| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
Oslavencům21.11.2004 10:15:48
Michalce přejeme všechno nejlepší, vélikou oslavu a ať Tě mají všichni rádi!
![]() Davídkovi taky krásné první narozeniny a hodně štěstí v životě! ![]() |
| Kuba (Alík) |
| • |
Ranní gratulace21.11.2004 10:14:15
Miška dneska slaví,
své první narozeniny, přeju hodně zdraví, štěstí v kruhu rodiny. Dneska nějak nemám, to básnické střevo, tak Ti radši předám, kytičku na dřevo. (já vím ten konec je blbý, ale vymyslete nějaký rým na "střevo" - chci vás vidět:oD) ![]() A vše nejlepší i Dádovi, mému kamarádovi. ![]() |
|
|
Vzpomínky listopadek (21.11.2003)21.11.2004 10:04:32
Severka: Co jsme 3 dny doma, tak Lenička spala po 4 hodinách, takže se tomu mlíko přizpůsobilo. Ale dneska nějak nemá spací den a chce furt pít, tak si ji přehazuju z jedné strany na druhou a kojím po chvilkách, protože mi samozřejmě pláče hlady.
Jitulle: Koukam,ze jste vsechny porodily skoro v jednom tydnu:-)) Jitulle: Zato my mame doma veselo;ve stredu se budeme konecne stehovat a do toho jsme vsichni marod.Mala slusne kasle;mladej to samy,ten starsi ma nastesti zatim jen rymu a ja mam takovej kasel,ze vypadam jako bych se dusila,lidi po me divne koukaj,co to tady vyvadim:-))) |
| Lukina | 11228 |
|
|
Re: Michalce21.11.2004 9:36:28
Michace k narozeninám přejeme vše nejlepší
![]() Ach jo, Barča akorát stojí u mě a sápe se mi po prsou a leze na mě. Příště si budu brát rolák, aby se mi na ty prsa nedostala. Hm, už se přisála. Cisco, Kubík je moc pěkně ostříhaný. Úplně mu vynikla kukadla. Je to moc pěkný kluk. Jitulko, co jste pořídili v Polsku? Včera jsme si s manžou chtěli udělat pěkný večer. S tím, že si dáme trochu vínka, jednohubky a podíváme se na DVD. Jenže Barunka nám to nepřála. Dala jsem jí spát před 21.hod a usnula až po 23.hod a to už jsme byli s manžou totálně z toho uspávání utahaní. Grrr |
| ELISKA | 19063 |
|
|
Michalce21.11.2004 8:39:29
Přejeme všechno nejlepší k narozeninám !!!
![]() |
| Šťastná To Žena | 12756 |
|
|
Re: Re: Ciscy vzpomínání21.11.2004 8:31:46
ahojky,
dobré ránečko hned v první řadě musim dodatečně popřát Jindrovi všechno nejlepší k narozeninám !! Doufám, že nám taky odpustí ![]() SEV já možná vim čim to je, ale nechápu pro to tak je. Růžový je to tehdy, když sem píše Eliška , a když já tak to zase zmodrá, ale proč?? když to nikdy nedělalo to fakt nevim, nechápu to :-) Svítí sluníčko a mrzne, ale je to hned veselejší když svítí. Nedá mi to a musim znovu pochválit všechny CIScovi, Kubíkovi to moc sluší jak je ostřihanej - rázem se z něj stal velkej kluk. Já když jsem řekla našim (jen tak v legraci) že ostřiháme Eli strojkem , tak mi můj taťka řekl, že tam pak nemáme chodit - tak nevim, jestli to myslel jako vtip nebo ne - no každopádně , jestli jí budeme chtít ostřihat tak to uděláme, ať si o tom myslí kdokoliv cokoliv. Zatim má ustřihlou ofinku a to stačí. Karkul, nemáš přece zač, to je samozřejmost !! Noc u nás byla v pohodě, spala jsem do osmi. Jo ALíku už jsi zkusila dát Kubovi ten džem?? taky jsem přemýšlela že bych ho Elindě zkusila dát, děsně jí šmakuje slunečnicovej chleba s máslem. Syslík jeden. |
| Karkulinka | 15733 |
|
|
Re: Ciscy vzpomínání21.11.2004 3:51:36
Ahoj holčiny,
opožděně vše nejlepší, hodně štěstí, zdraví , lásky a hlavně príma rodiče přejeme Jindříškovi!!! Print, taky tě začal bolet zub? Mě před chvílí probudil:-( a spala jsem jen chvíli:-(((( Štěstí, že je malá u našich.... Včera v noci jsem mazala málem znova na pohotovost, tak nějak se mi to nakonec povedlo vysát, měla jsem zase ucpanej kanálek.... to vám byla taková hnusná bolest, fuuuuuj:-(((( Nechci nic zakřiknout, ťukyťuk, je to lepší, než včera ale spát mě to nenechá:-((( A já bych tak chtěla:-((((((((((( V týdnu jdu k zubákovi, tak mi držte palce, poněvadž ještě mám asi paradentozu:-( Chci poděkovat Cisce, Severce, Print a Alíkovi za první pomoc a podporu!!! ¨ |
|
|
Ciscy vzpomínání20.11.2004 23:06:41
A jeste se musim zeptat manzilka na par detailu, protoze abych pravdu rekla, vsechno, co se odehralo mezi osmou hodinou ranni a desatou hodinou vecerni se mi vsechno slilo v jedno, jen si pamatuju, ze kolem seste vecer jsem byla otevrena na dva centimetry, a po dalsich dvou hodinach jsem byla porad na tech dvou pri knotrakcich uz po minute (a vsechno to slo pres zada, o brise jsem ani nevedela ze ho mam), takze jsem si rekla, ze nez tam umrit, to radsi epidural, pak najednou behem dalsi hodiny jsem byla otevrena na devet a pak se slo tlacit. Ale vubec nevim, jak dlouho jsem vlastne tlacila, jen vim, ze jsem musela tlacit trikrat behem kazde kontrakce, a behem toho tretiho tlaceni se mi uz vubec nedostavalo dechu, jen jsem se silene klepala, a doktorka pokrikovala, at tu kontrakci vyuziju a zatlacim jest poctvrte - ha ha. No nic, nakonec me dole strihla, nasadila zvon, a Kubik vypadl ven, za nim proud plodovky (evidentne me tak zaspuntoval, ze nic nemohlo adtyct) a - jak rika manzilek - pak ze me lezlo neco, co vypadalo spis jako zizala nez dite - tak dlouhy to bylo (54 cm). Muj jediny pocit - konecne je venku a nemusim tlacit.
Jinak vsichni byli strasne prijemni, anesteziolog se prisel podivat, jestli jsem ten porod prezila, pak za mnou jeste prisel i dalsi den na pokoj - manzilek tvrdil, ze pro zeny musi vypadat desne sexy (ten anesteziolog), ale pochybuju, ze se my zdame nejak extra sexy jemu :) No jo, byla jsem pevne odhodlana zvladnout to bez epiduralu, ale nevim, fakt to nemelo cenu, to bych tam asi byla jeste dneska. Myslim, ze nejsem posera, co se bolesti tyce, a priste do toho pujdu klidne znova, ale ty krizovy bolesti se proste nedaly, neslo tomu ulevit vubec zadnym pohybem nebo zmenou polohy. Takze jsem tam lezela skrcena na boku, sledovala monitor, ze kteryho se nedalo vubec nic vycist, a cekala az to skonci. No a kdyz jsem se po tech dvou hodinach na dvou centimetrech neotevrela ani o tuk, a vsichni me premlouvali, at jdu do epiduralu, tak jsem to vzdala. Mam pocit, ze jinak by me asi museli rezat. A to bych mela zduraznit, jak jsem pred porodem mela silenej strach z toho, ze by mi nekdo mel cpat tu silenou jehlu do patere. |
|
|
Alíkovo vzpomínání20.11.2004 22:56:44
Jelikož tu Listopadka není, vezmu za ni její vzpomínání na porody. Tak nejdřív Alík:
Tak my už jsme konečně doma, jupííí No já jsem to říkala, že Makro je u mě spolehlivá vyvolávačka porodu:o) No není to moc velká náhoda, že už se mi třetí dítě narodilo ve čtvrtek dopoledne? Takže, jak to bylo - tentokrát to začlo úplně jinak. Asi ve dvě hodiny ráno jsem se vzbudila a najednou mi odteklo trochu plodové vody. No nechápala jsem, poněvadž jsem neměla zatím žádné bolesti. Ty ale dorazily za chvilku, zatím teda jen malé, ale protože mi zase odteklo trochu vody, tak už jsem vzbudila manžela a asi v půl čtvrtý jsme dorazili do porodnice. No a samozřejmě, zase mě skoro nechtěli přijmout, že jdu moc brzo. Já jsem jim řekla, že už se vyhodit nenechám, poněvadž mě vyhazují vždycky a do rána rodím. A to už by mě nikdo do porodnice jaksi neodvezl, když musí manžel do práce. Nakonec mě asi ve čtyři přijmuli a poslali na hekárnu. Tam se bolesti postupně zvětšovaly, ale daly se ještě rozchodit. No asi v 6.00 hodin to už začínalo být horší, plodovka pořád po trochách odtékala. To už dorazila sestra mě zkontrolovat a zjistila že už jsem otevřená tak na 6-7cm! Tak mě vzala na přípravnu, kde mi udělali oholili a udělali klistýr - prý ovšem jen poloviční dávku, abych to prý stihla. Ten já jsem ovšem uvítala, protože včera večer maminka udělala k večeři již tady zmiňované bramboráčky s česnekem (vhodná strava den před porodem co?) a já jsem se jich celkem už potřebovala zbavit:o) Taky jsem zjistila, že na záchodové míse se ty porodní bolesti dají velice dobře přečkat:o) To by jeden neřek, dám si to patentovat:o) No ve čtvrt na osm jsem šla na sál s 8 cm. Tam mě ovšem položili na porodní lůžko, takže otvírání už nebylo tak rychlý, zato bolesti už začly být celkem nesnesitelný. Tady ale musím říct, že mě teda Motol překvapil. Po tom, co tady o něm čtu za strašný historky, tak musím říct, že já už byla potřetí celkem spokojená a že je to tam čím dál tím lepší. V porodním boxu se tam na mě totiž vrhlo hejno žákyněk - jedna mi byla dokonce přímo přidělená, byla opavdu moc hodná. Jejich "šéfová", již sestřička, byla taky strašně hodná a strašně se o mě starali. Prodýchávali se mnou všechny kontrakce, masírovali záda (to bych netušila jak to může pomoct), hledali vhodnou polohu...paráda, byla jsem jak v bavlnce:o) No když to ovšem asi do osmi hodin moc nepokročilo (stále tak 8-9cm) a já už jim tam bolestí vstávala ze stolu (nikdo mi za to ovšem nenadával) tak mi doktorka nechala přinést míč, ten se moc neosvědčil, tak jsem tam nakonec stála a hezky se vlnila v bocích, což tedy taky celkem pomohlo. Po nohách mi pořád stýkala plodovka. Za chvilku už jsem měla takové nutkání tlačit, že už nešlo vydržet a křičím tam, že už prostě nemůžu jinak a tlačím:o) Tak mě rychle vysadili na stůl, hlavička už byla na cestě:o) (ale že to byla hlavička - obvod 36cm! - doktorka mi pak říká, že mě lituje, rodit takový hlavouny) No a pak už to šlo celkem rychle, no a v 8.40 byl Kubíček na světě:o) Tentokrát jsem krásně viděla, jak leze ven, obličejíčkem směrem k zemi, jak ho otáčejí, aby zjistli jestli je to holka nebo kluk. No tekly mi slzy jak hrachy, bylo to fakt nádherný:o) Za chvilku ho přinesli a zkoušeli mi ho přiložit, ale moc se mu nechtělo, lenochovi. Pak mě doktorka udělala dva stýžky, jak řekla (ale asi opravdu jen stýžky, hned druhý den jsem seděla) Takže můžu říct, že s porodem jsem byla moc spokojená, je vidět, že i v Motole se začínají snažit:o) Jinak Kubíček je pěkný žrout, v nemocnici nechápali, kolik ze včera na dnešek přibral:o) Do před chvilky spinkal, teď ho konejší babička, abych to mohla dopsat:o) Pustili mě dneska, byl sice trošku žlutej, ale jen trošku. Jo a ještě má moc velkou fontanelu, asi 5x6 cm, ale co se divit, když je to takovej hlavounek:o) Uvidíme, jak bude hodnej, ale v porodnici jinak nespal, než se mnou v posteli. Asi mu ty umělohmotný postýlky byly nesympatický, jak jsem ho tam položila, tak se za chvíli vzbudil a začal řvát. No nic jsem se nějak rozepsala, tak se omlouvám, ale jsem ještě plná dojmů:o)) |
|
|
Večerní report20.11.2004 22:12:36
Ahojky!
Já jsem odpoledne vyrazila s dětma ven, abych s nimi nezešílela a to jsem asi neměla dělat. Sice venku krásně chumelilo, Péťa byl nadšený, ale když jsem pak přišla domů, tak se mi přitížilo. Když Léňa usnula, chtěla jsem si schrupnout, ale pod dekou jsem se akrotá klepala zimou a nemohla se zahřát. Tak jsem vlezla do vany a už to šlo se mnou z kopce. S koupáním mi musel pomoct taťka, všechno mě bólí. Ble. Alíku, myslím, že vím, proč jsem se ptala, jestli taťka 3 dětičky zvládne :oDDDD. Situace u vás doma teda byla trefná!! Chudáci dětičky! :oDDD Cisco, fotky jsou moc príma. Kubíček hrozně vyrostl, za tu dobu, co jsi nám ho neukázala. A jak je ostříhaný, tak jsem ho vůbec nepoznala. Schválně jsem čekala na zvětšení, jestli ta fotka patří Tobě :o)). A dortík se Ti móóc povedl. To je tam napsáno Jakub? A čím jsi to udělala? Jo a kdo Kubíčka stříhal?? Do mě furt hučí taťka,že ji ostříhá. Ale copak jí můžu ty její krásné dlouhé vlásky vzít??? Nedovedu si předtavit, jak by vypadala bez culíčků, kobližka moje. Víte, co nechápu? Že mám někdy jméno u ikony napsané černě, jindy modře a jindy růžově. Přihlášená pochopitelně jsem pořád. Jsem z toho daněk :oS. Print, Lenka taky hrozně ráda něčím listuje. A ani tam nemusí být obrázky. Když jsou, tak je důkladně zkoumá. Nakloní se, aby líp viděla a řekne: Ho! To je tak srandovní :oDDD. Dětičky jsou teď k sežrání, co? |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.