| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 39363  [Dalších 39253 >>]
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209

Vtipálek

26.5.2006 17:55:04
Můj muž je občas děěsně ftipnej. Teď jsem ho poslala s oběma dětma do obchodu na nákup. Pak jsem si vzpomněla, že má koupit ještě pečivo, tak mu volám a ozve se: "Dobrý den, tady psychiatrická léčebna v Bohnicích. Tento mobilní telefon jsme našli u jednoho pacienta.." :))))

No něco jste trefily. Namočávat je nedokonavý vid od namočit, tj. namáčet. :) Používáno u nás často ve větě "Mámo, chci si namočávat piškotky do čajíku.". Slovo "našni" nejvíc používá ve spojení "Našni to!" (příkaz "Najdi to"). I věta "Já ti mámo uteknu!" je u nás častá.

Jinak ale stále zbývá:
tápček
spila
jetěpiťotó
Berda-Berda 12477

Kviz

26.5.2006 17:01:12
nasti=najdi
tapcek=kartacek

se zbytkem souhlasim s Marko

jdu si dat slofika, holky jeste spi...
Marko+2 kluci 12448

Re: Re: Ahoj,

26.5.2006 16:48:33
Tak zkusim:
našni=?
tápček=?
namočávat=namočit
vemla=vzala
uteknu=uteču, utíkám
sebrám=seberu
spila=vypila
jetěpiťotó=ještě pití

Tak co???
Berda-Berda 12477

Reakce

26.5.2006 16:39:31
Ivco-krasne deti a krasne "cibulakove" fotecky :-)

Pavlo, bambiriada na Vitkove je i pro nase prcky. Nektere souteze jsou jednoduche (hazeni micku, krouzku...)-vyhrali jsme nafukovaci balonek, jsou tam i ruzne prolejzacky pro nejmensi, trampolina, ve stanu MC Nova trojka jsme lepili stonozku,...ja jsem jezdila slalom na koleckovem kresle :-)Jezdi tam take vlacek. Jen se poradne oblect a vzit si plastenku, destniky, neni tam moc kde se schovat. K jidlu se toho tam take moc neprodava, snad jen parek, bagety, piti...

Kaaczo, tak hlavne ze ab zabraly, akorat zase ten kolotoc s prdiky, no uz aby se ten uzavreny kruh otevrel.

Koukam, ze maji prckove pekne prupovidky :-) Anicka mluvi taky obstojne, zacala pouzivat protoze. Misto osklivej rika oivej, proste skl je tezke vyslovit :-)Misto, ja jsem se bala, rika bojila :-)Misto omacka rika omacek (uz to rikame cela rodina :-)Casto dava zapor za slovo, coz me stve, Je to cerveny? Cerveny NE..

Teda Dado, Vas andelicek straznicek by si zaslouzil dovolenou...

Bobo, uzij si vikend, zatim si dva dny volna ani nedovedu predstavit.
Haki,drzime palce, at se vikend vyvede!

Kacenka ma od vcerejska teplotu (do 38C)a stale trosku prujem. Navic se ji chudince udelalala takova cervena vyrazka na oblicejicku (doufam, ze to neni AE :-( a ve vlaskach se ji zacina delat seborrhea, takove ty hnede stroupky, nemate s tim nekdo zkusenosti ???????

Berda-Berda 12477

:-)

26.5.2006 16:10:59
Tohle jsem nahodou nasla. Je to sice dlouhe, hodne sentimentalni, ale krasne. Zitra mi konci sestinedeli, tak si snad muzu naposled zaplakat, tak prominte a kdyztak to preskocte.

"Ahoj limetka ...

ako ťa to tá tvoja maminka oslovila :o)? Tak som ťa volala, keď si ešte bola v mojom brušku, a dokonca aj teraz ti tak niekedy poviem - to vieš, zvykla som si ... :o)
vieš, chcela by som ti toho toľko povedať ... ale neviem, odkiaľ začať, pretože na niektoré veci jednoducho niet slov ...

Keď som bola tehotná a čakala som ťa, všetci mi všeličo hovorili ... ja som niekedy počúvala a niekedy už ani nie ... bolo toho strašne strašne veľa ... viem, mysleli to v dobrom, chápem ...

ale ...

nikto mi nepovedal, že existuje ešte niečo viac, ako láska na prvý pohľad - láska, keď som ťa milovala a ešte som ťa ani nevidela, pretože ty si bola v brušku ...
nikto mi nepovedal, že sa v skutočnosti vôbec nebudem báť, keď deň pôrodu konečne príde ...
nikto mi nepovedal, ako šialene ťa opantá bolesť pri kontrakcii, keď sa nemôžeš ani pohnúť a už vôbec nie rozprávať ...
nikto mi nepovedal, aká neopísateľná opora je, keď ťa pri tom drží tvoj partner a človek, ktorého miluješ ...
nikto mi nepovedal, že viac, ako moja bolesť ma bude zaujímať to, či sa tebe darí dobre a či silno bije tvoje srdiečko ...
nikto mi nepovedal, aké nádherné oči bude mať tvoj tatik, keď sa narodíš a on ťa prvý krát uvidí ...
nikto mi nepovedal, aké silné dojatie ma zaplaví, keď mi ťa prvý krát dajú do náručia ...
nikto mi nepovedal, ako zúfalo mi budeš chýbať, hoci mi ťa vzali len na pár hodín na fototerapiu ... aký smutný bude pohľad na prázdnu postieľku ... a aké krásne bude, keď ťa sestrička zase prinesie ku mne ...
nikto mi nepovedal, ako sa mi budú triasť nohy, keď si ťa prvý krát ponesieme domov ...
nikto mi nepovedal, že jediný pohľad na teba keď spinkáš, mi naženie do očí slzy šťastia ...
nikto mi nepovedal, že tvoje dve hebké labky sa zmestia do jednej tatikovej dlane ...
nikto mi nepovedal, že na fontanelke na tvojej hlávke je vidieť, ako ti bije srdiečko ...
nikto mi nepovedal, aké krásne je cítiť tvoj jemný dych na mojom ňadre, keď dopapkáš ...
nikto mi nepovedal, akú radosť budeme mať z tvojho slniečkového prvého úsmevu a potom z každého ďalšieho ... aké nádherné je vidieť ťa usmievať sa a aké šiši veci budeme schopní robiť, len aby sme ťa rozosmiali ...
nikto mi nepovedal, aká obrovská zodpovednosť je držať ťa na rukách a nepustiť, nedopustiť, aby si nebodaj spadla ...
nikto mi nepovedal, že nebudem chcieť, aby si mala náušničky, pretože si neviem predstaviť, že by ti niekto do tvojich ušiek urobil dierky a ja by som to pripustila ...
nikto mi nepovedal, aká bezhraničná dôvera bude v tvojich očkách, keď ťa budeme držať nad vodou vo vaničke ...
nikto mi nepovedal, aká strašná bezmocnosť je počuť ťa plakať pri odbere krvi ... a aká túžba byť tam namiesto teba, hoci z duše nenávidím inekcie ... aká zlosť ma chytí na sestričku, že ťa to tak bolí ...
nikto mi nepovedal, aké ťažké môžu byť noci bez spánku, keď ty plačeš ...
nikto mi nepovedal, aké zlé môžu niekedy byť pochybnosti, či to zvládnem a či som dobrá mama ...
nikto mi nepovedal, ako veľmi sa budem o teba báť a ako veľmi ma bude trápiť, keď niečo nebude v poriadku ...
nikto mi nepovedal, aké prirodzené bude, že si zrazu tu a naša (a ja hlúpa som sa niekedy bála, že mi to bude zvláštne ...) a o koľko lepšie je byť doma traja ako dvaja, hoci uz aj to bolo krásne ...

nikto mi nepovedal ešte mnoho mnoho ďalších vecí, ktoré na tebe a s tebou každý deň objavujeme ...

nikto mi nepovedal, že bábätká tak ukrutne rýchlo rastú a tak veľmi sa zo dňa na deň menia ... aké sú šikovné a ako rýchlo sa učia, aké pokroky robia a čo dokážu ... vlastne, toto jediné asi aj hovorili ... ale čo je to oproti tomu, keď si to človek PREŽIJE ?

vieš, Vivinka ... ľudia toho nahovoria ... niekedy v dobrom, niekedy v zlom ... niekedy múdro, a niekedy o ničom ... niekedy sa to vážne neoplatí počúvať ..., ale niekedy to predsa len stojí za to ... a tak ja ti chcem aspoň povedať - vyberaj si, koho a čo budeš v živote počúvať, aby si si vybrala milé slovo, dobré rady, múdre ponaučenia, veselé príbehy a priateľské povzbudenie ... priala by som ti, aby si v živote stretala iba ľudí, ktorí ti toto všetko budú schopní úprimne dať ... ale vieš, moje sladké malé dievčatko ... ani tvoja maminka ti nemôže povedať všetko, aj keď sa tak snaží ...
... pretože na mnohé veci v živote musí človek prísť sám. Z celého svojho srdca ti prajem, aby si na ne prišla tak, aby ťa naplnili šťastím, tak ako mňa.

Ľúbim ťa.

tvoja maminka
Bóba (Kuba 12/00,Klárka 03/04) 17084

Re: Re: Ahoj,

26.5.2006 15:27:18
Tak a je to tady, odjeli a já jsem samaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! Hurá!!!!!!!!!§ Kaaczo, právě proto, že nemáme hlídací babičky ani tetičky, musel to vzít manža a jel s nimi:-))) A rozhodně se mi ty 2 dny stýskat nebude, to ti mohu zaručit:-))

Nebudu luštit, Klárka nemluví a Kuba mluvil hned moc dobře, tak to zatím neřeším, však až mi bude chtít něco důležitého sdělit, tak mi to řekne, asi to zatím nepotřebuje:-)))

Kaaczo, raději bych prala plínky, než tu košili:-))) Jó, na to jsou zlatý holky:-)

Tak se jdu vyparádit a honem do města, kdy se mi to stane, že se tam dostanu sama, jsem z toho tak "hin", že ani nevím, co dřív:-))
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209

Re: Ahoj,

26.5.2006 15:13:38
No tak holky, já jsem to sem dala vážně jako kvíz! Tak šup, kdo to uhodne všechno:
našni
tápček
namočávat
vemla
uteknu
sebrám
spila
jetěpiťotó

Výsledky sdělím zítra. :) Výherce si odnese hodnotnou cenu - co to plácám.. Výherce bude mít všeobecný obdiv. ;)

No a přidejte taky vaše! Zatím vede myslím Zdenda, neb "pičuk" je fakt povedenej! A "Komošky" jsou roztomilý. Marko jejich a "fotiti" jsou taky dobrý. :)))

Saxofonko, taky si myslim, že ten pindík je oproti holčičkám prostě samá starost. :( Tak ať to brzy přebolí a i ty nehtíky se zahojí. Já furt bojuju s tím, jak mi při přebalování čůrá. Nechci přes něj házet látkovou plínu, to bych furt jen prala. A musim ho mít rozbalenýho, protože ošetřuju ten pupíček. A to je pokaždý, že mě nebo něco počůrá, protože mu toho pinďu nestihnu zakrýt. Grr. V noci mi načůral do rukávu od noční košile. Jsem myslela, že ho kousnu.

Ivčo, krásný fotky. Moc.

Bóbo nevykřikuj, však se ti bude stýskat. ;) Jo a hlavně neprovokuj, my co nemáme pořádně žádné hlídací babičky ani tety, tak tu pak zelenáme závistí. ;))))))))

Dádo, no to bych manžu asi fakt přizabila. Teda jestli bych rozchodila ten infarkt. Prosimtě a jak to mohl rozjet? To jako nastartoval a pak držel plyn? Nebo to mělo jedničku zařazenou?

U nás je konečně klid, Kristián byl celé dopoledne vzhůru, což mě dost vyčerpává. Zabraly mu ty antibiotika a zase vytvořili melu ve střevech, tak jsem chovala, kojila a rourkovala jak divá. Akorát už začíná bejt vybíravej a rýžová kaše už mu nejede, plive to na mně ven. Zkusím mu do toho dát mlíko.
jituše 40446

Ahoj,

26.5.2006 14:42:09
Filip mluví také docela srozumitelně - i v telefonu mu babičky rozumí.Mluví většinou v jednoduchých větách,ale právě teď začal používat PROTOŽE.Také hodně používá MOJE.Pořád se ptá Co to je?? Kolik je?? Kam pojedeme??
Včera večer jsme dělali večeře,tak ukazoval na hodiny a říkal:"Taky jíst.Podívej těch hodin".
Neumí moc vyslovovat V a H.Říká jen(ven),jovínko(hovínko)
MajdulkaF 11941

Marko,

26.5.2006 12:40:02
netradiční dárky: www.denjaksen.cz Tady jsem bráchovi kupovala tu lekci golfu, taky dárek k třicetinám.

dárky z čokolády: www.t-severka.cz
Zuzka+Eli04+Vojtík06+Honzík10 24678

Re: Dárek

26.5.2006 12:24:28
Marko-tak s dárkama mám také neustále problémy....

Dádo-ještě,že to takto dopadlo..snad se manža poučil...v autě už dávám ruční brzdu,protože El mi tam neustále taky leze...a klíče mám vždy mimo auto...nikdy člověk neví,kdy se tam zamkne

Ivčo-krásné fotky...taky jsem zvědavá,jak to budu zvládat...

mluvení-taky mluví slušně...a taky vynechává písmenka nebo tam cpe H,ale vesměs je jí krásně rozumět a babičky si s ní už krásně popovídají v telefonu...neustále něco povídá,vypráví a jak odsekává!!!!
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 39363  [Dalších 39253 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.