém. Dáda se lepší v nočním spaní, opakuje když říkám eeee, a hrozně se už třetí den cpe. což jsem ráda. Jdu ho uspat a péct cukroví.

Lucince dodatečně taky vše nej nej nej....

Vítečku brzo se uzdrav, už se těšíme na setkání.

Jo a my stromeček zdobíme buď 23. večer nebo 24. ráno.
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Re: Tak dneska už určitě první:o)

14.12.2004 9:59:34
Dobré ráno. Hlásím, že jsem dostala vánoční dárek už dnes. Vstávali jsme v 9,30 hod :oD! Prvka asi kousla moucha tse-tse.

Luki, většinou lidé asi strojí stromek až 24.12., ale mně to příjde také pozdě. Myslím, že stromek v pokoji lépe navodí vánoční atmosféru. Partnerovi se to ale nelíbí, a tak zdobíme až 23.12. večer.

LaBu, k tomu železu se neumím vyjádřit. Jestli jsem to správně pochopila, sledují se v krevních testech 2 hodnoty. Jaké a kolik má čeho být, to vážně nevím. Věřím v tomhle Prvkově doktorce. Občas si od ní nechám hodnoty napsat na papírek a e-mailem je pošlu švagrové, která je také dr., aby se vyjádřila. Jo, jo, kontrola musí být :oDDD.

Alíku, díky za změnu ikonky na albech. Ale snad bude lépe, když ji tam měnit nebudeš. Takhle se budu totiž bát si ji měnit, abych ti nepřidělávala práci.

A jinak se chci pochlubit. Prvek teď na rozdíl od Lenky či Kuby(A) není vůbce mrzutý. Je to andílek, heč! Uvědomuji si ale, že je to asi tou jeho virózou. Je díky ní hodně zklidněný. Většinu dne si sám hraje, chvílema se příjde pomazlit :o). Chtělo by se až kacířsky říct, kéž by viróza vydržela co nejdéle. Ale fuj, neřeknu to. Prvkovi totiž asi není nejlíp. Rýma stále zuří, v noci se dusí, občas zvrací (asi spolykané nudle). Také často kajdí a zadnici už má hrozně opruzenou. Snažím se ho často sprchovat, mažu mi zadeček Bepanthenem, ale nevypadá to na zlepšení :o(. A jak viróza oslabuje jeho imunitní systém, tak se zase rozmáhá ekzém, chjó.
LaBu 19306

Re: Re: Re: Re: Tak dneska už určitě první:o)

14.12.2004 9:40:44
Prajem dobré ránko od šálky dobrej kávičky s mliekom :o)

Ďakujem za vaše reakcie na hermelín, hneď sa doňho pustím s väčšou chuťou. Recept mám odtiaľto z rodiny a vyzerá byť chutný, tak potom zreferujem...

Na baileys som použila recept tiež z Rodiny, je jednoduchý a voní to aj chutí výborne:
Domácí Baileys
2 salka
1/2 l rumu
1/2 l mléka
1 mandlový pudink

Salka vaříme ponořené v hrnci 2 hodiny. Po uvaření necháme pořádně vychladnout. Uvaříme pudink(nesladíme, salka jsou sladká dost). Uvařený pudink a salka dáme do mixéru, mixujeme a přiléváme celý 1/2 litr rumu.
Je to moc dobré. Ty salka opravdu nechat vychladnout. Já je otvírala ještě horká a ohodila jsem si zed.

...urobila som včera z dvoch dávok ;o)
[<<Předchozích 1270] Názory 12711280 z 18607  [Dalších 17327 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.