| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1690] Názory 16911700 z 18607  [Dalších 16907 >>]
Karkulinka 15733

Re: Re: Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 14:45:04
Sklerotik, uborusky ještě nedošly.
Karkulinka 15733

Re: Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 14:44:35
Uuuf, mám umytá okna, záclony se perou, vdrhla jsem kuchyň, koupelnu, záchod, všechny dveře, bléé už mám toho plné kecky.. ještě pořádně utířt prach v obýváku, dát vařit baštu, vyluxovat vytřít, potom nějak pověsit záclony:-) a končím, teda nekončím, taky mě čeká hora prádla na večer:-(

Rain, my taky doma nemáme klasickou obývací stěnu... a taky jsem se doslechla, že doma nic nemáme:-(
rain 14358

Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 14:05:57
Ahoj při sobotě! Jsem groggy, jelikož jsem šila do dvou do rána a mám pytlíčků půlku :o( Ráno to bylo vstávání, jako když mě vezme lopatou ... No a teď mám dětičky v posteli, tak se do toho jdu zase pustit. Je hnusně, takže jsme byli jen dopoledne koupit nějaké pečivo, ale autem a děti hezky čekaly v autě, tatínek je zase na nějakém semináři, tak to jinak nešlo. Prší pořád tak jsem zvědavá, co budeme dělat odpo, až Miška vstane. V dešti se mi moc ven nechce. A taky nevím, kde seberu chvojí, v zahradnictví mi včera laskavě sdělili, že budou mít až po Mikuláši, tak nevím, když je adventní neděle už zítra, jak si to představují, asi budeme muset vyrazit do CHKO :o) Taky jsem koupila talíř na svíčky, svíčky z voskových plátů, tak letos udělám i jeden netradiční věneček, ale i tak bych do něj chtěla nějaké větvičky, dá se tam nalít voda, tak by to nemělo hned opadávat.

Domeček nafocený nemám, hned jak někdo nabije baterku do foťáku, tak vám to tady všechno nafotím :o)
Kalendář bude z překližky stromek potažený látkou a na něm hvězdičky a pytlíčky a kouličky, nějak to už dopadne :o) Ten pak taky vyfotím. Manželovi teda kalendář nedělám, takže s tím starosti nemám, pro Petříka už asi mám všechno, kdyžtak doplním žvýkačkami a podobně.

Labu, dělala jsi ty skořicové ozdoby jen z jablek se skořicí, nebo jsi tam přidávala mouku, ´jak tam pak taky někdo radil? Máte je pěkné :o) A jak to dlouho schne?

Print, WiCo se jen sloupne, když to šikovně uložíš, můžeš to za rok použít znovu (než dočtu zbytek, jistě se dozvím, že už ti to někdo poradil :o) Ale já jsem měla jeden krásný měsíček s hvězdičkami na jižním okně a napeklo se to tak, že to sloupnout nešlo. Teď jsem si v šikovných rukách přečetla, že když na to dáš vlhký hadr nebo to vyfénuješ, tak to jde i takhle napečené, ale to už jsme se přestěhovali a nevím, jak to loupala ta holka, co bydlej po nás :o) A chválím ti ikonku !!! (A samo i Bubíškovi :o)

Ještě k tomu hledání dárků - jednou jsem taky něco našla a pak zrovna na tenhle dárek máma zapomněla a to byly rozpaky - říct, neříct? Naštěstí si vzpomněla :o)

Náš Petruša pořád ještě (!!!!!) kašle, takže jsme taky dnešní plavání zrušili, už mě to s ním docela vadí. Ale dr. se na něj zase byla podívat a říkala, že tam nic nemá a že se teda nemá sice moc namáhat a plavat by neměl, ale jinak režim jako normálně.

Já jsem z domova neutíkala, ale jednou se mi v první třídě nechtělo do školy, to jsem asi ještě neměla zafixované, že se tam MUSÍ, tak jse si šla hrát na kopec, na kterým měli složené takové ty skruže a véééliké cívky na kabely. Vydržela jsem tam dlouho, já si ráda hrávala sama. Ani už se nepamatuju, jak to dopadlo, jestli se na to přišlo nebo ne, ale bita jsem za to nebyla, to bych si pamatovala. A z domu jsem pak vlastně skoro utekla, když jsem byla na výšce, to jsem se odstěhovala a i pak po skoro roce odešla ze školy :o)

Karkulko, dorazil balíček? A ten tvůl dlouhatánskej příspěvek, to ses překonala! A dečky a ubrusy na všem taky bytostně nesnáším! Matky mého nevlastního otce v tomhle byla přeborník, na sedačce měla přehozy hned tři, jeden parádní a další horší a horší, aby se tamty neponičily, no a tak to měla s několika věcma, prach ovšem moc neutírala, takže to tam vypadalo, ani se nechci moc šířit, když si na to vzpomenu, je mi nanic. Když jsem tam byla párkrát nucená jíst, tak se mi dělalo zle, jen jsem viděla ty talíře :o(
A tchýně je z našeho nenačančaného bytu taky hotová, už se s tím teda pomalu smířila, ale my, když nemáme klasickou obývací stěnu, tak jsme asi podle ní chudáci, ze začátku říkala švagrové, že je to hrůza, že v tom bytě nic nemáme :o)))))

Print, co máš za žehličku? Manžel sice tvrdí, že ta, co máme (kupoval ji on asi před deseti lety, na tu dobu byla fakt slušná, ale i když nežehlí, tak mu spadla na zem a i jinak si myslím, že už bych zasloužila novou :o), že nám dostačuje, já bych byla pro novou a nechám se inspirovat :o) A jakou máš ty, Alíku?

Zelený had z Ikei se mi taky líbil, Sev, to je dobrej nápad! Asi si zaúkoluju švagrovou.

Holky, jak dlouho to trvá, než ty hračky dovezou, od té doby, co jste to posílaly?

Pána prstenů jsem neviděla ani nečetla :o( Tak jsem zvědavá, když to všude tak chválí .

Dneska jsem se překonala v délce příspěvku, místo abych už šila :o) No tak fičím a doufám, že si vás večer aspoň přečíst stihnu, když nic jiného, fotky dodám asi až zítra. Nevím, kde manžel skladuje nabíječku :o)
Karkulinka 15733

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 12:24:17
Tak jsem doma, uuf. Je tam teda pěkně hnusně, cestou nazpátek jsem pěkně zmokla:-( Koupila jsem si barvu na vlásky:-) a jináč hafo čistívích prostředků, tak se můžu vrhnout na velký úklid, ale nevím, jdu si přeměřit teplotku, v Bille to se mnou málem seklo:-(

Pritn,. fim jsem viděla dvakrát, knížky už mám přečetené minimálně po padesáté:-) Zrovna teď zase čtu první díl:-) A ani potřetí neodolám, poněvadž se nádherně trefily do mé představivosti:-)

Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 11:31:20
SEV - máš pravdu švédský utěrky taky používám, umývám s nima hodně často, stačí mokrou utěrkou přetřít a krásně se to leskne - je to rychlovka - na okna jsem to ale ještě nezkoušela, musim to zkusit, jsou zase zaťapaný od Eliškových prstíků, koukáme za oknem a ťukáme na lidi :-))))

Karkul - tak Pán prstenů jo? - sice jsem to viděla už 2x - ale je to dobrej film až večer budu vesele žehlit.

Kopo - tak to jsem ráda, že při pohledu na ikonku se usmíváš :-))

mno nic já musim taky jít jednou za čas vařit, dokud Elinda chrní.
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Ahojky

27.11.2004 10:26:05
Zdravím vás po odmlce....

Sev, my teplotu musíme srážet hned při vzestupu, ale u nás je to něco jiného, máme to kvůli těm křečím.

Lukino, o tom páru co skočil jsem to četla a skoro jsem u toho brečela a ptala jsem se manžela, jestli by taky se mnou skočil, prý kdyby nám bylo devadesát tak jo

Labu, vidíš jsem tady..... díky za pochvalu ikonky, jsem ráda, že sis všimla
Písla jsem ti mejlík. Moc pozdravuj malou a držím moooooc palce

Jitulko, už je to lepší, no byla to síla. Ještě jednou se ti omlouvám. Jestli můžeš, tak snad zítra bychom se mohli sejít nebo příští týden. Prášky ti dám. Mrzí mě to, těšila jsem se na tebe!!

Včera byl Davídek moooooc hodňoučkej!!! Byl k sežrání. Udělal i šest krůčků sám.
Taky nám včera dovezli první hračku za plínky. Máme tu přísavku do vany, tak ještě čekáme na ten aktivní stolek. Prý snad příští týden.

Manžílka mám v práci i zítra, tak jsme sami. Prcka jsem teď uspala, tak jdu pověsit prádlo, vařit dneska nemusím. Včera jsem udělala kančí guláš a bramboračku. No možná něco uklohním na zítřek, uvidím.
Pěkně tady mrholí. Ble. Doufám, že to v noci nenamrzne, jak vyhrožují.

Jo co jste to tady psali o škodlivosti kojení?? To bylo v říkali v televizi, Jitulko?? To je síla.
Já to nějak nezaregistrovala.

Jo k těm ubrusům. Já je mám moc ráda, ale kvůli malému jsme je dočasně zrušili, protože za ně neustále tahal, tak asi i na Štědrý den budeme bez ubrusu. No možná na večeři to risknu, uvidím.

Jo nevíte někdo, čím pustí z trička šťáva z mandarinky??
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 10:21:59
Tak jsem oblajzla okna, začalo mi do toho pršet, tak jsem to vzala šupem. Mamka mi tuhle poslala nějaké švédské utěrky a těma to teda jde skoro samo, bez leštění. Takhle rychle jsem ještě okna nikdy nemyla, pravda nerozebírala jsem je. No, pravda se ukáže, až na to zasvítí sluníčko ;o)).

Alí, víš co mě u toho automatu všechno napadalo? Nejdřív skrytá kamera. Pak jsem se chtěla ze zoufalství někoho zeptat, ale nikde nikdo. Pak jsem si říkala, nebudu se ptát, to bych byla za opravdového blbce. No doteď nad tím přemýšlím... :o(((
Abcded 23276

Re: Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 9:21:23
Teda Sev, vy máte zážitky:o) Nejdřív ty s automatem a pak taťka s vaječňákem :o) A jak si tam hledala tu dírku na peníze, nepozoroval tě přitom někdo? Jeslti jo, tak se musel docela bavit:o))))

Jinak chválím Print novou ikonku a zase delší příspěvky:o) Jinak mě se s nouvou žehličkou taky vždycky hezky žehlilo a těšila jsem se na to. Bohužel to rychle přešlo:o) Jo a já taky tobě a Li díky za včerejší útěchu:o) Škoda, že už jsem pak nestačila utěšit i tebe, ale musela jsem ukládat děti do postelí. A to nemluvím o manželově alergii na klapání klávesnice:o( Jako kdyby on bral ohledy na moje alergie na jistou osobu, že jo:o(

Koukám Karkulí, že máme stejný vkus. Já taky takový ty dečky všude nemám ráda - znáte to, jak je mají pak i na videu a na televizi, na tom ještě nějakou sošku:o))) Z toho mi běhá husí kůže - jo v jednoduchosti je krása, ale na druhou stranu každému se líbí holt něco jiného. Mě zase třeba mamča naznačuje, že jí můj dům připadá nazdobený málo. A stoly u nás vyráběl Li taky manža. Ale já můžu chválit s klidnou duší, protože jsou moc hezký. Ten náš jídelní je ještě k tomu dosti obrovský, takhle velký jsme ani v obchodech nenašli. A i když je už taky starý (teda ale ne tak jako ty vaše), tak je furt krásný. Sice jsou tam nějaký rejhy a ďolíky, od dětí, ale u toho dřeva to nevadí. Jo a nedivte se že manžu tak chválím, já mu při výrobě pomáhala, takže je to tím:o)))

Jinak ten domeček pro Barbie bych taky docela ráda viděla, já na domečky pro panenky byla vysazená. Dcerunka taky dostala loni k vánocům dřevěný nábytek, teda pro menší panenky a manža slíbil že jí k tomu domeček vyrobí. Leč nestalo se tak:o( Tak jí ho snad po zimě vyrobím sama, vezmu pár prken, hoblovku, pilu....no nevím to bych asi nepřežila ve zdraví a se všemi končetinami:o))) Ale já se tak těším, až ten domeček budeme s dcerunkou vybavovat.

Jiank my jedeme dneska na návštěvu k babičkám (nebo už vlastně prababičkám), takže se tu dneska už asi taky neukážu:o( Tak se mějte hezky:o)

Re: Re: Sobotěnka

27.11.2004 8:54:30
Ahojky!

No, vládne tady nějaká ponurá atmosféra, ne? Že by to tím počasím? U nás sice neprší, ale tma je jak v pytli, mlha, no tfujtajxl!

Tak Lenka nakonec měla prdíky! Byla jsem u ní snad 15x, au au, moje záda! Pak se vyprděla a už krásně spinkala, vzbudila se do rána už jenom 1x. Nádhera!

Teď spolu řádí s bráchou v pokojíčku. Zamilovala se do takovéh zeleného hada z Ikei, sedí na zemi jak hříbek a omotává se tím :o))). A já přemýšlím, do čeho se pustím. Dnes a zítra přeje Měsíc mytí oken a úklidu, tak jdu asi oblaznout ty okna.

Jo, taťka si včera vylil do klávesnice vaječňák, to byla psina :o))))). Tak ji komplet rozebral, vyčistil, klávesy vypral, prostě generální úklid a má ji jako novou!

Vzpomínky listopadek (27.11.2003)

27.11.2004 8:44:24
Severka: Dneska jsem si po jeho odvedení do školky se spaním ani neškrtla, takže jsem od šesti vzhůru a usínám i vestoje :o))). Už aby přišel taťka a obě robátka pohlídal.
Stejně nechápu, jak to holky zvládáte bez tatínků, zvlášť vy, které máte víc dětiček. Ten můj chlap nepracovat doma, tak obědvám až večer a na záchod snad chodím i s nemluvnětem :o))))).

Cisca: Zato jsem se predevcirem lacne naladovala hruskou a mamka na me koukala, jak mi to pekne chutna. A pak po kojeni se mohl Kubik ukroutit - prdiky - tak rikam, ze by ta hruska? A mamka na to - no, hrusky nadymaj :) Tak jsem ji rekla, at me priste upozorni, kdyz me neco takovyho uvidi jist. No jo, uz taky nema ty reflexy. Musim rict, ze ja, ktera jsem v zivote nemela mimino v ruce, si s nim troufnu vic nez ona, ktera odchovala ve zdravi me i s brachou.

Jitulle: To ta moje cácorka na hlavičce dost vyplešatěla,jen na temeni se jí nemůže rovnat ani tatka:-)))
[<<Předchozích 1690] Názory 16911700 z 18607  [Dalších 16907 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.