| Abcded | 23276 |
Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 9:57:00
P.S. A vidíš teď ještě něco Sev? Skrz tu sušenku?:o)))
|
| Abcded | 23276 |
Re: Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 9:55:47
Ale Severko, já si myslím, že bylinky a léčitelé léčící nějakými virgulemi či snad teplými kameny je veliký rozdíl. Vždyť bylinky obsahují určité látky, které pomáhají proti tomu a tomu, na tom není nic nadpřirozeného, to je prostě fakt:o) A proti tomu jako materialista nemůžu nic namítat:o)))
|
| Abcded | 23276 |
Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 9:51:32
Teda poznat nemoce podle hlasu v telefonu - no tak to už musí být přece všem jasný, že to je naprostý nesmysl! Asi se jedná o léčitelku, která má problém si zapamatovat názvy nemocí a proto si je píše takhle napřed na papírek:o))) Já si myslím, že je to u léčitelů tak, že se prostě nějakými nemocemi trefí. Jinak jsou to dobří psychologové, takže ten zbytek nemocí ti vsugerují. Znáte to? Tak dlouho se mluví o bolení zubů, až vás nakonec bolet začnou:o) Zrovna tak je to s jejich uzdravováním, které je podle mě založeno pouze na placebo efektu a jejich lidském přístupu. Myslím, že si za existenci různých léčitelů můžou sami lékaři, protože kdyby ve většině případů k lidem nepřistupovali jako ke "kusům" a snažili se k nám přistupovat trochu psychologicky a lidsky, tak by žádní léčitelé neměli šanci. Protože si myslím, že lidská psychika je velice důležitým faktorem při léčbě jakýchkoliv nemocí.
Jinak proti víře a věřícím lidem taky samozřejmě nic nemám - tedy pokud to neobtěžuje okolí...a pokud to nejsou takoví pokrytci (a že takové bohužel znám), kteří jsou ve svém životě k ostatním dost zlí, ale pak si dojdou do kostela, pomodlí se třikrát otčenáš a dvakrát zdrávas maria a svědomí mají čisté, narozdíl od těch, kteří konají jen podle svého svědomí a pouze svému svědomí se pak zodpovídají. Jinak jak říkám a jak říkáte i vy, moje materialistická povaha mi v boha bohužel(?) věřit nedovoluje, bylo by pak možná opravdu všechno jednodušší. Ale když tak nad tím přemýšlím, možná že vlastně věřím ve svou rodinu - ještě se mi nestalo, že by mě nechali na holičkách a když se mi něco nedaří, tak to automaticky svádím nebo si vybíjím vztek na manžela, protože za všechno přeci může on, no ne?:o))) A co se týče těch nadpřirozených věcí "mezi nebem a zemí". No já nevím, proč by se zrovna měli všechny pro nás nevysvětlitelné události hned svádět na věci nadpřirozené (příp. na mimozemšťany, vesmír...apod.)? V pravěku si pračlověci taky nedokázali vysvětlit co to je blesk....:o) |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Re: Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 9:32:03
Dobré i od nás! Tak já večer zase nemohla usnout, děs, grrr! Pořádně jsem zabrala až někdy kolem půl třetí. Asi jsem pochytila od Zdendy nespavou nemoc, ne?? Včera odpoledne se mi taky nepodařilo usnout. No, nicméně jsem v 6:50 vyskočila docela čiperně. Né, že by se mi do tmy a mrazu chtělo, ale probralo mě to báječně. Učitelka ve školce měla velikou radost, že je Péťa zase zpátky, prý je hodně dětí nemocných a ona s nimi přece musí nacvičovat básničky pro čerta a Mikuláše! No a zítra mají divadýlko, tak je Péťa nadšený.
Když jsem přišla domů, ještě jsem zalezla do pelechu. Sice se mi nepodařilo znovu usnout, ale i tak to byl príma pocit si tak lenošit. K jídelníčku: ráno - přesnídávka oběd - zeleninovo-masová míchanice večeře - kaše s přesnídávkou mezitím sušenky, ovoce, jogurt, rýžové chlebíčky, kukuřičné tyčinky... a s velkým úspěchem už jsme začali i chleba a rohlíky :o)). Li, jaké dáváš Zdendovi ovoce? My jsme teď jen na jablkách a hroznovém vínu, obojí miluje, takže ve velkém. Hrušky si netroufám a banán nemá ráda. Já teda taky v Boha nevěřím, ale spíš tak v něco nehmatatelného uvnitř nás. Že prostě každý máme na světě svoje poslání a všechno, co se nám stane má nějaký důvod, že se to stane proto, aby nás to někam posunulo. Mám já vůbec říkat, že služeb léčitelky jsem už taky jednou využila?? :o))) A že homeopatika zbavila Péťu atopického ekzému už ve dvou letech? Že doma kromě dobře vybavené lékárničky mám i spoustu bylinek a knih o alternativní medicíně? No to jsem prostě celá já. Tak, Lenka mi teď 3x kýchla na okno s plnou pusou rozčvachtané sušenky :o((((. |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Vzpomínky listopadek (24.11.2003)24.11.2004 9:11:02
Alík: Severko, taky si říkám, že jsem nějaká gumová, že jsem vyvázla takhle lehce, když to byl docela hlavoun. Se mnou na pokoji byla maminka, měla kluka asi 2,6 kilo a když jsem viděla tu jeho maličkatou hlavičku oproti tý naší, tak jsem si říkala, jak je možný, že byla trhlá víc než já. Takovýho drobka bych snad musela vytlačit nosní dírkou:oDDD
Cisca: No, s temi pocity pri narozeni: ja jsem teda vubec dojata nebyla, jediny muj pocit byl, ze je konecne venku a ja muzu prestat tlacit. A prvni noc, kdyz rval a ja nevedela co s nim, jsem si rikala, ze docela chapu, ze nekdo pri poporodni depresi muze mit ruzne myslenky. Print: Jo a zrovna teď řešim problém - zjišťuju že jsem vážně asi lehce mimo - hodně často se mi stává, že si nemůžu zapamatovat s kterýho prsu jsem kojila naposled a pak tam ležim, a říkám si že mi už snad měkne mozek, jediná věc na zapamatování a já jsem jak mimoň :)))))))))) Alík: Jinak Cisco, už jsem to tu psala jaký depky jsem měla při prvním dítěti. Při dalších už to nebylo, člověk už opravdu ví do čeho jde. Teď si ale říkám, jak bych to chtěla mít zpátky, mít jen jedno mimčo a ňuchňat se s ním celej den. Předtím jsem si toho nevážila... Severka: Print, mluvíš mi z duše, po porodu dobrý a teď mě bolí celý spodek. A nemyslím tím šití, ale celou pánev, mám ji nějakou rozjetou a chodím zeširoka :oDDDD. Začalo to asi až tak 10. den po porodu. Možná to bude tím, že v porodnici jsme jenom ležely, zatímco doma je honička, ne? |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 8:57:35
teda Alíku a to jsem si říkala, jak budu mít dlouhej příspěve :-))))
koukám že mamka je takovej dobrej tip pro různý léčitele apod. :-) Já ti nevim, taky zase nemůžu říct že tomu věřim nebo ne...ségra teď začla chodit na nějaký horký kameny (jak se dávaji na tělo ) a ta pani co to dělá, "prej" pozná co ti je , takže když tam ségra přišla, už měla připravenej papírek co jí je (co poznala podle hlasu v telefonu). Pak jí řekla, s čim má problémy nebo co jí trápí - vážně nevim co si o tom mám myslet - jestli to FAKT vidí, a nebo střílí naslepo - takový ty běžný problémy , který má skoro každej. Pozná prej když je někdo vážně nemocnej . Fakt nevim co si o tom myslet, ale na druhou stranu si říkám - proč ne??? přece jsou věci který nemusíme umět vysvětlit - prostě jsou. Jistý je, že dokud to neuvidim, nebo nezažiju na vlastní kůži - tak nemůžu říct jestli jo nebo ne. A úplně to zavrhnout se mi zase nechce. Jak psala Li - je hrozně fajn mít víru v něco ...pak musí být život trošku jednodušší, ale bohužel taky nejsem věřící. |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Dobré ránko ve středu!24.11.2004 8:46:34
ahojky
doufám, že jste všichni pěkně vypinkaný. Já jsem šla spát hódně brzo, už v deset (čekala jsem mizernou noc, plnou ucpanýho nosu a teploty). Ovšem byla jsem mile překvapená, Eli se najdedla večer jogurtu se sušenkama, pak to zapila mlíkem a spala až do čtyř hodin nepřetržite :-))), taže jsem byla táák spokojená. Pak se nažunkla , chvíli měla povídavou ale usnula, já jsem se probrala v půl osmý. Koukám, že jste toho vcelku hodně probraly - homeopatika - popravdě jsem ještě žádný nevyzkoušela a proto nemůžu říct jestli věřim nebo ne. Ale proč by ne??...jestli někomu pomáhají, věří tomu, tak je to supr. Je fakt že za poslední skoro už dva roky, můj jedinej prášek na něco byl paralen. Takže moje plná "lékárna" je zbytečná, zrovna včera tam drahouš hleda pro Eli čípek a to bylo hudrování - na co že to tam všechno je, když on nic z toho nepoužívá :-) mazání - Eli mažu, koupila jsem krém babylove do větrného počasí, nevim možná ještě něco dokoupim v lékárně až budou mrazy. Myslim, že to určitě neni na škodu je máznout. ohledně jídla- tak Eli jí asi taky tak nějak podobně - ráno ještě v posteli MM , dopoledne dávám kaši(jedla jí večer, ale pak nějakej čas stávkovala, tak jsem večer začla dávat jogurty a už to takhle zůstalo), k obědu zelenina s masem + k tomu nějaká příloha, pak většinou chodíme ven, tak v kočárku požírá kousek jablka, když nemá jablko, tak v krámě dostane kousek rohlíku (někdy taky ne), pak jde spát,před spaním MM a po spaní má sváču - buď chleba s něčim ..nebo přesnídávky s něčim,, no a večer jogurt a pak MM. Mezitim si sem tam požírá kukuřičný křupky, rýžový chlebíky apod. JO zkusila jsem jí dát chleba s máslem a džemem ale to ne eee - to nechtěla. tak teď koukámm, že Eli šloupla na balonek a prasknul -ani to nebyla tak velká řácha :-)) jináč rýba je už trošku lepčí, teplotu nemá - teda myslim, ani jsem jí neměřila, protože nejni teplá. Takže jestli jí nebude mít vyrazíme na chvilku ven po obědě. |
| Abcded | 23276 |
Dobré ráno24.11.2004 8:31:06
Tak první už teda rozhodně nebudu, že Labu?:o) To by mě zajímalo, jestli ještě teď dospáváte to "ranní ponocování"(to je zvláštní spojení co?) Ale díky za obrázek, hned bych se do takové přírody vydala:o)
Severko díky za informaci o Zuzce, tak už se jí to narodilo. Když tak o tom přemýšlím, s kým vlastně do jináče přišla? Že by úlet při natáčení Superstar ? - tož pusťte si dítko do Prahy samotné....:o))) Rainbow, tak Miletínské modlitbičky teda neznám, ale jak to tak čtu, tak musí být asi moooc dobré:o) Jak to vypadá? To je normální měkký perník a s čím je? Jo a emaily z rodinky mi pro staršího brášku chodily do třech let po měsíci, takže teď už nám taky asi začnou po měsíci. Po třech letech už pak chodit přestanou úplně. Tak a náš jídelníček: - snídaně - moje mlíko - sváča - pečivo se sýrem (žervé, cotage, lučina, jogurtinu jsem včera taky koupila) - oběd - masozeleninová patla (teď to dělám většinou formou omáčky - maso se zeleninou uvařím, pak rozpatlám a "přeleju" tím přílohu jako omáčkou) - sváča - tu někdy, když máme oběd později, vynechám a je jen mlíčko, jinak je to zase většinou nějaké pečivo nebo ovoce - večeře - bílý jogurt s ovocem, někdy s ovesnými vločkami, nebo zahuštěný kukuřično pohankovou kaší a pak samozřejmě moje mlíčko, to bumbá pořád mi přijde...:o) Ale poslední dny tomu jídlu, hlavně teda večeři moc nedá, nevím co mu zase přelítlo přes nos....:o) A ještě jedna špatná zpráva na závěr, dneska jsem to poprvé dostala, grrrrrrrrrr. Já už úplně zapomněla, že něco takového existuje, vůbec mi to teda nechybelo:o((( Jinak se taky hlásím k úplným bezvěrcům:o) jelikož jsem taky hrozný materialista. To samé manžel. Ale naprostý opak je moje mamča, ta se dokáže vždycky pro něco tak nadchnout, že nám tady pak o tom furt vypráví, takže je tady pak veselo, když si o tom vyměňujem názory. Co jsme si tu vyslechli o bohovi, o tom jak nás všechny stvořil a jak jsme hloupí, když věříme nějaké darwinově teorii a nějaké nesmyslné evoluci.....:o) To samé léčitelé, za jednou dokonce chodila a platila jí nehorázné sumy za nic - posezení u psychologa by mohla mít zadarmo. Homeopatie tu taky byla, i když v tomhle případě jsem se s ní ani moc nehádala, protože jak je vidět někomu opravdu pomáhá (ale není to opravdu taky jen tou vírou?) Pak samé čakry a já nevím co:o) Teďka za mnou přišla s tím, že bůh je nesmysl - že si ho lidé vymysleli jen jakožto nástroj moci (přesně tohle jsme jí před pár lety říkali my:o) ) a že věří na to, že jsme řízeni vesmírem....pak mi o tom ještě sáhodlouze vyprávěla, jenže já to pouštěla jedním uchem dovnitř a druhým ven, takže ani nevím, v čem tato teorie spočívá. Ale prý je to určitě tak:o))) Nevím, asi je to opravdu tak, že někteří lidé potřebují víru v něco, aby se jim žilo lépe a možná že se jim pak i lépe žije. Je to možná jednodušší, věřit tomu, že nám "něco" v životě pomáhá, než věřit jen ve své vlastní schopnosti a možnosti. Své úlety a špatné časy svádět na "něco", co se proti nám spiklo a nepřiznat si, že si za to můžeme sami svými chybami... |
| Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 | 14262 |
|
|
Dobré ránko ve středu!24.11.2004 8:22:25
Podařilo se mi Áju ještě uspat a já rychle ale tiše vyklouzla s pelíšku. Za chvilku pojedeme k mamce, trošku se tam zdržíme - mno, aspoň na oběd :-)
Naše dr. je homeopatička, takže jsme od ní vždy vyfasovali nějaká ta homeopatika a celkem pomáhala. Podle toho co nám bylo, v 6tinedělí a při kojení je dávala i mě na bolístky. Áju teď mažu krémem do větrného a zimního počasí. Kámoška vloni nemazala a šla s miminkem v mrazu ven a malý popraskaly na tvářích žilky, teď neví co s tím, malé to zůstalo. Jó a Michalka je tééda šikovná, fakt a ostatní taky, kterým se do nočníku aspoň občas něco povede. My to zkoušíme zatím marně, Áju na něj posadím, chvilku čeká co se bude dít a asi tak za 10 vteřin vstane dá si nočník na hlavu a vyčůrá se na podlahu :-(( Mějte se a přeji hezký den! |
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))24.11.2004 5:39:45
Li, to s vierou v niečo, že to môže pomôcť v určitých chvíľach, to plne súhlasím....mne osobne veľmi sedí buddhizmus.Nie preto, že by bol "v móde", ale že ponúka mnohé "racionálne" vysvetlenia,neprotirečí vedeckým dôkazom...Ale niekto zasa verí "len" napr. sám v seba (alebo v manželstvo alebo v priateľstvo atd atd) a to mu dáva silu :o)
Sisinka sa mi tu uložila na rukách, tak ideme spinkať,papa |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.