| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 18607  [Dalších 17877 >>]
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Tak sme, či nie sme, dobré hospodynky?

5.1.2005 22:37:24
LaBu, dóóóóóst dobré!! :oDDDDDD Jsem se parádně pobavila, díky! A na chvíli zatoužila být oním manželem vracejícím se z práce...
LaBu 19306

Tak sme, či nie sme, dobré hospodynky?

5.1.2005 22:24:24
Ze středoškolské učebnice hospodaření v domácnosti z 50. let
1. Mějte připravené jídlo. Vaření si plánujte včas - třeba i den předem. Váš partner tak uvidí, že na něho myslíte a staráte se o něj. Většina mužů se domů vrací s prázdným žaludkem a dobré jídlo je součástí tolik potřebného vroucího přivítání.
2. Připravte se. Abyste byla svěží, až přijde, na čtvrthodinku si odpočiňte. Naličte se trochu, dejte si stuhu do vlasů a snažte se vypadat svěže, protože on byl celý den jen s lidmi unavenými prací. Jeho nudný den potřebuje jiskru, a proto buďte veselá a zajímavá.
3. Ukliďte nepořádek. Ještě, než se manžel vrátí, projděte naposledy dům a posbírejte učebnice, hračky, papíry atd. Oprašte stoly. Váš manžel se bude cítit jako v ráji pořádku a odpočinku, což jistě udělá dobře i vám.
4. Připravte děti. Pokud máte malé děti, věnujte jim chviličku a umyjte jim ruce a obličej, učešte je a podle potřeby také převlékněte. Jsou to vaše malé poklady a dotvoří příjemnou atmosféru jeho návratu.
5. Minimalizujte hluk. V době jeho návratu vypněte pračku, sušičku, vysavač. Přimějte k tichosti také děti. Buďte šťastná, že manžela vidíte, a přivítejte ho krásným úsměvem.
6.Co nesmíte: Nevítejte ho stížnostmi a problémy. Nereptejte, když přijde pozdě k jídlu. Uvědomte si, že ve srovnání s těžkostmi jeho pracovního dne jsou to jen maličkosti. Udělejte mu pohodlí - může se natáhnout do pohodlného křesla nebo si lehnout v ložnici. Naklepejte mu polštář a nabídněte mu, že mu sundáte boty. Mějte vždy připravený teplý nebo studený nápoj. Pohlaďte ho tichým a příjemným hlasem. Dovolte mu odpočinout si a
uklidnit se.
7. Naslouchejte mu. Jistě mu toho chcete mnoho říci, ale doba jeho návratu na to není nejvhodnější. Mluvit má prvním on. Na to nezapomínejte.
8. Večer přizpůsobte jemu. Nikdy si nestěžujte, když vás nevezme na večeři nebo za jinou příjemnou zábavou. Snažte se pochopit tíhu a strasti jeho světa a jeho potřebu odpočívat
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Ufňukané zamyšlení

5.1.2005 21:52:50
Holky, už dáváte prckům normální ovocný jogurt? Já ho malý dneska dala prvně a dost jí šmakoval. Jinak už papá celkem dobře, kromě kaše, tak si dáme týden pauzu a pak jí zkusím zase. Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jak jste na tom se Sunarem. Pijou Vám ho dětičky? Malá když ho vidí ve flaštičce, tak se může zbláznit, jak to chce, ale pak si s tím spíš jen hraje, než že by pila, řekla bych, že vypije tak tu padesátku.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Ufňukané zamyšlení

5.1.2005 21:22:07
Li, ujišťuju Tě, že v tom nejsi sama. Zdaleka ne sama. Jsem na tom podobně jako Rain a asi i ostatní, co mají dvě děti. Ideály jsem ztratila už při tom prvním, při druhém mám jen jazyk na vestě. Přičemž ale paradoxně to druhé tak nějak víc vnímám a jestli se dá říct "užívám"??? Nebo spíš na spoustu věcí kašlu. Ono se tak nějak časem vytříbilo, co je a co není podstatné. Péťovi jsem se věnovala víc, Lenka je tu tak nějak napospas osudu, ale učí se sama za pochodu (má od koho) a rozhodně teda není pozadu. Nebo zrovna někdy na podzim jsem si Janě stýskala, že chodím oblíkaná jak "sociálka", přitom dětičky jsou jak ze škatulky. U holiče jsem byla po půl roce. Manža už vůůůůbec neremcá, když je večeře o 3 hodiny později, zvykl si... :oDDDD Některé věci prostě byly odstaveny na druhou kolej. Pro mě jsou vždycky ty nejdůležitější děti, až pak všechno ostatní. Někdy se kvůli tomu s manžou přeme. A tak mě napadá, nemá v tom prsty panter? Dává Ti najevo, že nejsi hubená, že Ti zakrňuje mozek, že není uklizeno...?? Mám pocit, že asi trochu jo. Já myslím, že není možné být perfektní matka a ještě mít doma uklizeno jako v klícce a zvládat všechny koníčky, vzdělávání atd. To bys skutečně musela padat na ústa. Asi to tak je opravdu jen v amerických filmech, česká realita je jiná. Já vždycky říkám, že být matkou není žádná "dovolená" a matky by za svoji "práci" měly pobírat plnohodnotný plat a ne almužnu. Ale to ví jen ten, kdo si to zkusil na vlastní kůži.

Neboj, až prvek trošku vyroste a zabaví se chvilku sám, bude toho času trošku víc. Tak zatím posílám veliké pohlazení, snad se dušičce trošku ulevilo ;o).
rain 14358

Re: Re: Re:

5.1.2005 18:05:02
To je přece jasné, Labu!!!!! :o)
LaBu 19306

Re: Re: Bubíšku

5.1.2005 17:24:45
Čo tým chcel autor povedať ;o) :
že by sme si nemali robiť starosti z toho, čo naši drobci ešte nedokážu, pretože to je "neovplyvniteľné" :oDD

Ale mmch, ak niečo špeciálneho dokážu, tak sú alebo šikovní po maminke, alebo má na tom zásluhu naša výchova, aby bolo jasno ;o))
LaBu 19306

Re: Bubíšku

5.1.2005 16:03:03
Ešte niečo k tej šikovnosti detičiek...

Raz Kopo napísala niečo v tomto zmysle: "keby to záviselo odo mňa, čo Petruška dokáže, možno by sa ešte ani neprevracala" :oDD

Trošku to možno prehnala, ale myslím, že v tom je veľký kus pravdy.
Simonke som sa ako prvej venovala MAXIMÁLNE a druhej Siske len tak mimochodom, normálka.
A nevidím zásadný rozdiel....oni na to všetko naozaj prídu sami a stačí im bežné normálne prostredie, nemyslím, že by potrebovali nejaké špeciálne školenia. A či už začnú rozprávať, chodiť, cikať do nočníčka atd o mesiac-dva skôr alebo neskôr...nie sme predsa v nejakej súťaži...hlavne, že sú spokojní a veselí.....no, to som si zasa raz zamudrovala aj ja, hm,nevadí? :o)
LaBu 19306

Bubíšku

5.1.2005 15:47:46
prepáč, že som sa ohľadom tabuľky neozvala skôr. Samozrejme ti za ňu ďakujem.
Ale momentálne ju nevyužijem, pretože vedome by som si pravdu povediac ani nevedela vybrať, či chcem chlapca alebo dievčatko:oD Chlapček by bol príjemná zmena,ale na "hodňoučké holčičky" som zasa už zvyknutá;o)) A manžel to berie podobne, chceme skrátka bejbinko, na pohlaví nezáleží...

Tak my sa budeme radšej snažiť stále a keď sa niečo podarí, potom tam nakuknem a uvidíme, či to vyjde:o)
Ale aj tak dík:o)
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Ufňukané zamyšlení

5.1.2005 15:45:39
Jani, děkuju
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Re: Ufňukané zamyšlení

5.1.2005 15:42:31
Jé LaBu, máš pravdu, zapomněla jsem napsat, že jsem si plánovala, že během mateřské dovolené se konečně naučím anglicky. Dokonce jsem si koupila učebnice, CD a dostala se k 3 lekci! :o) Dál už ale ani krok. O tom, že mi Ježíšek přinesl předplatné "Tvořivého Ámose", abych se mohla po večerech kreativně vybouřit, už raději nepíšu. Nějak jsem totiž neměla čas ho zatím alespoň prolistovat :o(.

Rain, já bych to prvkovo samostatné jezení (to je ale hrozné slovo, co?) moc nezveličovala. Včera večer to sice s kaší celkem zvládnul, ale dnes to byla katastrofa. Dostal k obědu rýži s omáčkou (dušené kuře se šťávou zahuštěnou rozmačkanou kořenovou zeleninou) a vypadalo to, že bude vzorně jíst. Tak jsem si v klidu odběhla na WC a po příchodu se nestačila divit. Vypadá to, že potřebujeme umýt okna, vymalovat byt atd... Rýži budu po celém bytě nacházet asi ještě hodně dlouho. Vůbec si netroufám odhadnout, kolik jídla skutečně doputovalo prvkovi do žaludku. Obávám se, že jen opravdovdové minimum :o(.
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 18607  [Dalších 17877 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.