| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1720] Názory 17211730 z 18607  [Dalších 16877 >>]
rain 14358

Re: Re: Sluníčko se hrabe ven, tak zas bude príma den!

26.11.2004 14:02:00
Tady jsem u někoho na albu našla ty ozdoby z toho chlupatýho drátku

rain 14358

Re: Sluníčko se hrabe ven, tak zas bude príma den!

26.11.2004 13:44:47
:oD

Li, jak jinak, vždyť my bychom si ani jiné než báječné, šikovné, skvělé a vůbec úžasné chlapy ani vybrat nemohly!!!!! :o))) K nám by se ani jiní nehodili! Samozřejmě tím myslím, když my jsme skvělé :o)

(což mi připomíná ten vtip, jak říká jedna žena - nevím už, kde - druhé "Jsem ráda, že mi manžela vybrali rodiče, při představě, že takového ....... (doplň sama :o) ) jsem si vybrala sama, by mě jeblo")
Li. 14175

Re: Re: Re: Sluníčko se hrabe ven, tak zas bude príma den!

26.11.2004 11:17:46
Starožitný nábytek ti Rain moc závidím. My máme nábytek dělaný na míru partnerem. Tvrdí, že se u toho výborně relaxuje :o). Stůl má datum výroby ale už za partnerových studií. A je na něm také vidět, že to ještě výrobu nábytku tak nezvládal. Takže velké ubrusy jsou potřeba. Naštěstí je prvek nechává být, netahá za ně.
Šmarjá, teď mi došlo, že by si to mohl partner třeba přečíst! Takže, stůl je nádherná ukázka truhlářského umění a je na něm vidět, že už jako mladík, byl partner velmi, ale opravdu velmi, šikovný :oDDD
rain 14358

26.11.2004 11:06:18
Tak vánoční výzdobu mám komplexně taky každý rok skoro stejnou, měnila jsem jen detaily, jako vlastnoruční svícny, věnec, ozdoby na dveře nebo na zeď z chvojí a WiCo obrázky. Ubrus taky asi letos koupím nový, vlastnoručně jsem vyšívala jen jeden, richelieu technikou, jestli je to dobře napsané, ale to je na konferenční, bylo to v těho, když jsem měla ještě čas :o) Ale výzdoba - kupovala jsem jen vánoční ozdoby a ozdoby ze slámy, jinak byla všechno i prapůvodně moje práce, něco mám jako dárek od švagrové.

Včera jsem ztrávila celý večer přípravou na adventní kalendář, a to jsem jen stříhala, šít budu asi dneska. To jsem si na sebe zase něco vymyslela :o) Asi jako když jsem chtěla dát holkám domeček pro Barbie a že ho sama vybavím, nechala jsem ho udělat, nakonec je třípatrový, jako kráva a s tím jsem taky zabila času.... Třeba když jsem lepila dlaždice červené a bílé do kuchyně :o) to byl ale nápad :o) Nebo když jsem vyráběla sedačku do obývacího pokoje... Ale to už je taky šest let.

Sev, tak hlavně abyste to neodnesli nějakou chorobou! Ale snad ne, když hlásíš, že už jste v pohodě :o)

Luki, na tavné pistole jsem tady před časem dávala několik tipů, něco jsem viděla v Baumaxu, v Obi a levné měli i v Quelle. Tuhle je měli i u nás v Plusu, nevím, kolik stály, byla to ale určitě akce, tak asi ne moc. Kdybys na nic u vás nenarazila, tak dej vědět, ale v tom Quelle bys je sehnala určitě.
O těch stařečcích, co se báli samoty a skočili spolu z okna, jsem taky ve zprávách slyšela, už ve středu, taky mě to dostalo.

Li, už seš na tom líp? A co další marodi, Eli už je v pořádku? A Sisi?

Sev, dočetla jsem k tomu tvýmu snu, to snad ani manželovi nemůžu říct - stařík!!! :o))) A hrubozrnnou sůl bych potřebovala, offfšem bych ji nemlela :o) Klidně přijeď :o)) Škoda, žes to "nedokoukala", taky by mě zajímalo, co by z toho vylezlo.

Labu, já bych řekla, že je to normální, protože na šikovných rukách taky někdo psal, že tím přilípne i ozdoby na dveře, aby se při každém otevření nekymácely a pak je zase jednoduše sloupne. Ale když to lepíš na slaměný věnec nebo na něco s pórovitou strukturou, tak by se to nemělo tak snadno odlepovat.

Alíku, je fakt, že s takhle velkými dětmi a bez možnosti před nimi dárky schovat opravdu důkladně asi nezbyde nic jinýho, než je zabalit. Ale taky jsem si říkala, že to je síla, mít zabaleno už v listopadu. Já to kolikrát balím až na štědrý den, protože to prohlížím, co pro koho mám, když dáváme všem, v zabalených bych ztratila přehled. A jelikož to samozřejmě ještě nemám nikdy všechno, tak je to blbý :o)

No a náš stůl už bude asi "jetý" ze všech nejvíc, Li, je starožitný :o) Takže na něm taky máme jen ten středový ubrus, dřív jsem dávala i ty dlouhé, ale jak se Péťa začal stavět, tak to nešlo a od té doby je to takhle. A taky kupuju ty, co se nemačkají, nemusí se žehlit a některé mají i teflonovou úpravu, Alíku, takže se dají i otřít :o)

U nás se taky doma zdobilo až před štědrým dnem, žádné adventní věnce a nic takového si nepamatuju. Já jsem pak začala dělat svícny, ale to taky tak týden před vánocemi, kdy jsem začala dělat věnečky, už ani nevím. Máma ani nepekla, pekla jsem já s babičkou u ní. Letos bude péct asi poprvé. Takže jsem si všechno ozkoušela až sama ve své domácnosti, jak pečení, tak zdobení, dokonce jsem několikrát dělala věnec i pro ni :o)
Li. 14175

Re: Re: Re: Sluníčko se hrabe ven, tak zas bude príma den!

26.11.2004 10:43:17
Máš pravdu Kopo, před rokem 1989 nebylo slavení adventu tak rozšířené, jako je tomu teď. Komunisté nepropagovali nic, co odporovalo jejich ideologii. Ba právě naopak. Tehdejší režim ani příliš nepodporoval nákupní šílenství před vánoci. Ostatně, vždyť neměl kolikrát co k prodeji vůbec nabídnout. Nenakupovalo se, ale jen stále něco shánělo :o(.
Já o adventu už tenkrát věděla. Měla jsem ve svém okolí lidi, kteří byli věřící. Bibli jsem přelouskala poprvé někdy v 17ti letech. Myslím, že bez její znalosti nemá člověk šanci pochopit většinu starých uměleckých děl - obrazů, soch... Neví o čem jsou :o(. Zrovna nedávno jsem musela kamarádčině dceři přeříkat pohádku o narození ježíška, protože kamrádka o tom nic nevěděla a požádala mě :oD.
Ostatně, se znalostí náboženské tématiky jsem to časem dotáhla do dokonalosti. Překvapila jsem v práci i tu svoji podřízenou (mgr. teologie), o které jsem tu nedávno psala. A to tehdy, když jsem se jí zeptala, kdo byla třetí Marie, která asistovala při snímání Ježíše z kříže. Ukázalo se, že o žádné neví. Musela se ponořit do učených knih, než byla schopná mi odpovědět :oDDD.
Kopo 4173

26.11.2004 10:13:23
Severko, to je dobře, že už vám topí. Jště že to docela rychle opravili.
POkud se týká adventu, taky si z dětství, nepamatuji žádné adventní zdobí, ale myslím, že to bylo dáno dobou. Přijde mi,že s adventem se začalo u nás až od roku 1989. Nebo jste advent znaly již dříve?

Cisco, držím pěstičky, ať Ti práce v parlamentu vyjde. Samozřejmě dnešní běhání po doktorech bude v pohodě.

Lukino, určitě zkoušky zvládeš jak se říká levou zadní.

Včerejší podvečer byl opravdu vyvedený. Na dnešek jsem si koupila obrázkové těstoviny do polévky. Patrikovi se tolik líbí, že chtěl uvařit polévku hned. Když jsem se k tomu neměla, vzal si je alespoň na hraní. Sotva jsem řekla, ať je položí, než mu spadnou a roztrhnou se, těstoviny se rozutekly v obýváku po koberci. Polovička s naprostým klidem seděla v křesle a povídá, měla bys to jí uklidit, než to Péťa rozhází. V tu chvíli mě tak neskutečně vytočil. Vzala jsem aku vysavač a začala luxovat, než vysavač to nezvládal a těstoviny se dál povalovaly po pokoji. grrr Načemž mi polovička povídá, už musíme vyrazit na návštěvu, až se vrátíme, takže to uklidí. A protože viděl, že se mnou žádná sranda nebude, šel obléknout a obout dětičky. Na návštěvě dobrý. Hned z návštěvy jsem šla na cvičení. Když jsem se v osm vracela domů, těšila jsem se, jak dětičky budou vykoupané a spát a hlavně, že bude uklizeno. Hned na dvoře jsem zjistila, že děti ještě nespí. V chodbě už jsem slyšela, jak se zrovna koupou. V obýváku se nic nezměnilo. Pak se všichni vyřítili z koupelny. Tak jsem se optala, jak to vypadá s úklidem. A dozvěděla jsem se, že zítra je taky den. Tak jsem vyndala vysavač a konečně se dočkala uklizeného obývváků. :-(
Li. 14175

26.11.2004 10:03:31
Chtěla jsem ještě k ubrusům: také bych je raději neměla, závidím ti Alíku. Naše stoly jsou už ale trošku "jeté", hodně toho pamatují. Nové nechceme kupovat, až do většího bytu, jestli se ho tedy někdy dočkáme. Podle našich původních plánů, jsme už v něm měli skoro rok bydlet :o(.
Li. 14175

26.11.2004 9:54:21
Dobré a slunečné ráno všem

Už několik dní si říkám, že k nám snad chodí zloděj. Dnes ráno jsem ale zakopla o prvkovo auto-odstrkovadlo. Odklopila se sedačka a já se nestačila divi , jaké podklady si v úložném prostoru schovává: indulonu, sluneční brýle partnera, moji pomádu na rty a kapesní hodinky, papírový kapesníček, pastelku...

Od rána chystám adventní výzdobu, peru záclony (okna díky svému nachlazení letos vynechám) a samozřejmě stále umírám . Prvek mi moc v úklidu nepomáhá. Myslela jsem, že "škubací" období už má za sebou. Ale ouha, zase se vrátilo. Jak jen někde ukořistí kousek papíru, krabičku... hned ji roztrhá na tisíc kousků a rozhází po celém bytě :o(. No, možná bych to mohla prohlásít za umělý sníh a tudíž adventní výzdoby .

Severko, přeji ti krásný den a ať se ti věnec večer povede. Mimochodem, když tak čtu líčení tvého snu, je mi moc líto, že si ty své většinou nepamatuju. (Nebo snad bohudík?). Tiše závidím vaše uzdravení a přeji všem marodům, ať už se z toho také dostanou.
Cis, doufám, že jsi se vyspala do růžova a dnešní doktory zvládáš s přehledem .

Tak, po dlouhé době jsem se do svého příspěvku pokusila propašovat nějaké smajly. Tak doufám, že to vyjde...
Šťastná To Žena 12756

26.11.2004 9:36:47
LaBu posíláme malý pusinku, aby bylo líp a tolik to nebolelo. Chůďátko malinký, a ty už si asi taky potřebuješ oddychnout co?
Máš pravdu Eli už je celkem fajn, možná ještě ráno odsajeme, ale oproti prvnímu dnu se to nedá srovnat :-)
Abcded 23276

26.11.2004 9:34:03
Taky zdravím po ránu. A hlavně opět přeju všem marodům a marůdkům brzké uzdravení a všem co se už uzdravili blahopřeju:o)

Včera jsme byli na procházce, tak už se Kuba chvílema pouštěl a chodil sám, ale většinou jsem ho musela vodit za jednu ruku. Ale opět jsem si uvědomila, že už to opět začne a je konec pohodovým procházkám, při kterých někam dojdu. Po silnici totiž Kuba vůbec nechodil, okamžitě si to totiž vždycky namířil ke kraji a šup do křoví a kamení. Tak jsem ho odnesla zpátky a znova, šup utrh se mi a zas byl mimo cestu....no začne legrace:o)

Jo Luki, taky se mi stává docela často, že jdu k postýlce a Kubu tam vůbec nevidím. Taky se mi umí velice obratně schovávat.

cisce samozřejmě gratuluji k úspěšnému pohovoru, ale teď si vlastně říkám - mám ti vůbec gratulovat? Nestěžovala sis tu kdysi, že pak nebudeš ale mít moc času na Kubu?

Jo a taky se hlásím k "neubrusovým" rodinám:o) Já ubrusy nějak nemám vůbec ráda. Připadají mi jen jako lapače prachu, nehledě na to že nejdou utřít, což je u nás taky problém. A o tom že by je Kuba teď stahoval a že si mi vlasně ani nelíbí už ani nemluvím:o) Máme tady samé dřevěné stoly a ta dřevo je tak krásný, že by ho přeci byla škoda zakrývat ne?:o) Takže maximálně nějaké dečky a na jídelním stole prostířání - to už je taky jen průhledné se slunečnicemi, aby i pod ním byl stůl vidět:o)

JO a fakt je bobma, že mám zabalené dárky? Když já jinak nemohla, Kačena mi všude kramaří a kdyby je náhodou objevila nezabalené, tak by jsme měli zkažené vánoce. Takhle to okecám, že si to třeba Ježíšek takhle napřed k nám schovává, aby to pak netahal všechno na štědrý den, alekdyž by je uviděla nezabalené a viděla by dopředu co dostane, to by bylo na nic:o(
[<<Předchozích 1720] Názory 17211730 z 18607  [Dalších 16877 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.