| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 18607  [Dalších 17927 >>]
Li. 14175

Re: Re: Re: Sobotěnka

8.1.2005 1:41:51
Dámskou jízdu říkáš? Jé, ty se máš :oD. My chceme zítra na výlet. Vyrazíme do Průhonického parku. Plánuju, že prvek bude chodit, chodit a zase chodit! To by bylo, aby po obědě vyjímečně neusnul :o)
Příští týden bude dost hektický. Švagrová má další chemoterapii a tak budu zas pro ni vyvařovat, čeká nás prvkovo očkování proti žloutence, jeho předvolání k zubaři... A na příští sobotu plánuju odjezd k našim. Slibuju si od toho malý oddech od prvka. V duchu se mazlím s představou, jak si hraje s babi a dědou a já relaxuju samostatnými procházkami po nákupech. Tak teď už tojen zrealizovat :o).
Kopo 4173

Re: Re: Sobotěnka

8.1.2005 1:33:15
Li, mám Tě zítra čekat? Nemusíš se o prvka bát,že by na něm vyzkoušel nějaké svoje výchovné metody starší bráška Petrušky. Do neděle tu máme s Petruškou dámskou jízdu :-).
Kopo 4173

Re: Re: Sobotěnka

8.1.2005 1:22:51
Li, tvrdá výchova od mala. Odvar z makovic jsem ještě nezkoušela. Možná to bude pobytem na čerstvém vzduchu. Zaručený recept nemám, ale zkus dorazit a vyzkouším, jestli to bude fungovat i na prvka.
To víš, dneska výjimečně, polovička není doma, tak mě nemá kdo vyhnat od kompu. Jinak mi ponocování nevadí.
Li. 14175

Re: Sobotěnka

8.1.2005 1:16:41
Ahoj Kopo, koukám, že nejsem jediná sůva u počítače :o). Musím přiznat, že tvůj režim dne (respektive režim Petrušky) je prima. Ona spí 2x za den? Ty jí přimícháváš do jídla odvar z makovic? Nebo máš jiný osvědčený recept? Sem s ním! :oD.
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek, hurá máme svátek! :o)

8.1.2005 1:11:28
Sakra Severko, jaké škatulkování? Já jen měla tak trošku škodolibou radost, že geniální Bára má také nějaké mouchy :o). Nic nepotěší člověka víc, než když zjistí, že i u sousedů je chleba o dvou kůrkách :o). To jsem ale potvora, co? :o).

LaBu, to víš, velký zájem o prvka zvýšil jeho hodnotu. Tomu se říká zákon nabídky a poptávky :oD.

Kopo 4173

Sobotěnka

8.1.2005 1:02:51
Zdravím, konečně jsem vše dočetla, samozřejmě, že si všechno nepamatuji.

Li, malého klidně pošli k nám. Asi mu chybí děti, na které si zvykl na horách. Petruška se Ti o něj postará :-) Budou si hrát a zkusím ho naučit spát. My spíme zrovna teď docela dobře. Vstáváme sice v mezi 6,30 - 7 hod. Pak následuje cesta do školky a zpátky s dvěma mezipřistáním v obchodě. Snídaně se podává cestou do školky v kočárku. Okolo 9 se vracíme. Malá jde spinkat a v postýlce je až do 12 - 13 hod. Následuje oběd. Cesta do školky tentokrát hezky po svých (trvá to dlouho, protože mladá si cestu zkracuje přes krtiny, hromady lupení, dupáním v kalužích, posedáváním na zábradlí apod.) Vyzvedneme malého ve školce a následuje procházka domů. A odpolední spátek mezi 15,30 - 17 hod. Svačinka, hraní vzorných dětí, popř. rvačka nezkrotných lumpů. Večeře, koupání a mezi 20 - 21 hod. usínání. Takže jestli by Ti takováhle výchova vyhovovala, očekávám balík i nevyplaceně. :-)

Rain, Jani, Severko, naprosto stejné chování dětí - někdy naprostí andílci, jindy adepti na tělesné tresty (?). I když zrovna teď jsou docela v pohodě.

Čím jíme? Petruška umí lžičku vzít správně,ale k přepravě jídla z talíře do úst jí nevyužívá. Lžička jí zřejmě slouží jen pro ozdobu, protože jídlo do pusy dopravuje druhou rukou - hmmm, tak to se Li líbit nebude. Ale když dostane vidličku, náhodným mlácením dotalíře se jí občas povede něco na píchnout a pak vložit i s vidličkou do úst. Co Li to už by šlo, ne?

Zdravím, novou přispěvatelku - Jíťu. Super básnička.

Cisco, teda Ty sis s Kubou užila. Hlavně,že už je to za Vámi.

Bubíšku, pokud sežeš, někoho na žehlení, předej mu kontakt i na mě. Mám tu docela slušnou hromadu, a to čím dál tím víc věcí skládám.

Alíku, lentilky jsou zřejmě nejoblíbenější pochutina. První cesta Petrušky (i dalších holčiček ve věku 1,5 - 2,5 roku) v obchodě vede neomylně právě k nim a pravidleně potřebuje dvoje - do kažné ruky jedny. Pak jde zkontrolovat tvrdé pečivo, mňamka. A poslední dobou jí začíná zajímat pití.

Pití: Petrušce dávám Hamilon, kdysi jsem se někde dočetla, že Sunar dětem moc nechutná. Vypije denně 250 ml + MM. K tomu polévka.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek, hurá máme svátek! :o)

7.1.2005 22:53:30
Li, bereš to moc vážně. Neškatulkuj ty děti, každé je originál, každému jde něco jiného, každé se jinak chová a rozhodně ne podle učebnic a tabulek :o).
LaBu 19306

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek, hurá máme svátek! :o)

7.1.2005 22:18:57
:o) Tak nevyplacene, Li? Nejako sme dopytom znížili prvkovu "trhovú hodnotu" :oDDDD
Kdeže už je sľubovaný príplatok ;o))))
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pátek, hurá máme svátek! :o)

7.1.2005 20:39:05
Ahojky. Díky za zájem o prvka. Až mě zase pořádně naštve, tak ho některé zájemkyni pošlu v balíku :o). A nevyplaceně !!!

Dneska tu byla kamarádka s dcerkou. Malou Báru jsem vždy velmi obdivovala. V roce už měla slušnou slovní zásobu, znala řeči mnoha zvířat, které na požádání ukazovala... Ve dvou letech uměla písmenka, ve třech vyjmenovala všechny druhy dinosaurů (s uvedením jejich velikosti a druhu potravy)... Zkrátka malý génius. Její matka si sice občas stěžovala, že Bára špatně vychází s ostatními dětmi, ale tomu jsem nepřikládala velký význam. Dnes mě Barča znovu překvapila. Ve svých 4 letech umí perfektně počítat apod., ale vážně špatně vychází s ostatními dětmi. Zdendy se snad štítila, snažila se ho obcházet obloukem, když k ní sám přišel, hrubě ho odstrčila či bouchla. Jen pořád opakovala, jak jí prvek zlobí, ať si ji nevšímá... Konečně jsem pochopila, o čem to její matka mi celé ty roky vyprávěla. Že by byla pravda, že přemíra inteligence se musí kompenzovat někde jinde? Jestli ano, tak jsem hrozně ráda, že prvek ještě nemluví, neukazuje zvířata... Život s malým géniem také není zrovna procházka růžovou zahradou.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Večerní report

7.1.2005 20:38:11
Hezký večer přeju!

Tak já měla dneska hezký den. Dopoledne jsem vyrazila s Lenkou do Hypernovy a pěkně v klídkou pocourala. Koupila jsem sametové kalhoty Leničce, sametové kalhoty Péťovi, domácí kalhoty taťkovi a sobě manšestráky. Tak hurááá, konečně pořádné kalhoty. Ne obtažené na stehnech, ne bokovky a přitom moderní střih. Sice barva není zrovna ideální, ale jsem fakt ráda, že jsem konečně něco sehnala. A pak ještě nějaké drobotě, všechno měli ve slevě, takže jsem spokojená i s cenama. Pak jsem se ještě stavila na poště, no výlet to byl na několik hodin :o). Péťa zatím spal ve školce, to byla pohodička, žádný maratón rychle sem a rychle tam. Venku bylo 9°C, taky dobrý. Odpoledne jsem se snažila poklidit, ale s dětma fakt nemám šanci. Ale musím pochválit dětičky, byly dneska táááááák hodné a krásně si hrály. A taťka večer bez řečí pohlídal a já si hodinu a půl schrupla. No príma den, ne?

V lékárně už jsem měla 5 razítek od HIppu, tak jsem dostala kaši zdarma, hodně mě překvapilo, že mi nabídli mléčnou nebo nemléčnou. Tak jsem vzala mléčnou broskvovo-meruňkovou, že ji dám Péťovi, že bude mít radost. No, moc mu nejela a když jsem ji dojídala, tak musím říct, že by se mi teda hodně rychle přejedla :o(((. Byla strašně sladká. Předpokládám, že jsou takové všechny kaše :o((( a jsem teda ráda, že Lence míchám ty neslazené s trochou přesnídávky. To je úplně něco jiného.

LaBu, tak to jsme na tom stejně. Já když vyperu, tak žehlit raději hned a po troškách. Když to odložím, tak je to jen horší :o).

Alí, já osobně teda sušené mlíko miluju. Ale jaký je Sunar a spol. Ti neřeknu, protože HA mlíko zrovna dobrou chutí neoplývá. A kde jste byli na ty mandle, v Motole?

S brčkama jste mě teda šokovaly, protože náš Péťa se z brčka naučil pít snad někdy ve 4 letech. On je strašně konzervativní a všechno nové naprosto odmítá a tak odmítal pít i z brčka. X-krát jsme ho to učili a nic. Takže Lenku asi začnu učit všechno dřív, než z toho bude mít rozum :oDD.

LI, tak žádná změna doma? Vydrž, je to jen blbé období, zase bude líp! VYraž někam ven, nebo do MC, na nákupy nebo kamkoliv jinam, protože doma se asi budeš jen užírat a prvek víc a víc zlobit.

Rain, tak to je Miška teda velký jedlík a malý pijan. Já dělám Lence kaši ze 120 ml vody + pak přesnídávku do toho, od včera jsem přešla na 150 ml.

Bubíšku, u manžela bohužel vyhrává nade vším práce, která je i jeho koníčkem. Teda koněm. Hrozně nerad se přizpůsobuje dětem a mně a ... vlastně by nejraději nedělal nic jiného, než seděl u compu :o).

Kopo, to je fajn, že jsi abstinenci přežila v duševním zdraví :oDDD.

[<<Předchozích 670] Názory 671680 z 18607  [Dalších 17927 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.