| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 870] Názory 871880 z 18607  [Dalších 17727 >>]
Jitulka 18006

rozlouceni

31.12.2004 17:37:44
Vsem vam tady preji jeste jednou to,co se vzdycky preje do noveho roku a myslim,ze je skoda,Petull,ze je tve prani nesplnitelne,protoze to by bylo opravdu bajecne!K tomu vsemu jeste pridavam prani miru a klidu v srdickach a nervy jako spagaty silne a tem,co cekaji nebo se na to chystaji,preju,at jim ten dalsi rok nadeli zdrave a stastne deti.
Je mi lito,ze si tu s vami nebudu ted par dni sdelovat dojmy ze zacatku roku,ale o to vic se na vas pak budu tesit.
Vsem nemocnym marudkum preji zazracne rychle uzdraveni a tem,co jsou zdravi,aby je to neopoustelo.

LaBu,za mne uz rozhodla priroda,takze tvou kamaradku nasledovat nemohu,ale to nevadi,uz jsem se s tim vyrovnala.

Nevim,jestli se mi v zitrejsim rannim spurtu podari sem jeste dostat a tak se s vami loucim radeji uz ted,takze se tu,holky,mejte a moc nezlobte a pozdravujte ode mne Listopadku,az se vrati a za tyden AHOOOOOJ uz v novem roce.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: A máme tu Silvestr

31.12.2004 17:01:18
Když slyším ten rachot z venku, tak jsem taky ráda, že jsme nikam nešli. A kupodivu není vidět žádné pejskaře :o))). Doma Lenka spala necelou hodinku, ach jo.

RAin, u nás je to to samé s Péťou a jídlem. Co kdy nejedl, těžko do něj dostávám, a já si myslela, že je tak strašně konzervativní po taťkovi. Mlíko pije, ale třeba jogurtové mlíko nechce vůbec ochutnat, přitom jogurty baští. Ale tak, moc to neřeším. Něco se spraví věkem, uvidíš. Ale s kupováním oblečení s ním nemám problém, je to manekýn :o)). Chlapi byli jen pro rohlíky v pekárně, tak tam měli, jinak jsem něco málo pokoupila včera, ale zásob je doma furt dost.

No s těma chlapama to je někdy záhada. Někdy tak a někdy tak. Včera, když jsme šli ven, tak mi taťka pomáhal dětičky oblíkat, jinak bych se zvencla. No a dává Lence botičky a říká: Nejdřív zkontrolujeme, jestli nejsou vevnitř nějaké hračky... Já se tak začala smát, najednou byl tak dojemně starostlivý. Tak jsem pak přemýšlela, jak člověku ty dětičky změní od základů život. Začne myslet úplně jinak. I takový tvrdý chlap se holt někdy musí vcítit do toho malého mrněte :oDDD.

Karkulinka 15733

Blíží se nám Nový rok...

31.12.2004 16:46:24
Tenhle rok moc šťastně neskončil, takže ať se ten Nový vydaří lépe!!! Všem hodně štěstíčka, zdravíčka, lásky, hodných dětí, ale i manžů:-) (a trejdů), všem snažilkám držím palečky, a Pírko tobě gratuluji, a moc držím palečky, aby to vyšlo!!!

Já teď doinstalovávám compík, tiskárna nešla, páč byla závada v kabelu, takže mám nový, a už tu fakčí jak má!!!
LaBu 19306

Re: A máme tu Silvestr

31.12.2004 16:36:23
Bubí-trojičky?...mi praješ? :-OOOO
No tomu by sa povedalo splniť si želanie! Obávam sa ale, že PC by mi už nehrozilo? ;o))

...detičky nám všetky štyri spia :o), práve sme dopiekli slimáčikov s arašidovým maslom, dorobím ešte šalát- kúpeľ, zbaliť a odchoood:o)

Tak ešte raz: užite si krásneho silvestra a prajem vám do nového roku splnenie všetkých snov!
Lukina 11228

A máme tu Silvestr

31.12.2004 16:11:09
Nejprve bych vám chtěla popřát do nového roku vše nejlepší.

Dodatečně také přeji Davídkovi všechno nejlepší k svátku.

A tobě Pírko k těhu také gratuluji.

Dneska jsem ani s Barčou nebyla venku. Ráno jsem akorát rychle běžela nakoupit a pak uvařit oběd. A teď odpoledne, když se Bára vyspala už to nešlo. Venku je už strašný kravál. Samý petardy. Takže nechci aby se lekla.

Od včerejška je u nás na návštěvě manželovo bratránek, takže se ani k PC moc nedostanu, aby se neřeklo, že se návštěve nevěnuji.
Manža na Silvestra pracuje (jako každý rok) a myslela jsem, že s sním na akci půjde i bratránek a já budu mít večer jen pro sebe (střídavě u PC a Tv). Jenže jemu se nechce, takže ze sedánku u Pc asi nic nebude.
Nový rok s manžou oslovíme pořádně až zítra. To udělám i chlebíčky, atd. Dneska budu dělat jen pár jednohubek.

Barče zase rostou nějaké zuby, takže je v poslední době nějak ukňouraná.
Jo a inspirovala jsem se a trochu jsem Barču ostříhala. Ale jen u krku a postranách.

Předsevzetí si moc nedávám, ale chtěla bych trochu zhubnout (ne chtěla, prostě musím). Na konci příštího roku by jsme se totiž chtěli pokoušet o druhé mimi. Takže nechci jít do dalšího těhu s kilama navíc.

Teď se půjdu na chvíli zavřít do koupelny a pokusím se udělat krásnou. Tak zatím čao...
Šťastná To Žena 12756

Re: Re: Re: Re: Re: Po poledni

31.12.2004 16:07:16
Pírko kdeže , my ještě zatim vyčkáváme s pokoušením se :-))))) Vidim to až na léto, chci počkat až bude malá trošku větší. - teda takhle bych si to nějak představovala :-)
¨
Tak my jsme se vrátili z venku - samozřejmě jak jsem varovala a předpokládala krámy měly zavřeno, tak jsme kazetu do kamery nekoupili. TAťka žije v představě, že když u nich ve "firmě" se dneska dělá, že to tak bude všude jinde, i když pošta byla otevřená :-)

Alíku - děkuji za spešl text jenom pro mě :-)))

tak jdu trošku poklidit, když přijde ta návštěva....:-)
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

KONEC ROKU SE BLÍŽÍ

31.12.2004 16:01:30
Tak dneska jsme byli s malým na kontrole, je naprosto v pohodě. My s taťkou už taky. Jen nás od toho věčného blití bolí každý sval na těle. Uf. Zhubla jsem tím asi tak dvě kila. No je dobrý mít 54 i když bych brala tak o pět míň.....Ale moc to neřeším.

Rain, recepty na kuličky, mám to z netu a je to moc dobrý.

Kuličky z mletého masa se sýrovou náplní

Potraviny:
75g šunky, 3 stroužky česneku, 500g libového mletého vepřového masa, 2 vejce, 5 lžic strouhanky, 2 lžíce sekané petrželky, pepř, sůl, 200g blaťáckého zlata, 6 lžic olivového oleje, petrželka

Postup:
Šunku nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme do mletého masa. Poté do masa vmícháme vejce, strouhanku, sekanou petrželku, mírně osolíme a opepříme. Sýr zbavíme kůry a nakrájíme na kostičky velké asi 1cm. Každou kostku obalíme mletým masem a vytvarujeme z ní kuličku velikosti ořechu. Kuličky z mletého masa opékáme ze všech stran asi 4 minuty na rozehřátém olivovém oleji, poté necháme okapat a odložíme na mísu do tepla. Nakonec je rozdělíme na talíře a posypeme zelenou sekanou petrželkou.
Můžeme podávát teplé i studené

lžíce strouhanky
4 lžíce mléka
1 lžíce oleje
1 malá cibule
400 g hovězího mletého masa
1 vejce
sůl a černý pepř
špetka sladké papriky
12 rybízových rajčat

Postup:
1. Strouhanku smícháme s mlékem a olejem a necháme stát asi 10 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na malé kostičky.
2. Mleté maso promícháme s vejcem, namočenou strouhankou a cibulí. Směs pikantně okořeníme solí, pepřem a paprikou.
3. Z masové směsi vytvoříme namočenou rukou kuličky o velikosti vlašského ořechu
Někdy tam přidávám koření podle chuti, steak, chili atd. Opečeš na oleji a podáváš se zeleninou a různými omáčkami.

Jinak jsi moc hezky napsala svůj poslední příspěvek. Dojalo mě to. Já naštěstí tu paní v televizi neviděla, ale i ten tvůj popis mě rozbulel a tvoje novoroční přání taky.

Labu, držím palečky, ať se mimísek brzo povede a jste všichni zdraví a spokojení.

Pírko, gratuluju k takovému krásnému dárečku. Byl plánovaný??

Jani brzo se uzdravte!!!! Držím palečky.

Jitulko, tak když to zacloumalo s vaším taťkou, tak to je co říct. No s kým ne, co?? Jo je to děs a síla.

Jinak všem děkuju za přání k brzkému uzdravení a Davídkovi za přání k svátku.

Dneska jsem uvařila dobrůtku, kdo včera koukal na vařečku, tak ví, kdo ne, tak vám to povím. Kuřecí prsíčka na sojovce, pomerančové šťávě a česneku. Já tam ještě pokrájela jablka. No můžu vám říct, že to nemělo chybu. Fakt všem vřele doporučuju.

A po těch našich záchodových zážitcích to byly hody:-))
Už vařím ovar na večer :-))Chlebíčky se ale nekonají....

Včera jsem uvařila hodně silný vývar z celé slepice, tak nás postavil na nohy. Dala jsem tam hooodně zeleniny a domácího drobení z domácích vajíček. Máme jí ještě kotel. Jdu si jí ohřát. Tak zatím pa. Přáníčko sem snad ještě do půlnoci sesmolím.

Jé já toho napsala, to koukáš Sev, co?? :-))

Pírko+Áďa 11.03,Pája 08.05 14262

Re: Re: Re: Re: Po poledni

31.12.2004 15:43:24
tak jsem si přečetla pár příspěvků zpět a koukám, že asi brzy nebudu sama těhule :-)
jsem ani netušila, že jsou tu další, které se snaží o další mimí.
Tak vám Labu, Petull a Cis přeji, ať se vám to brzy podaří :-)))
my jsme si plánovali další mimi hned, ale že se to opravdu povedlo tak to jsme z toho byli opravdu mile překvapený.
Zatím to před rodinou tajíme, uvidíme, jestli bude podle dr vše OK a pak jim to oznámíme.
Díky za přáníčka a ještě jednou přeji všem hezkého Silvestra a šťasné vkročení do Nového roka!!!!
rain 14358

Re: Re: Re: Po poledni

31.12.2004 14:41:07
Samozřejmě jsem chtěla POPŘÁT....
rain 14358

Re: Re: Po poledni

31.12.2004 14:40:17
Ahoj všichni!

Jani, koukám, že to máte doma jako u nás, Péťa v životě neochutnal třeba kakao, ale nechutná mu, takhle to je s kde čím. Je fakt, že chyba bude i u mě, protože to nezná od mala, já takové věci taky nemusím, takže k nim nepřišel nějak samozřejmě, ale on nechce třeba ani mlíko, které já piju na litry a vidí mě. Přitom jogurtové nápoje pije. Nechápu to. Marmeládu taky nemusí a sledké knedlíky ve školce ani neochutná, takže to mu musím ještě doma dávat něco jiného. Možná bych neměla, ale zas ho nechci nechat úplně hladového. Taky mi jednu dobu nechtěl nic nikde zkoušet v obchodě, to bylo s šíleným řevem, takže jsem kupovala věci na něj od oka, což se dost dobře nedá, když je dítě malý a zdá se to všechno dost podobný. Jen jednou jsem ho na něco přesvědčila, když to mělo být skoro jako tatínkovo, už se nevzpomenu, co to bylo. Teď to už je sice trochu lepší, ale ještě pořád nic moc. Když si vzpomenu, jak kamarádčina holka se nakrucovala, prošla se dvakrát tam a zpátky a třikrát se otočila, jestli to je fakt jen tím, že holky jsou v tomhle jiné.....

Pet a Labu taky přeju, aby se k vám podívala vrána nebo čáp, nám už děti stačej :o))) když se to tady sejde, tak je to i tak jako ve školce, o víkendu tady byli i známí s klukem tříletým, to bylo vůbec dobrý. Nevěděla jsem, kde mi hlava stojí :o)))

Pírko, tobě gratuluju, to sis to hezky vybrala na štědrý den :o)))

Michalka normálně krásně spí a teď když chci poklidit, tak ne a ne usnout, pořád si stoupá v postýlce a křičí mamí-ka, lítám zase nahoru a dolů jako blázen, jsem zvědavá, kdy usne a kdy budu luxovat, protože takhle bude vstávat bůh ví kdy, ještě pak jít na procházku, to půjdem tak před půlnocí :o)))

Cis, ty sis tu noc teda vydatně užila, mně kdyby takhle někdo pob...... tak mu to asi vrátím, takže by Kubíček asi nebyl tak suchej a nad věcí, kdo že je čunča :o)) Co trejda, ten se nad tebou nepohoršoval??? :o)

Sev, jestli to bude u vás v obchodech jako u nás, tak neseženete čerstvého nic :o( Ještě že mám od včera, protože dneska to bylo všude jak u snědeného krámu.

Labu, to je hezká představa, mám podobnou, jen mám strach, aby i adopce nebyla omezena věkem "rodičů", aby nám pak ještě někoho svěřili. Ty seš mladší, mně, až děti uletí z hnízda, už bude moc :o( Uvidíme, třeba nebudeme čekat tak dlouho, zasteskne se nám po tom rámusu a ruchu dřív.

Pet, máš pravdu, kdyby to bylo tak jednoduché, s tím novoročním přáním.... Když jsem včera viděla tu paní, co se musela rozhodnout, které dítě se bude snažit držet nad vodou a které pustí, tak jsem bulela jako blázen, doteď na to nemůžu pomyslet jen tak v klidu. Je to strašný.

Omlouvám se, nechci končit takhle pesimisticky, tak ještě na závěr něco optimistického - hezky se rozlučte se starým rokem, je jedno, jestli o půlnoci nebo v devět, vždyť na tom nezáleží, hlavně když budeme se svými nejbližšími a máme se s nimi rádi, doufám, že se tady zase budeme hezky scházet a sdílet spolu hezké o to horší, že se tady budeme spolu moct vypovídat ze všeho, moc mi to pomáhá, když vidím, že máte stejné starosti a radosti :o))) Ještě jednou vám děkuju, že jste tady a přeju vám všem do nového roku splnění všech přání, které máte, abychom byli všichni, hlavně ty naše malé veliké radosti, zdraví, abychom se doma míň hádali a měli víc pochopení a tak podobně :o))) Možná jsem trochu sentimentální, ale však vy mě pochopíte, že jo :o))) Možná se už večer nedostanu, tak jsem chtěla pořát teď.

[<<Předchozích 870] Názory 871880 z 18607  [Dalších 17727 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.