| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1640] Názory 16411650 z 7994  [Dalších 6344 >>]
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
15.5.2007 13:14:25
NAzdárek děvčata tak za prvné děkuji vše za super sms a zprávy atd blahopřání, nějak není v mé moci na všechny reagvat - zjstila jsme že mám strašně moc známých chacha
Takže porod byl ukázkový a úžasný ráno jsme byla na monitoru a vyšetření . Kontrakce na monitoru žádné já však už ráno tvrdila že mi břicho tvrdne pravidelně ,ale to jsem si ještě myslela že si to vsugerovávám.PO vyšetření mi primář povídá takže vy chcete rodit dneska jo máte vybranou i hodinu to jsme mu odpověděla že je mi to jedno jen bych to chtěla mít rychle za sebou on mi na to jak dlouhý porod si představuju já že reálně tak 4 hodinky:):) zábavné tlachání:):) otevřená jsme prý už byla na 3 prsty nemělo cenu mi posílat domů . Ve 12 hodiny mi dali tabletku prostaglandin na podporu práce dělohy aby nebyla tak líná no po tabletce se tedy líně nevypadala začaly stahy 20 sekundové po minutě ale pořád pohoda klídek naprosto snesitelné spíš záda . V 15 hodin po vyšetření kdy vše otevřeno rozvinuto mi udělali derupci vody a to se rozjelo to pravé ořechové začala jsem volat že chci ten slibovaný epidurál a kdy to přejde Péťa mu utěšoval a říkal neboj do hodinky to bude pryč to už nestihneš ten epidurál ve sprše jsm mu začala nadávat že mu přeji počítání minut do hodiny:):) No a jakmile jsme vylezela ze sprchy tak začala fáze tlačení ještě tak 3 kontarkce mi nechali prodejchat mezitím jsem rozdrtila ruku PA a skopla manžela když se chtěl a podívat jest-li už je hlava kde má být :) pak jen 3 krát zatlačila a byl venku:) no a hned zapomněla na hodinku úpění - prostě párádní lékařsky vedený porod příště chci znova taky takový:):):).)
Tak a návrat domů , pustili nás včera kolem 11 hodiny. Odpoledne jsme jela vyzvednout Maty ze školky a šly jsme na zmrzku měla radosta těšila se prý domů na bráchu , taťka to doma zvládl taky parádně 2 hodiny byl s Jony, sám a zvládl úplně vše na jedničku říkal že si rychle vzpomněl na všechno:):).) Pak jsme byli na pvní vycházce tady musím říct že jsem trnula celou cestu neb Maty odmítla komukoli jinému půjčit kočár a přeci jen nerovnosti povrchu moc neřeší a občas sjetí z obrubníku bere jako zábavu:) ( prostě Joník bude od začátku dost vycepovanej:):)) Večer koupání byla veliká zábava pro všechny Matylda chtěla strašně moc pomáhat když zjistila co má Jono za kosmetiku tak mu jí chtěla měnit za svoje bubliny do koupele atd. takže jsme líh a slunečnicový olej našla až o půlnoci za záchodem :):).) Večerní uspávání pohoda jen tak chvilku prdíkový záchvat ale to taťka zvládl průšvih byl s Maty která nedokázala pochopit proč bráška pláče ať mu nějak pomůžeme takže chudinka začla plakat s ním což bylo trochu na moje nervy,ale taky jsme to zvládly:) Bohužel jsme večer museli Matyldičce vytrhnout ten zub co si zarazila neboť začal sám vypadávat a já měla strach aby ho v noci nevdechla takže pak plakala ještě trochu bolestí . Takže to dopadlo tak že jsme si šla taky pak chvilku poplakat:):)) JInak JOno spal 5 hodin v kuse jenže já mezitím musela odstříkat takže si nevyberete:) Jinak ráno v klidu šla Matydla do školky , M do práce a já se tady od dopoledne nezastavím hihihi, přišli dělníci namontovat světla na garáž, pak chlapík opravit lux, pak odstříkat pak nakojit a mezitím chci vědět co se tu děje na diskuzi a nějak se nemůžu odtrhnout:):) ještě do toho řeším pár mailů do práce a pár telefonátů. Tož jsme se vykecala a jdu fakt něco poklidit a udělat hodnotnějšího:):(:)
Tak co Netko předčila jsme tě:):):)
Oddny 15528
14.5.2007 20:57:43
Vůbec nestíhám :-O !!
Vendy velikánská gratulace k povití Jonatána,Lí k odchodu domů s Danečkem a všem oslavencům a oslavenkyním všechno nej a nej (tak jsem to dohnala)

Sváťovka se při předvádění před Bruníkem naučil jezdit na odrážecím kole, takže se nám zvětšil akční rádius po lese, neb chodit po svých ho moc nebavilo. Na kole dračí, že za ním musím jít ostrým tempem a jsem z každý procházky uštvaná jak kůň ;-)
Po večerech šudlím korálky, bo se mi sešlo dosti objednávek a nestíhám ;-)

Beruška9 19102
14.5.2007 20:39:53
Bruník padnul za vlast znaven neskutečným množstvím zážitků, dnešní den si teda perfektně užil!

Gratulujeme taky Soničce a Klárce a taky všem ostatním narozeným před i po...:-D!
Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
13.5.2007 21:04:20
ahoj,

k zítřejším narozeninám přejem Bruníkovi vše nejlepší a hodně radosti z dárečku.

Klárka má rýmu tak věřím, že si to zítra taky užije.Dnes jsme byli odpoledne u vody házet kamínky do Bečvy jako že polehoučku když má rymu ani an kole jsme nevyraželi a co myslíte nespadla do vody? naštstí jen šlápla jednou nohou

Adel-to je fajn že tak výletujete a o změnách plánu mi ani nemluv, u nás se mění vše z hodiny na hodinu ve snaze stihnout co nejvíc a nakonec nestihnem nic neb chaosíme

v uterý začínám 17 tt a tak nějak cítím, že tohle těhotenství nebude žádná procházka rajským sadem, mám pocit že nic nestíhám ,ještě i ted ibčas zvracím a jsem hodně unavená , prostě na relaxaci není kdy. Děkuju za to že Klárka ještě po obědě chodí spát a já každý den zalehám s ní.

hezkou neděli, I+K
Kačabáci (L&N&H) 15801
13.5.2007 15:51:11
včera jsem byla za Jonatánem v porodnici, moc jsme nepokecali, protože spal a spal... je slááádkej, takovej uzlíček mazlíček, koukala bych na něj hodiny... Vendy vypadala naprosto úžasně, nožky štíhlé jak laňka, obličej vyžehlenej jak po kosmetice, žádná strhaná matka 24hodin po porudu se zkrátka nekonala :-).

Všechnu zdravíme Kačab
Mammita 25947
13.5.2007 10:43:32
Ahoj holky!
Netko, hele, kdyby se vaše karty cítily čistě náhodou nevyužité a smutné, tak já bych se hlásila do služby :-D.
Ifčo, kolobrndu závidím, Maty je venku taky jako drak - uvažovala jsem už i o bruslích, ale jsem střevo a neumím na nich :(.
Víc si nepamatuju...
Včera jsem jeli na výlet do Koněpruských jeskyň a stihlo nás cestou několik fakt výživných slejváků. Děti v autě usnuly, tak jsme pokračovali po dálnici směr chajdaloupka. To bylo ale překvapení! Maty byl rád, Bětce je to zatím ještě šumák :-D. Tam jsme se rozhodli, že přespíme, ale jelikož jsme sebou nic neměli, tak jsme ještě sjeli do lékárny pro sunar, jídlo a pleny. No a jak už jsem si mohla zvyknout, Jára podědil po svém otci tu báječnou vlastnost, že z minuty na minutu mění rozhodnutí a tak v 18:10 prohlásil, že jedeme domů! Fakt, nekecám. Málem jsem ho pohledem zabila. Neskutečný. Takže jsme v 8 večer dorazili domů, děti opět spaly v autě. Což o to, Maty si přelezl do postele a spal jako dudek, bo makal na zahrádce s babí, ale Bětka teda bojovala.
Teď jsou kluci v bazénu a mám chvilku klídek.
Jinak Bětka krásně žvatlá, na 4 vydrží každý den o vteřinku déle a je neskutečně hodná, ťuk ťuk.
Jo a taky Vám chci napsat, že už s Matym hrajeme vcelku obstojně pexeso a domino, samozřejmě upravená pravidla. Taky máme novou hitovku "Pan čáp ztratil čepičku...". Zkusila jsem to náhodou a velmi úspěšně. Máte taky nějaké tipy na všeobecně známé hry, které už děti zvládají?
Hezkou neděli.
Netka Niky05/04+Dany11/09) 12047
11.5.2007 15:52:30
Květňulky,
poslední dobou se tu vyskytuji velmi sporadicky. Ale snažím se vás číst, no občas… Ale budu se snažit polepšit.
Každopádně přeji květňulátkům spoustu nádherných dárečků k narozeninám, hodné rodiče a hromadu zdravíčka!

U nás vše při starém. Stále pracuji, s M se střídáme o Nika, který se strašně těší do školky. Zatím jsme ho nikam na trvalo nedali, protože stále někde lítáme, tak to stejně nemá cenu. Při uzávěrkách musel M do Brňákova a tak vzal s sebou Nika. Nakonec tam zůstali 14 dní a já naplno ocenila Skype a videopřenosy :-)
Teď jsme se vrátili z dovolené v Egyptě, kde bylo neskutečně nádherně. Nejen sluníčko, před nímž se M poctivě schovával, takže není vůbec opálený. Super bylo vše, krásně jsme si to užili i sebe navzájem. Jen začátek nebyl tak perfektní. Jak už jsem tu psala, snažila jsem se před odjezdem zruinovat bankovní kartu, načež M prohlásil, že příště pojedeme bez kufrů a vše si koupíme tam. Ti chlapi tomu prostě nerozumí :-) No a milá karta se mi odvděčila a první den v Egyptě se mi blokla v bankomatu. Takže jsem vytelefonovávala zrušení karty atd atd Nikdo jiný pak nic nevybral. Prostě tam byla moje karta a žádnou jinou tam už nepustila! Z toho plyne, že jsem se pustila do ruinování karet manželových, hihi Jak jsem záhy zjistila, obchodníkům bylo úplně jedno, kdo jim kartu podepíše, takže jsem mohla vesele nakupovat. No a mám novou kabelku, k té kabelce peněženku, botičky, Nikola má konečně suprácké šusťáky ….
Průšvihy samozřejmě nechodí osamoceně. Ještě v Praze po odbavení na letišti si takhle v klidu piju kávu a najednou mi vypadla asi měsíc stará keramická korunka! V letadle mi neskutečně otekly kotníky, takže jsem si na pokoji balila nohy do mokrých ručníků.
Ale jinak jme se měli báječně, fakt. K loupežníkama jsem absolvovala i výlet ponorkou do mořských hlubin. No byli jsme ve 20ti metrech, ale bylo to fajné. Pro nás, co se nepotápí je to akorát. Když šli kluci odpoledne chrupkat, já vyvalila svoje špekózní těleso na pláž a užívala sluníčka, zmrzliny a klidu.
Dokonce jsme se tam sešli i s Kaničkou a její rodinkou. Byli na druhém konci Hurghady, ale i tam jsme uspořádali květňulkovský srazík :-) Kani se dovča moc nevyvedla. Byla dehydrovaná, na kapačkách a antibiotikách. Teď už jsou také doma.

Mě se tam tak líbilo, že už brouzdám po netu a hledám dovolenou na září. Taky rozhazujeme sítě a hledáme spřízněné duše, které by s dětmi jeli s námi. Všichni koho známe, chtějí jet o prázdninách a my chceme až koncem září.

Jen tak mi tu připadá, že jsem poslední, kdo ještě má druhou vlnu miminkovství před sebou, že? Všechy si tu vesele rodíte, těhotníte nebo už kojíte… My se konečně pustili do realizace domečku, takže to stále odkládáme. Ale moc bych chtěla už příští rok mít mimčo. Ideální je otěhotnět přibližně 16/11/07, to pak vychází termín porodu 08/08/08 to by se mi líbilo, hihi

No tak jsem se tu zase vykeckala a mizím dodělat výplaty.
Ještě bych chtěla říct, že bych vás všechny moooc ráda viděla. Bude čím dál hezčejší počasíčko, tak co takhle třeba zase dětský ostorv?
Netka Niky05/04+Dany11/09) 12047
11.5.2007 14:44:35
Lí,
blahopřeji k Danečkovým pokrokům a hlavně návratu domů!
Už plně kojíš nebo ještě dokrmuješ? Tak jako tak je to super, jste oba velcí bojovníci. Doma bude ještě líp, protože budeš prostě doma ve svém a u svých. Sonička bude mít jistě z brášky taky velkou radost.
Naprosto si dovedu představit tvou radost z návratu. S Nikem jsme taky byli v porodce skoro 3 týdny. Naštěstí kvůli mě a ne Nikovi.
Tak šťastnou cestu domů a příští zprávičky čekáme z domova!
12157
11.5.2007 12:49:44
holkýýý! My jdeme dne sdomů. Bo porodnice je plná k prasknutí, ráno rodilo 8 maminek a z toho 2 rodily dvojčátka. Takže nutně někdo musí z kola ven :o) vyhrál danielek, neb je to děsný žrout a pohodář tak prý doktory přesbvědčil že je v poho. Mám radost. pekelně se těším domů. V nedělio budou danečkovi 3 týdny, to už je načase aby se mrknul jak to vypadá jinde než ve špitále.

Díky všem za podporu.

Joa o Vendy vím že to měla protekčně :o) a hodně rychlé. No prostě pohodářka vendy :o) Jsme zvědavá ažž se ozvou z domu jaký bude Johny, jestli bude po ségře spát celou noc :o))))

Ronda 3303
10.5.2007 23:41:41
Vendy,

tak to je bomba, ze ti to opravdu vyslo:-)))) Prejeme Jonovi hodne zdravi a tobe posilame gratulaci!!!
[<<Předchozích 1640] Názory 16411650 z 7994  [Dalších 6344 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.