| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 39363  [Dalších 39263 >>]
MajdulkaF 11941

Barvy a básničky

26.5.2006 21:45:42
Tak Hynek je taky zná a rozlišuje i růžovou, oranžovou a fialovou. A dneska si venku pro změnu recitoval "foukej, foukej větříčku, shoď mi jednu hruštičku...". :-))) Dost básničky čteme, máme oblíbenou knížku s obrázky od Josefa Lady, takže toho zná poměrně dost. Nevím, jak je to u Vás, ale Hynek je můj věrný ocásek a chodí se mnou všude, i na WC a do koupelny, vždycky se tam usadí a huláká "básničku". Takže já jsem teď přeborník v recitaci zpaměti :-))))))) Popř. přezpívávám všechny lidovky i nelidovky, co mě zrovna napadnou.

Jdu zjistit, jaký je program Bambiriády u nás v Hradci, že bychom tam zítra třeba taky zašli...
jituše 40446

Re: Re: Kojení

26.5.2006 21:41:09
Děti mají neuvěřitelná slova.Kdybychom měli každá vypsat,co kdo říká,dalo by to na pořádný miminkovský slovníček :))))
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209

Re: Kojení

26.5.2006 21:33:26
Dádo, co já vím, tak je trend nechat mimi hladové, aby se líp přisálo. A skutečně první tři dny prý jíst nemusí, protože mají v bříšku ještě plodovou vodu, kterou tráví.

Jinak "spila" je skutečne "spala", odvozeno od "spim".

To poslední slovo "jetěpiťotó" je lahůdka, protože ani my nevíme, co to znamená. Taky jsem myslela že jsou to ty piškoty, ale říká to i v jiných situacích. Třeba si stoupne na stoličku v koupelně, kouká na sebe do zrcadla a vykřikuje "jetěpiťotóóó!". A když se jí ptáme, co to je, tak se jen směje a křičí to furt dokolečka. :)
jituše 40446

Re: Kojení

26.5.2006 21:03:22
Dádo,o tom kojení-vlastně nekojení jsem ještě nikdy neslyšela.Myslím,že trendem je přikládat dítě co nejdřív po porodu k prsu.Sice mléko nebývá,ale spouští se tím dřív tvorba.Nemluvě o mlezivu.

Barvy-Filip mě překvapil,že zná i barvy jako - světle modrá,růžová,fialová.......Všechno to říká hlavně na autech-pozná všechny značky aut-fiat,seat,škodovky........na co si vzpomenete a říká si k tomu i barvy.
Dáda + Vojta 6.3.04 13524

Kojení

26.5.2006 20:50:40
dnes přijela tchýně z porodnice. Představte si, že od středy, kdy se malá narodila ještě ani jednou nekojili. Nedává se tam dětem vůbec žádné jídlo, chápete to? Já jsem docela v šoku nebo snad čerstvě narozená mimina nepotřebují jíst?0 Prý ani z flašky nic nedostávají. Nebo je to teď nějaká novinka, která se ke mně ještě nedonesla:))

Bóbo

26.5.2006 20:48:28
já sice nejsem bez dětí, ale jdu taky do hospody, Vojta už spí, tak starší dohlídnou a zítra možná pojedu bez všech dětiček na Pálavu k tetince na vínečko. Slíbila jsem velkým, že když pohlídají, dostanou zaplaceno.

Re: Re: Re: :-)

26.5.2006 20:46:36
bývala bych taky typovala ještě piškoty a spali

u nás zas den blbec, dopoledne jsem šla k našim, aby mi mamča nabarvila hlavu a Domča měla hlídat.Vojta si jako obvykle hrál v kuchyni s formičkama a najednou vzal sprej na čištění trouby a stříknul si ho do oka. Tentokrát jsem mámu už seřvala, protože téměř vždycky, když se něco stane je to u nich. Proč to nemůže v tom jejich ohromném baráku , kde jsou jen dva dát kamkoliv jinam jen ne do spodních poliček. Oko jsem prolévala tekoucí vodou, naštěstí to asi byl víc vzduch než ten přípravek, tak ho to po chvíli přestalo pálit.
Jinak tady od odpoledne prší, tak jsme se poflakovali doma a Vojta mě překvapil, že zná základní barvy. Všimla jsem si v jeslích na nástěnce, že se je učí, ale nemyslela jsem si, že si to zapamatuje a taky si pořád zpíval "Jedna-dvě-Honza nese pytel mouky a jde"
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209

Re: Re: :-)

26.5.2006 18:55:37
Jojo, Berdo, ptáčka jsi uhodla. Děsně mě tím točí, protože to používá i v nezdrobnělé formě, tj. TÁPK! Což se blbě vyslovuje, ale ani to jí nedonutí, aby se to naučila správně.

Tak už zbývá
spila
jetěpiťotó
Berda-Berda 12477

Re: :-)

26.5.2006 18:14:29
tapcek=ptacek
Berda-Berda 12477

:-)

26.5.2006 18:13:32
jetěpiťotó=jeste piskotek
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 39363  [Dalších 39263 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.