| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 39363  [Dalších 39133 >>]
Vlaďka-Honzík a Justýnka 03/04 20336

Re: Re: Re: Re: Re: Re: mateřská

22.5.2006 8:42:32
tak s tou mateřskou je to super. Bylo by to fakt ujetý. Povídal manžel, že by nechtěl být porodník na konci roku, všechny ženský by chtěly přenášet, aby jim to vyšlo po 1.1. :o))

Bob - naši si taky chtějí vzít děti v srpnu na týden k nim. Nejdřív jsem byla pro, že si uděláme týden pro sebe s manžou. Pak ale přišla ta práce a tak jsem si to rozmýšlela, že si chci děti užít. Ale teď si myslím, že to bude fajn, zjistíme, jak dalece jsou závislý na mně, a jak to zvládnou. No uvidíme :o)))

Vypadá to tu dneska na krásný počasí, tak snad to vydrží a budeme moct vyrazit ven. Včera jsme ani nikde nebyli, když naši odjeli, tak jsme si udělali po sto letech válecí neděli.
Dáda + Vojta 6.3.04 13524

Re: Re: Re: Re: Re: mateřská

21.5.2006 22:19:03
tak to je super, máme se na co těšit

jedním okem jsem sledovala hokej, ale nic moc
bob, Ondra 11615

Re: Re: Re: Re: mateřská

21.5.2006 22:02:21
Kaaczo, díky že jsi rozptýlila naše obavy, to můžu jít s klidným srdcem spát :))

bob, Ondra 11615

Re: Super prima bezva neděle :-)

21.5.2006 21:46:49
My jsme si neděli taky užili. Dopo jsme vyrazili dát koníkům do ohrady tvrdý chleba, Ondra ušel dobré 3km tam a pak ještě kousek zpátky, zbytek jsme ho museli strčit do krosny, abysme vůbec na oběd dorazili domů a odpo. jsme skončili na písku, já jsem si pokecala s maminama a manža hlídal Ondru, takže pohodička. Ještě jsme stihli zkouknout "Příběh obyčejného šílenství" (nebo jak se to jmenuje), ale vůbec se mi to nelíbilo, takové dost ujeté a o ničem :(

Majdulko, ZOO rozhodně doporučuju, sice ho nebavilo všechno, ale pak na to ještě dlouho vzpomínal. Akorát pak rozkódovat o čem mi povídá, viz. jeho "lychlé plase" = divoké prase :)

Dádo, to mi ani neříkej, já už se na tu zvýšenou mateřkou těším, ikdyž to budu mít asi jen na 3 měsíce, to by bylo opravdu hodně nespravedlivé!

Vlaďko, fajn, že jste si to u vašich užili, u nás je to naprosto to samé, naši by se strhali a tchán naprosto nic a tchýně si s ním občas hraje a že by mu někdy něco koupili to se ještě nestalo.
Včera mi mamka volala, že by si chtěla Ondru vzít na týden na prázdniny a my si můžem jet někam na dovču s manžou sami :) Jsem si říkala, že ho minule už připravovala, když s ním všude chtěla chodit sama a mě posíla ať si chodím po obchodech a kámoškách :)

Hakiniki, držím palce, ať se to vyřešíte k tvé spokojenosti. Chápu, že je ti z toho určitě na nic :(((
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209

Re: Re: Re: mateřská

21.5.2006 21:44:25
Z poradny na www.aperio.cz

Dobrý den,
nedávno jsem četla jednu diskuzi kde maminky probíraly výši RP.Od 1.1.2007 má být vyší,ale jedné mamince sdělila nějaká paní na sociálce,že nárok na tento příspěvěk mají pouze nové maminky a těm ostatním zůstává ten starý tj.3 600,-Kč.Zdá se mi to nějaké divné a nevěřím tomu.Proč ta pracovnice podává takovéto odpovědi.Napiště mi prosím co je na tom pravdy.
Děkuji Romana

Podle zákona č.112/2006 Sb., kterým se mění některé zákony související s přijetím zákona o životním a existenčním minimu a zákona o pomoci v hmotné nouzi, se v části 14. mění zákon č.117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, takto:

§32 odst.1
Výše rodičovského příspěvku za kalendářní měsíc činí od 1. ledna do 31. prosince kalendářního roku částku odpovídající 40 % průměrné měsíční mzdy v nepodnikatelské sféře dosažené podle zveřejněných údajů Českého statistického úřadu za kalendářní rok, který o 2 roky předchází kalendářnímu roku, v němž se rodičovský příspěvek poskytuje. Tuto částku vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí ve Sbírce zákonů sdělením. Je-li rodičovský příspěvek vyplácen ke dni 31. prosince kalendářního roku a jeho výplata náleží i po tomto datu, upraví se výše rodičovského příspěvku od 1. ledna následujícího kalendářního roku podle věty první bez žádosti.

Konkrétně k vašemu dotazu:
Výši rodičovského příspěvku upravuje zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, který byl novelizován shora citovaným zákonem č.112/2006 Sb., kterým se mění některé zákony související s přijetím zákona o životním a existenčním minimu a zákona o pomoci v hmotné nouzi. Touto novelou dochází s účinností od 1.1.2007 ke změně ve výpočtu rodičovského příspěvku, který má napříště činit 40% průměrné měsíční mzdy v nepodnikatelské sféře dosažené podle zveřejněných údajů Českého statistického úřadu za kalendářní rok, který o 2 roky předchází kalendářnímu roku, v němž se rodičovský příspěvek poskytuje. Konkrétní výše rodičovského příspěvku tak bude činit 7.612,-Kč (průměrná mzda byla dle ČSÚ v roce 2005 19.030,-Kč) s tím, že o něj nemusíte znovu žádat, ale bude v této výši od 1.1.2007 vyplácen automaticky. Samozřejmě se vyplácení rodičovského příspěvku v této nové výši týká všech žen splňujících podmínky pro jeho přiznání a nikoliv jen žen, kterým nárok na příspěvek vznikne až po 1.1.2007. Na otázku, proč sociální pracovnice podala v tomto směru mylnou informaci, mohu odpovědět jen tolik, že se nejspíš jednalo o její nevědomost a neznalost zákona.

Lucie Lubasová
Zuzka+Eli04+Vojtík06+Honzík10 24678

Re: Re: ahoj

21.5.2006 21:16:43
Hakiniki-je mi to moc líto...když je chlap tvrdohlavej,tak se fakt nedá nic dělat..mám doma taky jednoho tvrdohlavce....no určitě bych tam jela...třeba s někým z rodiny,ale pokud bych viděla,že malému dává cokoliv,co nesmí,asi by si to za rámeček nedal....to s ním nehne ani tvá tchýně????jde přece o zdraví jeho syna:-(((
Hakiniki-Kuba 41020

Re: ahoj

21.5.2006 21:05:00
Nechci vám kazit příjemné zážitky z víkendu, ale u nás to vypadá na rodinnou válku. Já už "nutím" manžela, aby s námi jel, ale on tvrdošíjně odmítá. Asi je natvrdlej. Dost mě to znechucuje. Omlouvám se, ale někde si člověk ulevit musí, že? Neplatí na něj po dobrým, ani po zlým.

Re: Re: mateřská

21.5.2006 21:04:50
no mě to taky přijde nespravedlivé, já v září chci mateřskou ukončit, ale myslela jsem, že od ledna bych ještě na rok nastoupila, každá kačka dobrá

pro info

21.5.2006 21:00:54
něco pro děti jestli už neznáte www.smejo.info
Vlaďka-Honzík a Justýnka 03/04 20336

Re: mateřská

21.5.2006 20:59:28
tak já jsem něco takovýho slyšela taky, ale přijde mi to jako blbost. Vždycky, když se zvyšovala mateřská, tak se zvyšovala všem. Bylo by to nespravedlivý a hloupý. No mě se to už asi týkat nebude, ale bylo by to divný.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 39363  [Dalších 39133 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.