Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Haňule + Jakoubek | 27713 |
|
|
29.5.2006 10:46:54
Hezký den všem!
Labu, Severko, ať jsou ty vaše mrňata brzy zdravá! Bubíšku, babičku bych Ti ráda půjčila, ale sama mám málo :-))) Byli jsme minulý týden s Kubou za taťkou v Roudnici, kde pracuje. Jeli jsme vlakem, měla jsem z toho trošku obavy, protože jízda trvá skoro hodinu a půl, ale bylo to super!!! Kuba byl unešený, jízda nám hrozně rychle utekla, navíc v Teplicích si k nám do kupé přisedla jedna paní, tak měl Kuba obecenstvo pro svůj zpěv a hlavně jiného parťáka, než mámu, na povídání :-) Určitě to musíme příště zase zopakovat. O víkendu jsme byli navštívit příbuzné ve St. Boleslavi, takže jsme se domů vrátili až v neděli, ale bylo to všechno moc fajn. Navíc jsme byli večer ještě v kině - Účastnící zájezdu - moc se mi to líbilo. Tak jsme teď tak nabitá energií, že už peru druhou várku prádla, umyla jsem 3 okna, utřela prach a vyluxovala celý byt a stihla jsem i vytřít kuchyň. Mějtě se co nejpohodověji a přeji nám všem hezké počasí, abychom mohli být co nejvíc venku!!! |
| Jitulka | 18006 |
|
|
28.5.2006 22:50:36
LaBu,přeju Davídkovi brzké uzdravení...to nemocné mímo je vždycky hrozné...tak i pevné nervy tobě.
|
| LaBu | 19306 |
|
|
28.5.2006 18:57:19
Dnes mám šťastný deň :o)
Síce Davidko musel ísť na rtg, ale hlavne, že nález je ok, zápal plúc nemáá :o) (hlavne aby som to nezakríkla, vyhrané ešte nemáme, ale dúfam, že sa mu to zlepší, vyfasoval lieky, zatiaľ našťastie ani nie antibiotiká). Taška, ktorú máme zbalenú do nemocnice, zatiaľ zbalená zostáva :oP, ale verím, že len pre istotu. A okrem toho má dnes šesť týždňov. A hádajte čo? No, na počesť toho sa na mňa usmiaaaaaal :o) Fakt neviem, či je krajší pocit v živote, než keď sa na nás prvý krát usmejú :o) Taká šťastná ako som teraz som nebola asi od jeho narodenia :o) Sev, Nelinka si toho tiež dosť užila, dúfam, že už to bude len lepšie. Už bola nakapatá viac krát, že? Aspoň sa mi zdá. A ty tiež. A ja som za tých šesť týždňov prešla tiež už dvoma virózami. Tuším by sme sa mali zaradiť na tej priečke "poradia v starostlivosti o členov rodiny" niekde vyššie, alebo čo? :oP Ja som si nasadila teraz všetko možné, aj keď som doteraz nebrala vôbec nič, ani tehotenské vitamíny. Teraz sa pre zmenu kŕmim všetkým možným: Probiotiká, mladý jačmeň, vitamíny, oscillo. A cvičím tibeťanov, ale to už od pôrodu. No, ešte chýba tá ranná studená sprcha a budem spokojná ;o)...ešte mám v pláne začať behať, ale neviem, takých plánov už tu bola :o) Celkom som vám zabudla poďakovať za vaše opisy "domáceho zmätku" a toho, ako to zvládate, tak ďakujem! Dobre sa to čítalo. Zdeni, s tým, čo si napísala o tom, že Zdenda a Miluška sú niečo ako "jedno dieťa", to ma inšpirovalo a zapamätám si to, k tomu by to asi malo smerovať, len mi to nejako včas nedocvaklo, až keď si to napísala. Ďakujem! |
| Severka + P 14 + L 10 + N 8 | 9207 |
|
|
28.5.2006 11:03:51
Ahojky. No já taky nestíhám. Taťka je teď pracovně celé dny v čoudu, takže jsem na ty tři prcky taky sama. V pátek jsem letěla k dr., aby mi poslechla Nelinku, protože ve čtvrtek měla zvýšenou teplotu. Taky mě vyděsila tím zápalem plic, takže jsem tam raději před víkendem mazala. Ale nález byl naštěstí mnohem lepší než ve středu, tak jsem byla šťastná, že nemusíme ani ne RTG. A ta teplota byla asi k zoubkům, Nelinka už má první!!!! Tak už je hryzec :o). LaBu, Davídek ať je taky fit, je to ošklivé, když mrňata stůňou.
Jo, jo, je to tak, děti kolem 3. roku už jsou docela těžce zabavitelné. Pamatuju si, že s Péťou jsem si v té době už docela nevěděla rady a hodně mě vysilovalo chrlit nápady od rána do večera, sám si hrát nevydržel a nechtěl. Chodili jsme do kroužků a hodně ven, to bylo príma, ale jakmile jsme byli doma, děs běs. Školka byla spása, od první chvíle je tam šťastný jako blecha. U Lenky je to jiné, ona si nejraději vyhraje s bráškou, takže jsem ráda, že v tomhle mám v jistém smyslu trochu ulehčeno. Od něj bere věci jinak, takže on ji hodně naučí a jak tu někdo psal, ona umí a zná mnohem víc věcí, než on v jejím věku. Určitě tak dobře rok rozdíl. Pokud si pěkně hrají, tak jim do toho vůbec nezasahuju. Až v momentě, kdy je zle a nastane chvíle, že vím, že musejí jít od sebe, tak si je bereme na starost já nebo taťka, každý jednoho a zase je chvilku klid. No anebo je zaúkolujeme, teda častěji taťka. Když zavelí: Kdo mi chce pomoct ve firmě?, tak se můžou přetrhnout :oDDD. Bubíšku, to je romááááán! O Cisce zatím nevím, ve středu nebo ve čtvrtek byla ještě celá, i když už měla po termínu a trnula hrůzou, protože čekala tchánovce na "výpomoc". Ale slíbíla, že trejda dá vědět, tak na to spoléhám. Já myslím, že u kluků je ruka na pindíkovi naprosto normál. Péťa to dělá dodneška. Naštěstí jenom doma, venku né. |
| LaBu | 19306 |
|
|
27.5.2006 10:19:18
Ahojte.
Bubí, Besmi, tak ma napadá, či to obdobie "nudy" nemôže mať súvislosť s tým, že už im je v tomto veku lepšie v detskom kolektíve a tak ich hra "sám" alebo "s maminou" nebaví? Bubíšku, tak ty nemáš čas na net, pretože si super užívaš, čo ? Myslím, že ti zostanú krásne spomienky na materskú prežitú doma s Davídkom, pretože si to fakt vieš užiť. Stále niekde ste a niečo podnikáte :o) Alíku, ty a miestny teoretik :o) To je milé ;o) Ale len píš, píš, píš ďalej, vyžiadané či nevyžiadané rady, mne sa to výborne číta, je to zaujímavé, zábavné aj poučné a hlavne, fakt už máš nejaké tie praktické skúsenosti na to, aby si mohla porovnávať! :o) U nás je jedna nepríjemná novinka, Davidko chytil odo mňa a Sisky chrípku a je to nahnuté, nevieme, či neskončíme v nemocnici, doktorka ho chodí každý deň popočúvať, či nemá chytené plúca :o((( To, ako mi teraz chraptí pri dýchaní v náručí sa mi ale vôbec nepáči, tak uvidím, čo nám dnes Mudr. povie:o/ Znamenia u nás v rodine príliš nesedia, hlavne preto, že Sisa a jej tatko sú rozdiel dva dni, štíri, ale svokra vraví, že on bol "najlepšie dieťa na svete", kľudný, dobrák, pohoďák...čo aj zostal. Taká je u nás prvorodená a to je levica. No a malý "štír", Sisi, je pravý opak. Ja vravím, že je to "večne nespokojný dobrodruh", no, skrátka, tá je po mne :oPP Každopádne, HELO, nie si sama s čertíkom, kľudne nás zarátaj do klubu, Siska je niekedy (niekedy myslím pár krát denne ;o) niečo ako "dieťa na zabitie" ;o) Pomáhajúci tatinkovia...noo, náš nemá šancu "robiť všetko so mnou" ani náhodou. Nejako sa nám tie aktivity taaak rozrástli v poslednej dobe, v súvislosti s rodinným domom, záhradou, firmou, množstvom potomkov, že ledva ledva stíhame robiť každý niečo tak, aby sme to utiahli....on má svoje, ja svoje povinnosti a on žiaľ ani na tie detičky zďaleka nemá toľko času, ako by sme si všetci predstavovali :o( Tak napríklad večer by s nimi rád pomohol, ale ak ešte stále nie je vonku, keď zaspávajú, tak je veľmi pravdepodobné, že je vnútri len chvílku a stíha sa akurát najesť, osprchovať a odkväcnúť :oD No, rodinná idylka je to teraz u nás, fakt :o// Keď to takto pôjde ďalej, navrhnem mu, aby sme sa presťahovali do činžiaku a pekne krásne budeme tam natlačení ako sardinky, ale budeme tráviť čas spolu :oP...priority, priority, je fakt, že ich sem tam treba prehodnotiť :o) Janni, Jani a Bubí, dúfam,že ste dobre oslávili meniny? Pripájam sa k zástupu gratulantov :o) Tak hlavne to zdravie a v duši pohodu :o) |
| Hela, jeden dvouletý syn |
| • |
27.5.2006 9:04:10
Ahoj, hezkou sobotu přeji nejen Bubíškovi:-)).
Bubíšku, v těch nulách u té postele jsem se fakt nesekla. Navíc, když bys chtěla nějakou další vychytávku (třeba polohovací rošt či něco takového), tak cena šla až přes sto tisíc. Fakt jsem zírala. Je to prý dovoz z Itálie. Jinak jak jsi psala, že máš manžela dost v práci a pokud to jde pomáhá dost, tak to já mám doma taky tak. Ale pracuje na směny dost nepravidelně, takže ho občas máme doma dva dny v pracovním týdnu. Máme víkend pak třeba ve středu či čtvrtek. Ale pokud má čtyřiadvacítku, tak je to pro mě náročné. Holt se musíme snažit to zvládnout. :-) Typ na zabavení malého ti dám. U nás to funguje. Nevím, zda Davídka baví jezdit si s autíčky, ale našeho Dana moc. Takže jsme mu koupili od firmy Wader takovou jakoby stavebnici. Z dílů postavíš silnici a trojposchoďovou garáž ( spíše přízemí a dvě patra). Máme to neustále rozložené v obýváku a Dan si s tím hraje hodně často. Pouští si dolů autíčka, má to i výtah, kterým si vyveze auto na střechu garáže a pak ho pustí dolů. Taky u toho jsou dopravní značky, tunel, domeček, benzínka s rampou na opravování aut a myčka. Takže fakt si s tím vyhraje. Tato hračka stála necelých 700Kč, ale nelitujeme. Byla to dobrá investice. Ještě než jsme měli tuhle dráhu, tak si Dan rád hrál tak, že jezdil po žehlícím prkně s autíčky dolů. Pozor na pořádné podepření prkna, aby nespadlo. Taky ho baví modelína. Ale ještě nic moc pořádnýho nevymodeluje. Já teda taky v modelování nejsem žádná hvězda. :-) Pak mě ještě napadá, že v Ikee jsem si koupila skleněnou vázu a do ní kamínky coby dekoraci. Jakmile to uviděl náš junior, tak kamínky hned využil a nakládá je bagrem na náklaďák. Vždycky si zaleze do ložnice a v manželské posteli si s kamínky vyhraje. Náš malý od mala nic nestrkal do pusy (ani, když mu rostly zuby - první dva mu mimochodem vyrostly na třech měsících) jako to většinou dělají všechny děti. Takže se nebojím, že by kamínky spolkl. V tomhle mu věřím. Ale asi pro každé dítě v tomhle věku to vhodná hračka není. No a nejraději si asi hraje s míčem. Máme nafukovací, se kterým si dokáže kopat dlouho.Nafukovací tolik nedělá rány. :-) Ale stejně je nejraději, když si s ním kopu já či tatínek. Myslím si celkově, že asi Dan si nejraději hraje ještě s někým z nás či s jinými dětmi. Pokud si hraje s jinými dětmi, tak většinou se staršími. Máme v příbuzenstvu starší děti než on a na hřišti taky spíš si vyhledává starší kluky. Po chvilce hraní s dětmi je úplně kolikrát v tranzu. Lítá, dovádí, ječí...Je pak náročné ho zklidnit. Ale vyblbnout se musí. Starší děti neplácá. Jen si nějak neumí hrát se stejně starými či mladšími dětmi. To bude ve školce asi síla. |
| bubíšek + Davídek 21/11/03 | 18146 |
|
|
26.5.2006 23:31:00
Ještě tip na stránky......
http://www.vasedeti.cz/pisnicky.php?s=360&ps=32&order=vlozeno%20DESC a mám na vás prosbičku, nemáte někdo na dvd nebo vhs pohádky pošťáka Pata? |
| bubíšek + Davídek 21/11/03 | 18146 |
|
|
26.5.2006 22:23:48
Ahoj všechny,
omlouvám se za nepřítomnost, ale fakt nějak nestíhám.... Pokusím se reagovat co nejvíc... Helo, myslím si, že tvůj malej je hodně šikovnej kluk. Po přečtení tvých řádků, co umí,dělá, zná, co ho baví.......myslím, že je opravdu šikula. Až moc. Na svůj věk. Nemůže být dokonalý ve všech směrech. Tak si asi kompenzuje tím zlobením všechny věci které mu jdou tak úžasně. Mluví ti takhle krásně ve větách, vydrží si hrát hodinu na písku, pamatuje si jména lidí.....(to neznám ani jedno) To plácání dětí bych asi nepřehlížela a plácání vás taky ne. Ale každý to řeší jinak a jak už zde bylo napsané, na každé dítě platí něco jiného. Dětičky zkouší co si můžou dovolit a zkouší se nějak prosadit....je to těžký. Dáda si zase na písku nechá líbit cokoliv. Děti si hrajou s jeho bábovkama, tak raději odejde, je na houpačce, přijde jiný děcko, vyhodí ho a jde. Bouchá ho někdo lopatičkou a on nic....prostě se raději sebere a jde ke mně nebo někam stranou...neumí se vůbec bránit. To je zase opak. Jak jsi tu psala o té posteli, tak za tu cenu sama četla i pohádku před spaním ne? :-))))) nebo jsem špatně spočítala ty nuly? :-)) Hani, Dáda má taky neustále ručičku ve slipech. Máme problém s přetahováním kůžičky, tak si myslím, že ho to dost svědí. Chystáme se to řešit. Bojím se nějakého zánětu. No ale na ten zákrok se tedy vůbec, ale vůbec netěším :-(( Hani, nechceš mi tu tvojí babičku půjčit na chvíli?? :-)) Jsem s malým od pondělí do pátku celé dny a noci sama, je to záhul. Hlídání žádné. Tak jsme pořád spolu. Uf.. Knížka muži jsou z marsu a ženy z venuše jsem četla, je pěkná :-) Janni, Martinka je kouzelná a pytel taky, jsi moooooc šikovná, fakt!! Já si teď nesla do správky kalhoty, roztržené ve švu a přišití dvou ramínek u takových nočních košilek.....no nic, prostě já a jehla to nejde dohromady. Ne že bych to nezvládla, ale ten odpor k tomu a blok.....to budu radši celý den šůrovat, vařit a nevím co, ale tohle ne.....no každý máme něco :-)) škoda, že nebydlíš blíž :-))))) Sev, tak co, nevíš jestli už to má Cisca za sebou? Škoda, že už sem nepřijde.... Jinak u nás v rodině znamení taky sedí. Panna, beran, štír... Labu, z tebe dýchá taková pohodička, i když popisuješ zmatek u vás :-))) Besmi, Dáda je poslední dobou taky těžko zabavitelný.....je to síla. Nemůžu si s ním celý den jen hrát a nechce se moc zabavovat sám a když, tak ne nadlouho. Taky nějaký nápad uvítám. Jinak náš tatík by pomáhal moc rád, ale je pryč od rána do noci, tak že ho od pondělí do pátku vidíme doslova tak půl hodinky nebo hodinku denně a pak jen víkendy :-(( a to fakt pomáhá, nádobí, převlíkání peřin, nákupy, vaření, malého, cokoliv....prostě děláme věci společně. Alíku, u nás je to taky tak, s tou mojí špatnou náladou, pak se to přenese na malýho :-(( Se snídaní, kapkami, prášky a smrkáním problém nemáme, to je v pohodě. Teď máme období SÁM a NE. Nechtěl odpovídat lidem na pozdrav, tak to už jsme vyřešili. Všem díky za přání k svátku a ostatním Janám taky přeju vše nééééééééj i když dodatečně. Jinak my byli na Konopišti, na Petříně, tchán měl šedesátiny, u kamarádky, tady bylo lidí, no tyhle dva týdny fakt hektické, včera tchýně tady, byla jsem taky s tchýní a tetou ve Stavovském divadle na Sluha dvou pánů, super, v červnu na to jdu znovu, ale s manželem a do Národního, už se nemůžu dočkat :-)) Tak se mějte moooooc hezky, dětičkám i vám ať se nemoci vyhýbají. Půjdu chrnět. |
| Hela, jeden dvouletý syn |
| • |
26.5.2006 13:13:51
Besmi, jeee, já nejsem na světě jediná s takovýmto čertíkem? To potěší. Tak ti přeji taky pevné nervy a duševní sílu. :-))
Bubíšku, děkuji za typ na časopis Týden přes net. Za chvilku tam juknu. Včera jsem byla s manželem a Danem u prarodičů sekat sad. Napadlo mě, že si zahrajeme s Danem na schovávanou. To byla legrace. Manžel ho vždycky schoval a já hledala. Jen jsem řekla: "Kde jen ten můj Dan může asi být? ", hned se ozvalo: Maminko, tady jsem za stromečkem." Příště zas byl v kupce trávy... Pokaždé měl radost, když mi hned vyzradil, kde je schovaný. Pořád se chtěl schovávat, ale zároveň i odhalovat. Je to ještě náš malý truhlík. :-)) Přeji všem pohodový víkend. Taky bych sem vložila fotku Dana, ale nevím, jak. Poradíte mi? Díky. |
| rain | 14358 |
|
|
26.5.2006 11:20:30
Zdravím při pátku!
Škoda, že jsem nezahlídla naši "mediální hvězdu", tyhle reality show jsem ale nikdy nesledovala, takže nic :o( Ve středu jsme absolvovali ve školce besídku, náš Péťa se nestydí a mluví hezky nahlas, takže recitoval hned jako první a ještě na konci hrál v pohádce O červené Karkulce vlka :o))) Dost jsem se nasmála, když si celou dobu rozpatlával černý nos a fousy, které měl namalované, čekala jsem, že až bude konečně ta pohádka, že už bude mít obličej jednu velkou šmouhu. Včera si zase přinesl fotky, to je děs, jak to letí, mám tady vystavené loňské a nepřipadá mi, že by to bylo už tak dávno, když je ale dám vedle sebe, je to fakt dost rozdíl. Michalka má taky někdy záchvaty vztekání nebo negace, taky je to většinou spojené s tím, že něco chce dělat sama, to bývá největší problém, taky bývá problém, když ji chce Péťa vytočit a začne jí místo mě říkat, co teď má udělat, to je pak nepříčetná :o))) Jeho poučování někdy snáší moooooc špatně a on to moc dobře ví a rád ji tím škádlí. Občas to u nás vypadá jako u paviánů :o))) Naše děti si pořád dost vyhrajou s dřevěnou vláčkodráhou, teď jsem jim k tomu přidělala dvě slepené trubky od papírových utěrek a posílají si tam skleněnky, dobře jezdí v těch drážkách :o) Pak jim taky brácha půjčil nějakou hru s elektronickou kostkou a hry jsou tam všechny jako člověče nezlob se v různých obměnách, to je taky baví, protože ta kostka je něco jako ruleta, bliká a čísla skákají sama, i Michalka u toho chvíli vydrží. Pak dřevěné kostky ve všech variantách, ať už skládání obrázků nebo stavění hradů a domečků k těm vláčkům. Jo a k vánocům dostali takovou tu houpačku na zem z Ikey, tak to je bere dost a taky jim z toho dělám domeček - opřu jim to u postele o stůl, uvnitř mají takovou tu tlustou pěnovou podložku a polštáře a přes to prostěradlo, hrají si, že je to domeček, že je jeden z nich pejsek a bydlí tam, docela občas koukám, co je všechno napadá. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.