| Lukina | 11228 |
|
|
Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 13:16:51
Tak dneska Bára vstávala až v 8.40hod. Tak jsem se alespoň trochu vyspala. I když zase byla přes noc asi 10x u prsa.
Pak jsem měla v cukrárně sraz z kamarádkou. Barča tam pořád chodila kolem židlí a stolů a matlala jim tam po zrcadlech na zdi. Ale moc se jí to líbilo. Labu, určitě chrupkáš, co? Alíku, mám takový dojem, že Zuzka to mimi má se svým dlouholetým přítelem. Přišlo prý neplánovaně, ale je chtěný. Já to dostala poprvé před měsícem a byl to taky šok. Nějak jsem si odvykla. Renunko, to jsem nevěděla, že jsi původně z Litvínova. Já tam mám půlku rodiny. Rain, ty Miletínské modlitbičky bych brala. Byla bys hodná, kdybys mi jich pár poslala. Kolik stojí? Jak to uděláme s penězmi, mám ti je poslat na účet? |
| Lukina | 11228 |
|
|
Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 13:16:42
Tak dneska Bára vstávala až v 8.40hod. Tak jsem se alespoň trochu vyspala. I když zase byla přes noc asi 10x u prsa.
Pak jsem měla v cukrárně sraz z kamarádkou. Barča tam pořád chodila kolem židlí a stolů a matlala jim tam po zrcadlech na zdi. Ale moc se jí to líbilo. Labu, určitě chrupkáš, co? Alíku, mám takový dojem, že Zuzka to mimi má se svým dlouholetým přítelem. Přišlo prý neplánovaně, ale je chtěný. Já to dostala poprvé před měsícem a byl to taky šok. Nějak jsem si odvykla. Renunko, to jsem nevěděla, že jsi původně z Litvínova. Já tam mám půlku rodiny. Rain, ty Miletínské modlitbičky bych brala. Byla bys hodná, kdybys mi jich pár poslala. Kolik stojí? Jak to uděláme s penězmi, mám ti je poslat na účet? |
| Li. | 14175 |
Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 13:09:06
Rain, máš pravdu, církev někdy využívá slabosti lidí, aby je přetáhla na svoji stranu. Mimochodem, všimly jste si, že v bibli není žádná zmínka o pekle? Peklo je jen nadstavba církve, nástroj, jak udržet své ovečky hodné.
Měla jsem v práci starší primovou ženu. Když se její dcera vdala a odešla z domova, měla víc volného času a dala se do studování. Bohužel si zvolila teologickou fakultu a v 52 letech ji dokončila. Přestala s ní být jakákoliv rozumná řeč. Musela jsem si začít dávat velký pozor na to, jak před ní mluvím (boží slovo neber do úst nadarmo apod.). Potom se její jediná dcera rozvedla, manžel si totiž našel jinou, dal návrh na rozvod. Zůstala sama s malým dítětem a šla hledat k rodičům psych. podporu. Místo toho jí matka odvrhla, protože co bůh spojil, člověk nemá rozdělit a ona přeci dopustila rozvod :o(((. Takže teď má místo dcery církev :o(. Znám i maminu, kterou její manžel fyzicky týrá, ale ona se nechce rozvést, Je silně věřící a tak se jen v kostele modlí za zmoudření manžela :o(. Ne, já vážně nemám ráda všechny autoritativní organizace a druhy vlády. Nemůžu přijít na jméno církvi, komunistům... všem, kteří vnucují druhým svůj úhel pohledu na svět a mění jejich psychiku. Omlouvám se všem, které v nějakého Boha věříte. Doufám, že chápete, že dělám rozdíl mezi Bohem a církví. Ono to totiž pro mě není to samé. Nechápu, proč u nás stále nejde realizovat odluka státu od církve. Proč mám ze svých daní platit církev? Ono je to také na české církvi vidět, že je bohatě dotovaná státem. Všude jinde ve světě faráři jen netuční, ale starají se o svou obživu. V Polsku u větších kostelů prodávají suvenýry s nábož.tématikou, v Řecku provázejí turisty kláštěry a tak bych mohla ještě dlouho pokračovat. V ČR je věřících ale jen cca 8,5% obyvatel (katolíků, budhistů, apod.). Církev tedy asi moc na odluku netlačí. Z příspěvků věřících by se tak dobře neměla. |
| rain | 14358 |
|
|
Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 11:19:18
Luki, mají je i v balení v krabičce po třech nebo čtyřech kouscích, jestli bys chtěla, můžu ti nějaké poslat.
Alíku, jsou to obdélníčky s nějakou ořechovou placičkou na vrchu a mandlí na tom. Obrázek jsem našla jen malý, jestli z toho něco uvidíš, nevím. ![]() Jo, Li, je lékárník :o) Aby nedošlo k mýlce, já jsem taky bezvěrec, věřím na "cosi", všechna náboženství jsou mi proti srsti, protože hlavně k vůli nim bylo nejvíc nedorozumění a konfliktů. Ale Stodal mo třeba zabral :o) Možná proto, že jsem chtěla, aby zabral a nic jinýho jsem k vůli kojení a nebo těho nemohla :o))) Kamarádka se dala k českobratrské církvi, dřív se tomu smála, teď se modlí, no nevím, co si o tom mám myslet. Je fakt, že toho hodně využívají, když má někdo krizi a to ona měla. Bojím se na to zeptat, aby se neurazila, ale jak se srovnala s tím, jak žila dřív a jak to je doopravdy s tou její vírou a co na to její manžel, to by mě fakt zajímalo. Tak jedu do školky, dopíšu to potom :o) |
| Renis | 16762 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 11:02:28
Ahojky, tak chci jen takhle při dopoledni pozdravit. Tak za půl hodinky jdeme baštit a pak vyrážíme na setkání s jednou maminou. Ještě jsem jí neviděla.
Jídlo: snídaně:chleba se sýrem, rohlík, někdy Plasmonky, piškoty svačina:ovoce(banán, jablko, hruška...) oběd:zelenina+maso nebo omáčka+ různé přílohy svačina:jogurt(většinou)pak ještě průběžně kukuřičné tyčinky nebo kousek rohlíku večeře:kaše nebo UM kojíme jen po kaši k večeři a v noci Pírko: V Litvínově jsem bydlela celý život, teď jsem přes 4 roky v Praze. Jezdíme tam k rodičům tak 1x za měsíc. |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 10:56:17
CIS - tak ti na zítřek budeme držet všichni palce já čtyři palce, Eli čtyři a drahouš taky :-))))) tzn. dvanáct palců , to už je celkem slušný ne?? :-))) (pro jistotu jsem si to ještě spočítala, abych nenapsala nějakej blud a opravdu MÁM čtyři palce :-))) )
Jináč Li - naopak přece nemůžeme pořád poudat o našich krásných, šikovných, nejlepčích a dokonalých dětech. Zrovna jsem tě chtěla pochválit a ty řekneš že se omlouváš - no totototo :-))) taky si myslim, že bylinky mají něco do sebe. Děda s babičkou chodí na bylinky hodně dlouho, pijou čajíky a jsou i přes svůj vysokej věk pořád fit. Děda zná snad všechny bylinky a ty co nezná, má v knížce :-) Takže jak psala holky ono nelze házet všechno do jednoho špatnýho pytle. Labu - pěknej obrázeček jen co je pravda, hned bych si tam vyrazila , taková pěkná romantika :-))))) |
| Li. | 14175 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 10:20:44
Severko, Zdendovi dávám hroznové víno (musím mu ho ale loupat a odpeckovávat), banány, nedávno ještě švestky. Jablka a hrušky mu musím dusit. Mám dojem, že na syrové jablko mívá alerg.reakce. Stejně tak poslední dobou vynechávám ml.výrobky. I když, možná má Zdenda teď ekzém díky tomu, že je zima. Doma je sušší vzduch, má rýmu....
|
| Utopýr | 9323 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 10:16:46
Ale ma to jednu vyhodu, ten ztraceny hlas. Sekretarka mi neprepojuje telefony :)
|
| Li. | 14175 |
Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 10:16:37
Dobré ráno.
Severko, souhlasím s Alíkem. Nejde všechnu alternativní medicínu házet do jednoho pytle. Zatímco homeopatika jsou zředěná tak, že v sobě už žádnou účinnou látku nemají, bylinky jí mají někdy až moc. Ostatně, řada klasických léků je na přírodním (bylinném) základě. A aby nedošlo k omylu. Závidím lidem víru v boha, ve kterého bych sama někdy ráda věřila. Proti čemu všem zaujímám militantní postoj, je katolická církev jako instituce. Považuji ji za zločinnou organizaci. Jen kolik lidí každý den umírá kvůli ní, kolik lidí je nešťastných... Ani hrozba AIDS nedonutila církev zrušit zákaz antikoncepce (kondomů), trvají na zákazu potratů a to i ze zdravotních důvodů (takže kolikrát neumře jen děcko, ale i jeho matka). Jaké to musí být také požehnání odnosit a porodit dítě - výsledek znásilnění apod. A co se týká léčitelů, vykladačů karet apod. jsem také hodně skeptická. Tihle lidé jsou v první řadě výbornými psychology. Nezavrhuji je ale úplně. Moje matka chodí pravidelně k jedné kartářce. Moc jí tyhle návštěvy pomáhají, slidňují ji. Jednou jsem tam šla s ní a vážně nevěřila, za co utrácí peníze. Než jsem ale matce udělala přednášku o vyhazování peněz, kousla jsem se raději do jazyku. Ve finále je asi lepší, aby utrácela peníze za kartářku, než za nějaké bobule v lékárně, které ji budou postupně přiotravovat. Pravdou totiž je, že naše zdravotnictví umí předepisovat stále další a další léky, na duši člověka zapomíná. Někteří naši lékaři stále považují člověka jen za čárku v kolonce. Jen kolikrát mě v těhotenství stresovali, že dítě nedonosím, že je malé apod. Nikdy nezapomenu na telefon, ve kterém mi sestra sdělovala, že krevní testy nedopadly dobře a že se mi narodí postižené dítě. Nervově jsem se zhroutila. Nakonec se jen ukázalo, že mě doktorka chce kvůli mému vyššímu věku poslat na amniocentézu :o(. A tak bych mohla pokračovat do nekonečna. Moc se všem omlouvám. Dochází mi, že jsem naši diskuzi o krásných dětech nasměrovala někamjinam. Slibuju, že se budu snažit polepšit :o). |
| Utopýr | 9323 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 10:11:38
Dobre ranko, jen strucne, pisu z prace. Noc byla desna, Kuba se v jednu chvili budil po deseti minutach a porad ze sebe strhaval deku, takze jsem skoro vubec nespala, ale spis jsem fungovala jako sensor na pohyb, a ledva se Kuba prevalil, uz jsem ho prikryvala. Az v pul sesty si ho na chvilku vzal trejda do pokoje, tam ho uspal, a pak Kuba spal az temer do osmi, museli jsme ho budit. Takze jsem jak prejeta. A k tomu jsem zavrsila sve skrabani v krku ztratou hlasu, coz je teda opravdu bajecna priprava na zitrejsi (zivotne dulezity - chacha) pohovor v Evropskem parlamentu. Uz se tesim, jak tam na ne budu sipet. A jeste se ztuhlym usmevem, neb predtim jdu k zubari kde mi budou cistit kanalky s umrtvenim. Myslim, ze by to mohlo aspirovat na domaci video roku :(
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.