| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 18607  [Dalších 17827 >>]
JANA + 2 prckové 5158

Zatažené odpoledne

4.1.2005 14:19:44
Tak jsem jsi nakonec vzala příklad z Bubíška, když píše, jak Davídkovi jedou polívčičky a udělala bramboračku. Míša jí má rád, ale Juli moc nejela, snědla jen půl misky, no alespoň něco. Dostanou holt větší sváču, když měli jen polívku. Jinak kupovaný jídla malý taky občas dávám, hlavně když děti hodně zlobí a nemůžu vařit. No uvidíme, snad začne zase papat líp, mám pocit, že Míša kolem toho roku taky špatně jedl. Děkuji všem za rady a tipy:-)

Rain, já taky doufám, že z toho brzy vyrostou, kdyby měl rozum alespoň jeden, ale to nemá, tak si myslím, že ještě minimálně rok bude u nás divočina:-( Jestli to vydrží moje nervy, to už je jiná ... Zrovna včera jsem Míšu už nařezala, dělal hrozný scény, když měl odpoledne spát a já už to nevydržela:-(( Dneska ho spát radši nedávám:o)))))) A propó ... do kolika let jste dávali starší děti po obědě spát?

Tak tak Pet, vegetíme s nohama nahoře! Ale pouze když jedno, nejlépe obě spí:-))) Kdybych se mohla znova rozhodnout, kdy si pořídím to druhé, počkala bych alespoň o rok, až by byli Míšovi tři roky. Tím Vás snažilky nechci odrazovat, myslím, že Míša je obzvláště zlobivej, Vy máte hodné děti:-))))

Sev, ty jsi tedy pilná! A ještě k té zatloukačce, Julinka zatlouká rukama:-) A u nás je teď aktuální lezení na pyramidu. Míša položí houpací kohouty na bok, na to postaví židličku a hurá nahoru ... a když to Julince nejde, tak jí velmi rád pomůže. A nebo jí přehazuje do postýlky:-) To si ona vyleze z boku na rošt a Míša jí chytí za nohy, přehodí a vleze za ní. Pak tam ještě nahází co nejvíc hraček a ještě nejlépe co největší, jako odstrkovadla atd. No člověk se nenudí, že Rain, Sev, Alíku, Kopo ...:-))

Jíťo, Óda na mateřství se Ti povedla, moc mě pobavila. A klidně se k nám přidej, rádi Tě tu uvidíme:-)
Lukina 11228

Re: Re: Re: Re: Óda na mateřství

4.1.2005 13:42:44
Li, já mám kromě velkýho sporťáku i malý Baby dreams. Je to tento:

Jsem s ním spokojená, akorát mi vadí, že má malou plochu na spaní. Sice teď už nedávám Barču v kočárku spát, ale když jí v něm položím, tak jí z něho kouká půlka nohou. A taky má docela malý nánožník. Ten je tam tip ťop.

A prvek je docela obřík, takže určitě by to chtělo, aby byl větší. Boudička je myslím také dobrá, pak určitě by to chtělo větší nákupní koš.
A protože jsi také vysoká, tak by bylo dobrý kdyby měl výškově nastavitelnou rukojeť. Ten můj jí nemá, takže k němu nemůžu nosit podpatky, jinak jsem u něj děsně ohnutá.
Li. 14175

Re: Re: Re: Re: Óda na mateřství

4.1.2005 13:38:24
Luki, samozřejmě, že tam s prvkem půjdu. Chci si s paní zubařkou popovídat. Únik dat mě dost štve, tak tam půjdu na ně udělat "bu bu". A ještě si rozmyslím tr.oznámení, mám už toho vážně dost, jen ať policajti zjistí, kdo s našimi daty kšeftuje.
Jinak, shodou okolností, jdeme ve čtvrtek celá rodina na prohlídku k zubaři. Už to potřebuji nejen já, ale i partner. Prvka bereme sebou, jen ať se pomaloučku v ordinaci otrká a hlavně, kdo by nám ho zatím hlídal, že? :o).

Severko, ty jsi neměla golfky? No, já bych chtěla na jaře přesedlat ze sporťáku na golfky. Přece jenom jsou mnohem lehčí, doufám, že se s nima bude dát lépe cestovat po městě, že budu mnohem mobilnější.
rain 14358

Re: Re: Óda na mateřství

4.1.2005 13:36:57
Já než něco sesmolím, tak mě kdekdo předběhne :o) Zubařku bych taky hledala jinou, ale když je to zase nastejně s dětským dr., tak asi nebudeš, co, Li?Ale je to sprosté, u nás teda taky určitě dávají nějaká data buď v nemocnici nebo na matrice, protože mi přišla spousta nabídek, třeba od KB, kam jsem jistojistě nic neposílala, že budu mít dítě. Jestli seš si jistá, že to byla matrikářka, třeba by stálo za to ji jít aspoň postrašit, že na ni ten návrh podáš, možná by přiznala barvu.
rain 14358

Re: Óda na mateřství

4.1.2005 13:33:10
Ahoj Jíťo, tak nešmíruj :o))) a přijď mezi nás, třeba nás taky poučíš a potěšíš. Bezdětné kamarádky by jistě nic nepochopily, my jsme tady naopak veeeeeelmi chápavé!!!!! :o))) Taky bys nám mohla říct víc o sobě a svém dítku, když sem chodíš koukat, tak o nás jistě už víš víc.

Lukina 11228

Re: Re: Re: Óda na mateřství

4.1.2005 13:25:41
Jíťo, také tě tady vítám. Ta básnička je moc pěkná. Jen tak dál. Napiš také něco o sobě.

Li, nám nic k zubaři nedošlo a myslím se, že ani nedojde. To je myslím jen na rodičích kdy s dítětem půjdou k zubaři. Ale v roce mi to připadá moc brzy. Teda nedovedu si představit, že by Barča otevřela na zubařku pusu a nechala si prohlížet těch svých pět zubů. Ale je to pěkná sprosťárna od těch co ty údaje poskytly. A mělo by se proti tomu bojovat. Ale jak dokážeš, kdo ty osobní údaje poskytl? Ty k tý zubařce půjdeš? Já bych si schválně našla jinou. Já vezmu Barču k stejný zubařce jako chodím já.

Jinak mi kamarádka vyprávěla, že když byla u zubaře tak před ní tam byli cikáni asi s 5.letou holčičkou, která z ordinace děsně řvala. A když se jich doktorka prý ptala kdy byli naposled s holkou u zubaře, tak odpověděli, že ještě nebyli, vždyť je holka ještě malá.

Nevím kdy se má chodit poprvé k zubaři. To poradí spíš vysloužilejší maminy, ale myslím, že by to mělo být tak kolem 2.roku, ne?
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: Re: Óda na mateřství

4.1.2005 13:17:40
Li, vypadá to na nějaký únik dat, těžko říct, jestli z matriky nebo z ordinace, mnohdy je to už z porodnice. Zkus se zeptat zubaře, odkud má data.

Ke golfkám... S nimi nemám zkušenosti. Sice jsem u Péti s jejich nákupem koketovala, ale nakonec nebyly fufníky. Kočárek potřeboval ale jenom do dvou let, tak doufám, že s Lenkou to ještě letos se sporťákem zvládneme taky (pokud se nám nerozpadne). Ale už tehdy jsem samozřejmě nabrala spoustu dobrých rad. Takže určitě golfky polohovací na ležení a určitě ne jen ty jednoduché, ale s boudičkou - v létě se bude hodit proti slunci. Zkus spíš zajít na nějaké fórko ohledně kočárků.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

4.1.2005 13:12:17
Jíťo, ta básnička je super! Moc jsem se pobavila, samozřejmě se v ní vidím . Myslím, že Tvoje bezdětné kamarádky by vůbec nepochopily, vo co de, je fajn, že Tě to donutilo mezi nás zavítat. A proč jenom šmíruješ, přijď pokecat, rády Tě tu zase uvidíme!!
Li. 14175

4.1.2005 13:08:55
Vítám novou dopisovatelku Jíťu. Hned tu bude veseleji. Óda se ti celkem povedla :o).

Včera výhodně koupená chůvička se ukázala být rozbitá :o(. Tak jsem ji vrátila a koupila novou, ta už ale byla za dvojnásobnou cenu. Vážně nechápu, proč jsem ji nekoupila hned po narození prvka :o(.

Mám na vás jeden dotaz. Našla jsem dnes ve schránce předvolání pro prvka na stomatologii. Dostali jste ho také? Mám pocit, že někdo zase obchodoval s bez našeho vědomí s našimi osobními daty. Když jsem v těhotenství byla s partnerem na matrice zařídit pro prvka prohlášení k otcovství (či jak se ty papíry jmenují), hned jsme měli pošt. schránku plnou nejrůznějších nabídek na životní či stavební spoření pro tehdy ještě nenarozeného prvka. Už tehdy jsem koketovala s myšlenkou dát na matrikářku tr.oznámení. Dnes mám tuhle chuť zase. Nebo je to jen náhoda, že tahle zubařka má ordinaci ve stejné vilce jako naše dětská doktorka? Nebo je teď prohlídka zubaře ročních dětí vážně povinná?

Severko a vy ostatní - připomínám svůj dotaz ohledně golfek. Máte nějaký prima tip?
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

4.1.2005 13:06:36
JE TO NÁDHERNÝ A VEHNALO MI TO SLZU DO OKA!!!!! HNED SI TO VYTISKNU!!!!!! JSI ŠIKULKA A UŽ SEM JEN NEŠMÍRUJ, ALE PŘISPÍVEJ.
TĚŠÍM SE NA TEBE.

[<<Předchozích 770] Názory 771780 z 18607  [Dalších 17827 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.