| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 44179  [Dalších 43279 >>]
Michala, chlumany
  • 
1.2.2015 20:49:41
jinak k tloušťce atd. ....... u nás kluci hubený až běda ....a Majda .... má úplně jinou kostru než kluci, jí stejně a večer jí i omezuji .... hýbe se určitě méně něž Jířa, ale on je neposednej a Majda ve svým základu je vcelku líná :-)) .... ale zas nemyslím, že by se nehejbala vůbec .... a stejně ona je oplácaná a Jířa extrémně hubenej .... dvě děti se stejným jídelníčkem ..... hmmm .............. hlavně má povolený břicho, kdysi jsem o tom mluvila s jednou MUDrou, když jsme chodily s Majdou na Vojtovku ... a ona mi ta doktorka říkala, že někdo má svaly a nemusí nic moc dělat a někdo bude dřít a stejně ty svaly nedocílí ..........

no uvidíme, co udělá s Majdou puberta, třeba se vytáhne a bude :-)) ....
Michala, chlumany
  • 
1.2.2015 20:45:10
teda Berdo .... taky jsem zvědavá :-))))
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
31.1.2015 12:32:30
Teda Berdo, jak jsi to nakousla, tak jsem napjatá jak kšandy! ~t~ Koukej napsat, co to je. ~o~~t~

Jinak za 40 let své tlouštky jsem pochopila, že nic takového jako "má to v rodině" neni. Oni mi to všichni doktoři, i ve STOB, i pak trenéři sice taky říkali, ale člověku je pohodlné si říct "nojo, nic s tím nenadělám, mám to v genech". Jenže bohužel to, co je v genech je minimum, zbytek je co jsem psala dole. Však já s tím bojuju celý život, příjem kalorií je u mně vyšší než výdej, bohužel hlavně kvůli práci v kanclu a ježdění v autě. Ale od září chodím 3x týdně cvičit (2x týdně s trenérkou a v neděli volejbal), ale jde to pomalu, hubnu zdravě. Za těch 5 měsíců jsem zhubla 5 kilo.
Berda-Berda 12477
31.1.2015 10:24:58
Koukam, ze se s Katy zcela shodnem ~t~ Ja jsem to rozepsala rano v 8 h, pak se ale vsichni probudili a vypravovala jsem Honzika na turnaj ve fotbalu, takze jsem to dopsala a odklikla az po Katy, ale nazor je nezavisly ~R^

Trenera bych se taky zeptala, ale neni to uplne urcujici, me treba rekla, ze tam Kacka blbne, proc ale blbne jsem si musela dopatrat sama. Dulezite je ale resit a nenechat to vyhnit!

Berda-Berda 12477
31.1.2015 9:44:33
Ahojte! U nas vyzo v pohode, Kacka same, Anicka dve dvojky AJ a MA, z cehoz ta matika se mi zda nebyla uplne fer, az do zacatku prosince tam mela same jednicky a pak chytla tri dvojky, tak jsme to moc nepochopili, nu coz. Stejne bych byla radsi, aby zustala jeste aspon ty dva roky na zakladce. Zkousky na gympl si teda cvicne udela, ale nijak se na to nepripravuje. Honzicek ma za sebou zapis, tak cekame mesic na vysledky a moc doufam, ze se dostane a ze nas cekaji pohodove dva roky, kdy budou vsichni chodit do jedne skoly :-)
Jeste se chystame udelat jeden zasadni zivotni krok, ale o tom az pozdeji...

Dado, to je super, ze to vypada dobre ~;((

Co se tyka Vojty.... neco podobneho se nam stalo v zari s Kackou na gymnastice. V lete na soustredeni OK a v zari najednou brek, ze tam nechce, no divne, dela to uz skoro 5 let a vetsinou chodi rada. Az po nekolika dnech se mi z ni podarilo vytahnout, ze jsou tam na ni dve holcicky osklive, tak jsem to resila s jejich maminkama a nakonec se ukazalo, ze to neni tak cernobile. Bylo to tak, ze kdyz zrovna trenerka nemela cas na jejich kategorii (je jich tam 5 stejne starych), tak poverila jednu z tech holcicek (ta nejsikovnejsi, nejvzornejsi, nej....), aby je ridila, Kacka ji ale nebrala jako autoritu, proste ji to stvalo, takze tam blbla a ta dana holcicka ji pak peskovala a s ni pak jeste jedna. Takze jsem to pak resila i s trenerkama, ze tohle predavani autority na deti nedela dobrotu, pripadne at se holcicky stridaji... Od te doby je klid. V podstate to byla chyba na vsech stranach. Takze zkus z Vojty v klidu dostat co se deje. Pokud to z nej nedostanes, tak bych ho tam dal nenutila, nebo zmenila klub. Myslim, ze dulezite je to zachovani duvery, ze mu proste pomuzes a nenechas ho v tom. Ja jsem driv take hodne tlacila na pilu a ted kdyz vidim, ze se jim nekdy nechce a maji pro to duvod, tak proste povolim. Nedavno jsem ale Honzika take dotlacila na plavani, trikrat sel pod natlakem a ted uz chodi rad sam, vloni zas obcas nechtel na fotbal, letos uz rano nemuze dospat, kdy uz zase bude fotbal. No drzim palce!
A proc je ted Vojta silnejsi? Zkouseli jste nejaka vysetreni, endokrinologi... Nebo to mate v rode? Jako maly byl prece tako drobny?
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
31.1.2015 9:01:08
Dádo, tuhle situaci jsem u Kristiána řešila několikrát, protože on jak je sociálně nevyspělej, tak ty vrstevníky prudí a oni ho samozřejmě pak neberou. U fotbalu jsem to vyřešila tak, že na něj přestal chodit, ale tam to bylo hlavně tím, že nebyl schopen se pořádně soustředit na tu hru a spolupracovat, a víceméně jsem na trénincívh viděla, že to je k ničemu. To, co přesně jpopisuješ, jsme nicméně zažili loni se Skautem. Scéna, že nechce na schůzku. Večer v posteli jsem to pak s ním probírala a říkal, že ho tam kluci neberou až šikanujou, a dal mi nějaké příklady. Pak jsem si vzala stranou vedoucího, se kterým jsem to probrala, a poprosila ho o nějaké řešení. Taky jsem mu řekla, že pokud by to pokračovalo, Kristián chodit nebude, že ho nechci nutit. Nicméně pak měli jet na víkendovou výpravu a Kristián udělal pět minut před odchodem doma pak zas scénu, že nikam nejede a zavřel se do pokoje. Tak jsem mu dala vedoucího na telefonu k uchu a ten ho přesvědčil, takže nakonec jel. A na té výpravě nevim co se dělo, ale přijel spokojený. Vedoucí mi říkal, že se snažili s těma klukama pracovat na spolupráci, a že ho dal dohromady s nějakým "Ježkem", co přišel nově a od té doby je klid. Na tenise zas chodil se spolužáky ze třídy a tam už je to ponorka, pořád mi říkal, jak ho bouchaj raketou, pruděj, atd. To jsem neřešila, protože zas tolik to nevadilo. Pak mi volala trenérka (kamarádka), že to takhle nejde, že se tam furt perou. Tak ho přeřadila ke starším dětem s Dominikou, a tam je prej zlatej. ~a~ No takže jsem vlastně vyzkoušela všechna možná řešení a každé bylo vhodné pro danou situaci. Takže na tvém místě bych asi zkusila promluvit s trenérem, s Vojtou a pokud by to po pár týdnech nepřešlo, nenutila bych ho tam chodit. I proti manžovi. ~d~

Ale pokud je fakt obézní, aktivně bych řešila tu tloušťku. Říkala jsi, že se hýbe dost, takže důvody můžou být dva. Buď má větší příjem kalorií než výdej, např. si kupuje "junk foody" ve škole/po škole, nebo si je bere tajně doma (Kristián si třeba bez mého vědomí syslí sladkosti všude možně, nedávno jsem objevila hnízdo bonbónů za knihovnou, a chodí mi tajně užírat cukr). Tj. začít pracovat s dietoložkou, zapisovat, co jí, atp. Nebo je to fyziologická porucha (štítná žláza,...) a řešila bych to na dětské obezitologii. Zní to všechno hrozně, ale jestliže mu to zasahuje do sociálního života, může mít psychické následky na celý život.

Jinak super, že tě po tom vyšetření aspoň trochu uklidnili. ~R^ Držim palce.

U nas oba samý, jako obvykle. Ale příští rok už to u Dominiky moc nečekám, hlavně z češtiny už tam ty známky lítaj 1-3. I když z pololetky měla teda jedničku podtrženou jediná ze třídy, ale předtim byly nějaké diktáty, co se moc nepovedly. Kristián má z hlavních předmětů během roku jedničky, ale je schopen přinést kouli z výtvarky (nedává pozor a pak vyrobí něco jinak), z hudebky (ztratil sešit) nebo z těláku (odmítl šplhat na tyč). ~o~~q~~t~
MajdulkaF 11941
31.1.2015 8:53:59
Dádo, to je těžké. Já vždycky razila to, že když jsem něco na začátku roku zaplatila, tak se to do konce roku dochodí a pak v září si mohou vybrat jiný kroužek. Ale u nás to nikdy nebylo tak vyhrocené, spíš občas trochu nechuť a lenost se zvednout a na kroužek dojít.

Pokud to Vojta tak špatně snáší, nevím, nevím...

Jinak doufám, že máš pravdu a Tvoje vyšetření dopadne dobře!!!
Dáda + Vojta 6.3.04 13524
31.1.2015 0:54:32
holky a prosba o radu

Vojta chodí 2x týdně na tenis a 2x týdně na florbal - sám si to vybral (my s florbalem moc nesouhlasili, ale respektovali jsme to) nikdy si tam za celý minulý rok nenašel kamaráda, přesto chodil. Co se vrátil z Austrálie byl 2x a když jsem ho tam vezla před horama, tak mi celou cestu říkal, že ho to nebaví, že tam nechce.... když jsme tam dorazili, vůbec jsem ho nepřinutila vystoupit z auta, zamknul se, brečel jak želva, totální hysterák, samozřejmě jsem ho mohla vytáhnout, dovléct ho do šatny atd... po 10 min, kdy jsem vysvětlovala, nařizovala, křičela.. nic, tak jsem opět nastartovala a jela domů a všechno co šlo jsem mu zakázala (tv, pc, psp...) musel si jen číst, utřít nádobí, vytřít a jít spát.
dnes jsme opět řešili florbal, on tam nepůjde -nikdo se s ním nebaví, jeho to nebaví... řekla jsem manžovi, že to zruším, on nechce, ale já nemám to srdce se s Vojtou prát, aby tam šel. Prý raději bude 4x týdně hrát tenis, ale ne florbal (mám pocit, že se mu tam smějí za to jak je tlustý, jen nám to nechce říct, tak to řeší pláčem a tím, že se s ním nikdo nebaví) jsem měkká nebo mám trvat na svém a jít proti manžovi?????
Dáda + Vojta 6.3.04 13524
31.1.2015 0:47:28
ad vyšetření - vzali mi krev a mám čekat, podle toho, jak vypadá bulka v krku, není asi zhoubná, ty prý vypadají jinak ~t~ tak teď čekám, až mi řeknou další výsledky, kdy budou netuším

ad vysvědčení - gratulujeme všem a my nevíme, byli jsme v Itálii na horách, což bylo naprosto supééééér jen blbě načasované k mým vysazeným hormonům, některé dny jsem vůbec bez prášků na bolest nemohla vyjít na sjezdovku, ale do středy jsem zvládala, ve čtvrtek jsme se celá banda dívali na "Berďu" na tenis, tak se popilo a sjezdovka už se nestihla a v pátek tak strašně sněžilo, že jsme zabalili a vyrazili domů, ale jinak jsme si to fakt báječně užili a jsem ráda, že jsme jeli.

Na vízo čekáme dvojku z čj, m a vl - vzhledem k tomu, že byl ve škole jen prosinec a část ledna, tak si myslím, že je to od učitelů určitý ústupek, nemá moc známek, někdo si ho přezkoušel v kabinetě, někdo nám řekl, že mu pohorší a uvidí se na konci roku. Např. z matematiky má 2+, ale v žákovské jen dvě známky, tak chápu, že to učitel řešil tímto způsobem. My s manžou byli připravení i na trojky, takže i toto je u nás úspěch. Jinak ve Vojtově třídě jsou už tři čtyřkaři, což mi přijde dost drsné.
Michala, chlumany
  • 
29.1.2015 20:36:14
majda samé, jířa dvojka z matiky, češtiny a příroďáku .... příroďák zcela zbytečenej .... a mě jako docela mrzí ta matika ... všechny měl 1-2 ... tak si to "vylepšil" .... ale já měla v pětce už taky dvojky ... :-)

zítra ples ... máme dobrou tombolu, tak snad něco vyhraju :-))))))

[<<Předchozích 890] Názory 891900 z 44179  [Dalších 43279 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.