| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))24.11.2004 5:26:44
Dobré ránko:o)
Tak myslím, že dnes budem prvá:o) My tu totiž so Siskou už hodinu "strašíme", je asi z tej choroby celá pomýlená:o( No ale dúfam, že o chvíľku ju ukecám, zalezieme do "pelíšku" a pred deviatou nevyjdeme. Dúúfam:o) Homeopatia...a podobné krstná mama mojich detí je doktorka farmácie a má k tomu rôzne kurzy a školenia zamerané na alternatívne spôsoby liečenia, pretože je to tiež taký "prírodný človek"(okrem toho napr. už veľa rokov pravidelne ráno cvičí 7 tibeťanov-má môj obdiv:). Väčšinou všetko, čím sa liečime, konzultujeme s ňou. Ale také základné veci ako cicaderma(masť na akékoľvek kožné problémy), stodal (na všetky príznaky kašlu) a podobne, užívame bez obáv ako prevenciu.Ak sa homeopatia použije pri prvých príznakoch, často pomôže odvrátiť chorobu. Podľa mňa ale tiež môže byť nebezpečné liečiť sa len tak svojvoľne homeopatiou, keď ide o niečo vážnejšie, čo je niekedy ťažko posúdiť...takže úplne bez konzultácií s odborníkmi by som do toho tiež nešla, v tom so Sev. úplne súhlasím. Pretože manžel je zaťažený práve na prírodné a alternatívne metódy liečenia, keď je nejaký problém, zájdeme k homeopatovi, ktorý už našu rodinu pozná, v iných prípadoch k chiropraktikovi a podobne. Zatiaľ máme našťastie výborné skúsenosti. Čo som napr. tiež rada, že Simona brala zatiaľ antibiotiká len raz za tých 8 rokov :o) pekný nový deň všetkým! ![]() |
| Li. | 14175 |
Re: Re: Re: Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))24.11.2004 0:03:57
Rain, ještě jsem zapomněla. Já dostala mail k 1.roku věku prvka a hned příští týden další. Teď už je ale 14 dní ticho po pěšině...
|
| Li. | 14175 |
Re: Re: Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))24.11.2004 0:02:15
Severko, omlouvám se za svou definici homeopatik. Věděla jsem, že když to napíšu od srdce, tak že se ozveš. Znám tě :o). Já jsem ale filozofií příliš velký materialista. Ráda bych například věřila v Boha (myslím, že víra lidem v mnoho ohledech moc pomáhá), ale nejde to. Stejně tak nevěřím na dálkový přenos dobré energie, na homeopatika, šťastné amulety ... Chybí mi dostatek víry a tak na mě tahle kouzla nemají vliv a homeopatika nezabírají :o(. Všem, kterým pomáhají, vážně moc a moc závidím.
Rain, Avogadrův zákon (podle mě tedy spíš A.číslo) znám. Je to jeden z důvodů, proč na homeopatika nevěřím. S tvým můžem bych si asi rozuměla. On je lékárník? Luki, u nás je jídelníček ještě jednodušší. - snídaně: mléko, - sváča: ovocná přesnídávka s rýž. burizony, - oběd: zelenina s masem, - sváča: čerstvé ovoce, popř. dět. sušenky, - večeře: kaše s ovocem. |
| Utopýr | 9323 |
|
|
Re: Re: Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))23.11.2004 23:53:53
Rainbow, myslim ze ted budou ty maily od Rodiny po mesici, ne po tydnu.
|
| Lukina | 11228 |
|
|
Re: Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))23.11.2004 23:43:03
Rain, dík za vyčerpávající informace o homeopaticích.
O Miletínských modlitbičkách jsem teď viděla v TV reportáž a vypadaly úžasně. Škoda, že se u nás také neprodávají. |
| rain | 14358 |
|
|
Re: Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))23.11.2004 23:41:33
Koukám, že než to tady naklofu, tak mě zase někdo předběhne a můžu psát zase další komentáře :o)))
Alíku, nemusíš mít žádné mindráky :o))) Nemusí být všichni "nočníkový typ" :o) Michalka jí ráno mlíko - jindy už ho nechce, potom chleba buď suchej nebo s Lučinou, na oběd má tu matlaninu zeleninovo - masovou, na svačinu ovoce, potom ty křupky, co nám doporučila Print (moc jí teď chutnaj, cpe to do sebe po hrstech :o))), přesnídávku a před spaním kaši. Poslední týden ji ale několikrát nedojedla, jednou dokonce nechtěla vůbec. Nějak teď nemá na jídlo moc čas :o) Chtěla jsem se zeptat, to byl poslední mail, k tomu roku? (co posílá Rodina.cz) |
| rain | 14358 |
|
|
Chce se mi co? Spát se mi chce :o)))23.11.2004 23:34:56
Tak jsem si dneska dělala pořádek v kreativních potřebách. To jsem byla sama překvapená, co všelijakých krámů vlastním, a to ještě ty věci na tiffany vitráže mám v místnosti lékárny. Roztřídila jsem to do třech krabic plus jedna s mašličkama, stuhama a jinýma blbostma na balení dárků. Taťku z toho málem omývali, když viděl, co toho je a že jsem se do toho taky konečně pustila :o)
Náš Péťa ráno většinou snídá koláčky z plusu, ty miluje, takže je schopnej ho sníst bez válení se po stole a podobných věcí, co jinak ráno dělá, nebo kousínek chleba s pomazánkovým bylinkovým máslem, jiný nechce, taky někdy půlku perníčku, co je tady kousek od nás specialita, jestli jste to některá nejedla - jmenuje se to Miletínské modlitbičky. Ten je taky moc dobrej. Na zimu se mají mazat právě k vůli obsahu té vody mastnější krémy, mají v lékárně speciálně pro děti na zimu, mám teď zrovna od Altermedu Panthenol zimní krém, ale měla jsem id Johnsonu nebo od čeho. To mi připomíná, Karkulko, já na to minulý týden úplně zapomněla a poslala jsem to teprve dneska. Moc se omlouvám, neboj, určitě to dorazí :o) Michalce pochvalu vyřídím, sama ji taky chválím jako blázen, když tam něco udělá, a to ona fakt naposled vždycky něco, asi ji baví, jak maminka jásá :o)))) Můžu se přetrhnout :o) Máme ten s hlavou lachtana, po Péťovi, ten to měl, aby nečůral ven (stejně se mu to kolikrát povedlo, měla jsem radši nočník na podložce :o) , takže se jí líbí, že má oči (měl ještě čumák a fousy, ale ty Péťa sloupnul) a je takovej veselej. Péťa taky chodil na nočník dřív, asi od deseti měsíců, brzo pochopil, že je docela fajn, nemít po....ou celou plínu a zapařenej zadeček. Jak už jsem tady psala, pokadil se do plíny pak už jen jednou nebo dvakrát, když měl horečky a průjem a nevydržel to. Doufám, že Michalka bude taky taková chápavá :o) Jitulko, to je Vítek taky šikovnej, ale nic si nedělej z toho, že kadit tam nechce, kamarádky kluk zásadně lezl pod stůl a tam si nadělal do kalhot, i když už jinak čůral jen na nočník nabo na záchod a na noc plínu nepotřeboval. Naučil se to až skoro na třech letech. Myslela, že už ho přetrhne :o) Luki, asi jsi projevovala málo nadšení :o))) Li, to jsi mě pobavila, svou definicí homeopatik :o))) Já teda na alternativní medicínu taky moc nedám, ale zrovna tohle mi občas v něčem pomohlo, takže bych to tak nezavrhovala. "Co je to homeopatie? Homeopatie je léčebný obor, který jemnou regulací přirozených procesů v organizmu dokáže zlepšit a vyléčit i dlouhodobé choroby, které vzdorují klasické léčbě, jako jsou např. alergie, ekzémy, migrény, únavnost, chronické či opakované záněty vnitřních orgánů, astma, nespavost, deprese, strach, neurózy, bolesti zad, impotence, atp. Homeopatie používá k léčbě přírodní látky rostlinného, minerálního a živočišného původu ve vysokém zředění. Posiluje významně vlastní imunitní systém pacienta a je proto velmi efektivní v prevenci chorob všeho druhu. Tato léčba je z hlediska vedlejších negativních účinků naprosto bezpečná a je vhodná jak pro děti tak pro osoby pokročilého věku. Je však nanejvýš vhodné, aby byla prováděna zkušeným a vzdělaným homeopatem - jen tak dosahuje maximálního účinku." podrobněji zde a manžel mi tvrdí, že se při tom překročí Avogadrův zákon, kterémužto vysvětlení jsem zcela neporozuměla, takže nejsem schopná ho fundovaně vysvětlit :o) Něco jsem k tomu našla tady, ale nechtělo se mi to teď celý louskat a ještě se snažit to pochopit :o) Jo a Li, mám ti vyřídit, že jednou si manžel vzal se synem, aby to jedl, něco na průjem, a vyrazil pak na běžky. Jak pak výlet ztrávil, prý ani nemáš chtít vědět :o))) |
| Lukina | 11228 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj23.11.2004 23:31:04
Li, dík. Já když se na to ptala manžela, tak mi akorát řekl, že homeopatika jsou blbost.
Jak to máte u prcků s jídlem. Co už jim všechno dáváte? U nás je to: snídaně: ještě v posteli prso, a pak se mnou trochu rohlíku či chleba. dneska třeba snědla půl krajíčku chleba s jogurtinou (to je nový výrobek od Lučiny - lučina s jogurtem) svačina: bílý jogurt (někdy ovocný) oběd: ty moc nejí, ale třeba dneska mi snědla uvařený kuřecí maso, který jsem měla připravený, že jí dám do polívky. Polívku pak samozřejmně už nechtěla. Zítra zkusím omáčku. svačina: přesnídávka večeře: dříve kaše, ale ty teď už moc nechce, před spaním prso A v noci má prso skoro pořád. Snažila jsem se jí udělat Sunar, ale ten ona nechce. Pořád se mi sápe po prsou. Takhle budu kojit snad nadosmrti :-( Také jsme zjistili, že je Barunka po nás na sladké - na čokoládu. Sem tam jí malý kousíček dáme a ona se po něm může utlouct, a ještě kouká, kde by si další ukradla. |
| Abcded | 23276 |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj23.11.2004 23:29:48
Tak já Kubu mažu, když má suchou kůži. Tedy nijak pravidelně, jako třeba po koupání, před procházkou, ale prostě podle potřeby. Myslím, že je to jinak zbytečné, když to není potřeba.
Teda Rain, to je Michalka šikulka, já jsem se toho bála, že tady začnu mít zase svoje nočníkové mindráky..:o))) Jako by nestačila sousedka, která dětičky vždycky naučila na nočník někdy po roce. A teď už to začne i tady:oDDD Jak si tak vzpomínám, tak na mě koukala vždycky jako na exota, když jsem se k nijakému učení neměla. Zkrátka jsem to nechala na dětech, až když samy chtěly, tak si svým chováním o to řekly. Takže ani jedno z dítek na nočník před druhým rokem pravidelně nechodilo. Ovšem zase to pak bylo docela rychlé, prostě jsem jim pak sebrala plínu a bylo:o) No jo, asi nejsem "nočníkový tip":o))), nějak jsem na to neměla nervy, sledovat je a furt se jich ptát, jestli už nechtějí čůrat, nebo je snad s nějakou pravidelností na nočník usazovat, jestli už. Takže vždycky zvítězila moje pohodlnost a nechala jsem to být. Jo a ještě jsem zapomněla, ano Sev to já mám moc ráda Printinu zubařku:o) Proč myslíš, že tam tak dlouho čekala, to nebyla náhoda....To byl záměr:o)))) |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ahoj23.11.2004 23:25:27
Skleróza! Ještě jsem chtěla:
Alí, Tvoje oblíbenkyně Zuzana Zaharowská porodila v říjnu chlapečka Mirka :o). |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.