| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 6145  [Dalších 5405 >>]
Janna + 2 berušky 22270
29.3.2006 9:37:38
Taky se hlásím :o) Pokoušela jsem se napsat už 4x! a včera už jsem měla nutkání do pc kopnout, měli by nám ten internet dát do kupy, ale nějak se k tomu nemaj...:o/

Jinak já si taky užívám spíš ten úklid :o) Umyla jsem ty zatracený (nevím, proč se mi chtělo napsat zasr..ý :oDDD) okna, ale teď ten déšť - no, nebudu se rozčilovat, ale aspoň už jsme tam dali ty velikonoční winco, obzvlášť Martinku nesmírně zaujaly :oD, hezky se na ně usmívá.

Labu, já znám akorát takový křídový fixy na sklo, ale vím, že to byly takový vyblitý barvy, nemáš náhodou na ty tvoje odkaz?
Jinak přeju rychlý a pohodový porod, máš to fakt za pár, ale jestli tě to uklidní, já byla na prst otevřená měsíc :o),ovšem u třetího je to asi něco jinýho. Já už jsem na nervy ze ségry, má termín za týden, ale obě děti rodila dřív, tak se vynervuju při každém zazvonění telefonu, jestli už mi nevezou děti :o)

Jo, taky už si na nás Martinka jednu noc vyzkoušela noční nespaní, já byla s ní vzhůru od půl druhý do čtyř a pak Martin do půl šestý, než usnula a on šel do práce, a musím říct, že jsem byli úplně vyřízený, nechápu, jak jsme to s Verunkou zvládali každej den...

Jinak nemoci u nás taky přetrvávají - teda nemoci, jak píše Labu, pokud není horečka a nekašle se v noci, snažím se to radši moc neregistrovat, hrozně mě to totiž už rozčiluje. Navíc má rýmu i Martinka, což je teda dost nepříjemný. Verunka už mazala i do školky, nemá to cenu, kašlou tam všichni, to bych jí měla v jednom kuse doma.

Včera jsem jí nakoupila nějaké oblečení - nějak se mi holka přes zimu vytáhla - a představte si, že si vyzkoušela patery! džíny, než jí byly v pase :o) buřtíkovi jednomu :o) Já si vyhlídla boty - ale při pohledu na cenu (1600) jsem si je zase odhlídla a musím koukat po jiných :o)

Uff, tak asi tolik hlášení místního rozhlasu, snad už nám to daj do kupy a budu se hlásit zase častěji.

Marodům přeju uzdravení, snad už se nám to počasí umoudří a na sluníčku bude hned veseleji (ale dle předpovědi má furt pršet). Už toho mám fakt plný zuby.

PS: a jestli se mi smaže i tenhle příspěvek, tak do toho fakt kopnu (a pak se se mnou Martin rozvede, bez pc by nepřežil.....:oD)
LaBu 19306
29.3.2006 8:42:24
ešte k tomu WinCo...
Ja som teraz ako jarnú výzdobu robila iba také tie závesy na luster z WinCo a na okná mám pre vás možno zaujímavý tip, aspoň ja som s ním veľmi spokojná.
Kúpila som si ešte pred vianocami cez internet fixky na sklo a je to rýchla a šikovná výzdoba. Napríklad teraz nám zo dňa na deň "rozkvitajú" na VŠETKÝCH oknách po celom dome snežienky. Je to raz dva nakreslené, žiadne schnutie a keď začnú v záhradkách odkvitať, zotriem ich a "rozkvitnú" mi zasa narcisy a tulipány :o)

Tak teda pekný deň! :o)
LaBu 19306
29.3.2006 8:37:56
Dobré ránko :o)
Zdeni, my sme si hlavne užívali toho jarného upratovania :o)

Zato teraz mám celý byt nanovo nasťahovaný, všetko pretriedené, vyupratované, jéé, snáď nám to aspoň do tej veľkej noci vydrží ;o) Do uprataného šatníka sa chodím pozerať ako na televízor :oDD

Včera som bola na kontrole, sme otvorení "na prst" (akurát som nepochopila, prečo to ten môj lekár musel skúšať skutočne prstom:o(( fňuk fňuk, bolo mi zle ešte pár hodín, ble), no a vraj už to môže byť každým dňom. Do termínu sú ešte dva týždne, tak uvidíme. Tašku už mám ako tak zbalenú, akurát pre Davidka nemám ešte NIČ oprané, práve dnes s tým chcem začať.

Inak ešte dodatočne ďakujem za všetky želania ohľadom drobca a prajem všetkým maródom skoré uzdravenie. U nás je situácia asi taká, že kým Sisa nekašle v noci a nedusí ju to, tak ju považujem za "zdravú", aj keď cez deň sem tam zakašle a soplík má už tuším stáááále :o/
Zdenka1 25809
28.3.2006 11:06:41
Hurá, konečně jarní počasí, hned se mi ráno lépe vstává, když slyším místo krákání vran zpěv jiných ptáčků. U školky už kvetou sněženky a krokusy a na balkóně už mi roste aspoň pažitka. Horší už je to, že se jaro opět projevilo i na našem kocourovi a začal značkovat, snad ho to do dvou týdnů zase přejde, jako loni. A taky bude třeba vyrazit do obuvi, vybrat dětem nové jarní botky.

Alíku, já o těch svíčkách taky slyšela prvně, ani nevím, jestli je použiju, už jsem uvažovala i o tom, že je nejdříve vyzkouším na sobě, než bych je dala malému, ani si nedovedu představit, že by vydržel tak dlouho v klidu ležet. Ten homeopat by měl vědět, co by mělo pomoci, před tím, než se dal na homeopatii, tak dělal v nemocnici primáře na dětském oddělení a v čekárně má několik diplomů o absolvování různých školení, i ze zahraničí, zatím jsem na něj slyšela jen chválu a musím uznat, že s laringytídami nám pomohl. Zdenda nikdy zatím neměl problémy s ouškama, tohle bylo poprvé a ty rýmy děti taky začaly trápit až od září, když Zdenda nastoupil do školky. Jako prevenci a pro zvýšení imunity mu mám dávat denně 6 kapek téhle pryskyřice: http://www.annadea.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=736, asi dva týdny před tím, než dostal ten zánět, mi došla a myslela jsem, že není nutné, abych šla pro novou. Jarek byl po nástupu do školky odkázyný jen na klasické doktory, dostával samé antibiotika, nakonec jsem s ním musela do lázní a až ty mu pomohly, tam bylo fajn :-).

Jani, to jsem ráda, že už je to lepší, přeji, ať už je Míša zase brzy zdravoučký.

Sev, co Vy, už jste se konečně té chřipky zbavili?

Kde jste ostatní? Už si užíváte jarního počasí, jarního úklidu, nebo jste ještě nemocní?
JANA + 2 prckové 5158
27.3.2006 22:55:08
Ahojky,

díky moc za info a za rady. Ty ušní svíčky vypadají zajímavě, snad je ale už nebudeme potřebovat, dneska se mi konečně zdálo, že už to je lepší a Míša začíná zase slyšet!! Tak hurááá! Jdeme zítra na kontrolu, tak uvidíme co nám řeknou. Už jsem ale začínala mít fakt strach, když ještě o víkendu neslyšel.
Dneska mě ještě trochu uklidnila sestřenka, říkala, že malej její sousedky to mívá taky a trvá vždycky tak týden než se to spraví, no a my kapeme teprve od čtvrtka.

Sev, to sis tedy užila, nějak se to na Tebe valí co? Tak hlavně, že už je Ti líp a teď už pryč všechny nemoci, je tady sluníčko!!:O)

No, já jdu malovat, mám tu nedodělané velikonoční wico, tak ať to stihnu;o) Páá
Abcded 23276
27.3.2006 7:49:39
Aha Zdeni, tak to vidím poprvé v životě. Ale říkám si, jak to funguje proti zánětu středního ucha? Příčinou zánětu středního ucha a i třeba špatného sluchu je přeci ucpaná eustachova trubice a to rýmou nebo příčinou může být třeba i právě ta zvětšená nosní mandle nebo alergie (byli jste na alergologii? u nás má ORL ordinaci hned vedle alergologie a dětičky si tam mezi sebou neustále posílají:o) Takže nejlepší prevencí proti zánětu středního ucha je při sebemenším náznaku rýmy, ale takové té hnisavé, kdy už se nesmrká jen voda, začít nos pořádně vykapávat nosníma kapkama a pořádně smrkat. Ono ani dítko nemusí mít ucpaný nos, rýma se může držet vzadu.
Takže z tohodle pohledu bych řekla, že svíčka v uchu je asi docela k ničemu, když ten problém je uvnitř hlavy, kam se přes bubínek nic nedostane. To spíš by se měly ty svíčky strkat do nosu, aby to mělo nějaký efekt:o)))
Jak už jsem psala, tak nám zabralo odstranění nosní mandle, možná že kladný efekt má i Zyrtec, který teď synáček pravidelně užívá, jakožto alergik.

Jinak Jani, snad se vám to podaří rozkapat. Pokud měl teď Míša rýmu, tak je pravděpodobné, že se mu sluch zhoršil kvůli tomu. A jak už jsem psala, za špatný sluch může dost často právě ta zvětšená mandle, tak taky může tlačit na tu trubici a změnit tam tlak a díky tomu dochází na těch ušních bubíncích k různým změnám.
Lukina 11228
26.3.2006 18:40:19
Sev, to tě teda lituji. Přeji ti ať se brzy všichni pořádně uzdravíte.

Ty ušní svíčky jsem kupovala k vánocům babičce. Stály asi kolem 80,-kč. Ale v návodu psali, že je to až pro děti od 6.let.
Zdenka1 25809
26.3.2006 15:22:02
Alíku, jo, dutá svíčka se provlékne ochranným kruhem, zapálí a vsune do ouška. Podrobný návod je tady, i s fotogalerií: http://www.cakry.cz/zdravi/usni%20svicky.htm
Ještě jsem to nepoužila, ale napsal nám hned tu první s vůní pelargonií.
Abcded 23276
25.3.2006 22:32:31
Ahojky,

profukování Jani probíhá tak, že doktorka strčí dítku do nosu trubičku s balonkem (či jak to popsat), dítko musí něco říkat a v tu chvíli mu do nosu foukne. Je to trochu nepříjemný, ale žádná hrůza.
Zdenko co jsou to ušní svíčky? To se jako do uší strkají nějaké svíčky?:o)

Severko vidíš vidíš, málo se otužuješ, tím to je:o)
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
25.3.2006 14:47:37
Ahoj, tak jsem zase po pár dnech tady. Od Nelinky jsem zpátky chytla chřipajznu, takže jsem po 4 týdnech opět ležela s horečkama, já se picnu! V úterý večer mě chytla strašná zimnice a pak takovým fofrem vyskočila horečka, měla 39,5°C a můžu vám říct, že jsem se tak motala, že jsem ani málem nedošla pět kroků z ložnice na záchod. Vzala jsem si pak Paralen, ale zabral jenom minimálně, tak jsem začala mít hrozný strach, pořád jsem se pozorovala, jestli se mi nedělají na těle modříny, no cvok. Asi po třech hodinách, to už jsem se pomalu chystala na další dávku Paralenu najednou během chviličky se mi udělalo mnohem líp a teplota klesala. No chápete? Já ne. Fakt divoká noc. Ráno jsem byla jak zmlácená a další 2 dny jsem ležela v posteli. Sice už bez teplot, ale totálně vyšťavená. Já, která jsem na horečky nikdy netrpěla, kromě školního věku, se poselední dobou nějak hroutím a chytám nemoci od dětiček. Hrůza. No, už je mi líp, i když fit teda né, taky mám zalehlé uši, v krku furt škrábe, doma je to jak po atomovce, to vám můžu říct. Tak, jsem se vypovídala a je mi hned líp.
[<<Předchozích 730] Názory 731740 z 6145  [Dalších 5405 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.