Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Li. | 14175 |
Večerní report11.12.2004 20:53:22
Hezký večer všem. Jak jste se dnes děvčata měla? U nás se stále rýmuje :o(. Teplota už ale trošku ustupuje. Tak teď se jen zbavit nudlí, zvracení a je hej :o).
Jani, recept na perníčky máš v deníku. Musím napsat, že po upečení se mi několik dní povalovaly jen tak v kuchyni, než jsem si našla čas na jejich zdobení. Zdobila jsem je bílou čokoládovou polevou. Ubylo mi tak hodně práce s výrobou bílkové polevy. Jen jsem hodila sáček s polevou do vody, nahřála, propíchla a během několika minut bylo hotovo. Doporučuju. Po oschnutí polevy jsem perníčky zabalila do mikrotenového sáčku a dala do studené chodby. A jak jsem před chvílí zjistila, jsou měkké, dají se jíst :oDDD. A pozdravuj sestru, ať si z pokažených státnic nic nedělá. Od toho jsou opravné termíny :o). Kopo, moc a moc ti děkuju. Číst tvoje řádky, to byl balzám na moji duši. Nevím, jestli jsi o Petrušce psala pravdu, nebo mě chtěla jen uklidnit, ale je príma se dozvědět, že také jiné dítko, než to moje, nemetá kotrmelce, neumí násobilku a plynně nehovoří anglicky :oDDDDD. Print, u vás dnes svítilo sluničko? Prosím, pošli nám ho sem také. V Praze jsme ho už několik dní neviděli. Je tu zataženo a mrazivo, brrr :o(. Alíku, díky za tvé příhody s dětmi. Jen víc takových historek, moc ráda je čtu :o). Ká, poslechni svoje tělo a zpomal tempo. Vezmi si příklad ze mě. Já vánoční dárky nakoupila už na podzim, velký úklid letos vynechávám (ač se ve skříních už přestávám orientovat, komínky už jsem tam dlouho neměla), cukroví dodají z větší části babičky... Kdyby mi život neztrpčovaly nemoci v rodině, tak teď spokojeně sedím s nohama na stole :oD. Myslím, že vánoce jsou hlavně o atmosféře a vůbec nezáleží na tom, jak moc máš vygruntovaný byt a kolik druhů cukroví leží na talíři. Zvolni, hodně odpočívej a nezapomeň se objednat k doktorovi. Ale to už tak trochu mluvím jako tvoje starostlivá máma, co :oDDD? Tak sorry :o). |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Večerní report11.12.2004 20:48:27
Ahojky!
No já taky kukám na slavíka a jsem zvědavá, kdo to bude. Zatím mě potěšilo, že Olympic si ani neškrtl :oD. Jinak dopoledne jsem koukala na STV1 na slovenskou Superstar. Jenom nevím, jestli stihnu poslední díly, chceme kabelovku zrušit :oP. Měla bych u TV žehlit, ale jsem hrozně unavená. Upekla jsem jedny rohlíčky, ale tááák mě to zmohlo :o(((. V kuchyni je jak po výbuchu a tady jakbysmet :o(((. Na procházce jsme byli až po 16. hodině, už byla skoro tma, tak jsme okukovali světýlka. Teda Lenka hučela a žvanila (jistě v květnatých souvětích), to byla hrozná legrace. Péťa taky poskakoval a pořád Leňu sem, Leňu tam, ukazoval jí světýlka, no šli jsme jak cirkus :oDDDD. Tak já na všechno prdím a jdu si lehnout k telce... |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
Re: Re: Totální kolaps11.12.2004 18:22:09
Tak jsem si dneska asi po třičtvrtěroce:-) odpoledne zdřímla s dětičkama:-)) Malá spala přes poledne jen hodinu a půl, tak jsem se rozhodla, že půjde spát ještě jednou. Ve čtyři jsem jí dala do postýlky, lehla si taky (Míša spal už hodinu) a spalo se do pěti:-)) Nebyli jsme sice venku, ale to dohoníme zítra, já jsem krásně odpočatá. Škoda, že mi nespí zároveň častěji.
Teď si dávám kafíčko a k němu křupu Julinky sušenky (ty od Nestlé), protože tu nic jiného nemám:-( No nejsou špatný, jen mi přijdou pro malou dost tvrdý. Nejvíc nám tedy chutnaly Plasmonky a oni si je klidně přestanou vyrábět! Karkulí, ty se hlavně nezapomeň objednat k dr., i když už ti bude líp, ono to pak svádí nechat to na jindy, to taky znám:-) Měla by sis nechat udělat nějakou komplexní prohlídku a pak hodně odpočívat, nahodila jsi moc zběsilé tempo. Každopádně držím palečky, ať jsi brzy fit! To víš i mladé tělo potřebuje šetrné zacházení:-))) No na toho Slavíka nevím, jestli budu koukat, ale chtěla bych vidět světovou superstar, má tam vystupovat, tak asi chvíli jo, mohla bych u toho třeba žehlit, alespoň to bude mít nějaký užitek:-)) A kdo by asi tak mohl vyhrát? Že by Gott a Bílá?:-)) A vy tam máte sluníčko Print jo? To už jsem tedy u nás pěkných pár dní neviděla:-(( Já chci takýýýýý... Alí, ty nedáváš dětičkám najíst? No toto!! A už jsi tam měla tu soc. pracovnici?:-DDD Ty bys ty vaše příběhy mohla taky začít sepisovat a pak knižně vydat:-))) Já bych si to koupila:-))) Ještě jsme chtěli poděkovat za další přáníčka k svátku. Nakonec jsem Julince dala jednu hračku (kužel, který se skládá z kostek a pak se na to hází kroužky) a jedno bodýčko:-) Aby si už pomalu zvykala i na praktické dárky:-))) S Míšou se o to hned poprali:-) Jo jo, Julinka nebude na pískovišti žádná bábovka! |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Totální kolaps11.12.2004 14:15:21
Karkulinko! Moc a moc ti držím palce a myslím na teba, nech všetko dobre dopadne!!!
|
| Karkulinka | 15733 |
|
|
Totální kolaps11.12.2004 13:34:51
Předem chceme opožděně popřát Julince k svátku:-)
Včera jsem totálně zkolabovala... Nejdřív jsem si myslela, že to je žlučník:-( Má neznalost lidského těla je fakt hrozná... Mno spíš mě nenapadlo, že by to mohlo být srdce... Nějak tuhle možnost stále vypouštím... Ouhle, ono to bylo srdíčko:-( A já proč mi tak blbne tlak... od 100/60 do 165/105 Hrozně se mi motala hlava, asi třikrát jsem se pozv... Chudák malá, já tu pořád polehávala, a mrňous za mnou chodil, a pořád chtěla, abych s ní někam šla... Naši si mrňouska dovezli ve tři, a já spala do do půl osmý, potom jsem se přesídlila s dekou do obýváku. Jenže ono se udělalo i blbě manžovi, takže místo abych se večr kurýrovala dál, obletovala jsem manžu. dneska už mi je o hodně líp, akorát to srdíčko pořád cítím, a můžu vám říct, že to není žádná sranda:-( Ze všeho se umím vysekat, ale s tímhle se fakt bojím:-( Taťka má za sebou tři infarkty a mě ho předpověděli v porodnici:-( Takže se v pondělí objednávám k doktoru, s tímhle si zahrávat nebudu. |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
Re: Re: Re: Pochvala11.12.2004 13:02:55
Hezké odpoledne všem!
Tak musím také napřed všechny pochválit: Print, jak je šikovná a má krásně ozdobené okno, Listopadku za povedené perníčky a Severku jak je pilná:-) A ostatní také chválím, protože jste určitě pilné všechny:-))) Já uvažuji o perníčkách, protože mamča je nikdy nedělala, tak bych jí mohla překvapit. Tedy jestli by se mi ovšem povedly:-)) Li, prosím prosím, napiš sem ještě jednou ten recept, podle kterého jsi je pekla, nebo radši možná do deníčku, tam zůstane i na příští rok:-) Jinak Li, sestra tu státnici neudělala, takže není tak dobrá jak si myslela a týden učení jí nestačil:-( A nemysli, že se Zdendovi dost nevěnuješ, já jsem na Míšu měla taky víc času, než na Julku, ale každé dítě je jiné a Míša zdaleka neuměl tolik věcí jako Julinka a to ne proto, že jsem ho to neučila, ale on se to prostě učit nechtěl. Všechno si jen okoukal a začal dělat až když se jemu chtělo. Uvidíš jak tě jednou Zdenda překvapí a bude dělat takové věci, že budeš jen koukat, oni si všechno moc dobře do té hlavinky zapisují:-))) Ještě jsem toho spoustu chtěla, ale Míša mě tahá pryč, tak musím:-)) Dopíšu to později.. |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: Pochvala11.12.2004 12:58:31
Keďže budem asi celý víkend mimo, pochválim sa ešte, čo sa mi dnes v noci snívalo:o) Pozerala som v tom sne na svoje ,už také akurátne, tehotenské bruško (tak 5-6 mesiac) a vtom som uvidela a pocítila, ako drobec "kopká" :o) A videla som aj dve malilinké dlane a dokonca všetky prstíky ! :o)) Bola som celá prešťastná:o) Tak dúúúfam, že to má byť nejaké posolstvo ;o)
A ešte jedna "fftipná" príhoda z nášho domova: manžel včera medzi rečou prehodil, že si predsalen možno nechá ten svoj mobil s foťákom. No teda, a ja sa z neho už týždeň vytešujem a používam ho:o( Ale no tak neva, bude mi ho na fotky požičiavať, prípadne:o) Tak teda pekný víkend,ahojte:o) |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: Pochvala11.12.2004 11:36:14
géra - rovná se ségra :-))))))
LaBu taky dík za chválu :-)))))), pro ségru jsem udělala takovou vánoční botu s dárkama, a takový okno s ozdobama a ptáčkem a sněhem. ALE , musim říct, že je to poslední věc co jsem pro ní dělala. Další si bude dělat sama , páč jsem jí dneska nakoupila věci a jde taky do toho :-))))) Dneska je Slavík co?? budete koukat?? koho si tipujete na vítěze?? no já jsem dopila kafe a jdu vařit zapíkaný brambory, to bude zase fuška, je to výborný ale děsně zlouhavý :-)))) |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Pochvala11.12.2004 11:31:22
dobré dopoledne - slunečné dopoledne
tady tak krásně svítí sluníčko, ale ta zima !! ráno když jsem vstala bylo mínus 6. Musim vám říct jak jsme s Eli šikovný, už jsme byly ve městě nakoupit a zase zpátky. TEď jsem jí dala spát, vypiju kafe a budu vařit. HA - tak ona nespí!!! - slyšim z chůvy jak si tam začla vyprávět,až jsem se lekla. No nic musim si dát pauzu od psaní a jít jí zase trošku usměrnit :-))))) táák dobrý, usměrněno, uspáno, tak můžu pokračovat. rain a SEv díky za pochvalu, ale jak říkám proti vašim obrázkům to je prd, ale mě se to líbí, je to takový veselý :-)). Je fakt, že teď už mi to jde zas líp než na začátku, s každym obrázkem je to lepší a lepší. Alíku dětičky zase zaperlili to je supr,vy musíte mít doma fakt veselo, až budeš mít zase nějakou historku tak sem s ní :-)) A co máme v plánu? až se najíme, tak nejspíš vyrazíme ven a k našim, jsme doma zase sami , Acron má 24 chjo :-(. Mamka s babičkou s gérou budou píct cukroví, tak se půjdem načichat vánoční atmosféry :-) víc nevim co jsem chtěla říct, jak jsem byla uspávat, tak se mi to vykouřilo. |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Pochvala11.12.2004 11:22:37
ano, ano, Print je šikulka:o) Všetko veľmi pekné, najviac sa mi tiež zapáčil ten šaško s mozaikou:o) A čo chystáš, Print, pre segru?
Inak vás zdravím v tretí adventný víkend a hneď aj prajem , nech si ho všetky príjemne užijeme:o) Li, perníčky sa ti teda vydarili na jednotku s hviezdičkou! A ak si to mala ozdobené za 10 minút- klobúk dolu ešte raz aj za to! Rain, použila som tiež recept od Li, keď už ho ona vyskúšala a poradila nám, ako ho vylepšiť, tak som to využila. Boli naozaj mäkké hneď a sú chuťovo výborné. Ale teraz mi stvrdli, čo ich tu mám vyložené, aby poriadne zaschla poleva:o( Dám ich asi do nádoby s jabĺčkom a do vianoc budú snáď zasa mäkké...? ...tričko s logom supermana-dobré! :o))) A svietnik od Petríka tiež určite poteší...ja som si od Simči "objednala" vyrobenie nejakého zakladača na rôzne obrázky a výrobky z papiera, ktorými ma neustále zásobuje (aj tatinka) a nemám to už kam dávať, tak nech to nemám len tak pohodené v šuflíku:o) ...a vraj nám "za svoje korunky" objednala v škole nejakú knihu, som zvedavá! :o) To bude asi moje najmilšie prekvapko pod stromčekom:o)Že ju vraj vybrala preto, lebo radi pozerávame "Pohotovosť"....snáď nejaký obrázkový kurz prvej pomoci ??? Uvidíme, teším sa :o) Luki, keď som ešte robila u nás na predajni, chodievala tam rodinka s dvoma deťmi, mamina bola asi Ruska,otec Slovák a deti, keď zbadali niečo pekné, vykrikovali všetko dvojmo, v obidvoch jazykoch- strašne podarené:o) (Severko-predstav si, že by ste boli dvojjazyčná rodina;o)) A Rain, Michalka je teda tiež riadna šikulka! Dve spojené slová by som považovala aj ja za vetu. To zatiaľ u nás nehrozí. Kopo,páči sa mi tvoja poznámka, že nie všetko vo výchove záleží na maminkách:o) Súhlasím! Ešte pochvala pre Sev,čo všetko postíhala porobiť! Našw krvné testy bohužiaľ nedopadli úplne super, Siska je vraj chudokrvná. Železo mala 7. Li, mohla by si mi to číslo prosím ťa zhodnotiť, prípadne niečo odporučiť?Koľko mal naposledy Zdeneček? Dostali sme maltofer. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.