| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 18607  [Dalších 17907 >>]
Li. 14175

Re: Po odmlce

7.1.2005 10:40:21
Přeji krásný slunečný den. A hned se ptám, nechcete některá prvka? Dám ho velmi levně, respektive - ještě něco ráda připlatím. :o). Páni, jak ten mě zase od rána štve!

Severko, málem bych zase zapomněla na tvoji otázku. Takže, promiň. Prvek každý den vypije cca 120 ml Hamilonu H.A.2. Dávám mu ho před spaním v postýlce. On bez mléka neusne a já nechci, aby usínal u prsa. Co kdybych náhodou někdy sebrala odvahu a vyrazila večer ven - bez synka i pantera? :oDDD

Tak já zase letím. Za chvíli příjde kamarádka se skoro 5ti letou dcerou. Tak chci zkusit ještě něco málo poklidit.
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Po odmlce

7.1.2005 10:31:04
Ahoj, zdravím vás, nestíhala jsem nějak psát. Oba dva dny jsme teď byli pryč. Udělali jsme si bezva dny s mým tátou, tetou a tak. No bylo to fajn.
Včera jsme courali po Praze, před tím jsme byli na návštěvě u tety, malej byl tak rozdováděnej, že měl rozhozené svoje odpolední spaní a šel spát až někdy kolem páté. No večer šel až ve 21,30 hod. a noc síla. Pořád se budil a plakal, což se u něj nestává, spíš kňourá, nebo leze po posteli, bouchal si do tváří, tak asi nějaký zub, tak byl skoro nonstop u prsa, to jediné zabíralo.

Teď jsem tady začala likvidovat ten úžasný "pořádek", to mi připomíná Li, měla bys to tady teď vidět a neříkala bys, že bys mě k sobě nepozvala.
Jinak doufám, že už jsi na tom líp, myslím na tebe.

Rain, jsem ráda, že Michalka kolečko nespolkla a že jsi ho včas našla. Ty dětičky nám umí někdy připravit překvápka.....

Labu, napsala jsi to skvěle. S tou tabulkou to byl jen nápad. Tak pak, až se vám mimi zadaří a bude se mu k vám chtít a ono bude, tak dej vědět, jestli pohlaví vyšlo.

Tím se dostávám k otázce tuším Lukiny, tabulka je čínský kalendář na pohlaví miminek. Zatím to podle ní vyšlo všem kolem co jsme to zkoušeli. Kdybys chtěla, pošlu ti to.

Jani, dáváme ovocné jogurty, většinou trojské nebo Danone, jak kdy. Jahodové, meruňkové, banánové.

Sev, co má tvůj manžel na prvním místě, když ne děti, jak jsi psala? Snad nevadí, že se ptám.
Jinak k tvé otázce kolik toho dětičky vypijí. Dáda vypije za den tak dvě a někdy tři lahve (250ml) dětského ovocného čaje smíchaného se šťávičkou hami, někdy jen ty šťávičky + MM.

Ani vám nemůžu napsat, jak dlouho jsem nežehlila, no hora Říp je nic. Nevím jak to zlikviduju, ale jsem ve stadiu, že mi zrovna tohle žíly nerve. No zkusím trpaslíka uspat, je protivka po té noci a vrhnu se na část toho. A to jsem dneska vyprala 3 pračky a další dvě mě čekají.
Kdo to tady psal, že žehlí rád, mohl by přijít na brigádu
LaBu 19306

Re: Re: Pátek, hurá máme svátek! :o)

7.1.2005 10:25:05
ránečko! :o)

alebo žeby predpoludnie;o) Tu u nás sme okrem Sisky ešte všetci v pyžamách:oD
Simonkine najobľúbenejšie dni sú práve takéto "pyžamové" :o)
Nechám ich ja ale s tatinkom vlastnému programu (púšťajú si práve rozprávku do DVD), idem napchať myčku a vyrazím do mesta:o)
Nech varujú Sisku, celkom sa teším na chvíľku samostatnosti. Vraj je tu u nás otvorený nový obchod so zdravou výživou, tak ich tam idem trocha vykúpiť :o) No a potom chvíľka pohody v kníhkupectve ;o)

Keďže ešte neraňajkovali, obed sa presúva na cca. druhú popoludní:o)

Tak ahojte
Šťastná To Žena 12756

Re: Pátek, hurá máme svátek! :o)

7.1.2005 9:04:37
ahojky
omlouvám se za mojí nepřítomnost, ale nějak se nedostávám k PC, drahouš si předělávám skoro celej PC, tak na mě nezbývá čas.
Ale nebojte já se vrátím :-))))))))))
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Pátek, hurá máme svátek! :o)

7.1.2005 8:07:25
Dobré ranko!

Včera večer jsem nestihla ani napsat, Lenka mě tak dlouho odvolávala do ložnice, až jsem tam s ní musela zůstat, protože odmítala spát. Dala jsem si k obědu hranolky, takže měla prdíky. Ach jo, kdy ta z toho vyroste... :o((((

Alí, mě by ty podrobnosti zajímaly, tak to sepiš, ráda si to přečtu. Nad námi totiž hrozba mandlí taky pořád visí, jen já se tomu urputně bráním :o(((. A KUba pije brčkem??? Tý brďóóóó... Hlavně to neříkej Li!! ;o)

Li, já si pamatuju, že Péťa býval taky větší nezmar než Lenka. Ale on vlastně spával hrozně málo už od malička. Takže buď se to zlomí a začne ještě pořádně spávat, anebo už si na to budeš muset zvyknout, že je s odpoledním klidem šmytec. Sleduju, že kluci jsou asi víc aktivnější než holčičky. No, aspoň se toho stihne víc naučit, že jo? Nemyslím, že by byl pozadu, tak jak se nám snažíš tady prezentovat, prostě má jen spoustu práce s objevováním světa a na odpočinek není čas.

Dneska kupodivu neprší, dokonce to vypadá, že by mohlo vylézt sluncíčko, tak asi s Lenkou vyrazím obhlídnout obchody a koupit si něco na sebe. Péťu jsem ukecala, aby ve školce spal, paráda!

LaBu 19306

Re: Re: Re: Podvečerní hlásání

7.1.2005 1:01:37
haha, práve sa tu môj drahý silou mocou snažil dovolať do televízie Prima, do súťaže :o)) No jasné, že sa mu to nepodarilo, je to "korporatívne ošetrené" len pre Českú republiku. Ale že ho to pekne vytáča, že sú tam také ľahučké hádanky, za parádne výherné sumy a všetci Česi spia :o)))

...no ale musím vám predsa len napísať pokračovanie tejto story, nedá mu to pokoja, a práve vymyslel, že zavolá svojej sesternici, ktorá býva v Ostrave :o)))
"čauko, osobo, vstávaj a volaj do Primy" :oDD

...ale vy tiež asi spinkáte, a môj príspevok čítate ráno, kedy zasa spím ja :oD
Tak teda dobré ránko:o)
Dúfam, že sa nás tu dnes zíde viac :o)
Ja už mám doma Simonku, hneď je tu veselšie a rušnejšie a bude mať kto upratovať hračky po Siske. Malej sa nejako tá rýma drží a teraz v noci už aj kašle:o( snáď sa z toho rýchlo dostane.
Sušené mlieko tiež ešte nepije, čistej vody vypije tak možno 50 ml denne a kašu robievame cca zo 100 ml. Takže to doháňa MM-om. Najnovšia jej obľúbená poloha je (ťažko sa mi to bude opisovať): sadne si na mňa obkročmo, prípadne ku mne príde a stojí, zatiaľ čo ja sedím(skrátka pozerali by sme si "z očí do očí, keby nebola "o patro níž" ;o)...no a skrátka papá :o) Vystretá, v sede, v stoji, pohodaaa :oD, ešte predtým mi samozrejme vyhrnie tričko a strčí sa tam. Keď zhora na ňu nakúkam, tak sa rehoce..me spolu :o))
...no, na video si to asi nezvečníme, jedine do súkromnej zbierky ;o))

Idem ja už do sprchy a do hajan, tak papa a pekný nový deň:o)
LaBu 19306

Re: Re: Podvečerní hlásání

7.1.2005 0:43:57
ahojky :o)

Tak na úvod niečo pre statočnú Kačenku:

Maminka ťa tu pochválila, že si to dnes zvládla bez plaču. To si teda, Kačenko, velká šikulka!
Abcded 23276

Re: Podvečerní hlásání

6.1.2005 21:02:51
Máte pravdu, rozrážela jsem včera:o) Dneska jsem byla s dcerunkou v nemocnici na vyndávání té nosní mandle:o( Koukám, že já ostuda jsem vám to taky nějak zapomněla napsat...:o) Původně se mi do toho moc nechtělo, ale alergoložka a doktorka na ORL do mě tak dlouho hučeli s tím, že se jí ta mandle zase od posledka zvětšila atd. atd. že jsme do toho nakonec šli. Jak jste na tom vlastně vy Rain s Péťou? Půjdete taky nebo už jste byli? Já, že teď bych ti mohla dát už podrobnější popis událostí, když jsem tentokrát byla při tom. Dcerunka byla až překvapivě statečná a vyrovnávala se s tím dá se říct ze všech přítomných dětiček nejlíp (alespoň mě se zdálo:oD). Jen si trochu zazvlykala po příchodu ze sálu a pak už byla v pohodě. Možná to bylo tím, že jsem ji tak srdceryvně nelitovala jako třeba maminka vedle mě:o) Byla to angličanka a zřejmě měla manžela Čecha, protože její kluk mluvil česky i anglicky. Bylo to docela srandovní, když asi pětiletý kluk dělal sestřičkám a mamince překladatele:o)))

KOukám, že máš Li poslední dobou dost bídnou náladu:o( Tvůj Prvek mi začíná dost připomínat moji dcerunku (kdeže se to rozdávali ty hodné holčičky? - to jsem asi nějak propásla....:oD). Ta byla taky dost živé dítě a hlavně pozornost vyžadující dítě. A taky velice málo přes den spala. A já z toho byla vždycky dost vedle když mi po obědě neusínala. Myslím, že sousedi se někdy dost bavili, když jsem u kočárku při uspávání (vlastně spíš neuspávání) klela, nadávala a vztekala se, protože jsem věděla, že pokud dcerunka zase neusne (jako že většinou neusla), tak nemám absolutně šanci něco udělat:o( Takže tě plně chápu. Já měla v té době velikou výhodu, že mi mamča ještě vařila, takže jsem měla na malou čas. Uvidíš, jednou se to určitě zlepší:o) Teď už bych řekla, že začíná mít rozum.

Jinak Kuba je taky pěkný šídlo, teďka si velice oblíbil devastování mého nákupu. Než ho stačím uložit z košíku do lednice, tak mo toho půlku rozkouše. Jogurty prokousne (čím víc tím líp), sýr lučina roztrhá a rozpatlá, v krámu zase miluje lentilky, k těm se hned vrhne (asi se mu líbí jak chrastí) a během vteřiny ukousne víčko a sype je všude....v úterý mi prokousl dvoje než jsem k němu stačila doběhnout...:o)))

Jani, jogurty ovocný ještě nedávám, dokud Kubovi chutnají bílý, tak zůstávám u nich. Jelikož to ovoce v nich bývá chemicky konzervované, tak na to nespěchám. Ovšem, jak je Kuba začne vyžadovat, tak mu samozřejmě ovocný dám, asi jako starším dětičkám. A se Sunarem Ti nepomůžu, jak už jsem psala, v životě jsem Sunar nepoužívala, takže nevím jak na to:o)) Jak vlastně chutná? Jako normální sušený mlíko? To bych se ani dětičkám nedivila, že jim mnohým nechutná, suš mlíko je teda bleeee:o))) A nechutnaly by Julince třeba jogurtová mléka? Kuba strašně miluje takové nové jogurtové drinky od Holandie - jsou ochucené (no vidíš tak vlastně ochucené něco přece jen dávám:oD) a mají všechny ty živé potvůrky jako selský jogurt. Jsou vlastně v téměř stejném kelímku jako ten selský jogurt. Já do toho Kubovi zapíchnu brčko a už nasává:o) On si ho totiž jednou defakto vyřval, když jsem ho přinesla domů starším dětičkám. Tak mu ho od tý doby občas dám, prtože mu strašně chutná. Akorát jsem ho zatím viděla jen v příchuti červený pomeranč a granátové jablko (Kubovi dávám to jablko).

A když jsem u těch bakterií, nedávno jsem se o nich zrovna dočetla v jednom článku o alergiích, cituji - Zrovna tak, jako se objevují nové poznatky o tom, jak alergie působí, objevují se poznatky, pokud jde o to, co pomáhá tělu vyrovnat se s touto potíží. Zatím se moc neví, že alergické projevy kromě léků drží v rozumných mezích také probiotika neboli "hodné bakterie" mléčného kvašení, buď přímo ve stravě, ale též dodávané uměle, v kapslích. Ale jak vás místní informované matky alergiků znám, tak už to určitě dávno víte:o)))) To já jen tak čistě pro zajímavost:o)))

Li. 14175

Re: Podvečerní hlásání

6.1.2005 20:29:04
Hurá!!! Prvek už spí. A vůbec, kde jste všechny?
Li. 14175

Podvečerní hlásání

6.1.2005 18:04:02
Ahojky, to byl zase den. Prvek od svého probuzení jen zlobil. Hračky ho nebaví, kuchyňské nářadí také ne. Chce jen demolovat byt a běda, když mu v tom někdo brání!!! V poledne jsem ho vzala ven. Vztekal se tak v kočárku, že jsem ho z něj vyndala a šlapal sám. Myslela jsem, že v tom větru se brzy unaví, ale opak byl pravdou. Chodil se mnou skoro půl hodiny kolem sídliště a tvářil se spokojeně. Doufala jsem, že usne alespoň doma při kojení. Ani to nevyšlo :o(.
Na 14 hod jsme byli celá rodina objednaní k zubaři. Panter má zuby o.k., mně zubař pomohl trošku vybělit skvrny od černého čaje, který piju na litry. Nejzdravější zuby má prvek, který byl v ordinaci kupodivu hodný. Zubař mě uklidnil, že skutečnost, že Zdendovi rostou 3 zuby 5ti řadama, nic neznamená. Druhé zuby už prý mohou být rovné :o).
Cestou od zubaře jsme se zastavili nakoupit, jukli se i do dětských bazárků. Prvek celou tu dobu běhal (kočárek jsme nechali doma). Vůbec nechápu, jak je to možné, ale čile pobíhá po bytě i v tuhle chvíli. Přes den nespal ani minutu, ušel neuvěřitelné vzdálenosti a vypadá odpočatě. Zkrátka, dítě nezmar :o(!
[<<Předchozích 690] Názory 691700 z 18607  [Dalších 17907 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.