| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 31954  [Dalších 30944 >>]
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: úterý

19.7.2005 14:34:39
Michale, včera jsem tu jásala, že se Bety otáčí na bříško. Zpátky jen občas přepadne. Na zádech se celkem posouvá, na břiše jen o centimetry.
Podle Matějčka je až desátý měsíc měsícem klasického lezení, osmý jen plazení jakýmkoliv způsobem. Navíc Matějček píše, že v tomhle období už jsou mezi dětmi obrovské rozdíly. Takže Verísku, Michale, klid, oni k tomu ti naši prcci taky dospějou. Problém by asi opravdu byl jen pokud by měli snížený svalový tonus, ale Bětka např. sama sebe udrží ve stoje, sedí rovně, takže to asi nemá :-)
Kaackaa 16193

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zuby

19.7.2005 13:48:44
Ahojky, naše malá taky klasicky lézt po 4 neumí a ani plazit popředu, plazí se jedíně dozadu a staví se jako na špičky a poposedává, ale vše vzad, takže jí pořád někde lovím, ale na 4 péruje už tak 3 týdny, ale dopředu se to snad nikdy nenaučí. Jinak sedět umí krásně dlouho, klidně 20 minut, ze sedu umí na 4 a ze 4 do sedu taky. Ale to pravý lezení jako pejsek neumí.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: úterý

19.7.2005 13:40:34
MICHALE, ANDÍLKU, OSTATNÍ, díky za uklidnění, že na tom nejsme samy tak "líně". Veru se přetáčí ze zádíček na bříško i opačně už dlouho a bravurně, rychle, několikrát za sebou. V tom je mistr, plazení taky frčí už dlouho, ale po 4 neleze, na kolín ka se nedostane a natož si sama sednout. Ale sedí už pevně tak 2 měsíce a vydrží tak i hodinu v sedě si hrát a hlavně pořád sedět chce...Ale jak jsme tady už psala, myslím, že jsme ji posazovat neměla a že by si už teď třeba dokázala posadit sama...
Laďka+2 25367

Re: Re: úterý

19.7.2005 13:18:50
Ahoj holky a Michale,

Michale, Davča je teda šikovnej, dělá toho hodně, ale třeba se sám neposadí a někdo třeba zastává názor, že když dítě stojí a snaží se chodit, tak by už mělo samo sedět, ale to vůbec neřeším. Až se mu bude chtít, tak se posadí a hotovo. Už se dokonce dokáže postavit i u rovné zdi nebo u linky a je to teda pěknej záhul, takže buď rád, že vám Honzík leží a užívej si to jak jen můžeš.

SOnko já jsem teda Davčovi už na zadek plácla, ale nějaký bití taky moc nepreferuju a uřvání se v postýlce až do usnutí už vůbec ne. Te´dka se Davídek naučil usínat u mě na břiše, není to moc dobře, vím to sama, ale co už nadělám. Nevadí mě to, za chvíli nám vyroste a nebude nás potřebovat, tak proč bych tu teďka nebyla pro něho když mě potřebuje. Ještě nám ho nikdy nikdo v noci nehlídal a ani to nevypadá, že by jsme to potřebovali.

Jinak dneska jsem mu uvařila k obídku špenát s brambůrkama a s krůtím masíčkem, tak až se probudí, tak bude baštit. Jídlo už mu nemixuju, jen mačkám vidličkou a perfektně to se svýma dvouma zoubečkama pokouše. Je to moje šikulka.

Moc zdravím všechny marody a přeju brzské uzdravení.

Všem co jsou na dovolené tiše závidím a přeju hezké počasí, my jedeme až 8.9. to se snad ani nedočkám.
Sonka + Linda + Max 31894

Re: úterý

19.7.2005 11:44:48
Taky myslím,že jste normální.
Některé děti si prostě dávají načas :) a pak nasadí tempo.
Doufám,že jsem nikoho neurazila,to nerada.

Maxik má prcku samý modráček,zkouší vstávat a pak padá.Ani aeirbag v podobě plínečky nepomůže.Tak poslouchám rady babiček a myslím si svoje.
Dle mé mamky jsem na něho moc drsná.....já nevím,když si vzpomenu jak to bylo u nás doma....mám o8a9let mladší bráchy.....Nechat dítě at se uřve a usne...řezání za trest.....
Já L.ještě nikdy nenatloukla.
Podle našich rodičů máme moc demokratickou výchovu....
Čekatel na smazání 19487

Re: Re: Re: Re: Re: Re: zuby

19.7.2005 11:02:29
Sonko ja sem v klidu, jen sem se ptak kdo je na tom stejne abych mohl pokecat s tim kdo je na tom stejne :)
Sonka + Linda + Max 31894

úterý

19.7.2005 10:59:04
Děcka,budte trpěliví ,to že vaše dětátko ještě neumí TO,co už dlouho zvládá " sousedovic Toníček"(a to je o měsíc mladší). Není to vůbec důvod k tomu se nervovat ,že váš miláček je nějaký nenormální ,opožděný, lítat s ním po rehabilitacích a jiných doktorech....
Akorát tím malé stresujete a sebe taky.
Až budou mít děti rok,budou na tom všechny stejně.

Ted se snažíte aby co nejdřív lozily,chodily,mluvily a za pár měsíců budete říkat SEĎ TADY NA MÍSTĚ A MLČ.....
Čekatel na smazání 19487

Re: Re: Re: Re: Re: zuby

19.7.2005 10:56:42
Andilku kdyz ho posadim tak taky krasne sedi a hraje si ani nespadne treba 5 minut, ale k tomu lozeni se nema, snahu pretacet se zpatky ma ale zavazi mu ruka tak to nedokonci a pak fnuka.
Naďa+Esterka+Valinka 23187

Re: Re: Re: Re: zuby

19.7.2005 10:53:38
Ahojky všem :-)

hlásím návrat do Prahy. Vrátili jsme se teda už v neděli večer, ale celé pondělí jsem uklízela a taky přečetla asi sto příspěvků .-)(maminčina strava mě zničí, určitě jsem přibrala ...)

Novinky od nás- zatím stále žádné zuby, ale lezeme a sedíme!!!
Esterka leze dozadu a z kolínek si stoupá na špičky a z této polohy s nataženýma nohama přiručkuje do sedu- teda fakt baletní výkon. Nejdřív jsem si mylela, že to byla náhoda, ale už to cíleně opakuje. Sed je taky momentálně nejmilejší poloha :-)
Dlabe vše co jí předložím tj. zeleninu, ovoce, jogurt, kaše a už se nám podařilo vynechat dvě kojení ve dne a jedno v noci-huráááá (interval dvě hodiny byl už fakt zničující). Už se chystám na maso.

Zdravím všechny marody a hlásím se do klubu- u nás je to rýma, nejhorší je to ve tři ráno, když manža začne "troubit"...
Andílek, Verunka 18.11.04 16125

Re: Re: Re: Re: zuby

19.7.2005 10:46:52
Michale, Verunka klasicky po čtyřech taky ještě neleze, provádí to, co jsem popsala níž. A dlouho se otáčela jen ze zádíček na bříško jen na jednu stranu - doprava, doleva a zpátky se to naučila tak před třemi týdny. Takže vydržte... Ono jak jsou tu nějaké dětičky hodně napřed, tak to vypadá hrozně, když mimčo ještě něco neumí, ale každé mimčo má svůj čas a svoje tempo.
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 31954  [Dalších 30944 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.