| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1030] Názory 10311040 z 31954  [Dalších 30914 >>]
Jana + 4 16678

Re: Šesti-zubka

18.7.2005 13:55:16
Lenny, drž se. Bety prosvítají dvě jedničky nahoře (dvojky už máme) a taky trojky nahoře. Takže nás to čeká ještě dlouho :-(.
Jana + 4 16678

plazení

18.7.2005 13:54:02
Lenny, já vím, že můj manžel je úžasný, proto jsem si ho brala :-) Ono to se mnou není jednoduché, tak potřebuji někoho použitelného.
Díky za cviky, je to zvláštní, ale kromě toho prvního jsme všechno instinktivně dělali taky - naprosto přesně. Po mně už lezla několik týdnů, od rukou se taky už nějakou chvíli umí odstrčit. A teď to zkouší sama. Nezkoušelas cvičit na balonu? Uvažovala jsem, zda ho nekoupit, na táboře na něm blbla a hrozně jí to bavilo. Ale nevím, kde se na něm naučit správně cvičit.
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675

Šesti-zubka

18.7.2005 13:52:31
Jo holky, dneska jsem zjistila dost nemilou věc. Laile úplně prosvítají horní dvojky. Ach jo. Teď jsme měli více než týden pokoj poté, co jí vylezly horní jedničky, týden odmítala jíst, plakala, měla teploty a nudličku to snad bude zase tady! Já myslela, že jí to chvíli dá pokoj. Už jsou úplně obě ty dvojky vidět, ach jo. Kdy tohle přestane??? Kolik jich má ještě vyrůst??? Sakra!

Jani

18.7.2005 13:50:09
No Jani!!!! Já zírám!
Za prvé manžel má teda obrovský obdiv! Za druhé ti tady píšu cviky a Bety už to umí i bez nich :o))) Moc velké gratulace!!!!!

Re: Re: Re: Re: Re: Hezký večer

18.7.2005 13:48:27
Ahoj holky.
Verísku, to je strašné, jak se u vás marodí a nelepší se to! A do toho ty záda. Musíš doufat, že to přejde brzy samo. Mě se takhle nedávno skřípnul krk a nemohla jsem otáčet hlavou. Trvalo to tak 5 dní. Tak se drž!

Holky, díky moc za gratulace k tomu plazení. Zatím to vypadá hrozně srandovně, naprosto nekoordinovaně :o) Ale moc se snaží a jde jí to. Je fakt, že ona se o to opravdu snažila, když se Verunka nesnaží, je to určitě těžší.

Jani, byly jsme dvakrát na rehabilitaci. Máme tyhle cviky:

Laila musí být vzepřená na rukách, já jí postavím na kolínka, takže je jakoby v poloze na lezení a přitom jí držím za boky. Jednu nohy jí dám dozadu a ona sama tu nohu vrátí na úroveň té druhé, to samé s druhou nohou. Někdy to zvládneme každou nohu dvakrát, někdy jen jednou. Lepší je to dělat na stole nebo na kraji postele, ale já to dělám nejvíc na zemi.
Pak jsme cvičili tak, že jsem si sedla, dala nohy od sebe, položila jsem si Lailu hrudníčkem na svoje stehno a ona měla tím pádem pokrčené nohy (takže opět v poloze na lezení) a já jí lákala na hračku a ona za ní vlastně lezla přes tu mou nohu. Pak jsme cvičili tak, že byla vzepřená na rukách, měla před sebou něco co hrozně moc chtěla (manžel jí lákal na banán :o)) a já jí skrčila nohy jako žábě a ona se pak od mých rukou odrážela. Za každý odraz dostala kousek banánu.
No a teď to dělá sama když jde za hračkami. Takže tak. Doufám, že jsem to dobře vysvětlila.
JO a ještě mi říkala ta doktorka, ať si lehnu a dávám si jí na břicho, že takhle ty děti rádi lezou po rodičích. Tak to dělám, nadlehčuji jí a ona po mě fakt leze, vždycky se u toho obě moc nasmějeme.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Hezký večer

18.7.2005 13:37:19
Verísku, je mi líto, že Ti nemůžeme pomoct jinak než povzbuzením. My jsme na tom přece jen líp, aspoň mě nebolí záda a Bety má jen rýmu (a lezou jí zuby :-). Ale manža teď odjel do práce, vrátí se zítra ve čtyři odpoledne (má odpolední a ranní, tak přespí u sestry).
Musím se vypsat z pozitivního šoku - asi ve dvanáct jsem totálně odpadla a byla jsem moc vděčná, že si manžel vzal Bětušku. No a pak jsem vstala a šla nám i Bětce připravit oběd. Nejen, že byl oběd na stole, ale manžel krmil Bětušku kupovanou zeleninou s krůtím masem a ona se tím ládovala jak nezavřená. Pak si vzal hrnek, jako kdyby jí kojil a ona to mohutně zapila. Nakonec, když odjel, byla Bety na bříšku, viděla hračku a přitáhla se k ní rukama aspoň 30 cm, jako kdyby nikdy nic jiného nedělala. Já nestačím zírat. Takže Verísku vydrž, naše dámy to jen musí všechno promyslet.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: Hezký večer

18.7.2005 11:28:04
Jinak LENNY, moc blahopřeju k plazení, jste holky šikovný. Já můžu s V. trénovat lezení jak chci, kašle mi na to, začne se vztekat a je konec...Je to lenoch! Už věřím tomu, že ona lézt nebude, že dřív vstane a bude chodit.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Hezký večer

18.7.2005 11:26:48
MÍŠO, JANI, tak koukám, že u nás všude na prd...My přes noc ochořeli ještě víc, jsme tady fakt jak lazaret. Veru nám včera vůbec nechtěla spát- to my neznáme, brečela a brečela, nakonec ji manžel uspal v obýváku v náručí( to se ještě nikdy nestalo) a přenesl. My jen celou noc smrkali, kašlali, ráno v krku děs. No a to mi dnes měla na týdenní dovču přijet na návštěvu kamarádka z Jablonce n. N.a manžel měl od zítra do pátku být v N. Bystřici na golfu- dělat si zelenou kartu. Tak vůbec neví, jestli bude moci jet, kámošku jsme zatím stopla, neb ji nechci nakazit, má oslabenou imunitu, takže všechno na pytel. Veru má taky rýmu a kašel, ale je na tom z nás nejlíp, to nejhorší už má asi za sebou. No a nejhoší jsou moje záda, mám asi skříplý nerv pod lopatkou a den ode dne se to horší, už ani veru nezvednu ze země, při každém zakašlání, kýchnutí, smrknutí, mě tam projede taková bolest, že bych se málem počurala, v noci mě to budí, nemůžu se ani otočit. Musím s tím něco dělat, ale nemá mi kdo pohlídat Veru/ manža i při nemoci pracuje/a se zádama to je obíhání dr. min. n apůl dne a s V. na celej den a jesě s rizikem, že tam něco ještě chytí dalšího... Takže vůbec nevím, co budu dělat. Ale nikdy bych nevěřila, že blbý záda můžou takhle bolet, když jde o nerv. Fuj. Asi budeme potřebovat nějakou sociální pomoc...
Jana + 4 16678

Re: Plazítko

18.7.2005 6:46:56
Lenny, gratuluji a závidím. Můžu se zeptat, jak cvičíte? My se pořád plazíme jen na zádech :-(, na břiše jsou to pořád jen centimetry.
Tak u nás už to taky zkolilo i taťku. Nejradši bych si šla lehnout, ale Bety vstávala a tatínek se vrátil z práce v noci, tak ho musím nechat dospat. No snad to nějak přežijeme. Mějte se krásně.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Plazítko

17.7.2005 22:00:18
LENNY, ne, ne, jsem ok a nohama na zemi, mám svoje dvě milovaný prdýlky a jsem šťastná s nima, byla to jen milá náhoda a trocha platoniky a melancholie...
[<<Předchozích 1030] Názory 10311040 z 31954  [Dalších 30914 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.