| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 18607  [Dalších 16817 >>]
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 22:02:32
Sakra, teď mi Labu zatrnulo. Vždyť já valstně netuším, co se teď na Slovensku děje. Nevylučuji, že jste po revoluci a následném odtržení od nás, změnili pravidla pravopisu. V tom případě se samozřejmě moc a moc omlouvám. Za totality se ale děti ve škole biflovali i fakt, že "pátým pádem oslovujeme a voláme" a že 5.pád má shodný tvar s 1.pádem. nebo že by šlo jen o praxi škol v okolí Košic?
LaBu 19306

Re: Re: Re: Re: Re: Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 21:55:31
No,nevylučujem, že máš pravdu, ale bežne 5.pád pri skloňovaní neudávame.
Normálne sa píše:
1.2.3.4.6.7.
....si to tuším aj zistím :o)))

Idem ti urobiť foto, aj keď my sme to robili skrátka normálne ako medovníčky:o)
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 21:52:29
Labu, nemotej mi hlavu! :o). Pravidla pravopisu máte odvozené z češtiny, takže oficiálně 5tý pád máte. Jen je holt totožný s 1. pádem :oDDD.
Mimochodem, ty skořicové ozdoby by mě celkem zajímaly. Vím, že nemáš pořádný digi foťák, ale nenašla aby se u tebe fotka třeba z mobilu :o)?

LaBu 19306

Re: Re: Re: Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 21:43:33
Téda Li, tiež si ma troška prekvapila:o) Ale milo. Máš veľké plány, znie to super! Tie menovky sú skvelý nápad.
Škoricové ozdoby už máme hotové, len ich ešte dozdobíme temperami. Práve dnes som dokúpila zlatú a striebornú farbu.Vyrábame priebežne aj ozdoby z medových plástov, ale "vďaka" Simonkiným úlohám sme toho zatiaľ urobili málo:o( Asi budem tento víkend trocha ponocovať a dokončím aspoň to, čo potrebujeme k výzdobe bytu.
Na záclony mám predstavu o ozdobách zo sušeného pomaranču:o)
Pomaranče nasušené, mašle nakúpené. Na dobrý výber vykrajovátok som ale nenatrafila, keď bude Siske lepšie, vypravím sa v piatok do Blavy...no, neviem,neviem.
Včera som si dala natlačiť krásne predlohy na WinCo. Budú to samé také zasnežené domčeky a kostolíky s rozsvietenými okienkami:o) Už sa na to teším, keď dopíšem, hneď sa chystám nabehnúť na jeden z obrázkov, ktorý sa mi najviac páči:o)
LídaK tam dala aj nejaké odkazy na výrobu perníčkov, tam som našla motívy na ozdobovanie perníkových domčekov, tak to sa tiež nad tým "povytešujem":o)

Inak, keď už tu dnes bola reč o piatom páde... Asi viete, že v slovenčine neexistuje, že? My máme 4-tý a potom 6-ty :o)) Piaty používame len hovorovo. To len pre zaujímavosť.

Tak dobrú noc a keď niečo, šikulky, budete mať vyrobené, vyzdobené a tak, pochváľte sa :o)

Tak ahojte, ďakujem za priania maródom, Simča je zatiaľ ok, ale Siska je nekľudná, nespokojná, ale opatrujem si ju ako v bavlnke, drobčeka choručkého:o)
Li. 14175

Re: Re: Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 19:20:35
Tedy Print, co překrucuješ moje slova ?! :o) Práce mám náhodou mnohem víc (musím se jistit, co kdyby to náhodou četl partner?) :oDD
Ne, pravdou je, že teď trávím mnohem víc večerů doma, necestuju po služeb. cestách, o víkendech tolik nevýletuju...
Li. 14175

Re: Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 19:15:31
Máš pravdu Severko, nějak mě ta domácnost chytla. Je to příjemné odreagování od péče o prvka :o).
Mám hotové ozdoby na dveře, na záclony pověsím červené mašličky. Mám zápichy do bílého květináče na okno, WiCo ozdůbku na velké zrcadlo v chodbě. Zítra vyrážím koupit nové vánoční ubrusy, staré dosluhují. A já dnes ve městě viděla tak krásné... Snad mi je do zítřka nevyprodají :o). Upéct chci ozdoby na stromek (skleněné si moc letos kvůli prvkovi netroufám dát). Dokončuji netradiční závěs nad stůl... S adventním věncem je letos potíž, jak jsem už psala, letos jsem ještě jehličí nikde neviděla prodávat :o(.
Docela se těším na balení dárků, už je mám nakoupené. Koupila jsem jednobarevné balicí papíry - stříbrné, zlaté, zelené a červené. Chci se vyřádit v použitých mašličkách a ozdůbkách... Vyrábím i na počítači originální jmenovky. Nebudu na ně psát, pro koho je dárek, ale budou to dokreslované fotografie dotyčného (foto hlavy v namalovaném sněhuláku, foto hlavy uprostřed sněhové vločky apod.).
Zkrátka, docela mě už chytla vánoční atmosféra :o))).
Šťastná To Žena 12756

Re: Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 19:07:03
tééda holky vy jste tak hezky aktivní,že se snad i JÁ do něčeho pustim :-)))
Li - tak říkáš, že teď se Zdendou máš víc času než bez Zdendy?? - to bys neměla říkat doma, nebo na Tebe navalí nějakou další práci, nebo úkoly :-))

Eli dneska chrněla skoro do čtvrt na šest, to jsem zvědavá kdy se ten skřítek dostane do postele !!

Labu - taky přeju uzdravením malým marůdkům. Náš taťka má taky teď opar - vždycky když mu na něj El omyle sáhne, jdem umýt ručku :-/ jo jo opary jsou hnusný.

teď jsem byla pracovitá, vytřela jsem, umyla koupelnu apod. - prostě šikulka.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Za měsíc přijde Ježíšek

24.11.2004 18:48:29
Li, já Tě nějak nepoznávám... Před rokem sis pod stromečkem stýskala, že z Tebe snad partner chce udělat ženu v domácnosti, a vidím, že za rok jsi se do toho pustila sama a dobrovolně :o))). Já jsem zatím jen v teoretické fázi příprav. Dopoledne jsem zkontrolovala dosavadní stav vánočních dárků, co ještě dokoupit atd. Papíry, stužky, jmenovky mám. Minulý týden jsem dokoupila lamety na stromeček, prcek se z toho mohl pominout radostí :o)). Akorát chci ještě koupit nějakou blbůstku na Mikuláše.

Adventní věnec si vyrobím v pátek na kursu, věneček na dveře musím spáchat sama. Já vždycky obejdu sídliště a natrhám si větvičky jalovce, nebo co to je. Ale vybírám si druhy, které nepíchají. Neopadává to, takže je to lepší než jehličí. Jinak nějaké chvojí u nás prodávají buď na tržnici nebo i některá květinářství, tak se zkus podívat tam. Před zdobením oken je musím oblajznout zevnitř, všechna jsou zase upatlaná od prcka, který kouká ze stoličky ven. Ještě plánuju vyrobit nějaké WiCo. Li a co všechno chystáš ozdobit? Sem s inspirací!

Rain, tak tak, Moody je klasika. Já tak nějak věřím, že po smrti něco je. Nebo spíš chci věřit, je to pak možná lepší než se děsit, že smrtí všechno končí. Jinak jsem taky ráda, že se nám tady dnes rozjela i jiná diskuze než ty naše dětské prdelky :o).

Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Ahojky

24.11.2004 16:35:18
Labu, samozřejmě přeji oběma holčinám, ať se z toho brzy dostanou. Musím přiznat, že jsem vůbec netušila, že jsou opary tak nebezpečné. Naštěstí na ně nikdo z naší rodiny netrpí.

Dnes jsem byla na nákupech. V domácích potřebách měli spoustu vykrajovátek ve tvaru zvonečku, prasátka, chaloupky, sněhuláka, anděla... No, nechala jsem tam velké peníze. Příští týden se snad už konečně pustím do pečení perníčků.
Na diskuzi "Tradice..." jsem také okoukla recept na skořicové pečivo. Takže zbyde-li chvilka času, chtěla bych zkusit udělat pár voňavých kousků na stromeček.
Zatím finišuji s přípravami na adventní výzdobu. V sobotu chci celý byt nazdobit. Jen mám potíže s adventním věncem. Nikde jsem totiž ještě neviděla prodávat jehličí, které na jeho výrobu potřebuju. Bydlíme sice u lesa, ale představa, že se do něho vrhnu a zmrzačím nějakou jedličku, se mi moc nelíbí.

Jsem sama zvědavá, jak tyhle přípravy na vánoce zvládnu. Blbnu takhle poprvé v životě. Nikdy dřív na to nebyl čas :o).
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: Ahojky

24.11.2004 16:30:44
chojky,
tak jsme byli venku i s El, měla jenom malinko zvýšenou teplotu, tak jsme vyrazili - no a taky to tak dopadlo, vrhli jsme se na nákupy . Koupila jsem si zimní bundu - hurááá , za ty prachy musí být milionová.!!! Ale je moc hezká :-). Pro Ježíška - jsme koupili žehličku (pro nás :-)) ) , tak má Ježuch po starostech. Bylo hezky, svítilo sluníčko tak to bylo takový veselý.

rain - téma interupce by bylo asi na hodně dlouhý povídání. Ale když to shrnu hodně hodně jednoduše, tak podle by si měl každej se svým tělem dělat co chce. Mám kamarádku, která na potrat šla - prostě to v situaci ve který se nacházela viděla jako nejlepší možný řešení. Musim říct, že mě to překvapilo , nemyslela jsem si, že to udělá, ale probrali to s partnerem a prostě to takhle udělali. I přesto, že jsem byla tak nějak v duchu proti, jsem jí to nikdy neřekla, rozhodla se tak, tak jsem prostě stála za ní a snažila se jí podpořit ze všech sil. Je jedno co si o tom kdo myslí, je to její život, její tělo a já jsem tu od toho abych jí podpořila. - tak takhle nějak to vidim já.
Ale jak píšeš to je téma, na který se dá hrozně moc rozepsat.

tak přemýšlim, jestli jsem na něco nezapomněla...kdyžtak to zase dopíšu. jako vždycky :-))

jo chudák Jana , ta musí mít ale absťák !!! TAk jí moc pozdravujeme !!!
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 18607  [Dalších 16817 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.