| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1300] Názory 13011310 z 18607  [Dalších 17297 >>]
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: Re: Re: po poledni

13.12.2004 17:06:25
tak my jsme se vrátili z nákupů , zmrzlý, dala jsem si horkej nápoj a přesto jsem furt zmrzlá, ospalá a jak praštěná motykou. Eli se teď vzbudila, tak jí pudu dát přesnídávku s něčim..

nakoupili jsme nějaký dárky huráááá, takže jsme zase o krok blíž, aspoň už máme co balit, když máme ten papír. :-)¨))

Jitlko - úplně jsem zapomněla vyfotit ty bonsaje..., ale neboj myslim na Tebe.
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Re: Re: Re: po poledni

13.12.2004 16:12:20
Jo a nám je dneska 1 rok a 1 měsíc:-)))
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Re: Re: po poledni

13.12.2004 16:10:47
Li, to je zajímavé o té Lucii, to jsem vůbec nevěděla. Jinak já se na vánoce taky hrozně těším, i když ještě nemám dokoupené dárky a ještě bych potřebovala udělat spoustu věcí, takže bych potřebovala nejméně měsíc, ale nějak mi to nevadí, hlavně se těším na stromeček a radost dětiček:-)

Luki, dej nám pak vědět, jak jsi dopadla s kupovaným moduritem jo?

JInak křepelčí vajíčka jsem nikdy nejedla, akorát po nich pořád v obchodě koukám a říkám si, jak asi chutnají:-)) Nějak nemám odvahu je zkusit:-)

Tak Míša se probudil a my jdeme ven, doufám, že nezmrznem:-)
Li. 14175

Re: Re: Re: po poledni

13.12.2004 14:08:52
Tak si tu od rána pouštím koledy a dostávám se tak do báječné vánoční atmosféry. Já snad začnu zdobit i stromeček . Taky jsem moc zvědavá, jak se bude Zdendovi líbit jízda na nových bobech .
Sakra, kde jsou ty vánoce? Proč to Ježíškovi tak dlouho trvá?! :oDDD
Li
  • 

Re: Re: po poledni

13.12.2004 13:59:24
Víte, co je dnes za den? :o)

Poslední adventní svátek - den svaté Lucie. Dnes je to den zcela běžný, ale v minulosti byl velmi důležitý. Svatá Lucie chránila proti čárům a čarodějnicím. Různorodost lidových zvyků v českých zemích dokládá obchůzková postava s Luciiným jménem. Někde Lucie vystupovala jako tajemná mlčenlivá bytost, bíle zahalená, maskovaná ve tváři a tím ztělesňovala strach a hrůzu. Někde měla ještě dlouhý nos či nůž, kterým strašila děti a hrozila, že jim rozpáře břicho. Neklepala na okno jako sv. Barbora, ale přicházela znenadání. Na jiných místech se Lucie ale vyvinula do veselejší podoby, obcházela vesnici převlečená za starou hrbatou ženu s obličejem zakrytým maskou a vařečkou škádlila mládež.
Lukina 11228

Re: po poledni

13.12.2004 13:04:37
Tak modurit je dopečený, ale nic moc. Spíš je to dobrý na různý figurky.
Toto je recept podle kterýho jsem to dělala:
2 hrnky mouky (hádám bude to hladká, protože recept je z anglické knížky
1 hrnek soli
1 hrnek vody
2 polévkové lžíce stolního oleje

Můžeme třeba rozválet na placku vysokou 2cm, obtisknout list (nebo dětskou ruku :-)) Pak pečeme asi 2 hodiny při teplotě přes 150 stupňů. Po vychladnutí se může namalovat nebo nalakovat.

Já jsem teda tu placku udělala nižší a z ní nožem vyřízla několik čtverců do kterých jsem obtiskla Barči ručičku. Jenže ono to v troubě trochu nerovnoměrně nakynulo, takže asi jen jeden obtisk byl zřetelný. Ale možná, že jsem někde udělala chybu. Ale určitě je to dobrý na různé figurky. A hlavně to těsto nešpinní, takže si s tím můžou i větší děti vyhrát.

No zkusím to ještě udělat z koupeného moduritu.

Taky jsem narazila na tyto stránky: www.bobrik.cz - jsou plné nápadů a inspirací. Ještě jsem je tedy pořádně nezkoumala.

Jitulka 18006

po poledni

13.12.2004 12:41:53
Nejdriv tedy musim pochvalit Lukinu,to je bezva napad!

Kopo,u nas nejvic frci Linkin Park a Eamon a pak spousta zvlastni hlasite hudby,kterou neumim definovat,ale obe deti jsou z ni nadsene.nasi sousede jiz mene.

vanocku taky pecu,opak by mi neprosel ani v loni.

Jinac vas vsechny zdravim a omlouvam se,protoze nestiham,ale po 21.prosinci uz nehrajem a bude klid.

Print,velmi me zaujal ritual vyfouknute hlavy..prosim o blizsi popis..ja v ni mam stejne same hlouposti,tak by se mi procisteni hodilo.
(chichi)
Lukina 11228

Re: Re: Dneska je nám 1 rok, 1 měsíc a 1 den :o)

13.12.2004 11:51:04
Tak vás všechny při pondělku zdravím.

Li, jak jsi psala, že máme všechny šikovnější děti, tak to neni pravda. Barča už dávno na nočník moc chodit nechce. Občas se do něj vyčůrá hned ráno, ale během dne ho nebere navědomí, tak už jí tam ani moc nedávám. A s chozením to u nás taky nevypadá růžově. Prostě nechce.

Ka, doufám, že jdeš dneska k tomu doktorovi. Snaž se víc odpočívat. A jak psali holky, hlavně se teď před vánocema moc nepřepínat.

Dárky už mám z větší části nakoupené. Jen mi chybí pro babičky a dědy. Jedné babičce dělám dárkový balíček (lepší káva, čaj, sušenky, víno,...), ale jinak nevím. Nejhorší to je s dárkem pro manželovo 80.letou babičku, která už nic nepotřebuje (nepoužívá to) a stejně do 5.minut zapomene co dostala. U ní jediný co by se hodilo jsou trvanlivé potraviny (sušenky, piškoty, ...)Protože ona už ani neumí si uvařit. Jenže tohle už jí kupuje tchyňka, takže se nechci moc opakovat. Asi jí koupím nějaký krém na bolavé kolena. Ty jediný docela používá.

Chtěla bych dát babičkám a rodičům na památku Barči obtisk ručičky. Tak jen zkouším z čeho by byl nejhezčí. Zkoušela jsem z prstových barviček - to se mi líbí. Jen to dát nějak do rámečku. A teď jsem našla na Rodince recept na domácí modurit. Tak už se mi peče v troubě. Tak vám za chvíli napíšu jak to dopadlo.
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Re: Křepelčí vejce

13.12.2004 11:45:22
Zajímavé články.
Křepelčí vajíčka jsou dobrá. Máme je rádi.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Křepelčí vejce

13.12.2004 11:33:49
Li, o křepelkách už jsem tady psala minimálně dvakrát!! :o) Jsou zdravější, lépe stravitelné, obsahují hodně železa a jiných minerálů a mají málo cholesterolu. Já je používám k omáčkám, zvlášť Péťa je miluje. Na běžné vaření a pečení by to byla drahá sranda. Ale jsou chuťově lepší, řekla bych. Něco najdeš tady nebo tady nebo tady.
[<<Předchozích 1300] Názory 13011310 z 18607  [Dalších 17297 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.