| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 18607  [Dalších 17817 >>]
Jíťa
  • 

Re: Óda na mateřství

4.1.2005 12:54:31
Žehlím, vařím, vytírám,
nádobí mýt nestíhám.
Dítě řve, že nechce spát,
mámo, pojď si se mnou hrát.

Kdybych tohle tušila,
radši bych tě baštila,
pilulko ty moje milá.
Proč jsem tě jen zahodila?

Ale že jsem netušila,
mimino jsem dopustila,
Smrduté mám doma plíny,
malé jsou mi moje džíny.

Nevinně v tom ale jsem,
nebyl to můj vlastní sen.
Vše spískal sobecký gen,
množiti on chce se jen.

Replikace cíl je jeho,
využívá těla mého.
Cestou skvělou on to zvládá,
mateřský pud vyvolává.

Myšlenky na mimčo vhání,
nic nás před ním neuchrání.
Znám já dobře smysl žití –
sobecký gen namnožiti.

Evoluce , to je síla,
všechno tohle vytvořila.
Abych se tu nezbláznila,
hormony mi pořídila.

Řve-li dítě, všechno boří,
prolaktin se rychle tvoří.
Mimča úsměv jediný,
spouští mé endorfíny.

Roztomilé žvatlání
stýskání mé zahání.
Pro ty rozzářené oči
štěstím se mi hlava točí.

Když jsem dítě kojila,
slova se mi rojila.
A tak óda veliká
nevznikla by bez mlíka.

Jíťa
  • 

Óda na mateřství

4.1.2005 12:53:26
Ahoj, zdravím vás všechny. Ještě jsem sem nikdy nepsala, ale "šmíruju" vás už přes rok. Vždycky jsem se tu ráda ujistila, že v tom neplavu sama, a hned mi bylo líp.
Teď sem píšu, protože jsem zplodila básničku a mám děsnou touhu se o ni s někým podělit. Žádná z mých kamarádek ještě mimčo nemá, tak ji píšu vám.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Ahojky

4.1.2005 11:36:31
Ležet můžu, jenom když Lenka spí, jinak nehrozí. To až poslední dobou začala takhle víc chrupat, asi jak spí jenom 1x denně.

Re: Re: Re: Re: Re: Dobré ranko!

4.1.2005 11:33:21
Pet, nohy nahóru??? Ani náhodou. Já teda musím být pořád ve střehu, aby nevyváděli nějakou lotrovinu. To je hned, tuhle Péťa vymyslel, že vylezou na bednu hraček! Někdy jsou jak pytel blech. Čím je ten kluk starší, tím horší a nebezpečnější má nápady :o(.

No vždyť to povídám, zima asi nepřijde, tak jaro by mohlo!
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Ahojky

4.1.2005 11:29:04
Jani, co upéct kuře nebo jen podusit prsíčka na porku s bramborovou kaší?? Nebo rizoto, nebo nějaké těstoviny a nebo hodně hustou zeleninovou polévku??

Sev, jen dotaz, jak to děláš s malou, když přijdeš ze školky a jdeš spát? Ona spí taky nebo si hraje??

Petull, já si taky myslela, že je to červík v červeném jablíčku, ale nechtěla jsem rejpat :-))

Já pověsila vyprané povlečení, malej spí. Na dnešek to byla noc bléé. Ale už byli i horší, tak že to šlo.
Mám rozbitý mobil, když volám, tak já slyším, ti na druhé straně mě ne a naopak. Včera mi taťka sehnal jiný, měl z toho větší radost než já. Ráno odjel do práce, já si tam dala SIM kartu a nic. Psalo mi to, že SIM kartu nelze přijmout. Tak jsem byla otrávená. Psala jsem to manžílkovi, tak on z centra přijel zpátky,nechal mi tady svůj mobil, tenhle jel někam odblokovat... Ještě mi tady nechal peníze, na které taky ráno zapomněl. No paráda. Měl jet pro víno do hospody, už jim tam dochází, to by nestihl, tak tam pojedeme zítra hromadně. Má st čt volno, tak budeme mít výlet. Asi to spojíme s návštěvou mého táty. Uvidíme. Možná ještě zajedeme k té kamarádce jestli nám dovezli ten Sudocreme.

Dáda začal každé ráno hrozně brečet, když mu jeho milovaný tatínek odchází do práce, tak máme veselo hned od rána. Pak tady zas chodí a říká MAMAMAMAMA a chce mazlit.

Re: Pěkné dopoledne!

4.1.2005 11:27:33
Téda, na to, že ještě není poledne už jsem doma odpracovala kus roboty. Péťovi jsem v pokojíčku obměnila dekoraci na síti, rozstříhala jsem starý kalendář s Krtkem a obrázky rozvěsila, Lence se to moc líbí. Pak jsem nesla do skříně vyžehlené prádlo a už delší dobu mě to štvalo, že jsem to tam nemohla narvat, tak jsem se naštvala a už to lítalo. Vyházela jsem staré trička, svetry, spodní prádlo... prostě všechno. I to, co jsem chtěla vyhodit už dávno, ale bylo mi to líto, co kdyby..., znáte to. Nenosí se to, ale vyhodit to taky nějak nejde. Tak jsem vyházela dvě tašky, zbytek srovnala do komínků (ty už taky delší dobu nějak nebyly vidět) a můžu směle říct, že ve svojí skříni mám povánoční? nebo novoroční? nebo už jarní??? úklid :o)))). Pak jsem ještě srovnala dětskou poličku v knihovně. Péťa knihy vytahá, ale zpátky už to neumí, tak je nastrká, jak to jde. Tak jsem to všechno vyházela ven a srovnala zpátky, několik starých špinavých roztrhaných leprel (ještě od babiček po nás) jsem taky vyhodila. No mám táááááákový dobrý pocit :o))). Inu PMS už je pryč, tak je to vidět.

Zatloukačka jde taky líp Péťovi, ale i Lenka už se snaží, ale chybí jí ta pořádná rána :o). NAvlíkat tkaničky, u toho taky dost vydrží. Zatímco jsem teď hrabala ve skříni, Lenka si spokojeně hrála s kufrem, byla v sedmém nebi. Jinak Tolinka (taťka jí říká Tulinka) je pořád v kursu. Lenka si i sama umí vypnout zvuk, psina.

Jani, taky bych potřebovala poradit, co vařit. V Carrefouru jsem po delší době sehnala fenykl, tak ho Lence hned dám do jídla, ať má zase trošku změnu.
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: Dobré ranko!

4.1.2005 11:17:10
ááchojky
Alíku neboj to "zahrabání se" platilo jenom na večer :-))
Tááák mám uspáno, piju kafe , snad se zahřeju je mi děsná kosa.
Když tady tak čtu, jak se maji vaše dětičky navzájem rádi a hrajou si spolu - to máte fajn, hodíte nohy na stůl a vegetíte no néé ??? :-))))))))))))))

včera jsem zapomněla napsat:
1. ohledně hraček z vánoc - tak malou hodně berou přísavky ve vaně , pak to odstkovadlo (né to z plenek ale to druhý), a taková hrací hrakča ze zvířátkama.
2. Jani s tim jídlem moc neporadim, Eli jí dá se říct všechno a všechno jí chutná. Ale myslim, že má Julinka jenom takový období, takhle mi malá nedávno nechtěla jíst kaši, pár dní jsem jí přestala dávat a pak a se do ní zase pustila. U vás tu bude asi těžší když nechce jíst nic,, což takhle na nějakou dobu zkusit kupovaný jídlo?? Třeba to pro ní bude změna a vezme to na milost.

Tak vám musim říct, co dělá to naše dítě, místo toho aby normálně používalo chodítko (tzn. že s nim bude chotit) a normálně používalo odstrkovadlo (tzn. že na něm bude jezdit), tak to né, prostě čapne chodítko (vypadá to jako by šla s taškou) a chodí s nim, to samý dělá s odstrkovadlem, prostě ho čapne a nadzvedne. Docela mě děsí jakou má sílu , dneska drahouš vyjádřil obavy o svoje bedny, až se takhle jednou rozhodne, že jí tam zabíraj místo a někam je odnese........ :-)))) ono stačí že už mu jednu shodila :-(

až se vzbudí vyrazíme ven, docela bych už chtěla jaro co vy na to ? :-)
rain 14358

Pěkné dopoledne!

4.1.2005 11:06:25
Li, Michalka takhle "šije" s tkaničkama od bačkůrek, bohužel umí jen ven, dovnitř ne :o))) Taky začala minulý týden s pokusy po samostatné "oblékání", čepici už zvládla, teď se snaží právě o ty bačkůrky, offffšem ty jí nejdou, takže je dóóóóóst vzteklá :o))) Ještě zkouší ponožky (jako Julinka), ty jí taky moc nejdou, ale občas chvíli na nožičce vydrží ležet :o)) No ty bačkůrky se jí taky někdy povedou nasadit částečně a našišato, ale točí ji, že jí koukají prstíčky, jak to má nad jazykem :o) Jo a je opravdu ostříhaná, brala jsem ji já strojkem :o)

U nás z hraček vedou "baloni" všeho druhu, to je jako utržená, potom to oblečení, telefon, který hraje a bliká (naštěstí je sympatický tím, že je celkem tichý, byl taky i celkem laciný - za necelou stovku v Tescu), taky ty stavebnice, ale vydrží něco "stavět" chvíli, pak to roztahává po pokoji. A v neposlední řadě autíčka, to máte vidět ten fofr, jak s tím drandí po pokoji, okoukala po Péťovi i ty zvuky, takže to tady máme veselé, on ještě přidá zvuky sanitek, policajtů a hasičů a mně jde hlava kolem :o) A Jani, ty děti asi máme dost podobné, taky spolu drží při lumpárnách, taky jeden provokuje druhého s tím, co má, taky si hrajou pěkně jen každý sám :o( Doufám, že z toho brzo vyrostou, nebo vyrostu já z nich :o)

Pet, taky bych tipla spíš želvičku nebo červíka než dráčka :o) Nikam se nám ale nezahrabávej!!! A asi jsi neviděla dítě vymáchané v kaluži nebo v blátě, to je ještě nic, co má El :o))) Ale je fakt, že když to takhle umí takhle malá, že se třeba ještě vylepší ;o)

Sev, u vás jen poprchává??? U nás celou noc doteď leje jako z konve :o( zase budeme sedět doma, včera jsem vyrazila a za dvacet minut jsem se vrátila, padaly i krupky a sníh, byla jsem jako vodník, i bundu durch :o( Kde je ten slibovaný sníhm, to by mě teda zajímalo....
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Re: Dobré ranko!

4.1.2005 10:52:41
to samozřejmě nemělo být -4°C, ale +4°C :-)))))))
JANA + 2 prckové 5158

Re: Re: Dobré ranko!

4.1.2005 10:50:02
Dobré ráno!

U nás noc byla standartní, jen mě asi v osm probudil Míša a já byla celá polámaná, protože jsem zase usnula s Julinkou u sebe v posteli a já jak jí tam mám, tak se podvědomě nehýbu a jsem pak celá zdřevěnělá:-( Ještě teď mě bolí žebra.

Míšovi se zase spustila rýma, tak jí mají oba, ale ven už dneska musíme, nebyli jsme dva dny. Tak snad nebude pršet, teplo tam jakž takž je - 4°C.

Jo a ještě jsem včera zapoměla na zatloukačku, tu dostala Julinka a hrají si s ní oba a ještě bych řekla, že víc Míša:-)) Je rád, že do něčeho může bušit a já mu to nezakazuju:-))))

Vůbec nevím, co dneska vařit dětem - ani jednomu:-( Potřebovala bych něco jednoduchého, rychlého a nejlépe aby to mohli jíst oba:-)))) To bych toho chtěla moc co? No, kdyby jste měli nějaký nápad sem s ním, já to jdu omrknout do kuchyně, třeba mě tam něco (někdo:-)) osvítí:-)))
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 18607  [Dalších 17817 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.