| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1790] Názory 17911800 z 18607  [Dalších 16807 >>]
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Re: Re: Re: Ahojky

24.11.2004 15:38:55
Ve zlém to určitě neberu, nevím, prostě napíšu vaše jméno, dvojtečku a jedu.... :-)) Tak to zkusím změnit, ale zvyk je želzná košile, tak nevím a předem se omlouvám, když mi to nevyjde...

LaBu, napsala jsi to moc moc hezky, o těch cestičkách, a tak.
Ať se malá BRZO UZDRAVÍ!!!!!!!!
Posílám jí obrázek

Tak jsem naházela prádlo do pračky, to co jsme včera dostali, budu mít co žehlit
Teprve teď obědvám. No a kdyby manžel viděl, že jím zase u PC, to by bylo řečí......
Kopo 4173

sumář

24.11.2004 15:32:22
Jitulko, samozřejmě, že Víteček je taky moc šikovný, když už takhle chodí na nočník. (omlouvám se, že jsem ho nepochválila už včera, ale neměla jsem zaktualizovanou stránku a poslední příspěvek na stránce byl od Rain.)

U nás učení na nočník probíhalo u Patrika naprosto stejně jako u Alíka. Naučil se sám těsně před druhým rokem. Prostě jednoho dne přišel, že nechce plínu a začal chodit na nočník ve dne i v noci. U Petrušky to taky řešit nebudu. Je to šikovná holčička, zvládne to. Je to taky trochu moje lenost, pořád se ptát, jestli se jí chce nebo ne. A bezdůvodně jí svlékat a oblékat.

Listopadko, co se týká mazání, zatím děti ven nemažu. Ani jsem o tom neuvažovala.

Lukino, Petruška už baští skoro všechno. Myslím, že už jsem psala, jak u nás probíhá snídaně. Pokud jedeme do školky sní celý rohlík, pokud snídáme všichni doma, celý rohlík rozdrobí po stole a následně smete na zem.
Svačina - jogurt nebo přesnídávka
oběd - polévka - brambor s přílohou - bramborová kaše - rýže s omáčkou apod.
svačina - jablíčko - rohlík - přesnídávka - jogurt
večeře - kaše - chléb - brambory
(- znamená nebo, protože psát za každým druhým slovem nebo by vypadalo dost hrůzně)
Ovšem dnes jsem se v jídle vyznamenala. Neplánovaně nás babička vzala na nákupy zboží do velkoobchodů, abychom doplnili sortiment v obchodě. Takže k snídani si dala kousek loupáčku, ke svačině jednu sušenku a k obědu rohlík a odpolední svačinu odbyla hořičkou trubičkou. Opravdu zdravá výživa. :-(

Homeopatika, nepoužívám. Klasické léky taky, když teď o tom přemýšlím, jsme naprosto zdraví.
LaBu 19306

Re: Re: hezké dopoledne!

24.11.2004 15:26:15
Sev, pozdravujeme Janku,Míšu a Julinku:o)
LaBu 19306

Re: hezké dopoledne!

24.11.2004 15:22:17
ahojte:o)
tak takto je to s nami: zobudili sme sa chvíľku po deviatej a hneď som si všimla, že Siska má zasa tie pery nejaké bolavé :o(( Hneď som teda volala radšej pekne doktorke, čo ona na to. No čo iné, než aby sme prišli... Silvinka má nakoniec virózu, ktorú sa celkom aj bojím pomenovať :o(((( Vraj či sme niektorý z rodiny nemali v poslednom týždni na perách "zimu"-opar. Áno, manžel. No a výsledok: to je vírusové ochorenie a dostala ho aj Sisi, ale prejavilo sa jej to oveľa horšie, horúčky a v ústach, na jazyku aj v krku, všade má zatiaľ len malé afty....je to slintavka!!! No hrozné,akoby sme žili v špine :o((( A to som mala práveže zo seba iný pocit...:o(( Ubezpečovala ma, že nepredpokladá, že je to zo "špiny", tak aspoň to...Ale je to vraj bolestivé ochorenie.Ach jo.

Inak s názormi na inštitúciu cirkvi úplne súhlasím! Zvlášť u nás na Slovensku to prepojenie štátu s cirkvou v poslednom období začína byť už neprííjemne úzke:o((
To je práve tiež jeden z dôvodov, prečo je mi blízky buddhizmus... Okrem iného nemá žiadneho Boha-vyššiu autoritu, každý si svoje "božstvo" nosí v sebe...

Poznám jednu zaujímavú myšlienku (myslím, že pochádza od Dalajlamu?),že rôzne viery a vyznania (a k nim patrí aj viera v seba, či v to manželstvo napr.)sú len ako "turistické chodníky", ktoré všetky vedú na ten istý vrchol kopca, len každý ide iným terénom, z inej strany...
A to je práve dobre, pretože každému turistovi aj vyhovuje niečo iné :o)
Otázkou zostane, čo je na tom vrchole kopca:o))
V tom sa ja osobne zhodujem s názorom dalajlamu, že hlavným zmyslom ľudského života je uspokojenie, radosť a šťastie...a taký človek potom neubližuje ani iným.
Celkom ujde taký zmysel života,nie? :o)) Znie to jednoducho.Ale vzhľadom k tomu, že filozofovia nad tým hĺbajú už tisícročia, asi to hneď tak rýchlo nedoriešime:o))

Inak s jedlom sa u nás v podstate nič nezmenilo, stále papáme to, čo pred pár mesiacmi...už jej pomaly asi začnem dávať niečo nové z nášho jedla, čo sa mi bude zdať vhodné...
A na kúpanie "máme Simonku", tak tam ti, Sev, asi tiež veľmi neporadím:o(
Simonka býva so Sisou v kúpelni vždy tak pol hodinu a obidve si to veeľmi užívajú, naprskajú síce, vytieram vždy, ale nie je to nejaké strašné, v pohode.

Pridám ešte jednu veselšiu historku. Aj vám už detičky ukazujú "kde je očko=kóóó", "kde je nosík=tííí(tidít)" a "de je uško=tiež kóó" ?
To je Siskina obľúbená hra. No a keďže nosím okuliare, vždy ma pobaví, ako ukazuje na moje "očkóó"...Najprv strčí ten malý prstík opatrne pod okuliare, ani nimi nepohne, ale prstík musí ukazovať priamo na očko, nie na okuliare, aby nám to bolo jasné:o)) Je to podarené, ako sa pritom sústredí:o)
Li. 14175

Re: Re: Ahojky

24.11.2004 15:20:58
Bubíšku, mám na tebe jeden dotaz. přiznávám, že jsem se chtěla zeptat už hrozně dávno, ale bála jsem se, abys to nevzal ve zlém. Hm, zvědavost je veliká a tak to risknu. Tedy: proč nepoužíváš 5.pád podstatných jmen? Já tě také oslovuji Bubíšku a ne Bubíšek...
Li. 14175

Re: Ahojky

24.11.2004 15:18:50
Bubíšku, myslím, že tvůj dotaz na minulé životy nesměřoval na mě. Myslím, že jsem tu už jasně napsala, že jsem filosofií příliš velký materialista. Pravda, ráda si čas od času přečtu nějakou knížku, např. "Život po životě" je snad klasikou, kterou četl každý... Ve skutečnosti to ale beru jen jako pohádku na dobrou noc. Myslím, že lidé potřebují věřit, že jejich životem všechno nekončí, že jejich existence má nějaký "vyšší" smysl. A proto vznikají tyhle knihy.
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Ahojky

24.11.2004 15:13:06
Li: - díky za stránky Bořka

- mně homeopatika vždy zabrala a tchýně nám shání známého homeopata pro malého

Cisca: tobě taky díky za vysvětlení o Mašince Thomasovi a za stránky

Lukina: jídelníček máme hodně podobný, hlavně to noční kojení :-))

Alík: tak mně zrovna pomohly i ty kameny.... Fakt.No tchýně dělá reiki a chodila jsem i k jednomu pánovi, který to dělá a dost mi to pomohlo. Nemusela jsem krom jiného na operaci a tchýně se už asi 12 let takhle drží s rakovinou. Zrovna dneska byla na onko a volala mi, že je vše O.K.

Dneska malej kvílí od rána, nevím proč. Tak že paráda. Už hodinu je venku s tátou. Tak to tady pofackuju, dala jsem si vanu, jo to byl relax a budu čekat, až dorazí.
Včera nám přišlo pro malého přání z VZP k narozkám, koukala jsem jak blázen a jako dárek mu poslali 50 Kč slevu na botičky.

Jo chtěla jsem se zeptat, když tady byla dneska taková témata, věříte na minulé životy??

Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Od Jany

24.11.2004 14:46:34
Jana už je třetí den bez netu, chudinka, a neví, kdy jim to půjde. Tak vás tímto aspoň zdraví!!
rain 14358

hezké dopoledne!

24.11.2004 14:13:55
Li, mluvíš mi z duše :o))) Vidím to stejně, koukám, že i Lukina...

Luki, u nás mají jen jednotlivé, ale už jsem je zajistila u bráchy v té krabičce. Jednotlivé stojí asi 8,50Kč, kolik chtějí za krabičku, nevím. Ale asi to nebude horentní suma. Napiš, kolik bys jich chtěla, budu je mít o víkendu, tak bych je poslala v pondělí, aby byly čerstvé. Peníze bys mi pak mohla poslat třeba na ten účet, to se ještě domluvíme.

O antikoncepci a postoji církve se nebudu ani rozepisovat, to mě vytočí vždycky. Jak píše Li, nejen nemoci, ale ani situace rodiny, počet dětí v rodině už narozených, diagnostikovaná choroba u plodu a podobně, církev nepřipustí, že by se s tím mělo něco dělat. Tuhle jsem četla, jak kanonizovali ženu za to, že svůj život obětovala pro to, že jí řekli, že buď půjde na interrupci, nebo že sama zemře a ona nešla a zemřela :o( Tak nevím, kam by až byli schopni zajít. Nemluvě o znásilnění a početí při něm :o( A co potom o rozhodnutí ženy nebo rodiny, že prostě není na dítě vhodná doba, prostředí, prostředky a podobně. No nic, jen si na to vzpomenu, tak bych se rozepsala...
A Li, nejen daně, co všechno by ještě chtěli navíc, vždycky jsem měla za to, že měli být skromní a nehromadit majetky...

Li, na amniocentézu mě chtěli poslat taky, že už jsem "stará" matka a že už by se po třicítce mělo chodit. To jsem teda odmítla s tím, že jsem udělala MOC proto, abych vůbec mohla otěhotnět a když žádné testy nenasvědčují tomu, že by dítě mělo být nějak nemocné, že nevidím důvod, proč bych o něj k vůli amniocentéze měla přijít, už jsem nehodlala podstupovat zase ta nekonečná vyšetření, léčbu a přípravu a tak dále. Nakonec z nich vypadlo, že to tak nutné vlastně není. Byla jsem ochotná jít maximálně na genetiku, tam by to bylo bez rizika, najednou to ale nebylo potřeba. Tak se mi zdálo, že jen chtěli body.

Cis, tak hodně štěstí, aspoň, že budeš mít ztuhlej úsměv a ne ztuhlej škleb :o)))

Z ovoce taky Michalka nejradši jablíčka a hrozno, taky teď ty mandarinky, banány moc nemusí. Petřík je konzumoval ve velkém, ona ani náhodou :o) Tak si kousne jednou dvakrát a už nechce.

Alíku, tak to je u mě podobný. Nemám nic proti věřícím, když to jde opravdu z duše, ale když někdo něco provede a pak za několik modliteb se mu může všechno odpustit, tak to teda neuznávám. Věřím, že každý má své chyby a prohřešky odčinit a ne se z nich takhle vyvlíknout.
Nad čím váhám, je reinkarnace, dost mě dostaly svého času Moodyho knížky, bylo mi asi sedmnáct, když jsem si půjčila nějaký kopie kopií, nešlo to pomalu ani přečíst, po revoluci jsem si pak koupila všechny dostupné a hodně mě to zajímalo, bylo to docela věrohodné. Asi mám ráda trochu tajemna, ráda jsem četla i Dänikena :o)

No tak jsem to taky pootočila někam jinam, ale potřebujem občas promluvit i o jiných věcech, které nás zajímají, no ne?
Lukina 11228

Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!

24.11.2004 13:27:43
Ach jo, nějak jsem se uklikla 2x

Li, já náboženství také nemám ráda. Všechny ty války jsou a byly hlavně kvůli náboženství. Třeba válka v afganistánu. Vždyť oni nejsou schopni snést jiné náboženství a jinou pravdu než tu jejich.
[<<Předchozích 1790] Názory 17911800 z 18607  [Dalších 16807 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.