| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1480] Názory 14811490 z 18607  [Dalších 17117 >>]
Abcded 23276

Re: Re: Hlásím, že žiju (ještě) ;o)

6.12.2004 20:02:09
Tak já hlavně přeju opožděně všem Jitkám všechno nejlepší k svátku!

(MMCH nějak se nám to tu přesvátkovalo poslední dobou ne?:O) Teď koukám do kalendáře a hned už vidím další dva svátky v průběhu týdne...)
Šťastná To Žena 12756

Re: Hlásím, že žiju (ještě) ;o)

6.12.2004 18:22:13
achojky,
teda SEV, koukám že to nemáš jen tak :-))) To víš už jsi odvyklá být s rodičema takhle nepřetržitě, ono to takhle muselo dopadnout :-)
Hlavní je, že zítra jedou a už se nám vrátíš !! :-)))

Jináč mám problém, nemůžu od tý doby co jsem byla u zubaře pořádně otevřít pusu, nemůžu si ani pořádně zívnout, což mě štve, protože pořádnej zívanec je k nezaplacení:-)

U nás Mikuláš proběhl dobře , jelikož jsme byli všichni hodný, dostali jsme balíčky - ne plný uhlí ale samých dobrých věcí :-)), Eli byla nejspíš taky hodná, protože dostala taky :-))

Dneska zase chrněla skoro do půl šestý, takže do postele zapadne pozdě.
Ráno mě nechala spát do čtvrt na devět. Ovšem k ránu okolo čtvrtý měla hola hej, a snad chtěla i vstávat :-(, no naštěstí dostala rozum a ještě to zalomila.

tak já mažu za El
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Hlásím, že žiju (ještě) ;o)

6.12.2004 16:05:44
Ahoj holky!

Tak naši jsou na chvíli venku s oběma dětma, to je tak jediný světlý okamžik. Upřímně řečeno, už mám našich plné zuby :oDD. Chtěli odjet už v neděli, ale taťka je přemluvil, ať zůstanou, tak pojedou až zítra. Když jsou teď ti důchodci a mají času habaděj... Ale našim už to tady asi taky nesvědčí, dneska se pohádali. Táta se tu docela nudí, většinu dne čte noviny (asi i pozpátku, jinak nevím), aspoň 2x denně musí do obchodu (to je jeho hobby), jinak by asi umřel. S dětma si moc hrát neumí, na Lenku žvatlá furt ty stejné řeči, no mám toho dost. Mluví v minulém čase, to byste z toho rostly!!! Mamka je docela dobrá, ale už je na ní vidět, že toho má taky dost, není holt ve svém a taky ji štve, že nás táta furt otravuje s nějakýma kravinama. A mně to počáteční nadšení, že je zase po víc než půlroce vidím, taky rychle přešlo. Je to tisíc a jedna maličkost, které mi vadí. Samy o sobě by nebyly nic, ale když je to všechno dohromady, tak si říkám, že je fajn, že je tu nemám blízko :oDDDD. Ba ne, na venčení dětí jsou bááááječní! Akorát, že já teda neudělám nic jiného než normálně. Když jsou venku,t ak většinou chystám něco k jídlu, nebo poklízím. Jinak si totiž připadám jako šmudla, mamka pořád cídí, tatík taky kontroluje kde co. Takže absolutně nestíhám nic jiného. A chuť zapnout počítač, aby mi mamka četla za zády, to teda vůůůůbec nemám. Předevčírem jsem potřebovala jen přečíst poštu a hup,už mi stála za zády, grrrr! Jako bych to neříkala. Takže absťák z netu teda vůbec nemám :o)).

Zítra konečně odjedou, ufffff! Ráno mám plavčo, odpoledne zubaře, takže se objevím až večer. A lichý nelichý, budu si tu hovět celý večer!!! Tak.

JInak jsem celý víkend proležela, opětovně mi bylo na nic :o((((. Já nevím, je to už potřetí za posledních asi 6 týdnů, co na mě něco leze. Tentokrát jsem byla jen 2 dny celá schvácená a jinak nic. Ani bolení v krku, ani rýma, nic. Ble!

Jsem ráda, že jste toho moc nenapovídaly, dalo se to dočít ;o). Těší mě, že je vám po mně smutno!!! :oDD

LaBu, já kupuju kalendář Krásná paní http://krasnapani.cz

Luki, ano, linka č. 5 je (nejen pro kočárky) naprosto katastrofální, měli by tam nasadit velké autobusy, aspoň ve špičce. Naštěstí, když jedu do Carrefouru, tak nastupuju na konečné v Krásňáku a je fakt, že většinou už tam se kočárky autobus zaplní. Běžně jezdí 3-4 kočárky :o(((. Jednou nás hned na konečné nastupovalo dokonce 5 kočárků, jedny golfky si paní vzala až dozadu. Většina řidičů to toleruje, pár jich nadává, ale nikoho nevyhodí, a jen ojediněle se najde řidič, který víc než 3 nepovolí ani v trolejbuse. Ne, opravdu cestování MHD nenávidím, byť je s kočárkem zadarmo.

Oslavenkyním přejeme všechno nejlepší k svátkům!!!

Takže já se objevím zítra, už se moc a moc těším, až zdrbneme. Zatím pááááá!
LaBu 19306

Re: Re: Pondělí po Mikuláši

6.12.2004 13:36:01
ahoj:o)
Vložila som konečne do albumu nejaké vianočné výtvory, tak môžte pozrieť na SisiSimi:o)
Myslím, že kvalita fotiek je tentoraz lepšia:o)

Užite si dnes pekný adventný deň! :o)
JANA + 2 prckové 5158

Re: Pondělí po Mikuláši

6.12.2004 12:21:58
Ahoj v novém týdnu:-)

Kde všichni jste? Nějak to tu skomírá:-((

Já přišla před chvilkou od dr., byla jsem s Julinkou, protože se jí zhoršil ekzém co měla na zádíčkách asi po mandarince. Už to má 14 dní a nijak se to nelepšilo, a dneska když jsem jí převlékala jsem se až zhrozila, jak to bylo ošklivé:-( Možná to má také ode mě, už se vůbec nehlídám co jím a jak jí lezou ty stoličky, tak sosá o stošest. Tak mi dr. pro jistotu zakázala čokoládu, oříšky a i exotické ovoce. No zvykla jsem si, že se nemusím hlídat, u Míšy jsem si dávala větší pozor, ale ten se mi osypával hodně často, malá jen občas a trošku a zatím to vždycky brzy zmizelo. No, doufám, že se z toho nevyklube něco horšího:-(

Čerti nezanechali žádné následky - Míša se v noci ani jednou nevzbudil (to je dobře) a zlobí pořád stejně (to je špatně):-)) Tak už jen budu doufat, že ho to taky jednou přejde:-)
Lukina 11228

Re: Pondělí po Mikuláši

6.12.2004 12:20:53
Tak nejdřím musím ještě jednou všem poděkovat za přání k Barunčině svátku a také dodatečně popřát všem Jitkám vše nej k svátku.

To je dobře, že u všech dopadl čert a Mikuláš v pohodě. Barča viděla čerta v sobotu k Carrefouru a vůbec se ho nebála. Cucala si prst, ale jinak ho měla na háku. Akorát mu koukala na drápy.

A kdepak máme Severku???? Je tu po ní smutno.
Sev, tedy řeknu ti, že se u vás v Ústí docela blbě jezdí hromadou dopravou. Jela jsem v sobotu z Carrefouru do Krásného Března. Jel tedy bezbariérový autobus, ale do toho u vás se vejdou jen 2.kočárky + ještě jeden, ale ten pak překáží ostatním při výstupu (u nás se tam těch kočárků vejde víc), takže se pár mamin do autobusu ani nedostalo. A na to, že tahle linka jezdí v sobotu jen 2x do hodiny mi jich bylo líto.
Nejvíc mě pobavila v tom autobuse poznámka, že kočárek může cestovat pouze s předběžným souhlasem řidiče, a to ještě jen jeden. Dva kočárky prý pouze vyjímečně a to s vysloveným souhlasem řidiče, ale ten to prý vůbec nemusí dovolit. Ještě, že to ty autobusáci nedodržují.

Labu, umístění Simonky je moc pěkné. Gratuluji.

Před chvílí mi Barča vysypala v obýváku na nový světlý koberec květináč. Myslela jsem, že mě klepne. Ale snad jsem ten bordel odstranila bez následků.

Dnes jsem upekla prví část cukroví. Dělala jsem Kokosové do formiček. Zatím to vypadá, že bude dobré, jen se musí odležet. Ještě budu dělat tatrankové a tatrankové kuličky (nepečené). Ráda bych zkusila i ty perníčky. Jenže pořád nemůžu narazit na to perníkové koření. Jen jsem našla kypřící prášek do perníku. Nevím buď jsem slepá anebo ho tady nikde nemají.

Včera jsme s manžou poprvé večer vyrazily za kulturou. Byli jsme na koncertě H. Zagorový a P. Rezka. Moc se nám to líbilo. Barču hlídala babička.
Kopo 4173

Pondělí po Mikuláši

6.12.2004 10:11:51
Zdravím, doufám, že se tu všechny sejdeme, že žádná neodcestovala na výlet do pekla.

LaBu, blahopřeje plavkyni k zisku medaile. I čtvrté místo je super.
Polena na topení nepřerovnáme, zatím. Doufám, že jsi mi to nepřivolala. Máme nařezaná prkna, zatím k neznámemu účelu /prý se budou hodit/. A aby se nezkroutila a dobře proschla, tak se přerovnávají, prý. Jen aby by to byla pravda.

Jani, Julinka je zase napřed v zubech, Petruška jich má teprve 7. A to že si Julinka na nočník sedá, vůbec nic neznamená. Ona na to přijde sama. Už jsem tu psala, že Patrik přešel na nočník ze dne na den týden před svými druhými narozeninami. Před tím byl nočník největší nepřítel. Jinak kámoška naučila svojí holčičku na nočník už v 8 měsících a ta se pak sekla a od roku a půl na nočník vůbec nechodila. Zásadně svojí potřebu vykonala úplně jinam než do nočníku. Za půl roku se naštěstí zase k nočníku vrátila.

Co se týká záchvatů vzteku, ty má Péťa taky. Švihne sebou nazem, leží na zádech a kope nohama na všechny strany a děsně u toho brečí. Taky jsem zvolila taktiku mrtvého brouka a nevšímám si jí. Počkám až jí to přejde. Za tím jí to vydrží zhruba minutu.

Hlína v květináči - za prvné nemám zase kolik květináčů a za druhé máme široké parapety. Vyhrabávání hlíny jsem vyřešila přesunutím květináčů do jiných místnotí a ze země na parapety. I když v brzké době budu muset taky vymyslet, jak schovat hlínu, protože pro naší malou horolezkyni není už problém dostat se na parapet.

Mikuláš a čert, jak jsem již psala, měli jsme pozvanou místní omladinu. Přešli 3 čerti a Mikuláš a s ohledem na umístění našeho domu, jsme byli první na řadě. Patrik byl celý den v pohodě, když se setmělo dokonce je chodil vyhlížet, i když trošku strach měl protože na každý neobvyklý zvuk se hned ptal, co že to je. Když jsme slyšeli, že blíží, šel se podívat s tatínkem do verandy a pak chtěl hned zmizet v domě. Jenže maminka mu zastoupila cestu a vzala to do náruče. Petrušku držela babička, prý čertům mávala. Čerti Patrika trochu postrašili, hlavně ho překvapili tím, že věděli o jeho chování ve školce - braní hraček ostatním dětem, používání nevhodných slov. I slzička mu drobečkovi malému ukápla. Pak jim řekl básničku, kterou trénuje na vánoční besídku (tak pěkně jí snad ještě neřekl), slíbil, že bude hodný. Poděkoval za nadílku a hned co si prohlídl balíčky. Bez odmlouvání se na večeřel. Za to Péťa předváděla, jak umí zlobit. Když jsme řekli, že si jí příšto rok asi čerti odnesou. Patrik povídal, že nechce, aby jí čerti odnesli a že jí naučí poslouchat. :-))) Jsem moc zvědavá, jak dlouho mu to vydrží. Oba večer brzy usnuli a krásně spali celou noc.
Šťastná To Žena 12756

dodatečná gratulace

6.12.2004 8:43:21
chtěla bych dodatečně popřát všechno nejlepším Jitkám, Jitunkám, Jitulím , Jitulkám všechno nejlspší k svátku, hodně moc zdraví, štěstí a lásky. Doufám, že jste si to včera pěkně užily !!
LaBu 19306

Re: Re: Re: Re: Hlásání

6.12.2004 1:24:35
Kopo, na čo prerovnávate tie polená????? To ako na kúrenie? Ale na to by sa asi neprerovnávali...hm hm hm...ale nech už je to ako chce, tvoje opisy života na samote sa mi veľmi páčia:o) To by bolo niečo pre našu rodinku:o) Ja aj manžel sme zaťažení na prírodu a drevo, máme vyhliadnuté miesto, kde by sa nám kvôli tomu páčilo žiť, ale keď si zvážim,že chcem pre decká dobrú školu a podnikaniu sa tiež viac darí v meste....praktické rozumné dôvody zvíťazili:o(
Ale aspoň sme si vysnívali ten zrubový domček (je to dom vyrobený z ručne opracovaných kmeňov stromov:o) a mimochodom, už nám asi pred dvoma týždňami prišiel projekt, tak sa máme z čoho vytešovať:o)

Ďakujem pekne všetkým, čo ste Simonete držali palce:o) Celkom sa jej darilo, súťažila v dvoch disciplínach, raz bola štvrtá a raz tretia, tak predsa si priniesla aj medailu, šikulka moja.

Kubíčkovi C, drobečkovi, posielame aspoň pohladkanie:o)

Li, včeličko usilovná:o) určite to bola pochvala:o) A keby náhodou nie, tak ja ťa tiež pre istotu chválim:o) Už len za to, že tak stíhaš, za výzdobu až potom, keď ukážeš foto:o)
Nám sa perníčky celkom vydarili, len to cesto sa po odležaní nejako drobilo, a tak bol povrch popraskaný, ale snažili sme sa to nejako "uťapkať", takže sú nakoniec celkom pekné:o)
Na zajtra mám nachystané strojkové kokosové a v stredu budeme zdobiť perníky.

Print, som rada, že Eliška už zasa pekne spinká a je dobručká, to ju určite len tá "rýba"-potvora trápila :o)

Jani, zdá sa, že ste si Mikuláša a čertov užili:o)
K farbičkám, ja som zatiaľ vyskúšala Koh-I-Noor, Glass deco a folia. KiN sa mi osvedčili vynikajúco. Dokonca sa mi aj úplne ľahko odstraňovali z okien.
Zlá kvalita farieb môže práveže začínajúceho odradiť...
Glass deco ma úplne sklamali, ale možno to len s nimi neviem:o(

Alíku, snáď tomu detičky časom prídu na chuť:o)

Jitulko: nech si zdravá a všetko sa ti darí,
decká aby poslúchali,
manžel nech seká len dobrotu,
tebe len pohodu a žiadnu robotu :oDD

Prajem všetko naj naj aj Jitulli, dúfam, že sa tu zasa čoskoro ukáže :o)

JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Re: Hlásání

5.12.2004 23:00:24
Ahojky!

Já také přeji všem Jitulím a Jitulkám vše nejlepší k dnešnímu svátku:-)))

Musím Vám napsat, jak dopadli u nás čerti. Byli jsme u našich a když se setmělo, vyrazili jsme ven. Šli jsme na náměstí, že by tam mohl nějaký čert být, Míša klidně šel a snad se i těšil:-) Julinku jsem nesla (je to kousek a nechtělo se mi vytahovat kočár) a ještěže tak, protože ona se chudinka bála petard:-( Ještě, když jsme šli přímo k čertům, tak byl Míša hrdina a nebál se, až když k němu čert přišel a chtěl ho lupnout koštětem, tak začal couvat a volal ne-ne-ne:-) Manža ho vzal, tak pak jen za ramenem vykukoval, dokud čert nebyl dost daleko. Za chvilku byl dole a šlo se za dalšími čerty a zase úplně v klidu, zase se jen chtěl chovat a když byli blízko, tak se schovával a jak byli kousek dál, už vykukoval:-) A to musím říct, že byli pěkně strašidelní a byli to vždycky skupinky čtyř čertů, mikuláše a anděla. Pak jsme šli domů a venku měli děti přichystanou nadílku, tak to měl radost, že mu bl-l něco přinesl:-)))
Doma jsem ještě pověřila bráchu a jeho holku, aby udělali čerty za dveřma, aby si nemyslel, že jsou jen u našich. Akorát jsem tedy měla strach, aby se nechtěl na ně jít podívat, naštěstí se bál a nechtěl abych je pustila dovnitř, takže jsem byla hodná maminka a nepustila je:-)))
Takže shrnuto - čertů se moc bát nebude, určitě ne moc dlouho, protože zlobit začal hned jak byli pryč a nějaký "mám se podívat, kam šli ty čerti a zavolat je zpátky?" na něj moc nazabírá:-)

No a jinak jsem včera objevila Julince druhou stoličku a brzy čekám další:-) Tak to to jde zase pěkně rychle, to jsem moc ráda:-)
Koupila jsem si také barvičky na WiCo:-) a adresy s nějakými předlohami říkáte, že jsou v albumu jo? Už tedy jen najít čas a můžu to zkusit:-)) Akorát jsem tedy nevěděla, jaké barvičky koupit, Vy zkušené tvořitelky:)) byste nám nezkušeným mohly poradit, která značka je lepšejší co? I když na to první patlání asi stačí jakákoliv:-))))

Alí, ty kuličky na květináč jsem taky přemýšlela, ale jak píšeš, ty by jí zajímaly asi stejně:-) Tak kytka půjde nejspíš na chodbu:-)

A kde že se nám toulá ta Sev?? Už jsem se taky po ní chtěla shánět:-))

LI, řekla bych, že to byla typická pochvala od chlapa a jsem ráda, že už se cítíš líp. Malá se taky vzteká a lehá si přitom na zem, ona sebou spíš praští na břicho, pak si klekne a zvedá se a sklání a přitom řve. Já tomu říkám, že "vyzývá Aláha":-))) nebo Alláha?? Za chvilku jí to vždycky přejde, nejlepší je nevšímat si toho.

Kubíčkovi C přeji rychlé uzdravení, když má maminka tolik práce:-) A jestli jsou tu ještě nějací marodi, tak také oni a"t jsou brzy fit!

Kopo, malá taky hrozně obdivuje Míšův nočník:-)) Ale sedat si na něj zatím nezkouší, budu jí to asi muset už brzy ukázat, třeba jí to chytne, ale já jsem na učení ještě líná, spíš počkám až po novém roce.

Labu, jak dopadly závody?
[<<Předchozích 1480] Názory 14811490 z 18607  [Dalších 17117 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.