| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1280] Názory 12811290 z 31954  [Dalších 30664 >>]
*Kate 12933

Re: Re: Re: Re: .)

10.7.2005 14:50:24
Sonko, ale zajímá:) Š. nikdy s náma nespala, v posteli kraluje pes a hlavně, já bych prostě neusnula.

A co je s Aduškou?
*Kate 12933

Re: Re: Re: Re: .)

10.7.2005 14:48:06
Verísku, jojo, rozchody ... přítelkyně mého bráchy byla jako další dítě mých rodičů, někdy u nás bývala i když třeba bratr ani nebyl doma - a taky se rozešli, dokonce dvakrát, pak už definitivně. Teď je ona vdaná a on čeká v srpnu dítě.

Míšo, a co říkáš na časté noční kojení? Pro tebe věc neznámá, ale mám to taky omezovat? Nerada bych se stala chodícím dudlíkem, což už ale asi jsem. Ale nechat ji řvát - to začne vstávat, sápat se po postýlce a se spaním je konec definitně, takhle to vždycky utnu hned v zárodku a do 10 minut zase spíme. Fakt nevím. Nechat ji spát samotnou?

Š. šla ven, tak jdu rychle uklízet, pes se asi přesrsťuje, to je děs, všude jsou chlupy.
Sonka + Linda + Max 31894

Re: Re: Re: .)

10.7.2005 14:45:07
Ahoj holky.
Četla jsem si co pišete o spaní miminek,jejich cestování po postýlce a tak.
Obdivuju ty z vás ,co dávají deti do svých postýlek.
Mě se nikdy nechtelo v noci vstavat pro prcka,pravda ze začátku jsem Lindu chtela mit pořad na očich,což v postýlce nehrozilo.Takže jsme spávali strašně dlouho všichni v manž.posteli.DO jejiho roku a pul,pak přišla na to ,že v malé postýlce má víc místa a chtela PINKAT SAMA POSTÝLCE.
Jsem lenoch a tak je pro mne lepší,když se mimčo zavrtí si ho přivinout a nakojit kdzž leží v posteli vedle,než vstat a udelat dva kroky k postýlce.
I ted,když chce Lindi v noci čurat,radši vzbudim tatky.
Nasi rodiče sice prorokovali,že když s nami deti spí už je z postele nedostanem a budou s námi spavat až do školy,ale L.je přesvedčila,že to není pravda.
Jinak oba v noci dost migrovali a stále cestují,napříč nás nebo hlavou u našich noh či různé jine obces krkolomné pozice.To je asi normalni.

Když zacala malá spávat sama a odkopávat se,chtela jsem jí taky davat do pytle ale neujalo se to.
Vrtela se ,protestovala a když v něm i usnula,rano jsem ji našla zamotanou,nohy v pytli prostrčené mezi šprušly ven a hlavičku v díře od rukávu.
Tolik k tomu spaní já.Nezlobte se jestli vám přijde ,že se vnucuju
nebo vás to nezajímá.
K&K 30789

10.7.2005 14:22:32
Ahoj Veru,
u nas je taky hnusne, kdyz se M. po..... . Ale ted vazne - dnes nam tu lije od sameho rana, jako by nekdo stal nad barakem a mel otocenou konev dnem vzhuru.
U nas jsou novinky - foukame na povel, rozkecali jsme se az neuveritelne, ale nejsou to zadna slova. Jsou to neidentifikovatelna slova nekdy dokonce i souveti. Jak je hnusne skoro porad spime. Jak pisete o tom nespani, tak verim, ze ta vlna prijde i k nam. Spaci pytel je fajn, neter v tom umi i chodit. Cestovani po postylce se taky kona, nejlepsi je spat se svou vyskou neco malo pod 80 cm na sirce postylky 60 cm. Pak nas kazde kopnuti = bouchnuti o sprusle vzbudi a je brek.
Pidalka se snazi lozit vsude a pres vsechno. Budte rady za nelezce. Zatim. Ja si to uzivala do posledni chvile. Jen jsem do posledni chvile nikde nesehnala zpetne oci (obdoba zpetneho zrcatka v aute).
- jdu vysvobozovat, dite se mi zaklinilo pod jid. zidlicku a nevi jak ven -
Gothic, tak my mame nozicku dlouho 12 cm - sila, asi zase vedeme, ne?
Jinak jsem tu dlouho nevidela Lenku s Matyskem. Prihodila nejake foto, ale neozvala se.
Dotapetovala jsem, jdu zase vysvobozovat. Ted jsme pod konferencnim stolkem...
a neco tu smrdi...
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

10.7.2005 14:15:52
Tak ja mam obe deti lezeci.Natalku i Vercu(kdyz byla mimino,ted uz to nedela)najdu uplne nekde jinde nez jsem je ulozila.O pytli uz uvazuju asi mesic,protoze je Naty rano uplne ledova,kdyz pro ni do pokoje jdu.Jenze tady ho nikde nemaji,takze ho budu muset usit a ja zrovna nejsem prebornik v siti,spis naopak:).Asi ho bude muset spichnout manzel:).
Kazdopadne je zase totalne na individualite ditete.Verca ta se pri kazdym zasusteni probudila a hned chtela me a ven z postylky;Natalku jdu treba v noci prikryt,ona se na me podiva,zase zavre oci a spi dal.

Co se tyka toho piti v noci.Dejte si holky na to pozor.Mimcum uz je skoro osm mesicu a v tomhle veku se z toho stava zvyk.Kdyz uz caj dat musite,tak urcite bez cukru ( vsechny granulovany jsou sladky);pokud ma dite uz zub nebo pije UM,tak davat v noci,co nejmin.Ovlivnuje to velkou merou kazivost zubu.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: .)

10.7.2005 13:21:38
Ahojky po domlce. My byly s Veru teď od pátku u babičky( Veru prababičky), neb nás taťka opustil na 2 dny s klukama s fotbalu do sklípku na Jižní Moravě...No, bohužel to nebyly moc hezký dny- u babi byldí ségra a zrovna se rozcházeli s přítelem po 11 letech, měli se v září brát:(((No, ale možná to je takhle dobře a možná i pro ně pro oba i pro jejich ev. návrat k sobě...Uvidíme. No a Verunka tam začala natvrdo říkat baba!!!Na každýho hulákala baba a dnes při hře se psem jsme jí říkali, že je to haf a tak to zase nádherně po nás opakovala...Blo to super!

LENNY, Veru se plazí přesně jak píšeš o Laile, úplně nic víc nic míň.

teď se tady asi poka...Tak mažu přebalovat! Je tady hnusně...
*Kate 12933

Re: .)

10.7.2005 12:40:52
Nazdárek!

Spaní u nás čím dál děsnější, dneska se budila po hodině!!!! Brrrrrr. Štěpánka asi z listopaďátek spala nejdýl v zavinovačce - vlastně jsem ji zrušila až s příchodem veder. Teď uvažuju o pytli, mám jich tu několik. Ona teď spí zásadně na boku, nohy do pravého úhlu k tělu a strčené mezi šprušle. Není divu, že když se pak trochu pohne, začne řev, protože nemůže s těma nohama nic dělat. Lenny, jak jste obložili tu postýlku? Asi to taky zkusím, mantinely nemáme.

Hrůza je, že už ani neexistuje nějaké "nechat vyřvat" v postýlce před spaním - začne se sápat nahoru /zatím jenom do kleku/ a pak různě padá, nabíjí si ústa o šprušle a tak. Ale obecně pozoruju zlepšení, pokud jde o pády. Například při převalování fakt už tu hlavu umí držet, aby se do ní nepraštila. Problém je, že ji to táhne nahoru a má tendenci padat ze vzpřímeného kleku dozadu. Předevčírem to tak strašně zadunělo, že se mi úplně udělalo špatně. Ale je to jak s Lerikem - řve 5 sekund a pak o ničem neví.
Karolína +2 16165

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .)

10.7.2005 11:42:11
Gothic - právě, že on se hrozně v noci hýbe, příjdu k němu a najednou má hlavu tam, kde měl přetím nohy, nebo leží napříč postýlkou, prostě hrozně cestuje a to by v pytli nemohl.
Martina 1078

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .)

10.7.2005 10:39:47
Lenny my jsme mivali na to lezeni u mateje uplne jiny cviky:-)) Ono jde o to, PROC to dite neleze a nasledne na to pak navazujou ty cviky.

K tomu spani me zas napadl jeden postreh, jak je kazdy dite jiny. mateje neexistovalo prikrejvat, byl okamzite bez perinky a v noci cestoval po cely postely, spal touhle dobou uz vyhradne se mnou ve velky. A Bara? Tu ulozim, prikreju a jak jsem ji polozila tak ji pri probuzeni zase najdu, at spi pul hodiny nebo ctyri hodiny. Tuhle jsem usnula v noci pri kojeni v posteli, bara taky a zrovna byla na kraji postele, tak 40cm od kraje. Kdyz jsme se pak po nekolika hodinach vzbudili, ona porad lezela na tom miste kde usnula, ani se nehla. To Matej ten by byl davno s revem na zemi. Fakt me kolikrat prekvapi, jak jsou ti sourozenci rozdilni:-)
Gothic 22573

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: .)

10.7.2005 10:30:29
Ahojte.
Lenny-u nas to iste cez kopirak- stale sa vrti z place zo spanku. Laile rastu zubky, nie? U nas to zacalo, ked mu rastol 1.zub. Bud mu rastie 2, alebo zase nieco spracuva v hlave. To iste bolo, ked sa nieco nove naucil, par dni pred tym hroza.
Kajda-neviem preco si myslis, ze by si Matyasa trapila v spacom vaku, ked si to neskusila. My ho mame z anglicka a je uplne super. Mimco v nom ma volne nozicky-cize ho netlaci overal (v tom spaval pred tym), je v teple a ma pocit pritulenia a bezpecia. Smola u nas je jedine ta, ze sme ho kupili a on sa zacal stavat-tym padom si nan dostatocne nezvykol pred tym a staval sa aj v nom, a to uz bol troska problem. Keby som mohla vratit cas, tak ho urcita pouzivam ovela skor. Malemu sa v nom pacilo a mohli sme predist problemom pri zaspavani, kedy sa staval a to ho budilo. On je schopny sa postavit a spat pri tom, normalne ma zavrete oci. Ale uz to nastastie troska menej robi.
Lenny-tiez aj cestujeme, hlavne je sranda, ked sa presuva niekedy v hlbokej noci k nam do postele (je nerealne kazdych 15 minut vstavat a ist do jeho izbicky) a tam u nas cestuje. Par krat docestoval az na nafukovacku vedla postele a spal na nej :-)
Inak k tym padom-moj maly nikdy nepadal tak, zeby sa hadzal zo stoja dozadu. On si vzdy sadol na zadok a pripadne padol tak, ale po velmi kratkej dobe sa naucil tu hlavu aj pri pade drzat, takze ju potom len polozi-neudrie sa. Blbe bolo ked sa naucil sadnut a este moc nevedel drzat rovnovahu-ale to sa naucil tak, ze sme boli u sestry a ta ma len parkety, nicim sme ho neoblozili a naucil sa to, odvtedy to tak bolo aj doma. Ja uz mam aky-taky odhad, co zvlada-to ho necham a ked vidim, ze sa pusta do niecoho-ked je nejake riziko, tak idem k nemu a som pri nom pre pripad, ze by potreboval pomoc. Najhorsie pady boli u nas v case, ked este len valal sudy-to sa pri pretacani nahodil hlavou na korbu z auticka a to bolo desne.
Mam asi stastie aj v tom, ze on aj ked sa udrie, place tak 5 sekund, takze to neberiem nejak tragicky. Ale mozno keby som mala dieta, co by stale padalo a velmi pri tom plakalo tak to vidim inak. Takze netvrdim, ze to ze teraz nepada je tym, ze som ho nechala-mozno mam len stastie, ale nevylucujem to, ze to moze byt aj tym :-))
Kajda-ja som uz rybilku prestala davat asi pred 2 mesiacmi ked zacalo byt teplo, lebo som zistila, ze s nou ma zadocek horsi ako bez. Najprv som sa bala, bola som na nej zavisla a patlala ho znacnymi vrstvami pri kazdom prebalovani. Ale potom som zase citala zevraj ten zinok z tychto kremov sa zhromazduje v organizme a mali by sa pouzivat len ked su zapareniny, nie ako prevencia. Tak ma to mierne nahlodalo a skusili sme to bez a ide to a dokonca lepsie a je s tym menej starosti :-)
[<<Předchozích 1280] Názory 12811290 z 31954  [Dalších 30664 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.