| Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 | 10595 | 
| 
 | 
Re: Mám doma idiota25.5.2006 23:22:40 
Dádo,to bylo na infarkt,co?! Hlavně,že to dobře dopadlo a nic vážného se nepřihodilo!!!  
 | 
| Dáda + Vojta 6.3.04 | 13524 | 
| 
 | 
Re: Ahoj25.5.2006 23:19:43 
Ivčo, to je dobře že jsi se ozvala. Je fajn, že jste všichni relativně v pohodě, pamatuji si, že nejhorší bylo zvykání na nový režim, než jsme to nějak všechno skloubili dohromady.  
Hakiniki tak ať načerpáte hodně informací a ať tě manža nezlobí.  | 
| Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 | 10595 | 
| 
 | 
Re: Re: Re: Re: Re: Jen v rychlosti25.5.2006 23:18:49 
Ahojky, 
mě v práci odchází monitor,asi do věčných lovišť,tak ještě píšu faktury doma. Ale už bych radši spala. I když smrtelná únava mě snad už spolu s 12.tt opouští,tak už zase začínám fungovat jako dřív. Kaaczo - přejem Kristiánkovi brzké uzdravení,ať už ho to (vás všechny) netrápí! Mluvení - Terka nějaké extra výrazy nemá, jen pičuk (kečup),haneneček (mraveneček) a komošky (ponožky),což považuji za poměrně zdařilé :c) Teda trochu mě znervózňuje,že vžude cpe H, takže teče hoda (voda),dej mi huku (ruku),napít himču (limču) apod. No snad jí to nezůstane. Tak přeji všem dobrou a klidnou noc!  | 
| 
 | 
Re: Re: MiniKvíz25.5.2006 23:16:19 
u nás je to s mluvou celkem v pohodě, asi díky starším sourozencům a jeslím. Jen používá á (dělala, spinkala,  malovala). Místo hrabat říká hrabovala, ale to hlavně proto, že tchýně místo aby ho opravila to používá také. 
Jinak se nám narodila konečně holčička Štěpánka. Dala si na čas od 3.5. Moc myslíme na Kristiánka. Pamatuji si, jak mi po císaři po několika měsících začaly na jedné půlce břicha vylézat 3 stehy a po 2letech!! to začalo hnisat. Měla jsem nějaký čas i půlku jizvy ven a půlka nebyla skoro vidět. Tak ať vás nic takového nečeká.  | 
| Ivča+Anička03/04,Matouš05/06 | 11373 | 
| 
 | 
Ahoj25.5.2006 23:10:54 
tak já vystupuju z ilegality, občas na vás kouknu, ale na to psaní teď nějak nejsem, některým lidem jsem ještě vůbec nenapsala, že se Matouš narodil! Tak to jste na tom pořád líp. 
Hlavně přejeme Kristiánkovi ať už se definitivně uzdraví, mám pro něj přece jen slabost, když mě dojal hned první den po narození...tak mě to dost rozesmutnilo. U nás je to v rámci možností dobrý, vzpomínám na porodnici, kde byl klídek a užívali jsme si hodného malinkého miminka. Ani jsem nečekala, že to bude i podruhý tak hezký, ty první dny ve třech. Tak jsem nakonec moc ráda, že jsme do toho Vrchlabí jeli. Anička nejdřív byla u tetičky na chalupě a pak přijela tchýně a bydlela s ní asi 3 dny ve Vrchlabí v penzionu a chodily nás 2 x denně navštěvovat, tak to bylo moc fajn. Doma je šrumec, ale naštěstí je Petr ještě doma, pracuje z domova a částečně má dovolenou. Dělá za mě z větší části obchůdek s plínkama, zákazníky nějak neodradilo, že fungujeme v omezeném režimu a objednávají pořád stejně, takže je toho dost... Zatím si neumím představit, že tady s nima budu celý den sama, ale už trénuju. Jak už psala Berda, tak Anička je na Matouše moc hodná, ale celkově je z toho dost rozhozená, některý dny se vzteká děsně. A jak je jinak zdravá, tak od příchodu z porodnice už jí rostly zuby, k tomu měla teplotu a rýmu a pak se jí dokonce objevila kopřivka, což nikdy předtím neměla. Já už jsem taky měla rýmu s kašlem a Petr dokonce virózu s teplotou. Takže občas bezva. Matýsek je moc hodnej, spoustu času prospí a i když je vzhůru, tak je většinou klidnej. To si u Aničky nepamatuju, ta byla nespavec (kromě noci) a jako vztekloun se projevovala už v porodnici. Jakmile se jí chvíli nedařilo se přisát, spustila to hned na plný pecky. Včera jsme byli na první kontrole u doktorky v ordinaci (předtím byla u nás doma) a Matouš už má 3500 g. Když se narodil, tak měl 2925! (Kaaczo, já jsem to tu asi přesně nepsala - měl 2925 g a 48 cm - ve Vrchlabí se měří délka až při propuštění). Mě to přišlo nějak hodně, ale dr. nás pochválila. On teda pije a čůrá neuvěřitelně. Zatím ale naštěstí při přebalování nemá moc daleký dostřel, takže načůrá max. kousek za podložku, žádné boty a výstřihy, příp. oči se u nás zatím nekonaly... Jinak si trochu těžce zvykám na to, že výsledek mojí celodenní pilné práce je "pouze" to, že všichni žijí, jsou jakž takž zaopatřeni, najedeni a v baráku to vypadá jenom jako po malém výbuchu a ne jako po zemětřesení. Pro mě, která jsem založením vymýšleč a rozjížděč nových věcí a jakákoli rutina mě vždycky děsila, docela náročný... Ještě zkusím přidat nějaký fotečky. Jsou teda zatím jenom z porodnice, teprve zítra jdu vyzvednout opravenej foťák...  | 
| 
 | 
Mám doma idiota25.5.2006 23:10:11 
omlouvám se, ale myslím, že ještě mluvím dost slušně o svém manželovi!!! 
Před měsícem mu můj táta říkal, aby nenechával v autě Vojtu s klíčema, že mu otočil klíčkem. Před 14 dny mu tchán na zahradě povídal, jsem zvědavý, kdy ti ten kluk ujede, nenechávej mu ty klíče. Dnes přijel z Prahy a Vojta hned lezl do auta. Říkám mu: "Hlavně tam nenechávej ty klíče". Byli jsme u mamči před hospodou, zaplatila jsem a vycházím z hospody, přes parkoviště jede naše audina, říkám si, co blázní proč jede na tu trávu, pak už byl na chodníku a najednou vidím, jak za ní běží manža. Jen díky tomu, že nechal otevřené dveře, naskočil tam a auto zastavil v momentě, kdy vjelo na zahrádku před hospodou. Chyběly 2m a byl "u pípy". Manža celý zelený, ještě s nohama od hlíny, protože ty mu vlály z auta říká Vojtovi "Proč si tam jel" a Vojta mu na to odpověděl "Parkoval". Ani vám nebudu povídat, jak mi bylo.  | 
| Hakiniki-Kuba | 41020 | 
| 
 | 
Re: Re: Re: Re: Jen v rychlosti25.5.2006 23:04:56 
Tak ráno vyrážíme směr Jeseníky. Snad pro nás bude ten víkend přínosný. Bohužel má pršet, tak jsem zvědavá, co tam budem s Kubíčkem dělat. Užijte si příjemný víkend a v neděli nashle. Pa. 
 | 
| Marko+2 kluci | 12448 | 
| 
 | 
Re: MiniKvíz25.5.2006 22:48:26 
Kaaczo, hezký slovníček:-). Davídek si tedy ještě netvoří gramatiku, ani o sobě nemluví v 1. osobě, ale zase si tvoří úplně nová slova. Kdo neví, ten nerozumí, protože ani slovní základ není stejný. 
Např.: fo(r)titi=ponožky apfl=chleba (chlubíme se, že už umí německy:-)) ba=tma mam=venku, ven - z toho pak vychází jeho oblíbené spojení: mam ba=venku je tma Taky mě točí, že zaměňuje písmena, Dáda tedy i celé slabiky jako třeba "deje" místo jede, "tas" místo stan, "pisy" místo slipy. Ale Dr. mi řekla, že je to normální. Když mi ale po desáté řekne, že auto deje, tak jsem z něj hotová.  | 
| Zuzka+Eli04+Vojtík06+Honzík10 | 24678 | 
| 
 | 
Re: MiniKvíz25.5.2006 22:13:43 
Eli zase pořád "co to bylo?" "co to máš?" "co to je?"...stále nějaké otázky 
Berber-hezká ikonka...a jak Ti je? já se snažím být v klidu...když cítím únavu,tak odpočívám...nebojte,snad to nebude tak rychlé... teď jsme se vrátily s babičkou od jedné místní zdravotní sestry...babička měla na klíční kosti zakouslé takové velké klíště...takové to co leze po zvířatech...před 2 rokama měla boreliozu,takže má zase strach....no nešlo vůbec vyndat,tak uvidíme...ale zítra jedu koupit spray a budu Eli preventivně stříkat oblečení...loni jsme to tak dělala a nevím,kde ten spray mám  | 
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 | 
| 
 | 
MiniKvíz25.5.2006 22:07:30 
Dominka už tvoří dlouhé souvětí, často typu "když jsem byla.. tak jsem dělala.. protože..". Ale fascinuje mě, jak si mluvnická pravidla používá, kde jí napadne. Občas si to zapíšu, a tak tu pro vás mám MiniKvíz, co vlastně chtěla říct: 
našni tápček namočávat vemla uteknu sebrám spila jetěpiťotó Taky špatně odposlechla některá slova, takže si je zafixovala blbě (no holt asi huhňám či co). A dokud nevyslovovala tak zřetelně, tak jsme na to nepřišli, jenže teď už je to slyšet. Takže třeba zaměňuje "p" za "k", což mě děsně vytáčí. Říká "chci p mámě" místo "chci k mámě". Nebo zas naopak "mám dárek ko tebe" místo "mám dárek p(r)o tebe".  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.