| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1740] Názory 17411750 z 18607  [Dalších 16857 >>]
rain
  • 

Re: Re: Večerní report

25.11.2004 23:33:26
sorry, jen si něco chci zkusit
Li. 14175

Re: Večerní report

25.11.2004 22:12:54
Tedy Severko, jaképak "žeru"? :oDDD Já měla náhodou každý rok bohatou výzdobu. Rozdíl je jen v tom, že v minulých letech jsem ji kupovala. Teď nemám tolik peněz (začíná mi můj plat pomalu chybět), držím se doma a mám chuť se o výzdobu pokusit vlastníma rukama :oD.
A gratuluju k topení. V tomhle počasí jsou studené radiátory vážně pech :o(.

Cis, z trapasu u doktora si nic nedělej. Já se takhle jednou vypravila na soud pro Prahu 3 a udělala jim tam hrozné kázání, jaký mají nepořádek ve spisech, protože pod "mým číslem jednacím" vedli úplně jiný případ. Po skoro hodině dohadování se ukázalo, že věc má v kompetenci soud Prahy 10 :o(. O mé profesi tak získali další velmi "příznivý" důkaz.

Jinak hlásím, že umírám. Mám teplotu 38,2st. Prvkovi se ale značně ulevilo, teplota mu trošku klesla, má už "jen" 37,8st. Každopádně tady pobíhá po bytě s nudlí u nosu ještě v tuhle hodinu. Kdy se mi podaří ho dostat do postele, to tedy vážně nevím :o(.
Lukina 11228

Re: Večerní report

25.11.2004 22:05:54
Musím vám hned napsat co se před chvílí stalo: normálně jdu zkontrolovat spící Barču jestli neni odkopaná a ona v tý postýlce nebyla. Teda byla, ale ležela namáčklá na druhém konci a ještě k tomu naštorc. A klidně chrupkala. Ale pěkně jsem se lekla.
Jinak jsem zapomněla napsat, že jsme dneska ráno vstávali až v 9.30hod. Jenom kolem 4.hod ranní jí chvíli chytal amok. Ale to bylo proto, že jsem jí nechtěla nechat spát s prsíčkem v puse. A dudlíka nechtěla. Usnula až když se taťka naštval a vstal o půl hodiny dřív do práce.

Sev, co je to ta tavná pistole a kde se dá sehnat a kolik asi tak stojí?

Nečetli jste dneska v novinách o tom 90.letém manželském páru co skočil z okna? Prý se tolik milovali, až se báli, že jeden z nich zůstane po smrti toho druhýho sám. Tak radši odešli ze života dobrovolně a najednou. - Hrozně mě to dojalo.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Večerní report

25.11.2004 21:45:00
Ahojky!

Tak už nám topí, uff! Přestali hned ráno. Když Lenka v poledne usnula, v ložnici bylo jen 15°C. V kuchyni a obýváku jsem vytáhla žaluzie, aby se to aspoň vyhřívalo sluníčkem. V poledne jsem zjistila, že kousek dál ve školce se topí, o pár baráků výš taky, tak taťka zjišťoval na družstvu, co a jak, tak prý byla někde nějaká porucha, ale že na tom teplárna dělá. Asi ve dvě jsme vypadli na nákup a v šest večer, když jsme přišli, tak bylo topení teplé, tzn. že to zrovna zapnuli. Teď už žhavíme naplno. Aspoň že tak. I když je to ještě znát, ale díky za to. Už jsem přemýšlela, jak nás na noc zabezpečit, kdyby to nešlo :o))).

Teda Li, Ty to letos fakt "žereš" :oDDDDDD. Kam se na Tebe hrabu. I když Alík se zabalenými dárky je bomba! Já dnes dokoupila poslední drobnosti, abychom v neděli přivítali advent s celou parádou. Na velký úklid prdím, okna oblajznu zevnitř. Je zajímavé, že my doma (u rodičů) jsme žádný adventní čas neprožívali, zdobilo se všechno až na Štědrý den. Ale od té doby, co jsem z domu to každým rokem žeru víc a víc. Teď hlavně kvůli dětičkám. Dneska jsme s Péťou vyráběli přáníčko, do kterého bude psát Ježíškovi :o).

Luki, to jsem ráda, že jsem Ti inspirací ;o). A věnců se netřeba bát. Stačí hodně chvojí nebo nějakých větviček, drátek a hustě namotávat. No a pak už jen ozdobit. Nemusí to být jen mašličky, ale třeba co dům dá: sušené kolečka pomeranče, šišky, skořápky, perníčky, kůra skořicovníku, lýko... dají se koupit i umělé jeřabiny, hříbečky nebo třeba vánoční lesklé miniozdůbky, zvonečky... Stačí jen tavná pistole a už to jede.

Co se týče teploty, taky jsem klidná do těch 38,5°C. Ono je potřeba to trochu nechat, jak psala Rain, a nesrážet to při každém vylítnutí.

Cisco, tak to gratulace, že jsi tak zapůsobila!!! Držíme palečky i na zítra, ale to už bude v kapse, né?

Karkulí, to je fajn, že už máš zoubek pod dohledem. Ono to přestane, až se to zklidní, neboj!
Li. 14175

Alternativní medicína

25.11.2004 21:16:45
Nedávno jsme tu probírali alternativní léčbu. takže, kdo máte zájem, našla jsem na netu celkem zajímavý odkaz:

http://www.studiohedis.cz/
Karkulinka 15733

Děkuji a také přeji:-)

25.11.2004 20:21:20
Malé Kaččce vše nej k svátku přeje Karkulínek!!!

A všem ostatním děkuji za přáníčko!

Tak jsem dneska byla u zubaře, dal mi do zoubku vložku, s tím, že když to přestane bolet, tak na kontrolu až 9.12 a když ne, tak si jí mám vyndat a co nejdřív přijít... Bohužel zatím to bolí pořád, sice ne už pořád, ale s přestávkama... aspoň něco:-)

Li, koukám, že jsem nebyla jediná koho hledali policajti... Ve druhý třídě jsem bráchovi oznámila, že jdeme do lesa a že se vrátím až večer, jenže bratr byl trochu indisponovaný (měl tam zrovna přítelkyni), takže na to asi zapoměl, a když jsem se vrátila domů za pět hodin, tak jsem byla seřezená jak žito...
Když jsem chodila poslední rok do školky, tak už jsem se strašně těšila do školy, a jednou v sobotu ráno, když u nás doma ještě všichni chrněli, jsem se oblíkla, vzala si dětský kufřík, bratrovo sešity a vyrazila do školy... Půl hodiny jsem seděla před školou, pak jsem to vzdala a vrátila se domů... Doma zase poplach... Mno, a potom ještě v osmnácti, když jsem utekla z domu... Ale to je na delší vyprávění...
Jináč jsem ale byla vzorné dítko, dobře jsem se učila, doma pomáhala:-)))

Co se týče vánočních ozdob, ubrusů... ubrusy nemám ráda, takže mám jen takové malé krajkové vánoční, pod svícen a tak. Ozdoby máme staré asi čtyřicet let, ještě po manželově babiččce. Akorát letos nakoupím nerozbitné, poněvadž bych nerada, aby se všechny rozmlátily, až ten stromeček bude padat.

Na hudebku jsem chodila ve třetí třídě, pak jsem začla se sportovní gymnastikou, se skautem, a to mi stačilo, na to abych se naučila malířské a grafické techniky jsem čekala do prváku:-) Doma napíšu víc, zatím páááá

Utopýr 9323

Re: Re: Re: Čtvrteční pel-mel

25.11.2004 20:18:04
Ahojky, jak vas tak posloucham, tak premyslim, jestli jeste neco dodat k nabozenstvim. Ja jsem na tom zhruba stejne jako Li, ale trejda je budhista, takze ocekavam v budoucnu nejaky ten spor ohledne toho, k cemu vest ci nevest Kubu.

K tem Vanocum, koukam, ze vsechny budete mit ubrus? Ja nejak nevim, co se Kuba pohybuje, sundala jsem vsechny ubrusy, protoze za ne ukrutne rad tahal, a nedalo se uhlidat co na sebe kdy strhne. Ale uz par let si slibuju, ze koupim nebo spis usiju nejaky ubrus mamce na stul, maji na chalupe takovy velky rozkladaci, a zadny ze soucasnych ubrusu na nej nestaci. Ale to by byl jen jednoduchy obdelnik, zadne vysivky atd, na to jsem ne uplne schopna.

Ja jsem se dneska opravdu predvedla, vas tady prudim, co mi budou delat u zubare, takze dneska jsem tam v devet busila na dvere, nikde nikdo, takze jsem po deseti minutach nasupene nakracela do kancelare, co je to jako za poradky, a na karticce jsem zjistila, ze je to az na zitra. Pamatovala jsem si totiz, ze to bylo na 26, a ja mela porad pocit, ze 26 je dneska ...

V Parlamentu dobry, jestli mi zitra nenajdou nejakou ukrytou chorobu pri testech, tak by mi mela prijit nabidka na praci a od brezna bych tam mohla zacit. Chteli i driv, ale mam v praci 2-mesicni vypovedni lhutu, takze driv to asi nepujde. Chudak sef, jsem zvedava, jak se bude tvarit. Takhle mu tam nikdo nezbyde.

Takze ted se musim psychicky pripravit na zitra: 7.45 krev, moc, rtg plic (to budu muset jet rano nekde v sedm :(, 9.00 zubar, 10.30 lekarska prohlidka. jestli jim tam predvedu ten svuj tuberak, tak nevim nevim.
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Čtvrteční pel-mel

25.11.2004 17:09:46
Kopo - Eli už je relativně fajn, na to jakej to mělo mizernej začátek to má celkem dobrej průběh. Teploty už nemá. Akorát 2 x denně ještě odsáváme. Dík za zeptání :-)
Li. 14175

Re: Re: Čtvrteční pel-mel

25.11.2004 16:11:19
Jak to všechny myslíte? Jaké číslo? Já byla náhodou celkem hodná holčička. Vzorná jedničkářka. I když...policajti mě hledali celkem 3x. Naposledy někdy ve 2-3 třídě. Otec spal po noční směně, já ho vzbudila a řekla mu, že jdu od 13hod do kina. On mě nevnímal, hned zase usnul. Když se probudil, já nikde. Po kině jsem šla ještě si hrát ven, nevěděla jsem, kolik je hodin, domů jsem se vrátila, až když se začalo stmívat. Bylo léto, takže až někdy před 21 hod. To už mě 7 hodin hledali. Dostala jsem tenkrát tak hrozný výprask, že jsem týden nechodila do školy. Naši se báli, co by učitelky řekli mým modřinám :o(.

Rain, nevím, jak jsi to uhádla, ale vážně jsem byla jedináček. Myslím, že i tak naši měli víc dětí, než na kolik měli čas :o(.
Kopo, jakou že to máš nástavbu? Pochlub se nám :o).

Co se týká mé poznámky o vánočních ubrusech, myslím, že nebyla pochopená správně. Nemám nic proti zasněženým chaloupkám, sněhulákům apod. Jen je nemusím mít vyvedené v křiklavých, lesklých barvách na přeplácaných ubrusech. Nedivím se ti LaBu, že chceš dát na stůl ubrusy vyšívané mámou. Je to, jako by byla na vánoce s vámi, co? Také mám pár maličkostí, kterých bych se nikdy nevzdala.
Co se týká vánoční výzdoby, také nepodléhám módním výstřelkům. Ostatně, výzdobu máme těch 11 let vlastně pořád stejnou. To až letos dělám "malou vánoční revoluci" :oD. A myslím, že v blízké budoucnosti mě čekají další změny. Až prvek povyroste, bude mě pravděpodobně tlačit, abychom textilní ubrousky v tlumených barvách vyměnily za papírové ubrousky potištěné nápadnými obrázky. Budu se sice snažit ho trošku usměrňovat, ale jisté ústupky asi budu muset udělat :o). Vždyť vánoce jsou hlavně o dělání radosti našim blízkým (a papírové ubrousky se nemusí prát):oDDDDD.
Kopo 4173

Re: Čtvrteční pel-mel

25.11.2004 15:45:04
Li, ty jsi tedy byla číslo. Závidím Ti, že už máš nakoupené všechny dárky, i když už taky většinu mám, ještě něco málo mi zbývá dokoupit, ale alespoň už mám vymyšlené, co to bude.

Co se týká ubrusů, do obývacího pokje i kuchyně dávám vlastnoručně vyšívané. A vůbec mě nezajímá, jestli jsou v modě nebo ne. Svojí prací se ráda pochlubím.
Jinak žádné umělecké vlohy nemám. U zkoušek do hudebky jsem dopadla obdobně jako Severka a výtvarné umění jsem ani nezkoušela. Ale nepovažuji se za žádného ničemu. Když jsem chodila na střední školu, tak jsem paličkovala a pak na nástavbě jsem vyšívala.

Rain, Péťa spí odkopaná, jakmile bych jí šla přikrýt, okamžitě by na mě vyvalila kukadla a chtěla by k mamince na mlíčko. Tak jsem přikrývání a oblékání naprosto vzdala. Patrik přitom spí přikrytí až "po uši". Asi bude horkokrevná po tatínkovi. :-)

Jinak jsme se před chvilkou vrátili ze školky, krásná procházka, sice je mrazivo, ale nádherně svítí sluníčko. Teď čekáme až se nám vrátí tatínek, že bychom zašli k sousedům na kafčo. Pak dětičky šoupnu tatínkovi a vyrážím pohnout kostrou. Už to fakt potřebuji. Jelikož dneska začínáme až 19.30, už se sem nejspíš nedostanu.

Alíku, kam jezdíte do Makra, do Průhonic. Už tam začíná být předvánoční nával, nebo je to ještě v pohodě. My jedeme na nákup v úterý, tak abych věděla do čeho jdu.
[<<Předchozích 1740] Názory 17411750 z 18607  [Dalších 16857 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.