| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 44179  [Dalších 43549 >>]
Berda-Berda 12477
27.10.2015 11:40:48
Dado, Laos, Kambodza, si delas srandu, ne? Ta bude mit teda zivotni nadhled a jinak ~;((
Ad 2. stupen, take mam z nekterych ucitelu ten pocit, zatim jsem teda narazila jen na fyzikarku.

Miso, at se Ti dari v nove praci!!! A taky trubka, jo ~3~, jenze u Vas si muze troubit klidne jak na lesy, doslova~t~

Nemate nekdo doma zbytecne Stikeeze, Kacenka po tom sili, ale my nakupujem v Lidlu jen obcas a navic uz ta akce skoncila. Diky!

BERBER+A+L+V 7963
27.10.2015 9:59:51
Budeme psát docházku??~t~

Dádo, tebe obdivuju jako matku. Domču jako odvážnici. Austrálie je jedna věci (případně jiné kouty světa), ale Kambodža a pod. Klobouk dolů. Na druhou stranu, jí to moc přeju, myslím, že lidi, co se trochu (či víc) podívají do světa, mají oproti těm doma větší rozhled, a často i nadhled. Já byla "jen" v Německu, rok, a myslím, že to je dobře. Lepší, než nevytáhnout nohy z domu a pořád jen na něco hudrovat...

Jsem zvědavá, jestli se Dominika jednou vrátí a usadí, a nebo jí to zůstane ~d~~y~
Dáda + Vojta 6.3.04 13524
24.10.2015 23:09:24
Tak abych splnila závazek a stihla příspěvek za říjen :)

Domča už v pohodě, zabalila to po 3 letech v Austrálii, cestuje po Kambodži (momentálně leží někde v posteli s horečkou a zánětem průdušek), pak jí čeká Laos a Thajsko a stěhuje se opět na hory do Japonska, koncem února do Čech (chce ještě stihnout české hory - učit snowboard) a pak má v plánu žádat o víza do Kanady.
Lukáš se teď v rámci Quinstownu stěhuje, chce být na Zélandu ještě další rok a naše plány, že budeme u dětí trávit vánoce jsou momentálně přeloženy na další roky :) Tak abych si vybrala dovolenou, které mám ještě mraky odlétám s Vojtou ve středu do Egypta.
Teda doufám, já teď 14 dní marodila a brala ATB a Vojta začal dnes kašel, teplota, bolesti břicha a hlavy, tak jsem zvědavá.

Bóbo, až budeš v Praze, určitě by srazík nebyl marný a co se týká půjčení věcí, můžeš kouknout a event. si je odvézt.

Vojta a škola. První měsíc, tři poznámky týdně a známky hlavně 3-5. Tento měsíc totální obrat, bez poznámek, jen 1-2. Manžel byl na rodičáku a jen samá chvála, tak uvidíme. Jinak puberta silná a vím, že bude hůř.

Koncem září jsme byli pár lidí z práce v Řecku, já s Bobinou jsme měly sebou kluky a ač jsou stejně staří, každý tu svou pubertu prožívá jinak. Ondra je ještě v pohodě. Samozřejmě zas Bobina řeší jiné problémy, ale čeká nás to teď všechny. 6-7tř. (hlavně u kluků) a pak už to zas bude OK. Beru to podle svých velkých dětí a podle dětí mých známých.

Minulý týden nás vystrašila dr., že problémy Vojty růstu nemusí být jen ve štítné žláze, ale podvěsek mozkový a máme zkusit endokrinologii v Motole.

Berdo, máš můj obdiv s tolika dětmi :) a při vašem vytížení

Katy, drž se, není na škodu, když mají děti v sobě trochu drzosti v dnešní době.

Teď se omlouvám tady všem učitelkám, ale u některých mě fakt strašně štve, že jsou důležité jak .... a neberou ty děti jako rovnocenné. Vůbec nejsou schopné s těmi žáky diskutovat. Nepřipouští se, já jsem učitel a přes to vlak nejede.
Mluvila jsem s ředitelkou, že se mi např. nelíbí, jak Vojtovi 2 učitelé neustále připomínají, že máme peníze a on byl v Austrálii, řekla mi, že bohužel je nedostatek učitelů, ale sama by půlku vyhodila, protože do školství vůbec nepatří.
Tak nám/vám všem přeju, ať máme štěstí, na ty lepší ~t~
michala
  • 
22.10.2015 21:38:12
hoho děvčata nějak jste se rozepsaly :-)

já jsem od půlky září v nové práci, je to na střídačku, chvílemi si říkám, že je to ok, že jsem zcela v obraze a pak přijde něco a já koukám, co ještě neumím :-) ... kolegové jsou fajn a to je základ .... je to úplně něco jiného než sem odsud dělala a nějak na sobě cítím, že v 40+ chvíli trvá, než člověk něco kousne :-) ...nebo jak to napsat ... ale jsem ráda, že má práci ~R^

jinak každý den jsem v lese se psem, a to je balzám na duši a na oči :-)

Vojta první třída, paní učitelka je prima, je bystrej a hodně věcí mu dojde, tak nějak přirozeně, je to děsnej hlásič :-) ...psaní by mohlo být lepší .....chodí na flétnu a časem trubka ... asi tedy ....

Majda .... na odstřel .... u cizích a před cizími je totální vzorňák a doma .... uf uf ...
no bude to ještě zajímavé .... a to už spousty věcí neřeším :-))) ... do pokojíčku nechodím a tak .... jinak jedem dál harmoniku ....

Jířa .... puberta ... chvílemi super parťák ..... a pak se změní v super provokatéra ....nicméně myslím, že se s ním domluvím tak jako tak líp než s Majdou ... bohužel
sax ...stále

doma děláme po 11 letech plot :-))) ..... já stále zastupitelstvu ..... a aby toho nebylo málo ještě ve školské radě :-))))

na dovče jsme byli v Českém Ráji, ale to sem možná i psala ....

tak se mějte a pište ~x~

Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 65974
21.10.2015 22:00:15
Souhlasím s Berdou, aspoň jeden příspěvek měsíčně :-):-).

Katy - si myslím že taky asi vydržet, prostě to zkouší kam až může. Mně bylo řečeno u psycholožky, že Klárka to zkouší pouze doma o to to mám horší, ale všude jinde samá chvála. Tuhle mě potkala jedna maminka, jak je ráda když k nim Klárka chodí, že vždy po sobě vše uklidí, pomůže ... což doma jen výjimečně nebo jsou u toho poznámky typu proč zrovna já atd.~a~~a~.

Jinak se vídáme skoro každé úterý s BOB ještě i s dalšími maminami, je to fajn, hlavně vždy zjistím, že to co řeším já doma řeší ostatní taky ~t~~t~.

U nás co se týká školy tak proti loňskému roku u Klárky teda dost posun k lepšímu, sama se učí, i mi přijde že jí to i baví, úkoly dělá sama.. uvidíme jak dlouho jí to vydrží, hodně jí chytlo šití, pletení, na stroji sama ušila povlečení~g~~g~, pořád něco vyrábí... opruz je hudebka, ale chce být učitelka v mateřské školce tak to ji drží že by měla tam chodit... hodně mi pomohla na jaře psycholožka ... taky na jaře pořád chtěla na ji

Verča to už je fakt slečna, v pátek letí letos podruhé do Londýna na 8 dní s dotací pro děti - pobyt, plná penze, s programem tancovaní vč. letenek vyjde na 80 euro..je to hodně o komunikaci v angličtině - z každé země (je jich 6) se projektu účastní 6 dětí. Doučuje Ondru od BOB a jak sama říká, baví jí to, chodí 2 x týdně hlídat po odpoledních mimina, 1 x týdně na klavír a myslím že se vůbec neučí nebo možná po cestě MHD do školy. Ale občas to s ní taky cvičí ale když jde ráno někdy protivná tak mi po cestě na bus přijde SMS, "mami promiň", což teda potěší~g~~g~.

Jinak budu ráda pokud sem dáte tipy na nějaké hry pro děti, dost často tady mám nejen naše děti ale i od sousedů (v pátek jsem jich tady měla 8 a 5 jich tady spalo ~y~)a musím je nějak zabavit leč pak se občas nestihnu divit co ještě dokážou vymyslet. Ale hry je baví, už jsme teď vytáhli aktivity, UBONGO, DOUBLE, hrajeme kanastu ...
Berda-Berda 12477
20.10.2015 10:50:26
Ahojte, musime si dat kazda zavazek, aspon jeden prispevek mesicne, aby nam diskuse neuhynula ~3~ ( myslim ze jsem aspon 2 prispevky v minusu ~f~

Dado, co Domi? Fuj, to musel byt stres! Ve stejny den co jsem to cetla mi volala kolegyne, ze si jejich dcera zpretrhala vazy v kolene ~a~ Pujde pry na plastiku.

Majdulko, dovolena, to musela byt parada! Taky to nekdy planujeme, Honza si to objel s kamaradem jeste zamlada, ale ja chci videt americke parky takyyyyy :-) Cekame ale asi az bude nejmensimu tak 8-9. To uz bude OK, ze?

Bobo, srazik jasne, ozvi se az to bude aktualni! Jinak prechod na druhy stupen je tedy zmena, Anicka mela treba v jeden tyden (pred SvP) 8 pisemek ~8~ Vetsinu vypisku si delaji sami, casto neco vypisuje i doma. Myslim, ze by bylo zahodno je ty vypisky nejdriv naucit delat, grr.

Katy, ber to tak, ze je Kristian osobnost, aspon se v zivote neztrati a zatim "vyderzaj pijaner!" Ten dokument uz jsem zahledla na FB, ale pustila jsem si to az ted a poplakala si.... velka pravda a krasna a silna to zena! (projev ma dokonaly, wow)

U nas to tak nejak jde,
u Anicky stale resime tu zlomenou ruku, draty tam ma jeste na 3 mesice, z toho ji jeden obcas vyleza ven :-(, ma castecne ochrnuty malicek a prostrednicek, ale pry ty nervy dorostou. Takze kazdy den cvicime a mame porad nejake fyzioterapie, magnetoterapie, elektroterapie, virivku... Uz jsme z toho unavene, ale hlavne aby to bylo ve finale OK. Zatim nemuze chodit na skoky, ale aspon zacala hrat trosku na housle.
Kacka je ve ctvrte, maji novou ucitelku, ale pohoda. Pokracuje v gymnastice, takze nas ted cekaji zavody skoro kazdy vikend od konce listopadu. Pred 14 dny si dala spalu, ale na prvni zavody uz byl nastesti fit. Kdo se chcete juknout:
https://www.youtube.com/watch?v=QPdI5sek840
Honzik je v prvni, zdedil super ucitelku po Kacce, zatim v poho, psani mu i pres moje neblahe ocekavani jde docela dobre :-) Pokracuje ve fotbalu, vydupal si karate a od druheho pololeti chce hrat na trubku, ja s tim stale nejsem moc srovnana ~t~
Martovi se ve skolce moc libi, ucitelky si zatim az na drobnosti neztezuji. Vztahy s Honzikem se lepsi, vetsina sporu se vede o rozbite vyrobky z lega, pripadne proto, ze Marta zacal take provokovat, do te doby si nechal vse libit. Zitra s nim jdu na opravu zoubku v narkoze, snad to probehne OK a taky musime trenovat logo, ma spatne sykavky a jeste neco.
My dva to zvladame tak stridave, obcas fajn a obcas se nam zdaji deti na zabiti. Jeste mam na starosti mamku, trosku z ni mam ponorku, ale co se da delat, fakt se snazim.
Ja uz se od listopadu do prace spis tesim, mezi lidi a taky nebudu muset porad varit. Jeste jsem si dala zavazek do konce rijna vymalovat (Honza rikal, at mu nesdeluju neprijemne veci ~t~
Kdo je na FB, tak sleduju. Jinak piste, piste! Paa paa

Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
18.10.2015 13:47:38
Mně se nějak poslední dobou nechce psát. U Kristiána pořád řešíme chování a problémy s paní učitelkou, v práci toho mám nad hlavu, všechno mě to zmáhá a jsem z toho už nějak otrávená. ~:( Navíc pochybuju, jestli to někoho vůbec zajímá. Člověk by sem asi měl psát ty dobré věci, tipy, a tak, a to ted nějak nemám.

Dádo, mrazilo mě po zádech, kdyz jsem četla o Dominice. Napiš, co je nového!

Možná jeden tip sem dám. V poslední době mě dostalo video Lizzie Velasquez, na konferenci TED. Bohužel je v angličtině, tak se omlouvám (s titulka má jsem zatím nenasla), ale kdo umíte a když budete mít chvíli casu, myslim, že fakt stoji za to.
Pokud ji neznáte, doporučuju nejdřív přečíst článek na iDnesu: „Nejošklivější žena světa“ natočila dokument a brojí proti šikaně.
Pro ty, kdo neznaji TED, zde je krátký popis z Wiki:
TED (Technology, Entertainment, Design) je každoroční konference s heslem „myšlenky, které stojí za rozšíření“ (ideas worth spreading). Skládá se z přednášek, nazývaných TED Talks, na které jsou pozváni zajímaví hosté z různorodých oblastí vědy, techniky, umění, designu, politiky, vzdělání, kultury, byznysu, globálních otázek, technologie a rozvoje a zábavy. Přednášející doposud zahrnovali mj. i laureáty Nobelovy ceny, významné osobnosti z korporátního světa, ale i politiky jako Billa Clintona nebo Ala Gorea
Její TED Talk je zde: How Do YOU Define Yourself Lizzie Velasquez at ... - YouTube
MajdulkaF 11941
17.10.2015 19:25:08
Berber má pravdu. Je tu totálně mrtvo ~n~

Dádo, doufám, že máš nějaké další (myslím tím lepší) zprávy! Je ta Tvoje holčina v pořádku?

U nás vše O.K., všichni zdraví, ťuk, ťuk na dřevo. U Vás všech snad taky! Před chvílí jsem dožehlila a už se těším na Stardance ~g~

BERBER+A+L+V 7963
17.10.2015 8:46:15
Máme tu poněkud pusto, tak jen vkládám pár písmen pro oživení ~3~
Bóba (Kuba 12/00,Klárka 03/04) 17084
2.10.2015 15:18:29
Jsem ráda Dádo, že jsi se ozvala:-)) Na Dachsteinu bylo fajn, fakt se to letos mimořádně podařilo:-))
Holka ty pořád nemáš klid. Držím ti strašně moc palce, ať je v pořádku a chápu, že je hrozný, když je tak daleko!!! Vím, když neteř měla v Americe problémy, tak jsem to prožívala o to hůř, že je tak daleko, ale to už asi je náš úděl, bohužel dětičky doma nezůstanou a dnes ty možnosti jsou neuvěřitelné!!

Holky, domlouvám se ségrou trochu delší pobyt v Praze v listopadu a tak jsem si myslela, že bych se aspoň s některými "Pražandami" mohla sejít na kávičku v Praze, tak až budu mít konkrétní termín, tak dám vědět a mohli bychom něco domluvit~3~

Dádo - pokud něco máš, rozhodně bych měla zájem, takovou velikost u nás nikdo nemá a nevím, zda je konečná, tak mu rozhodně nebudu kupovat teď nové - myslím přezkáče, nebo kdyby si měla i něco jiného:-))

Jinak u nás se už tak nějak vše zaběhlo, tak snad dobrý. Ve škole je to teď trochu horší než na prvním stupni, ale oproti Kubovi je Klárka taková flexibilnější a i ten přechod lépe zvládá. Spíš teď řešíme Kubu, je v devítce, tak co dál....
[<<Předchozích 620] Názory 621630 z 44179  [Dalších 43549 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.