| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 6145  [Dalších 5395 >>]
Zdenka1 25809
25.3.2006 12:29:41
Jani, Zdendovi ten homeopat předepsal i ušní svíčky, zatím jsem je nepoužila, protože už je zdravý. Dívala jsem se na netu, jaké jsou druhy a jak se používají, našla jsem jen samou chválu, tak už pomalu přestávám mít strach z jejich použití, některé druhy jsou i na zlepšení sluchu a chrání před záněty, moje sestra ty svíčky taky chválila.

Ohledně nosních mandlí ten Dr. říkal, že tam nedávno chodili rodiče s holčičkou, které chtěli na ušním ty mandle vytrhnout a tím, že ji 3x týdně chodili svítit laserem do nosu 5 min. do každé nosní dírky, tak se ty mandle sami zmenšily. On nabízí to laserování zdarma, ale musíme k němu dojíždět, do jiného města. Doporučil to i Milušce, aby neměla často rýmu, tak jsem se na netu podívala i na domácí leasery, jejich cenu a účinky a uvažuji, o tom, že to časem koupím domů.
JANA + 2 prckové 5158
24.3.2006 10:28:00
Ahojky,
tak jsem to nevydržela a šla s Míšou k dr. už včera. Poslala nás na ušní, tam mu doktorka prohlédla uši, moc nám toho neřekla a máme kapat do nosu a v úterý se přijít ukázat a uvidí se co dál, když to nepomůže:-( Říkala něco o tom, že je jeden bubínek šedý a u druhého je něco prosáklého a že se tedy uvidí v úterý. Případně bysme museli na kliniku na nějaké vyšetření ve spánku:-( Tak se modlím, aby pomohlo to kapání a hlavně aby to nebylo něco vážného...
Jinak mu nic není, teploty už nemá, nic ho nebolí, tak snad to bude OK. Co se týče zánětu uší, tak mu píchali jednou jedno a jednou obě uši a naposledy to bylo před dvěma lety a ani na rýmy nějak extrémně netrpí, tak nevím.
Alí a jak probíhá prosím Tě to profukování?
Abcded 23276
24.3.2006 8:37:02
No Janni, jakej buřtík - je to prostě kus ženský ne?:o) No ale je to fakt, naše nejčastější oslovení pro ní je tlouštíčku, buřtíku případně svalouši atd. Obzvlášť, když se na nás usměje s těmi naducanými tvářičkami s jedním ďolíčkem:o))) NO je prostě k sežrání:o)

Koukám, jak se tu marodí, tak zase přeju všem marůdkům hodně zdraví. Jani, jestli měl Míša rýmu, tak je klidně možný, že má teď po tom uši zalehlé, synáček to taky měl a chodil na profukování a pak to bylo dobrý. Tak napiš jak jste dneska dopadli, jestli tam půjdete. Jinak co se týká častých rým a zánětů středního ucha, může být na vině zvětšená nosní mandle. Obě starší děti byly na vyndávání a musím zaklepat, že od té doby jim sice z nosu občas teče, ale není to tak zlé a synáčka, kterého hodně trápily ouška už bolí minimálně - teď za tuhle zimu jednou a jen jednu noc, když měl zrovna větší rýmu. I ten sluch se po vyndání mandle může zlepšit.ˇ
Zdenka1 25809
23.3.2006 9:03:54
Všem nemocným přeji brzké uzdravení.
U nás se už malý z nemoci vylízal, dala mu dost zabrat. Milka byla po Pamykonu bez rýmy asi pět dnů a už ji má zase pěkně hnisavou zpátky, chjo, aby toho nebylo málo, tak já už se tou rýmou nakazila taky. Manžel je v pohodě a Jarek taky, u toho se ani nedivím, chodí často plavat a sportuje, dal se na basketbal a 4x týdně chodí trénovat. (Ve škole už se zlepšil, ale musím se poctivě učit s ním.)
Včera jsme byli zase u homeopata, tak jsem dostala napomenutí za to, že jsem dala malému po tom propíchnutí uší Augumentin, že má hodně vážných vedlejších účinků, hlavně ve střevech. Penicilin, prý zase při častém podávání dětem zhoršuje sluch. Prý jsem mu měla zavolat a přijet, že by mu ouška vyleaseroval, že by se mu zhojili bez jizev a že ta Lichořeřišnice co mám doma je přírodní antibiotikum, se širokým spektrem působení, bez vedlejších účinků a že klasické antibiotika plně nahradí.
Nakoupili jsme nové homeopatika a bylinky a teď jsem zvědavá, jestli pomůžou. U laryngitidy pomáhají, chřipku mi taky zahnaly, ale třeba u rýmy mě zklamaly.
Janni, ta naše nehoda už taky měla být vyřešena loni, ale státní žalobce se odvolal, protože toho řidiče úplně zprostili viny, že prý je to nepřehledná silnice a že nás za určitých podmínek nemusel vidět. Nikoho už třeba nezajímalo, že před jízdou vypil nějaký alkohol a dva lidi zranil těžce. My už máme kolem toho vyřízeno vše, jen mě zarazilo, že chtějí jako svědka předvolat Zdendu, v době nehody mu byl jeden rok a teď má tři. Prej, když se nedostaví bez omluvy, tak mu hrozí předvedení, nebo pořádková pokuta :-). Když jsme tam volali, tak řekli, že soudce tam teď 2 týdny nebude, ale že když máme předvolání, tak musíme přijet, včetně Zdendy. Až tam soudce bude, tak zavoláme znovu.
JANA + 2 prckové 5158
22.3.2006 22:46:56
Ahojky,

taky se u Vás počasí zbláznilo a začalo zase sněžit?? Ráno jsem myslela, že se mi to snad jenom zdá! Naštěstí si tam nahoře asi uvědomili, že už je opravdu jaro a odpoledne vykouklo sluníčko a všechen sníh rozpustilo:o)

My včera u dr. dopadli podivně. U uší mu nic nenašla, v krku taky ne, teplotu měl jenom trošku, tak mu udělala pro jistotu výtěr z krku a v pátek mám zavolat. Jenže - poslední dobou začínám sledovat, že Míša nějak špatně slyší. Napřed jsem to přisuzovala tomu, že je třeba do něčeho zabraný, tak nevnímá nebo mi nechce odpovědět, ale včera odpoledne a dneska jsem zkoušela cíleně se ho ptát a on snad fakt špatně slyší!! Pořád se ptá "co?" nebo kouká jako bych na něj mluvila cizím jazykem nebo odpoví úplně něco jiného než se ptám:-( Jak jsme byli u dr., tak jsem jí to řekla, ale to jsem si tím ještě nebyla tak jistá jako teď, tak řekla, že nás kdyžtak pošle v pátek na ušní. No jsem zvědavá co z toho vyleze, jen doufám, že má třeba jen zalehlé uši od rýmy, nebo tak něco:-( Jinak dneska už byl malej v pohodě, tak možná ta teplota byla k těm uším, ale vůbec mi není jasné co to může být...

Všem marodům přejeme brzké uzdravení!
janusinka 31004
21.3.2006 11:28:53
Ahoj, hlásím s edo služby.

Janni, já taky žeru, jsem k neudržení. A to nekojím bohužel. Nemá to kdo ze mě vycucat. Dnes nebo zítra si pojedem s manžou pro orbitek. Tak budem cvičit. Byla jsem zvyklá před vánoci chodit každý den na aerobic, posilovny a břišní tance, tak si nějaké to přežrání mohl člověk dovolit. Ale teď? Co manža změnil zaměstnání chodí domů v sedm večer a s matesem za krkem skákat nemůžu. Takže jsem se rozhodli pro domácí cvičení. už se těším jak zas něc vypotím, endorfiny mi chybějí.

Nám se naštěstí marodění vyhýbá, malého láduju celou zimu marťánkama a mi berem spectrum, tak ono to asi pomůže. Přes zimu jsem jedinkrát nekýchli a horečka taky žádná. Já vím, že ono to začíná až když se jde do školky, že tam si to dětičky předávaj jak černého petra.

Jinak nic nového pod sluncem. Jo včera jsem konečně umyla balkon a už tam suším prádlo, už nemusím do sklepa do sušárny, to je příjemné. ale včera ještě hrozili sněžením, tak doufám, že to říkali jen tak pro jistotu.

Už jsem viděla i nějaké dítka na písku. Kolem hriště nám ošmikali šeříky a živé ploty úplně až k zemi, že je to akorát aby o to člověk zakopl. To mi nejde na rozum, páč u toho hriště není plot, tak nám tohle trochu sloužilo jako bariéra mezi hřištěm a parkovištěm. U nás je hold všechno na hlavu, takovej kocourkov. To nám chtějí stavět tesco, akde jinde než na autobusovém nádraží. Nechápu.

Vaření: Dnes dělám penne se špenátem zapečené se smetanou a nivou. Včera jsem udělal mísu kuřecího salátu, fakt výbornej.

V sobotu jsme byli v Praze a nacouval do nás Julian Záhorovský, jestli ho ještě pamatujete. A ještě nám vynadal. Bylo to v koloně a on začne couvat. Taky nechápu.

To by bylo asi vše, tak se mějte a já slibuju, že budu psát.
Janna + 2 berušky 22270
21.3.2006 8:58:49
No Jani, nezhubla jsem sice nic, ale ani nepřibírám ;o) ALe fakt furt jím, jsem děsná, nedokážu se ovládnout.

Jinak se přidáváme do klubu - Verunka OPĚT kašle, mě bolí už druhej den hnusně v krku a Martinka má plnej nosánek, chudák, to brzo, asi to má od Martina, ten je chcíplej už tři tejdny. No,snad už to přežijem a to počasí se už nezkazí a bude tu to vytoužené jaro! Když svítí sluníčko a já vidím ty špinavý okna, tak bych se do nich pustila, ale při mým štěstí je umeju a přijde nějaká chumelenice :o/ A to tu mám namalovanejch plno winco jarních a velikonočních obrázků, ale na ty špinavý okna to nedám, budu je prostě muset umejt, uvidím o víkendu.

Taky se přidávám k Janě - já bych i psala, ale sama se sebou? Holky, kde všechny jste? Koukejte se ozvat......:o)
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
21.3.2006 8:47:16
Ahojky, tak my jsme jak na tenise, Neli mi tu chřipajznu pinkla zase zpátky :o(((. Neli už je bez horeček, skoro bez rýmy, ale zahleněná, tak kašlíkuje, mně škrábe v krku a bolí mě celý člověk :o((. Celou zimu se držíme a přijde jaro a choříme, ach jo. Takže taky sleduju jaro jenom za oknem...
JANA + 2 prckové 5158
20.3.2006 23:22:41
Zdravím po víkendu!

U nás se asi zase začíná marodit:-( A to jsme předminulý týden zdárně překonali kašel a rýmu, áách jo. Míša měl včera teplotu 39,2, pak mu sice po Nurofenu úplně klesla a večer už to nebylo tak hrozný, ale dneska večer si začal stěžovat, že ho bolí u uší a zdá se mi to tam nějaké naběhlé, tak zítra jdeme pro jistotu k doktorce. A to jsem se tady radovala, že je celkem odolný a moc nemarodí:-(

Jinak mám samozřejmě obrovskou radost ze sluníčka, i když na něj zatím jenom koukám z domova, ale je to nádhera, fakt to vypadá, že jaro konečně dorazilo! Tak doufám, že Míša nebude mít nic vážného, abysme si ho taky už začali užívat.

Zdeni, koukám, že si taky "užíváte" s nemocemi. Tak snad už je to u Vás lepší!
Janni, máš tedy super apetit, ještě nám napiš, kolik jsi po takovéhle náloži zhubla:o)))
Tak dobrou noc a zítra písnu jak jsme na tom.
A koukejte se taky někdo ozvat, třebas Li už tady dávno nebyla a dokonce už i Bubíšek má absenci!!! Tak se polepšete a pište jak se máte!
Renis 16762
18.3.2006 21:45:33
Ahojky, jen chci pozdravit po menší pauze. Četla jsem jen něco málo dozadu, tak všem, co něco slavili přeju dodatečně všechno nej, nej. LaBu, tobě taky gratulace k miminku. Všem malým i velkým marodům rychlé uzdravení. Já musím zaťukat, malej měl za celou zimu jen jednou rýmu. Sice stála za to, ale jinak je pokoj. Zítra na týden odjíždíme, tak se zase nějakou dobu neukážu.
Tak se tady mějte, až se vrátíme, tak se ozvu. Papa
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 6145  [Dalších 5395 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.