Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| LaBu | 19306 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Ufňukané zamyšlení5.1.2005 15:17:04
ufff....Li, to si teda mala na seba poriadne nároky!
A ešte si tam snáď zabudla dopísať, že sa budeš ďalej vzdelávať a neprestaneš mať prehľad o svetovom aj domácom dianí a všetkých novinkách vedy a techniky:oDD A budeš sa k aaabsolúútnej spokojnosti venovať aj manželovi ;o) ...a budeš tu vždy aj pre svojich priateľov, keď to budú potrebovať... Môžem ťa sama za seba ukľudniť, samozrejme ani ja nestíham snáď ani desatinu vymenovaného:o( Sú dni, kedy mám tak isto pocit, že naopak nesíham nič. Niekedy v novembri som mala menší konflikt s manželom, keď sa stručne vyjadril: "nejako ti tu nič nefunguje" :o( Tiež to stále flekujem, raz je v poriadku to, raz ono, všetko to nebude nikdy...ale hlavne, že sa stále neprestávame snažiť ;o) Možno keby sme vybrali nejaké tri priority, tie by sme zvládali ako tak vždy plniť...ale kde je zvyšok, keď my chceme všetko:oD |
| rain | 14358 |
|
|
Re: Re: Užitečný článek5.1.2005 15:06:20
Li, to děláš naschvál či co? Pořád si stěžuješ, jak prvek nic neumí, že seš asi masochystka, když sem chodíš, nakonec mu dáš do ruky lžičku a on sám jí!!!!! Tomu teda nešikovné dítě neříkám!!!!! Michalka sama po lžičce sáhla jen jednou a snažila se do pusy nacpat opačný konec, takže poučena literaturou jsem ji k ničemu nenutila, prý se to samo vyvrbí, že se budou chtít krmit sami :o) No jestli bude jako Petřík, tak se nechá krmit ještě hoooooooooodně dlouho. Michalka mi lžičku stále maximálně vyráží z ruky. Na lžičce to vapadá jako malinkaté množství, na objem zapraseného povrchu to je ale neuvěřitelné množství :o)
Bubíšku, Michalka takhle včera strašně slintala, měla mokré tričko. Tak jsem si říkala, chudinka, už aby ten další zub byl venku. pak ji nesu do kočárku, otevřela pusinku, když říkala hop, abych s ní skákala po schodech, vyvalila se další spousta slin. To už mě trklo, zalovím v pusině a vytáhla jsem kolečko od autíčka, naštěstí větší, že by ho nespolkla. Ten řev, když jsem jí ho brala! A když ukořistí nějakou krabičku nebo něco jiného z papíru, tak taky musím dávat moooc pozor, kdy si ještě hraje a zkoumá a kdy už začíná pojídat :o) Jinak s jídlem je teď vážně hrozná, jedla by pořád, vyjedeme na procházku po svačině, neujedeme ani 100metrů od baráku a už začíná pokřikovat ham ham, většinou se musíme stavit ve večerce a koupit aspoň housku nebo rohlík. Pak to patlá po rukavicích a po sobě, ovšem vzít si to nedá. O zatloukačce jsem přemýšlela u Péti, ale pak už mi na to připadal velkej, viděla jsem to u kamarádky, její kluk je o půl roku mladší. Tak že bych se dala přesvědčit koupit ji Michalce? Ona se taky teď docela vzteká, když jí něco chci vzít, vidí, že má jít něco dělat, co se jí zrovna nechce, třeba jíst, když ona si právě potřebuje ještě s něčím hrát a tak. Taky se snaží vymáčkout slzičku, když ji ale zabavím a zaujmu hned něčím jiným, tak na to okamžitě zapomene a je zase klid. Takhle ale se mi jednou vztekla ve vaně, hodila sebou dozadu a pěkně se švihla. Zkoušela to i předtím, ale na gauči ji to spíš bavilo, než aby ji to odradilo. Taky jsem ji ale nestihla chytit, když jsem si chystala osušku a nečekala jsem, že odmítavá reakce na odchod z vany bude tak velká. Chvíli ječela, musela jsem ji chovat a foukat, ale aspoň se poučila a už sebou nehází. Někdy, když ji oblíkám a mám ji na klíně, něco takového ještě zkusí, ale já ji klidně nechám, ať si visí hlavou dolů, přidržuju ji v pase, ona čeká, jestli ji budu vytahovat, já nic, takže pak už sedí jako způsobná holčička :o))) No a když je na zemi a já jí říkám, že jdu pro ni a jde jíst, do vany, ven,... atd, tak se mi snaží zdrhnout, je jako na pérko :o) Li, ze vzorné Elišky si nic nedělej, ty zase budeš mít pohodovýho puberťáka a Pet se bude moct zbláznit, jak s její vzornou Eli bude puberta mlátit :o))) Ono to je většinou něco za něco :o) Tak pak třeba bude hlavou o zeď mlátit Pet :o) PS: pěkná ikonka JÍŤO - doufám, že se podělíš o ozkoušené recepty z pekárny!!! Jakou máš značku? A ještě Li - neboj, tyhle představy jsem taky měla, ale vzaly za své už s Péťou, takže teď se můžu naivitě jen shovívavě pousmát :o) Ale nějak se mi zdá, že s druhým dítětem jsem na tom celkově líp, už jsem byla na ledacos připravená a už mě tolik věcí nerozhází a nevytočí, aspoň ne u Michalky, Péťovi se to vede hravě :o) Takže hurááááá do terapie druhého dítěte :o))) Je ale fakt, že třeba s tím mluvením na dítě to u mě bylo jiné už poprvé - na oba dva jsem mluvila do kočárku snad hned, oni oba byli tak nějak vymodlení, tak jsem si to užívala (většinou :o) ) a kecala jsem, až jsem jistě kolikrát svému okolí musela připadat jako blázen trpící samomluvou. "Ne" musíš používat, tomu se neubráníš, je pravda, že občas si taky připadám jako věčný zakazovač, ale to spíš u Péti. Takže neboj neboj neboj, je to všude stejné a jak jsem už říkala, i na Pet jednou dojde :o)))) Když se pořádně rozhlídneš kolem sebe, uvidíš, že jinde je třeba ještě hůř a že na tom třeba ještě nejsi tak špatně :o) Celkem zdravá mladá holka :o) s celkem zdravým úžasným dítětem (co se už samo umí najíst lžičkou!), docela normálně fungující rodinou, co bys ještě chtěla! :o) Splín padá občas na každýho a proto tady jsme, abychom se vykecaly. Brrrrrrrrr, to jsem zase ale nějaká chytrá :o) |
| JANA + 2 prckové | 5158 |
|
|
Re: Re: Re: Ufňukané zamyšlení5.1.2005 14:51:13
jsme:-)))
pro tebe ![]() |
| Li. | 14175 |
Re: Re: Ufňukané zamyšlení5.1.2005 14:06:01
Jani, samozřejmě, že čtu vaše příspěvky. Jen na mě padl splín a potřebovala jsem nutně slyšet, že jste na tom obdobně. Díky :o).
|
|
|
Re: Ufňukané zamyšlení5.1.2005 14:00:59
Ale Li, copak ty nečteš naše příspěvky?:-DDDD
Každá (kromě Petull:-)))))))) si stěžujeme, jak nic nestíháme podle svých, případně partnerovo, představ; jak děti nechtějí dělat to či ono a naopak dělají to co nemají; jaký máme doma nepořádek; jak pořád nemůžeme zhubnout; jak nám partneři nerozumí atd. atd. Prostě normální ženské a ne "MÁMY" z filmu, protože snad jedině tam jsou takové jaké popisuješ v úvodu:-) Tak klídek, nejsi v tom sama:-))))) |
| Silueta | 17864 |
|
|
Re: Ufňukané zamyšlení5.1.2005 14:00:09
Ahoj Li - omlouvám že sem lezu,byla to spíš náhoda a četla jsem jen tvůj příspěvek. Strašně jsem se u toho nasmála :o)) Jsem z květňulek 04. Tak přesně co ty popisuješ prožívá asi většina mamin,neboj :o)) Fakt jsi to super vylíčila :o)) Holky, mějte se tu hezky a ještě jednou se omlouvám.
|
| Li. | 14175 |
Ufňukané zamyšlení5.1.2005 13:49:58
Do mateřství jsem vstupovala s představou, že se pokusím být tou nejvzornější mámou na světě. Dítěti se budu věnovat 24 hodin denně, a to vždy s úsměvem a velkou dávkou trpělivosti. Celé dny na něho budu spisovně mluvit, kupovat mu jen hračky vhodně rozvíjející jeho osobnost, televizi nebudu do jeho 3 let snad vůbec pouštět…
A nejen vzornou mámou – současně budu vzornou hospodyňkou (můj byt se bude zrcadlit jak v reklamě na čistící prostředky) a upravenou ženou (s lehkým make-upem, slušivým účesem a štíhlou linií). Také jste byly tak naivní? Nebo ještě hůře, zvládáte to podle těchto mých představ? Když se ohlédnu za rokem života prvka, nevěřícně kroutím hlavou. Uvědomuji si, že celé dny doma mlčím a následně se divím, proč prvek ještě nemluví. K hraní jsem ochotná dát prvkovi cokoliv, co ho alespoň na chvíli zabaví. Ale hlavně na něho každou chvíli povykuji, aby mi proboha nepomáhal, že si to raději udělám sama – tolik výchova k samostatnosti v praxi :o(. Chtěla jsem být vlídnou a hodnou mámou a přitom první slůvko prvka bylo „ne“ , jako důkaz mých věčných zákazů. Bytem se prohnal uragán či menší tsunami (alespoň tak vypadá, Bubíška bych k nám na návštěvu snad raději nikdy nepozvala). A já? Věčně rozcuchaná osoba s BMI v kategorii nadváha. Sakra, co s tím? Jen mi proboha nepište, jak vy všechno zvládáte, raději přejděte tohle fňukání mlčením. Děkuji. |
|
|
Re: Užitečný článek5.1.2005 12:12:19
Hezké poledne!
S tím článkem úplně souhlasím. Míša se naučil na nočník až po druhém roce, ale za chvilku vydržel i přes noc a počůral se mi jenom jednou. Kamarádka se chlubila, když její malej v roce a půl chodil přes den na nočník, ale teď ve třech a půl se jí ještě v noci kolikrát počůrá. Tak co je lepší:-)) Dneska jsem objevila Julince konečně! chybějící dvojku dole:-))) Už jsem myslela, že tam bude mít jen tři zuby. Taky jsem jí už říkala trojzubko:-)))) Tak jsem malou uložila a jdu žehlit, včera jsem se na to už totiž vyprdla:-) |
| Abcded | 23276 |
Re: Užitečný článek5.1.2005 10:20:38
Hm, pěkný článek. Já o nočníčku mám moc hezký článek tuším z Betynky. Ten byl mojí velkou morální podporou u všech dětiček:o))) Až budu mít někdy volnou chvilku a bude-li zájem, tak vám ho sem opíšu:o) Jsou tam vypsány i signály podle kterých lze poznat, že jsou dětičky na nočníček zralé.
Severko, ta diskuze je opravdu zajímavá:o))) Taky jsem ji pročetla. To už pak člověk opravud neví, kde je pravda. Ovšem na tom, že naši lékaři zbytečně předepisují hned na všechno léky, se asi shodnem všechny:o( Díky Jíťo za další chválu domácí pekárny. Ovšem nutno podotknout, že by to mělo místo - Alíkovi - mít spíše nadpis - manželovi Alíka:o))) Protože to on ji hlavně nechce. Ovšem na jednu stranu mu musím dát za pravdu, když máme obchod a tam je chleba dost často nadbytek, tak je zbytečné, abych ještě další pekla doma... Ale zase čerstvý domácí chlebíček...mňam mňam Jo a úplně jsem zapomněla pochválit šikovnou elinku, která se už umí na požádání usmát i do foťáku! Že by budoucí modelka?:o))) |
| Li. | 14175 |
Užitečný článek5.1.2005 10:11:53
V naší společnosti je fakt, že dítě samostatně chodí na nočník, jistou vizitkou. Takové dítě je třeba chválit, neboť učinilo velký pokrok. Je to samo sebou i pochvala pro matku, a tak se mnohé z nás snaží, naučit této dovednosti dítě co nejdříve. Často je to chyba.
Především si my mámy musíme uvědomit, že naše dítě je úplně jiné, než ostatní děti, než my, když jsme byly dětmi a než děti z příruček, kde se o všem tak chytře píše. Naše dítě prochází svým vlastním vývojem, má své vlastní tempo a svoje potřeby. Také bychom měly vědět, že teprve v cca 14ti až 18ti měsících si dítě začíná uvědomovat, že se „tam dole“ něco děje a postupně je schopné uvědomovat si tuto skutečnost s větším a větším předstihem, upozornit na ni a částečně její průběh ovlivnit tak, abychom ještě stihly stáhnout mu kalhoty. To znamená, že dítě můžeme sice začít učit na nočník již mnohem dříve, ale jedná se ve skutečnosti spíše o jakési zvykání. Úkolem dítěte je hlavně na nočníčku sedět a pokud se náhodou něco podaří, jásáme, chválíme a víme, že to pravděpodobně ve skutečnosti byla náhoda. Učení na nočník v mladším věku bychom neměly přehánět, neboť dítě je často neúspěšné a mohlo by je to do budoucna od snažení odradit. NIKDY dítě za neúspěch nekárejte. Když se ale zadaří, jásejte, tleskejte, chvalte je, co se do něj vejde. Ideální období na učení na nočník je, když je venku teplo. Dítě může chodit jen tak, anebo pouze v plence a Vy tak máte šanci ho svléknout a posadit na nočník častěji a včas. Shrnutí: Nespěchejte, nechte své děti dozrát. Udělejte z nočníku samozřejmou a zábavnou součást denního programu. Dítě stimulujte, nestresujte. Nikdy dítě přehnaně nenuťte, celou situaci to jen zhoršuje. Neznám dítě, které by se nenaučilo chodit na nočník. Vy ano? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.