| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1280] Názory 12811290 z 18607  [Dalších 17317 >>]
Abcded 23276

Re: Re: Re: Tak dneska už určitě první:o)

14.12.2004 9:15:40
Jo a taky jsem zapomněla dodat ten recept na to bramborové cukroví. Tak tady je:

250g brambor vařených ve slupce
250g ztuženého tuku
250g hladké mouky
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Brambory oloupeme, nastrouháme je na jemno a tuk na hrubo. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. To pak vyválíme na tloušťku cca 2 mm. Vykrajujeme různé tvary, upečeme při teplotě 190 C dorůžova a ještě teplé obalujeme v cukru.
Rychlý, jednoduchý, nedá se na tom nic zkazit a přitom dobrý:o)

A taky koukám, jak jsem hezky přejmenovala Print na Pront:o)))
Abcded 23276

Re: Re: Tak dneska už určitě první:o)

14.12.2004 9:04:54
No jo ještě jsem se chtěla zeptat Labu na to domácí Baileys? Jak ho děláš? Jinak nakládaný hermelín kupuju a je moc dobrý, nepřijde mi nijak nasátý olejem:o)

Pront prosim tebe, tobě by váha ukazovala pěkné číslo i kdyby ses vážila i s postelí:o)))

Abcded 23276

Re: Tak dneska už určitě první:o)

14.12.2004 8:57:05
Hm tak teď mi došlo, že Labu tu psala v jednu ráno, takže zase nejsem dneska první:o)))

Print a jak ty máš udělaný konec na tom kočárku? Ono ty nožičky může mít ten kočár buďto nezakončený s tím, že až si dítě sedne, tak si je položí na stupátko, které je přímo na konstrukci kočárku. Takhle mám dělaný ten starší sporťák. Takže pak ty nožičky můžou přesahovat ven a normálně "visí do prostoru":o) Má to výhodu v tom, že se tam pak vejde i velké dítě. Ale takhle u menších je blbý, že to je takový nezakončený. No a toho Deltima mám dělanýho tak, že ten konec na nožičky je trochá zahnutý nahoru, tím je to vlastně ukončeno. A když dítě sedí, tak si opře nožičky o ten zahnutý konec, když je to samozřejmě sklopený dolu. Já to mám zatím v rovině a používám ještě nánožník. A Kuba se tam vejde.

Jinak kdysi jsem taky párkrát nakupovala dárky na poslední chvíli, ale jsem z toho nějak vyléčená. Ono nakupovat v tom největším blázinci a ještě vybírat z toho přebraného zboží - no není o co stát (no mě teď stačí nákup v Makru, kde je teď až neuvěřitelný nával...:o( ) Jednou jsem se taky napálila a nekoupila včas synáčkovi dárek k narozeninám, které má z kraje ledna a nechala jsem to až po svátcích a velice jsem litovala, protože nikde opravdu nic neměli. Takže od teď jeho dárek kupuju už s vánočními v dostatečném předstihu. Je teda fakt, že ještě pár drobností teď dokupuju, ale to už jenom to co mi padne do oka, že by se ještě případně mohlo někomu líbit:o)

Stromeček jsme taky, když jsme byli malí, zdobili asi ve velkém předstihu, protože už jsme se nemohli dočkat. Teďka to nechávám až na štědrý den, nebo den před štědrým dnem. Ovšem asi dost často držíme rekord s odstrojováním stromečku, do kterého se nikomu nechce:o)

Neboj Severko, opravdu v tom nejsi sama, Kuba je poslední dobou taky dost mrzutý. Jo teďka má zase velice oblíbenou činnost - otevře si myčku nebo troubu a vyleze na ty otevřený dvířka a sedí na nich. Má z toho samozřejmě jak jinak strašnou prču:o) Ale včera večer mě teda překvapil, seděla jsem u televize s ním na klíně a běžela tam zrovna nějaká reklama, kde si dva lidi dali pusu. No a Kuba se ke mě otočí a hned mi taky jednu mlasknul:o) No není to opice?:o)))
Šťastná To Žena 12756

Re: Tak dneska už určitě první:o)

14.12.2004 8:54:23
ahojky,
předně musíme dodatečně popřát Lucce všechno nejlepší k svátku !!!

Já jsem šla spát včera né brzo ale dřív než obvykle, byla jsem fakt děsně unavená, chtěla jsem dokonce aby mě drahouš odnesl do koupelny :-))) , ale neuspěla jsem. tak jsem trošku vychrupaná.

LaBu - tchán nakládaný hermelín dělal a byl prej moc dobrej, ale co všechno tam dal nevim nevim :-(

taky máte tak hodný a poslušný dětičky když se jim chce??? Eli je přímo vzorová, když jí řeknu podej mi tamto a tamhleto, nabumbej se, dej mi pusinku, kde máš auto , už běží k autu, když jí řeknu ať dělá tanyny tak dělá - nemůžu věřit svým očím,:-))))) , ale jakmile jí řeknu NE to nesmíš - tak poslušné a šikovné děťátko zmizí a je z něj raubíř kterej si dělá co chce. Doufám, že to nejsou povahový rysy, který se do budoucna ještě pěkně vyrýsujou a zlepší :-)))))))

LI jestli si to správně pamatuju, tak dneska jdeš ke kadeřnici, tak ti přeju ať jsi móc spokojená, a to tak že se nám klidně vyfotíš a ukážeš :-)))

včera nám praskla naše digitální váha - né sice pod naší tíhou, jen jsem jí chtěla uklidit, šoupla jsem jí pod skříňku a to sklo co bylo navrchu úplně prasklo :-((, to je teda věc, tak se zatim budu muset vážit na tý starý, ovšem na tu pořádně zezhora nevidim, tak se musim vážit v brejlích, škoda že nejsou moc těžký, hned bych na ně svedla to velký číslo, který ta hnusná váha ukáže.

Lukino - kolik že to měříš?? :-)) když jsi ta žirafa :-)
Abcded 23276

Tak dneska už určitě první:o)

14.12.2004 8:08:15
Tak rychle rychle, ať mě ta Severka zase nepředběhne. Milá Lukino, přeju Ti taky všechno nejlepší k včerejšímu svátku!

(a Simonce děkuji za poděkování za moji trošku opožděnou gratulaci:o)))
LaBu 19306

Re: Re: Večerní report

14.12.2004 1:06:20
EEEšte niečo, predsalen: Alíku, Simonka pekne ďakuje za gratuláciu k meninám :o) Slávi na Slovensku 30.10. Ale potešilo aj tak! :o)
LaBu 19306

Re: Večerní report

14.12.2004 1:04:23
ahoj,holky:o)
Idem vás aspoň narýchlo pozdraviť a popriať, nech tých najbližších ešte 11 dní prežijeme v pohodičke a nie v zhone a strese z blížiacich sa sviatkov...koniec koncov, atmosféra doma je určite dôležitejšia, aj deťúrence si ju viac zapamätajú, než to, či sme mali 2 alebo 10 druhov pečiva a či bola kuch.linka zvrchu vyleštená :o))

...toľko k teórii a teraz troška z praxe:oDDD
V posledných dňoch som tak trocha v jednom kole, stále sa vynárajú nové a nové veci, ktoré chcem ešte do vianoc "určite urobiť". Tak to beriem "šupom", jedno po druhom...
Dnes som okrem vypratania pár skriniek a umytia kuchynskej linky a upečenia kokosovej buchty na zajtra (príde mi sesternica s bábom na návštevu-takže sa bude príjemne leňošiť a kláááábostiť:o), vyrobila pre mojich aj manželovich rodičov "domáce Baileys" a vyumývala fľaše, do ktorých to zajtra naplním. Tie potom ozdobíme nejakým WinCo (pf 2005 atd).

Zajtra večer by som rada vyrobila aj nakladaný hermelín pre nás aj pre našich. Manžel tvrdí, že to bude určite strašne nasiaknuté olejom a teda "on to jesť nebude" :o( Nemáte s tým skúsenosť?

Keďže bol manžel včera na veľkom predvianočnom nákupe, priniesol aj prvý darček-domácu pekáreň na chlieb. Má sa do dvoch týždňov vyskúšať, takže náš prvý chlebík sa práve pečie:o) Som zvedavá na ráno:o)

Máme už tiež vianočný stromček, asi metrový, v pol metrovom kvetináči- neskôr príde do záhrady...ak prežije prechod do tepla a späť.

Luki, všetko najlepšie k meninkám, nech si zdravá, doma spokojná a v škole úspešná!

Li, nepovedala by si mi, prosím, niečo k tomu Siskinmu železu "7" ?

Ostatné, čo som snáď chcela, som bohužiaľ pozapomínala :o(, tak vás všetky aspoň pozdravujem
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Večerní report

13.12.2004 23:54:10
Tak předně Lucce všechno nejlepší k svátku!!

Já dnes měla hektícký den, grrr! A to jsem si původně říkala, že pondělí bude jediný klidný den z tohohle týdne. A prd! Lenka od rána ječela. Poslední dny je spokojená jen tehdy, když jsem s ní na zemi a může si ze mě dělat prolézačku. Když se zvednu, ječí a visí mi na nohavici. Když odejdu ječí a okamžitě vyráží za mnou. I kdyby byla sebezaujatější nějakou činností. Grrr! Večerní uspávání je poslední 3 dny horor, sotva ji položím z náruče do postýlky, zase ječí. Je to hrozné, nemůžu nic udělat, ani si dojít v klidu na záchod. Jediné, co mě utěšuje, že je to u mnohých podobné ;o).

Od rána jsem hrozně nevyspalá, tak jsem se těšila, že si odpoledne schrupnu. Po druhé jsme všichni vyrazili, jakože na malý nákupek a hned domů. No a přijeli jsme v sedm. Utahaná a nevyspaná jsem jak pes :o(((. Ale máme už v garáži stromeček, hurááááá!! Je fakt, že vééélikou jedli až do stropu neměli, tak jsme se museli spokojit s menší, ale zase jsme oproti loňsku ušetřili :o)). Na pečení se dnes nedostalo, na úklid taky ne, takže všude je bordel jak v tanku. CD s koledama jsem letos ještě ani nevytáhla :o((((. Teď večer jsem narychlo zabalila dárky pro rodiče, abych mohla zítra poslat balík a stihlo to dojít. Uf, uf, uf. Ráno se sem asi ani nemrknu, máme plavčo.

Luki, to je fakt, že jste (i rodiče) poněkud "netradiční" s tím časným zdobením stromečku. My to necháváme opravdu na Štědrý den. Taťka spí, tak si to s prckem užijeme. A letos i s Lenkou, podle toho, jak reaguje na všechny světýlka a lesklé věci, tak se ze stromečku asi radostí a údivem počůrá :oDDDDDD. Tak a už letím spát, už tu nejsem...
Lukina 11228

Re: stromecek

13.12.2004 22:44:09
Tak to jsem ráda, že už také zdobíte stromečky, protože mi mažel dneska tvrdil, že jsme (mí rodiče) divná rodina, když stromeček mají už od včerejška ozdobený. Prý všichni ostatní normální rodiny ho zdobí až na štědrý den.
Pro mě je idelální zdobit stromeček tak 2-3.dny předem. Ale na štědrý den mi to připadá moc pozdě.

Neviděli jste na ČT Letem světem (či jak se to jmenuje) s Kaiserem a Lábusem? Dneska to bylo o Bruselu. No Cisco, máte to tam moc pěkný. Musím uznat, že jsem si o něm poupravila mínění. Kdysi jsme totiž Bruselem projížděli a vůbec se mi nelíbil. Ale to bylo asi tím, že jsme jeli nějakou průmyslovou zónou.
Utopýr 9323

Re: Re: stromecek

13.12.2004 22:34:22
beee, a ja se tak snazila. tak to se snad pujdu samym smutkem koupat :(
[<<Předchozích 1280] Názory 12811290 z 18607  [Dalších 17317 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.