| MajdulkaF | 11941 |
|
|
Lolko,30.5.2006 19:11:45
ještě jednou VELIKÁ GRATULACE k práci!!! Mám z toho opravdu radost!
|
| MajdulkaF | 11941 |
|
|
Zdendo,30.5.2006 19:09:51
ahoj! Jak se cítíš? 13.tt, to už by měly ustupovat nevolnosti a únava a nastupovat těžká pohoda :-)))
Že se ještě vracím k výchově - myslím, že máme každá nastavené mantinely jinak, ono to bylo dobře vidět na srazu. Je to logické, protože každému vyhovuje něco jiného... Takže doufám, že se tu dál budeme podporovat a radit si, protože to je k nezaplacení :-) Berdo, nestraš! I když kámoška má holčičku a já se cítím na kluka. Tak snad nebude Hynek v porodnici tvrdit, že je to Soňa s pindíkem :-))) Nočník - mám radost, sice si ještě neříká a máme opět dvoje počůrané kalhoty, ale dneska se nám podařilo třikrát čůrnout do nočníku. S velkou slávou jsme to šli vylít a spláchnout, Hynek hlásí, že se nepočůral, no snad to bude mít další pozitivní vývoj. Teď už jen opravdu vydržet a chválit, chválit, chválit... :-) |
| Zdenda+Tes 2/04+Zuzi 11/06 | 10595 |
|
|
Ahojky :c)))30.5.2006 18:49:11
Majdulko - dobře jsi to napsala,souhlasím. Trochu mě zarazilo,že podle Kaaczy jsme tu většinou špatné matky... Tedy v tom smyslu,že děti špatně vychováváme,takže pak nemáme nárok si na něco stěžovat. To se divím,že měli tak dlouho problém s nočníkem. Terka si říká od 1,5 roku, tak že by si to Kaacza zařídila špatně? Dle jejího hesla,jaké si to uděláš,takové to máš?
Berdo - ahoj holky,jak se máte? :c) |
| lolka,Viktorek 23.3. | 18949 |
|
|
Re: Re: Hurááá30.5.2006 18:06:54
Dádo,Berdo,Majdulko,Kaaczo a spol. Ještě jednou dííík.
Já zas obdivuju vás maminy se dvěma a více dětma.Taky si pořídíme druhý ale zatim na to nemám odvahu. Ty školky...táta si našel přitelkyni a pracuje jako učitelka v MŠ,každou chvíli něco chytí za nemoc i když si člověk řekne,dospělej-to je pohoda,není nejmladší a do práce chodit taky musí,je jich tam málo a těžko někdo zaskočí.Když táta přijde a ptám se co Majka,tak většinou slyšim áááááále,zas chytla ňákou rýmu,tak leží.Když ne rýmu,tak průjem.Ale myslím,že tiše trpí a taky to chápe,dnešní doba není vůbec lehká jak říká naše babi a když už někdo dobrou práci najde na malym městě,tak si nemůže dovolit být doma co 14 dní. Nejhorší bylo když jim tam řádil zánět stř.ucha.AAuu. A ségra ta dala malou do školky,sotva si malá zvykla,byla nemocná na 14dní,pak si zas zvykala znova,když už si zas zvykla,tak zas skoro 3 neděle.Na palici. Taky to poznám,až babička bude unavená a nebude chtít hlídat.Dneska mi zas volala a ujišťovala,že není absolutně problém s hlídáním,ať si nedělám hlavu.Je skvěláááá.Navíc má malej úplně ukázkovej režim.Chodí s nim 2krát denně ven a důsledně učí na nočník,žádný násilí,to by s nim taky nic nesvedla.Teď ze svý vůle k němu vstávala v noci s mlíkem,protože jsem jí řekla,že ho malej nechce pít a že by měl.Tak to jsem jí jen upozornila,ať to už nedělá aby si nezvykl zas na mlíko v 5h a vim,že mě poslechne.Musela jsem jí pochválit.Zaslouží si to:-) A to je tchýně,prosímpěkně :-) |
| MajdulkaF | 11941 |
|
|
Reakce na Kaaczin příspěvek30.5.2006 16:40:15
Berdo, Tys mě předběhla, přesně to jsem chtěla napsat: není každé dítě jako Dominika. Co se týče našeho spánkového režimu, srovnám-li s Vámi. Ty máš prostě jenom štěstí, že má Domi takovou potřebu spánku, jakou má. Obě naše děti spí odpoledne cca dvě hodiny, obě ukládáme v osm nebo chvíli po osmé. Hynek je vyspaný a v dobré náladě mezi pátou a šestou, Dominika v osm. S tím nic nenadělám. A Tvá rada zavřít ho do pokoje a zakázat mu vylézt z postele? Nezlob se, ale jak si tím pomůžu? Můžu Ti přesně napsat, jak by to dopadlo. Veliký, i hodinový řev - protest (nebydlíme na samotě u lesa, máme sousedy, takže tohle si prostě nedovolím). Předpokládejme ale, že bych to udělala a za nějakou dobu by se s tím Hynek smířil. Takže on bude zavřený v pokoji, já v ložnici v posteli a stejně mi to bude k ničemu, protože neusnu, neboť budu poslouchat podezřelé zvuky, resp. podezřelé ticho, jestli tam neprovádí něco, co nemá. Nevím, jak Ty, ale já si myslím, že je stále potřeba kontrolovat, co naše děti dělají, že je ještě příliš brzy nechat je třeba hodinu o samotě bez dozoru. Takže tak.
Jinak v určitých ohledech samozřejmě souhlasím s tím, že "jak si to člověk zařídí, tak to má". Výchovou se dá hodně ovlivnit, ale všechno prostě ne. A tak tvárné a poddajné dítě jako je Dominika, aspoň co jsem měla možnost vypozorovat na srazu, opravdu nevidíš každý den. Máš ji opravdu dobře vycepovanou :-) Buď ráda, že ji máš a modli se, aby byl Kristiánek stejného založení, abys pak nebyla v šoku, že Dominkou vyzkoušené výchovné metody neúčinkují na všechny děti bez rozdílu. Na konec: všechno dobré, doufám, moc gratuluji k přibírání Kristiánka a držím palce, aby i ty kyčle byly v pořádku! |
| Dáda + Vojta 6.3.04 | 13524 |
|
|
Re: Školka30.5.2006 16:34:46
Berber, u starších jsem brala školku podle toho, která je nejblíž. U Vojty podle známosti.
Tuhle jsme to zrovna rozebírali na pískovišti, přistěhovala se sem jedna maminka se kterou chodím do MC a některé mamči jí říkaly, že tady na sídlišti je to šílená školka a nikdy by sem dítě nedaly (když jsem se zeptala proč, nevěděly - prý to slyšely ale důvody neměly) prostě jedna paní povídala. Kdybychom neměli známou v jiné školce, určitě bych Vojtu dala zase sem. Moje děti chodily do školky se synem mé manikérky a když ona vyprávěla o školce, tak si všichni mysleli, že každý chodí jinam, protože to byla příšerná školka, hrozné učitelky (teď se totéž opakuje na základce) a vzniklo to proto, že ona měla doma poslušného chlapečka ve kterém se vidí, ale ve skutečnosti to byl grázlík, kterého neměli a bohužel doteď nemají rádi děti ani učitelé, tak se na někoho musí svalit vina. U sebe ji ona nehledá. To jen takový případ, jak může vzniknout fáma, proč je školka otřesná. |
| Dáda + Vojta 6.3.04 | 13524 |
|
|
Re:30.5.2006 16:28:13
doktora jsme nestihli, Vojta vstával až teď, tak Bobina nechá vyšetřit Ondru a já podle jejich receptu začnu léčit Vojtu:))
Kaaczo, mohu tě ubezpečit, podle dnešního čekání na Vojtu při obědě, tam chrchlaly děti mnohem víc než Vojta a co si pamatuji ve školce to je ještě horší, protože maminy musí chodit do práce, tady v jeslích si to platí hlavně ti sociálně silnější, ale ve školkách jsou samoživitelky.... však poznáš sama, ale třeba budeš mít štěstí na školku i na maminky |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
Školka30.5.2006 15:57:10
ahojky holky, je teda asi ještě čas... ale čím dál víc uvažuju KAM s Ani do školky. Chtěla bych jí dát teda až od září 07, až bude větší, ale zápisy jsou asi v lednu. a.. hlavně si chci rozmyslet, kam jí dám... Mám tu školku za rohem (500m?), ale už jsme na ní slyšela dvě negativní reakce, tak nevím jeslti mám upřednostnit praktičnost, nebo "vyhlášenost" ... zatím se přikláním k variantě "dojít dál", ale mít kvalitní péči=spokojené dítě)
O školce uvažuji především kvůli Aničce, se mi zdá, že bys se jí mohlo líbit. V MC je spokojená, je ráda, když se něco děje... Chci se zeptat, jak jste se rozhodovali vy, jak a kdy jste školku kontaktovaly. Mám si tam zavolat?? nasat mail?? dojít osobně?? |
| Berda-Berda | 12477 |
|
|
Mjaduko,30.5.2006 15:22:55
aby to nedopadlo jako u nas. 14 dni pred porodem jsem byla s Anickou v Podoli za kamoskou Pavlou, ktere se narodila Nelinka. Kdyz prisel Honza s Anickou do porodnice, podivat se na Kacenku, tak Anicka prohlasila, ze je to Nelinka a hledala tetu Pavlu :-)
Kaaczo, kazde dite neni jako Dominka a nenecha se zavrit do pokoje, pripadne premluvit k delsimu spanku. Nastesti Anicka je v tomhle zlata. Ted se mi dokonce zda, ze usina az moc ochotne, jak po o tak vecer a dokonce se obcas pres den vali, jako by byla unavena. Delaji Vam to taky? Jo a vietnamce mam rada, v laborce jsme vzdycky nejakeho meli vzdycky byli fajn...A ty u nas ve stancich jsou taky mili, pracoviti....samo, ze to neznamena, ze jsou takovi vsichni. |
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
Re: Re: Re: Cepicky30.5.2006 15:20:03
Michala píše:
"Majda má náušnice, tak máme slečnu. Jsem zvědavá, kolik jich bude mít za 15 let! :)" Jo a včera jsme byli s Kristiánem na kontrole, má 5,73 kg a 61 cm. Nějak hrozně vyrostl. Za 14 dní přibral 660 g, což je teda hoodně. Ale tlustej neni, vyrostl za tu dobu o 3,5 cm, až tomu Dr. nechtěl věřit. Taky jsme byli na těch kyčlích, to vypadá ok, zas nám předepsal převentivně široké balení (na to prdim) a cvičit, no prostě jako s Dominkou. A ještě jsme včera dopo s Dominkou stihli zajet na Homolku na odběr krve pro ty testy alergie na potraviny. Tak jsem zvědavá na výsledky, budou za 3 týdny. Dominka chudák ukrutně brečela (a to minule při očkování už ani nepípla), jak z ní cedili tu ohromnou zkumavku krve. Sestřičky jí bylo fakt líto, že dokonce vyhrábla někde plyšovou myš-holku od MickeyMouse. To jsem se rozkecala, co? No dva dny bez netu a člověk je nesvůj. ;))) |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.