Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Charlottka | 22977 |
|
|
Ondráškovi30.11.2004 13:39:55
vše nej k jeho prvním narozeninám a jmeninám, přeje Charlottka s maminkou:-)
PS: Ještě musím omluvit maminku za její nepřítomnost, nestíhá, dopoledne ji nedám chvilku pokoje já, potom prý v práci... a večer doma už taky ne:-) |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: DOBRÉ RÁNO ...tedy už poledne :oD30.11.2004 12:44:34
Li, sóda je sóda bikarbona a prášek do perníku je kypriaci prášek??????
Ďakujem vopred za radu:o) |
| Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 | 14262 |
|
|
Re: Re: DOBRÉ RÁNO ...tedy už poledne :oD30.11.2004 12:11:16
Téda Li, musíš napsat, jaké ty perníčky budou, páč mám připravený úplně stejný recept. Chystám se na pečení až příští týden!
Ten druhý recept je dost trefný, úplně se vidím :-))) |
| Li. | 14175 |
Re: Re: Re: Re: DOBRÉ RÁNO ...tedy už poledne :oD30.11.2004 11:59:57
Alíku, tak ty chceš péct vánoční cukroví? Mám pro tebe jeden praxí mnohokrát vyzkoušený receptík :oDDD.
Recept na cukroví: Pusť troubu. Ukliď z linky umatlané skleničky, lego a papírky od bonbónů. Připrav mísu a suroviny. Vylouskej ořechy, odměř mouku a cukr. Vyndej z mouky puzzle. Odežeň děti a umyj z nich mouku. Vezmi vejce. Podej manželovi pivo. Vrať se, odežeň děti, vezmi hadr a utři rozbitá vejce. Vezmi jiná vejce a vyklepni je do mísy. Zvedni telefon. Odežeň děti, zameť střepy z mísy, vytři podlahu. Vezmi jinou mísu. Zadělej nové těsto. Najdi rum. Odejmi rum manželovi. Odežeň děti a umyj z nich rozpatlané kousky těsta. Plech vytři tukem. Podej manželovi tlačenku. Vrať se, sundej z plechu ořechové skořápky. Podej manželovi noviny. Vrať se, odežeň kočku dojídající zbytky těsta. Zavolej veterináři. Vezmi si prášek. Umyj podlahu, stůl, židle, nádobí, ledničku, sporák, zdi, děti a kočku. Jdi do cukrárny. Přines cukroví. |
| Li. | 14175 |
Re: Re: Re: DOBRÉ RÁNO ...tedy už poledne :oD30.11.2004 11:57:49
Hlásím, že těsto na perníčky je zadělané. Nakonec jsem využila tenhle recept:
Pernicky (jsou hned křehké,křupavé) 85 dkg hl.mouky 30 dkg ml.cukru 1 Stella tuk (nebo Lukana 100%) 4 vejce 4 lžíce medu 1 lžička sody 1 prášek do perníku 2 lžíce kakaa 2 lžičky skořice 2-3 lžičky perníkov.koření(i více,tím se nic nepokazí) ............vše smíchat a nechat přes noc v lednici Dělám je na zkoušku z poloviční dávky (aby mi nebylo moc líto, když se nepovedou). Je to ale špatně. Těsto je už zasyrova tak dobré, že jsem ho skoro půlku už snědla a na perníky toho moc nezbývá :oD. Teď těsto odpočívá zabalené v potravinové folii v lednici. O pokračování experimentu budu zítra referovat :o). |
| Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 | 14262 |
|
|
Re: Re: DOBRÉ RÁNO !30.11.2004 11:16:56
čtu tady po sobě co jsem napsala a vypadá to tak, že náš taťka doma nedělá nic! Tak to samozřejmě nejni, hodně často vládne v kuchyni a vyvařuje nám samé dobrůtky :-)) I ten vysavač si hodně oblíbil :-). Hlavně teda to, že se nemusím starat o jídlo je hodně velká úleva :-)
Print to je fajn, že se ti to povedlo, mám tam ještě dva obrázky a nechce se mi je jít sloupnot, bojim, bojim, že to zase špatně dopadne :-( Dudlík je i unás hodně důležitý, hlavně přes noc. V noci se i budí, to pak šátrám potmě po celé postýlce, pod postýlkou za Ájiny řvaní. Ještě nedávno s dudlíkem jen usínala, po usnutí ho hned vyplivla, ale poslední měsíc ho má v pusině snad celou noc. |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Benjamínkovi Ondráškovi30.11.2004 11:07:44
To je to dnes ale slávy!
Ondrášek nám dvakrát slávi:o) Meniny aj narodky... chystá Besmi dobrotky? Ondrášku, tak: zdravie, lásku... a posielam po obrázku: ![]() ![]() |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: DOBRÉ RÁNO !30.11.2004 11:05:37
Pírko achojky, no mě se to podařilo a už to je nalepený !!! :-)))))
Li - tak ti nevim, neměla bych to ukazovat, vy jste všechny tak šikovný a tohle jsou moje první obrázky - takže to určitě nebude tak hezký jako máte vy :-)))) Alíku - dětičky maji supr hlášky - jsem zvědavá na Kubíka, jestli půjde v jejich stopách :-)))) Kopo - tak to máš dobrý, nemusíš je to časem odnaučovat, ale já doufám, že to nebude tak hrozný a pude to samo. Každopádně to nebudu nijak lámat přes koleno. Snad časem bude usínat i bez dudu. |
| Petruška |
| • |
Re: Re: Re: Benjamínkovi Ondráškovi30.11.2004 10:45:12
Ondro, tak hezké verše, jako jsi mi napsal Ty k mým narozeninám opravdu nezvládnu, tak Ti popřeji bez rýmů, všechno nejlepší k narozeninám i svátku.
Mezi námi nešidí Tě mamka, když slavíš narozeniny i svátek v jeden den? |
| Kopo | 4173 |
|
|
Re: DOBRÉ RÁNO !30.11.2004 10:35:00
Ahoj děvčata, taky se u vás dneska ochladilo? Ráno jsem si do školky nevzala čepici a ještě teď mě zebou uši, doufám, že to neodstůňu.
Jitulle, neboj však ona malá chození dožene. A třeba se Ti ještě bude stýskat po dobách, kdy nechodila. Print, četla jsem, že máš taky doma malou horolezkyni. Petruška už si vyleze až na okno, tak jsme včera přesunuli křesla od okna. A jak jsem četla obrázky se Ti zalíbily. Že bych to vyzkoušela taky? Uvidím. Bubíčku, zavidím Ti polovičku, umýt okna, k tomu, bych manžela opravdu nepřinutila. Jsem ráda, že si vzal za své luxování a pravidelně v sobotu vyluxuje. Jak to vypadá v jiné dny, kdy je potřebovat vyluxovat po dětech jsem tu nedávnou psala. :-( Alíku, jeleni k nám nechodí, ale občas když se vracíme za tmy domů, máme před domem srnky. :-) Že by čekaly až se vrátíme? LaBu, opravdu super zpráva, že Sisi už je lepší. Hlavně, že nejhorší je za vámi, teď už bude líp a užijete si nadcházející svátky. LaBu, bydlíme na konci obce. Nebližší trvale obydlení dům je od nás asi 200 m. Ze začátku jsem se bála, ale za těch 6 let už jsem si zvykla. Li, dej když tak vědět, jaký jsi zvolila recept a zda perníčky byly měkké. Původně jsem perníčky dělat nechtěla, ale o víkendu jsme jich pár dostaly od tety a v dětech zmizely neskutečnou rychlostí, tak bych nějaké také upekla. K dudákům, musím se trošku pochlubit, majo mazlíci dudáka nechtěly. Měla jsem doma dva koupený a když jsem připravovala věci na Petrušku, Patrik je objevil a začal s jedním chodit po bytě. Hned, jak na dudáka zapomněl, oba jsem vyhodila, nechtěla jsem riskovat, že se na dudák naučí ve dvou letech. Jitulko,co to, že jsem Tě nepotkala včera na ICQ? |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.