| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 18607  [Dalších 17657 >>]
Utopýr 9323

Re: Re: Re: Re: streda

29.12.2004 14:42:13
aha, tak se omlouvam, velikost 14 byla na vyjadreni mych pocitu krapet prehnana :))))
Utopýr 9323

Re: Re: Re: streda

29.12.2004 14:32:51
uz kleju !!!
rain 14358

Re: Re: streda

29.12.2004 14:15:57
Teda, to jsem se rozepsala, nevím nevím, jestli to je na pochvalu nebo spíš mě za to proklejete, že to musíte po mně celé louskat :o)))))
rain 14358

Re: streda

29.12.2004 14:13:52
Karkul, Luki, dík za pochvalu Michalky, museli jsme si na ten sestřih zvyknout, ale je to rozhodně praktické a docela jí to i sluší :o) Jestli Charlottce rostou zoubky, tak s tím nic nenaděláš, musíš jen vydržet :o))) Je to těžký, ale i na to hučení a pokňourávání si zvykneš.... My teď zase máme problémy s usínáním, ne že by špatně spala, to ne, ale jak se snaží capat, tak se staví pořád v postýlce a pak je unavená, visí tam, ale nelehne si a pláče. Za chvíli znova, tak tam pořád lítám nahoru dolů po schodech, je to opravdu zábava. Musím tam třeba i desetkrát, než usne, jinak stojí, kňourá a nelehne si a nelehne, musím ji položit a zase nanovo :o))) Ale pamatuju si, že Péťa taky měl takové období a že se toho stoupání v postýlce nakonec nabažil a přešlo ho to.

Jo a jaké jsou ty prdelky, jak to děláš? Já budu dělat chlebíčky, jednohubky a z listového tyčinky, pomazánky česneková s mrkví, jablkem a okurkou, je taková lehčí než jen se sýrem a chutná i dětem, tatarku ani majonézu tam nedávám, dělám to buď ze zakysané od Ramy, ta je báječně hustá, nebo z pomazánkového másla. Pak ještě namixovanou Moravanku s pomazánkovým máslem, tam je feferonka, takže je ostrá. Nebo vajíčkovou, tu manžel miluje, i když vajíčka jinak nemusí :o))) Když se mi nechce nic patlat, tak koupím Zálesáka, ten je moc dobrý a taky trošku pikantní. Na chlebíčky to stačí. Jednohubky s tou česnekovou třeba jen s ořechem, jinak s nějakou klobáskou a něco na to, to už záleží, co najdu doma. A obložený talíř jako Kopo, tím se nic nezkazí, ale to máme i normálně někdy o víkendu k vínku :o)
Čokoládu v takovém množství bych teda děcku nedala. Michalce taky pořád dělám ty patlaniny se zeleninou, bramborovou kaši, těstoviny, vločky, rýži, rozpuštěný sýr, teď dostala ochutnat rajče, to jí dost jelo, říkám si, že není kam spěchat. Péťovi to taky vyhovovalo dost dlouho a musela jsem poslouchat i od mojí mámy, že mu nedám pořádné jídlo, ale když mu to tak stačilo a chutnalo, nedožadoval se našeho.... To Miška teda bude jiná, ta když vidí, že my něco jíme, tak chce taky něćo, ale spokojí se s tím, co jí dám, hlavně, že něco jí :o))) A manžel taky drží basu se mnou (nebo spíš že to nemusí vařit :o) tak i narážky tchýně odrážel.

Nevím, jestli jsi posílala něco i mně, ale nic mi nedorazilo :o(

Hubísek je teda kouzelnej v sedačce, náš Dinda by taky vlezl všude, ale už si nedovolí, navíc už je asi fakt starej, už klidně prospí většinu dne ve svojí boudičce na chodbě. Nechci vidět, až jednou opravdu nebude moct :o( Po novém roce s ním máme jít k dr., teď dlouhodobě bere antibiotika, třikrát denně, to je teda slast mu to cpát až do krkru, aby to nevyplivnul. Ale už mám na to grif :o))
Sedačku máme pořád tu malou, nechala jsem si vepředu odpojit airbag, takže tam Michalku budu vozit, dokud to půjde, nebylo to za a) zadarmo, za b) mám tak o ní lepší přehled a můžu hned reagovat, když má nějakej problém. Petříka jsem taky tak vozila dlouho, ale staré auto ani airbagy nemělo :o)

Musím se pochlubit, taky jsem včera větší část večera žehlila. Teda ne s pohádkami, taky mi to nepřipadá jako romantika, žehlení byť s pohádkou, prostě otravná, ne-li nejotravnější domácí činnost, ale už se to nedalo přehlédnout, ta hromada, tak jsem s ní něco musela udělat :o) Aby se mi tady do nového roku nic neválelo :o)

Kopo, dík za pochvalu mé statečnosti, už jsem zase radši začala cvičit, když už jsem si nakoupila hubenější kalhoty, tak abych se do nich ještě vešla :o) A posledně jsem zapomněla - můj manžel je taky z těch úžasných vyhledávačů zkratek :o) a ještě se nerad ptá na cestu, takže i autem občas najde nějakou bezvadnou :o)))))

El v župánku je úžasná, tráva je taky mooooc pěkná, jak jsi dělala ty obrázky? Ty jsou doooost povedené :o)) Teď čtu, žes to koupila, kde mají takové veliké obrázky a co to stojí?
Vítek je kus chlapa, tak to má být !

Jitulko, já jsem taky zvědavá, kdy a jak budu schopná Michalce sebrat dudlíka, přes den, když ho nevidí, tak ho nepotřebuje, někdy ho ale musím dát na procházce, když už je unavená a ukňouraná, ale na spaní ho teda potřebuje nutně. A když se vnoci vzbudí a nemá ho, tak by zbořila barák. No a s tím ocucáváním, jinak to prostě někdy nejde, když ho nemáš kde umýt :o)

U nás teda sluníčko nevykukuje, po včerejším sněžení zase pršelo, tak sníh ve městě roztál :o( Trochu se to teda na západě trhá, ale na slunečno to nevypadá :o)

Michalku bych potřebovala naučit na cokoli, z čeho by pila sama, lahvičku i hrníček jen ocucává a skoro nic nevypije, nechápu, z čeho tak žije, plíny jsou nokré pořád dost a na nočníku se vyčůrá taky vždycky, to je mi teda záhadou.....

Bubíšku, tak ať se z toho brzo dostanete, střevní problémy nejsou taky nic moc. Cis ti to potvrdí :o)

Cisco, koukám, že taky musíš bránit výživu Kubíčka zuby nehty :o) Michalka taky dostala jen perníčky, naštěstí jí chutnají a nic jiného nepotřebovala. Ořechy by se neměly taky proto, že rády zaskočí, ale to by v cukroví nemělo hrozit, když tam jśou namleté.

Kubulo, tobě taky všechno nejlepší do nového roku!!!

Alíku, na naši mikrovlnku by ses teda vymlouvat nemohla, tam časový údaj po vypnutí proudu zmizí úplně :o)))

Utopýr 9323

streda

29.12.2004 12:37:49
tak jsem se vcera uz k pocitaci nedostala, po Kubove vykoupani a ulozeni do postylky jsem se vyvalila do vany ja, precetla jsem pulku knizky od Jeziska (Cislo do nebe od Ivana Krause, moc pekny), a pak jsem sla rovnou spat.

Kuba mel vcera nejakou kajdivou, ale to uz jsem tu vlastne psala, ale zda se, ze se to srovnalo. Asi nasledek te nasi cesty. Mimochodem, nas odjezd na dovolenou v nedeli byl ohrozen, trejdu zacal bolet v noci na nedeli zaludek, takze se nevyspal, a dospaval potom cele nedelni dopoledne, a baleni zbylo na me s Kubou. Nakonec jsme odjeli az nekde ve tri odpoledne. Nastesti to Kuba skoro cele prospal, takze jsme staveli jen jednou, a zvladli jsme to za deset hodin. Tu trejdovu indispozici jsme si potom predavali v cele rodine, me postihle v pondeli, a tatku s mamkou ve stredu a ctvrtek. Vyhlo se to jen Kubovi. Ale pod stromkem jsme uz byli vsichni jako rybky. Kuba chtel zasadne otvirat darky, ktere byly urcene nekomu jinemu, ale pak se umoudril a nadchl se prvnima dvema darkama (mala dilna, a nejaka hra, ktera hraje ruzne melodie a mackaji se na ni tlacitka a zviratka). Pak uz ho zbytek moc nezajimal, takze jsme mu jeste rozbalili velke lego (s tim si pak hral trejda) a pak takoveho dreveneho panacka, co ma misto tela tycku a na tu se navlekaji krouzky. Panacek se stal oblibenou hrackou, ale az druhy den. Musim rict, ze to navlikani jde Kubovi fakt dobre. Zbytek darku jsme nechali na druhy den, kdy dostal i darky od brachy a jeho rodiny.

Prvni dva dny jsme zazili i trochu snehu, Kuba se na nej teda moc netvaril, nicmene se aspon nechal vozit po zahrade na bobu, to ovsem jen do te chvile, nez ho trejda vyklopil. Pak uz do bobu nechtel :)

Jinak jsme chodili porad na prochazky a do hospody, Kuba si to uzival, porad lital od jednoho k druhymu, jen kdyz ho to popadlo, tak se choval jako peknej mamanek, nesmela jsem ani na zachod :0 Zase se nekolikrat v noci vzbudil, ale kdyz jsme mu dali neco najist, tak pak zase usnul, takze on ma snad v noci opravdu hlad ... Zrout jeden. Strasne se sapal po cukrovi, a byl nastvanej, ze dostal jenom trochu lineckych kolecek a pernicky. Hned v pondeli se totiz zmocnil dvou kousku cukrovi s orechy, uz se mu nedalo zabranit, a vecer se osypal na tvari. Nevim, jestli to byly ty orechy, ale pro jistotu jsem je zakazala, a vyrazka se uz nevratila. Jednou v hospode ho zase trejda krmil parkem a nechapal, proc ne, ale nastesti se to nijak neprojevilo. Jinak mu moc zachutnaly knedliky, nejlepe pekne suchy do jedne ruky, a zajidat to dalsim suchym z druhe ruky :)))

Tak jsem se prekonala a koncim. Kubovi dudlik po upadnuti taky ocucavam, i kdyz ted ho uz skoro nepouzivame. A caj Kuba pije porad jeste z lahve, takze s hrnkem neporadim.
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146

Ahoj

29.12.2004 11:47:11
Tak Dádula má sranděru a krká jak starej námořník :-(( mě taky bolí žaludek, tak asi střevní chřipka. Jdu k doktorce, jestli tam ještě je. Ach jo. Snad to brzo přejde. Pak napíšu víc.

Jitulko, tím se asi ruší opět náš srazík :-((
Lukina 11228

Re: Hélp!

29.12.2004 11:41:30
Sev, s tím nekapajícím hrníčkem ti neporadím. Barča to taky neumí. Já jí teď dávám čaj do flašky od Jupíku.

Jitulko, Víteček je moc pěknej kluk. A řekla bych, že vypadá starší.
Dudlík dávám Barče jen na spaní (v autosedačce či v postýlce), ale když mi spadne a není jiná možnost, tak ho taky olíznu.

Labu, Sisce culíčky moc sluší. Neumím si představit, že by si Barča něco takového nechalal udělat na hlavě.

Karkulí, vylepšená tráva je pěkná a Charlie samozřejmně taky. Hubánek v autosedačce je fakt roztomilý.
My máme tu větší autosedačku (9-18kg) už od srpna. Je lepší, že Barča vidí z okna a alespoň na chvíli se zabaví.

Rain, Michalce kraťoučké vlásky moc sluší. Vypadá víc jak rošťanda.

Petull, malá je taky fešanda. A jaký má nový moderní účes. Ale ta fotka s tím hárem se mi taky moc líbí.

Receptík jsem ještě žádný nezkoušela, ale už se chystám.

No nic, manža za chvíli přijde z práce, tak mu jdu udělat něco k obědu.
Odpoledne jedeme na bobovat. Barča dostala nové boby s opěrkou (takové má i Li), tak je jdeme vyzkoušet.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Hélp!

29.12.2004 10:31:53
Potřebuju poradit, jak Lenku naučit na nekapající hrníček. S tím normálním dělá pěknou rotiku, všude je mokro, tak ji opravdu NUTNĚ potřebuju převést na ten nekapající. Ale ona nějak ne a ne pochopit, že se to pítko musí skousnout, aby to teklo. Hrozně se mi akorát vzteká :o(((((. Budu vděčná za každou radu!
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207

Re: Re: V noci je tu živo a přes den ???

29.12.2004 9:56:34
Dobré ranko!

Já zdravím všechny noční ptáky, to je fajn, že mám poránu co číst. Ba i Pet si dneska s psaním přichvátla, chválím :o). Kdepak, my vstávaly už před devátou, Lenka neměla moc dobrou noc, budila se. Sice nevím proč, jestli zuby, nebo co...

Karkulí, moc hezké to doma máte. Já na ty obrázky v Globusu taky koukala, protože Péťa zbožňuje Púa a Lenka zdá se taky - pořád se zájmem listuje v jeho časopise. Bohužel nejsou fufníky, ten konec roku je vždycky drsný. Hubísek v sedačce je teda bóží, jen dudlík do tlamy... :o)))

Jste mi připomněly včerejší historku z Globusu. U pultu s uzeninama vždycky dávají dětem do ruky párek. No a prodavačka včera chtěla dát párek i Leničce. TAk říkám, že párky ještě nejí. A ona, že teda aspoň plátek šunky? Tak jsem zase odmítla a ona, že její syn nebo kdo, už šunku baštil od půl roku. Tak jsem se oklepala, brrr! No co, každá máme zodpovědnost za své dítě...

U nás trošku vykukuje sluníčko, tak by mohlo trošku zasvítit, co říkáte? Po sněhu u nás ani památky.

Karkulinka 15733

Re: Re: V noci je tu živo a přes den ???

29.12.2004 9:43:36
pettul, hezké, že mě chválíš:-) ale já to jen nalepila, to je kupované:-))) s těma vláskama, teď mají stejně dlouhé vlasy, Elíšek po ostříhání, Charlottka před ostříháním:-)

Všem ostatním dobré ránko!!!
[<<Předchozích 940] Názory 941950 z 18607  [Dalších 17657 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.