|
Re: Re: Sluníčko se hrabe ven, tak zas bude príma den! 
26.11.2004 11:06:18
Tak vánoční výzdobu mám komplexně taky každý rok skoro stejnou, měnila jsem jen detaily, jako vlastnoruční svícny, věnec, ozdoby na dveře nebo na zeď z chvojí a WiCo obrázky. Ubrus taky asi letos koupím nový, vlastnoručně jsem vyšívala jen jeden, richelieu technikou, jestli je to dobře napsané, ale to je na konferenční, bylo to v těho, když jsem měla ještě čas :o) Ale výzdoba - kupovala jsem jen vánoční ozdoby a ozdoby ze slámy, jinak byla všechno i prapůvodně moje práce, něco mám jako dárek od švagrové.
Včera jsem ztrávila celý večer přípravou na adventní kalendář, a to jsem jen stříhala, šít budu asi dneska. To jsem si na sebe zase něco vymyslela :o) Asi jako když jsem chtěla dát holkám domeček pro Barbie a že ho sama vybavím, nechala jsem ho udělat, nakonec je třípatrový, jako kráva a s tím jsem taky zabila času.... Třeba když jsem lepila dlaždice červené a bílé do kuchyně :o) to byl ale nápad :o) Nebo když jsem vyráběla sedačku do obývacího pokoje... Ale to už je taky šest let.
Sev, tak hlavně abyste to neodnesli nějakou chorobou! Ale snad ne, když hlásíš, že už jste v pohodě :o)
Luki, na tavné pistole jsem tady před časem dávala několik tipů, něco jsem viděla v Baumaxu, v Obi a levné měli i v Quelle. Tuhle je měli i u nás v Plusu, nevím, kolik stály, byla to ale určitě akce, tak asi ne moc. Kdybys na nic u vás nenarazila, tak dej vědět, ale v tom Quelle bys je sehnala určitě. O těch stařečcích, co se báli samoty a skočili spolu z okna, jsem taky ve zprávách slyšela, už ve středu, taky mě to dostalo.
Li, už seš na tom líp? A co další marodi, Eli už je v pořádku? A Sisi?
Sev, dočetla jsem k tomu tvýmu snu, to snad ani manželovi nemůžu říct - stařík!!! :o))) A hrubozrnnou sůl bych potřebovala, offfšem bych ji nemlela :o) Klidně přijeď :o)) Škoda, žes to "nedokoukala", taky by mě zajímalo, co by z toho vylezlo.
Labu, já bych řekla, že je to normální, protože na šikovných rukách taky někdo psal, že tím přilípne i ozdoby na dveře, aby se při každém otevření nekymácely a pak je zase jednoduše sloupne. Ale když to lepíš na slaměný věnec nebo na něco s pórovitou strukturou, tak by se to nemělo tak snadno odlepovat.
Alíku, je fakt, že s takhle velkými dětmi a bez možnosti před nimi dárky schovat opravdu důkladně asi nezbyde nic jinýho, než je zabalit. Ale taky jsem si říkala, že to je síla, mít zabaleno už v listopadu. Já to kolikrát balím až na štědrý den, protože to prohlížím, co pro koho mám, když dáváme všem, v zabalených bych ztratila přehled. A jelikož to samozřejmě ještě nemám nikdy všechno, tak je to blbý :o)
No a náš stůl už bude asi "jetý" ze všech nejvíc, Li, je starožitný :o) Takže na něm taky máme jen ten středový ubrus, dřív jsem dávala i ty dlouhé, ale jak se Péťa začal stavět, tak to nešlo a od té doby je to takhle. A taky kupuju ty, co se nemačkají, nemusí se žehlit a některé mají i teflonovou úpravu, Alíku, takže se dají i otřít :o)
U nás se taky doma zdobilo až před štědrým dnem, žádné adventní věnce a nic takového si nepamatuju. Já jsem pak začala dělat svícny, ale to taky tak týden před vánocemi, kdy jsem začala dělat věnečky, už ani nevím. Máma ani nepekla, pekla jsem já s babičkou u ní. Letos bude péct asi poprvé. Takže jsem si všechno ozkoušela až sama ve své domácnosti, jak pečení, tak zdobení, dokonce jsem několikrát dělala věnec i pro ni :o)
|