| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 31954  [Dalších 30604 >>]
*Kate 12933

Re: sobota

9.7.2005 14:55:06
Nazdárek!

Byt v rozkladu, manžel pryč, pes nevyvenčený ... ale dítě spí, tak šup a sedím u počítače.

VERÍSKU, Lefkáda je fakt nádherná, není ještě tak moc turistická, protože se to naplno rozjíždí vlastně teprve teď - a kdyby to bylo na mně, nepostavila bych tam už ani jeden dům navíc. Pravda je, že s malým dítětem je to docela problém - ale záleží na tom, jak moc jste sportovně založení. Ty pláže na západě jsou opravdu přístupné většinou po strmých schodech, takže přijde na to, jestli máte závratě, určitě jsou lidi, pro které hodit dítě do krosny a jít není problém. Na druhé straně ostrova a ve Vassiliki, které je fakt asi nejlepší, jsou zase pláže kamenité, takže tam se dítě moc neproleze. Jinak ale paráda, jediné mínus pro mě je vlastně v tom, že si Lefkádu a spec Vassiliki šíleně oblíbili Češi, takže je to tam takové miničesko. Auto aspoň na část pobytu je dobré mít, abyste mohli poznávat celý ostrov, ceny si nepamatuju, nás to stálo asi majlant, protože jsme auto měli skoro furt. Ale když jsme tam byli poprvé, tak jsme zase auto neměli vůbec a taky jsme byli nadšení.

BOTY - ty jo, to zas bude, než se rozhodnu. Š. se naštěstí k postavování vůbec nemá, tak budu vyčkávat. Taky se jí strašně potí nohy, takže boty na sobě ještě nikdy neměla.

JÍDLO - já jsem možná na druhém konci názorového spektra než Kajda. Jak teď vařím Štěpánce, tak si říkám, že my dospělí to s tím kořením, kečupama, smažením a tak zbytečně přeháníme, že jídlo chutná dobře samo o sobě, dokonce i bez soli. Takže díky dětskému vaření zaujímám minimalistický postoj i k vaření pro dospělé. Jinými slovy, většina lidí by si u nás teď asi moc nepochutnala, prakticky jenom solím, nekořením.

JANO, tys asi už odjela na tábor? To s tou fibrózou mi muselo tehdy uniknout, docela čumím. Jak je vidět, nemoc tě v ničem nezastavila a to je skvělé!

TIP NA VÝLET - jak včera pršelo, jeli jsme na výstavu Zdeňka Buriana na Hradě. Je prodloužená do 11. září a můžu doporučit. Zavzpomínala jsem si na dětská léta, kdy jsem ujížděla na Lovcích mamutů a Štěpánce jsme koupili úžasné leporelo s Burianovýma obrázkama. Vstupné je stovka na osobu nebo rodinné vstupné za sto pade. Kočárek je potřeba vynést do pár schodů a část prohlídky je v patře, ale to jsme ho nechali dole a šli s dítětem na rukách. Zakončili jsme v Zavěšené kávě - díky prázdninám tam bylo volno a nenahuleno, na Petříně pod Strahovským klášterem doslova pak ani noha, no pohoda!

Uf to jsem se rozepsala.
Sonka + Linda + Max 31894

sobota

9.7.2005 11:01:34
GOTIC jak vidno,neni to tim obutim jednoduche.Každý doktor ti poradí neco jiné a dítko ti neřekne MAMI BUDU JEN LOZIT A ASI TAK ZA 5MINUT SE POSTAVÍMTAMHLE U TE ZIDLE,TAK MI DEJ OBUTI.
Taky už pujdu po víkendu kupovat papučky.PŘece jen dat 120.- nebo 600.-za boty je rozdíl.Ted je navíc léto,teplo,tak si myslím ,že latkové botičky stačí.
KUŘATKO ja to taky na PC tak nejak plyichtim na co přijdu sama.Mužíčka se ted ptat nemužu,je naštvaný,že porad mluvim jen o tech fotkach a každou chvili sedim u netu.ALE kdyz tu sedi GAMUJE ON to je v pořadku.hOLT CHLAPI.
Kuřátko 04 16426

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CF

9.7.2005 10:15:32
ahoj Sonko, ohledne zmensovani tech fotek - ja osobne je zmensuju v "malování" - byva to soucasti windows. Na liste je "obrazek" -kliknes a potom "roztahnout ci zkosit". Na to zase kliknes a do vodorovne i svisle dam misto 100% jen 50% a potom si tak zmenseny obrazek ulozim. Takovy format mi uz rodina album bere. Mozna to delam moc slozite, urcite bude na to i nejaky program - ale nevim, neznam, jsem totiz pc samouk a tak nejak na pocitaci veci spis objevuji. Tak to zkus takhle.
Gothic 22573

Re: Davat boty ,pokud ditě stoji...

9.7.2005 9:27:03
Ahojky.
Jani-to s tou cystickou fibrozou, som nevedela, mrzi ma to, je dobre, ze mas tu miernejsiu formu. AKurat minule som v casopise DIETA citala o zene co tiez sa rozhodla mat dieta s touto chorobou. Pisala tiez, ze sa najlepsie citila v tehotenstve. :-) Skus sa pozriet na www.dieta.sk mozno to tam niekde najdes.
Moj muz by chcel 4 deti, ja som chcela vzdy 1-no svoj nazor rokmi menim, ale ci to budu 2 alebo 3 to este netusim :-)
Sonka- tak som teraz na rozpakoch s tymi papuckami :-)Maly uz viac chodi ako lozi, tak by asi aj bolo nacase ich kupit, co? Alebo uz som prave presvihla tu dobu a uz ma chodit na boso?
Len mam jeden problem, neviem zohnat take male topanky na jeho 9cm nozicku :-(
Musime ist este na ortopediu, namal naposledy jadierka, tak sa na to spytam. S tym vyvojom mas pravdu, su deti, co dlho dlho nic a potom zrazu za tyzden vsetko. Neter do 8m len lezala a potom v priebehu tyzdna sa posadila, postavila a zacala chodit pri nabytku. A synovec sa postavil v 7m a ma rok a este sam nechodi, lebo je opatrny. Chodenie je zevraj hlavne v hlave- ako je ktore dieta odvazne.
Moj maly to sice zvladol velmi skoro a rychlo za sebou-ale nikomu to neprajem tie noci, kedy mu to pracovalo v hlave boli des, nevedel zaspat, stale sa budil, proste mal pretazene tie nervove drahy. Nastastie to preslo, ale zas teraz ma take stavy ze od nejakej 3 v noci do rana, stale pod chvilou poplakava zo spanku, vobec neviem, co mu je, nepomaha prso ani nic, takze sa moc nevyspime. :-(
Maccimama myslim, ze ty si pisala, ze maleho nezachranujes od padov. Ja som to tiez nerobila, len hlavu som sa snazila chranit pri pade, ale vankuse som za neho nedavala, len spociatku pri sedeni, ale aj to dalej len aby hlavou padol na ne. Mam nazor, ze aby sa naucil padat, tak musi zazit, ze to proste boli, ked sa smari o zem. A vysledok je, ze maly skoro nepada, dava si pozor. Pada len ked je unaveny a nevladze. Sestra synovca obkladala vankusmi a ten sa potom hadzal vsade, lebo cakal vankus a dost neprijemne si potom udieral hlavu. Zacala davat vankuse dalej a zrazu to robit prestal. Niekde som na to citala nazor maminy-ze kazda selma ma byt poskriabana- sa mi to pacilo. Ale divim sa sama sebe, ja som dost panikar a opatrny clovek-ze to takto zvladam a nechodim stale za nim a nezachranujem. :-)
Sonka + Linda + Max 31894

Davat boty ,pokud ditě stoji...

9.7.2005 1:53:49
Ahoj holky....taky se zapojím do diskuze,zda a kdy dávat botičky.
Mě bylo od Dr. také řečeno,botičky(pro začátek stačí papučky s pevným opatkem )ano,ale až se dětátko samo postaví.Je to pry nutné pro podporu nožky.
Na druhou stranu doporucovala, aby az bude dětatko umet trošku samo chodit,běhalo co nejvic boso,to prý je zase dobré pro správný vývin podélné a příčné klenby nožní.
Takže v realu to u nás vypadalo takto,Lindě jsem kdyz lozila,dolezla na místo kam chtela,tj.k pohovce,stolu,nekomu....tam se postavila...většinou papučky dávala.Ale pořad je na nožkách neměla.Prvni "lezopostavovací papucky"vydržely asi měsíc ,měly prošoupané špicky.

Jinak chci uklidnit mamky dětí,co jeste nelozí,nesedají si a nejeví pokroky. Kamaradka má stejně starou holčičku jako já a v době,kdy L.lozila,postavovala se ,její EMUŠka sedela,nelezla,nepokoušela se stoupat.
Zhruba v roce behem týdne vše dohnala.Začla si stoupat a chodit zašaly obě dvě L. i Emilka ve stejné době.

Kuřátko,díky za radu jak na ty alba.Už jsemsi ho tam i založila.A přišla jsem na to SAMA. Tomu jsem sama ani nevěřila.
Jen mi tam zatím nejdou načíst ty fotky,mam je moc velké.Musímjeste sehnat nějaký program na zmenšení v ČJ.ANG.nezvladam.

ROHLIK taky dávám na žužlání i když radši kůrku CHLEBA.Ta se mi zdá,že není tak lepivá.Rohl.má Maxík často nalepený na patře a pak se zakuckává.
Viděla jsem u pár dětí jak žmoulají celou MRKEV to bych osobně nedala.Mam strach,že málé jí kousek ukousne nebo ulomí a začne se dusit.Stím jsem bojovala a o5 bojuji s mou mamkou. Furt to malejm CPE.

VAŚIM CHLAPECKUM TO V TECH ŚATEĆCICH MOC SLUŚI.TAKY TAKOVY MAME.A MAXIK V NEM VYPADA SLADCE
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CF

8.7.2005 23:44:10
Dobrou, já jdu spát, týden se tu neukážu, mějte se...
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Re: Re: Re: Re: CF

8.7.2005 23:42:06
To je mi lito,hlavni je,ze porad nachazeji nove a nove leky.
Pry se ta nemoc vyvinula nekdy v minulosti jako obrana tela na mor...

Uz musim bezet,delat veceri atd,tak zatim...preju dobrou noc.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: CF

8.7.2005 23:38:37
Měla jsem dost kamarádek, které už mezi námi nejsou :-(. Protože je to genetická nemoc, nedá se vyléčit, ale už se hlavně antibiotiky dají dost zmírnit příznaky. Proto se taky postupně prodlužuje průměrný věk (když jsem byla malá, býval 12 let, dnes už je kolem 30 a u Vás už jsou i senioři nad 50). Mně se plicní příznaky od dětství hodně zlepšily a nejlepší to bylo v těhotenství :-). Dlouho jsem ale nemohla otěhotnět, slinivka mě zlobí a taky mám mnohonásobně vyšší obsah soli v potu, takže horko, velká námaha, atd. není nic moc. Fakt to ale není nic proti těm horším formám.
macčí,Matyáš04,Richard08 25822

Re: Re: Re: CF

8.7.2005 23:35:41
Jano super koukám,že máme několik společných koníčků
děkuji za chválu a těším se na nějaké Vaše fotečky až založíš album,ty co jsem zatím viděla byly moc krásné
brouček je ročník 73, moc s ním teď nejezdím (bezpečnost pro mimi = téměř 0)

je moc dobře,že je malá v pořádku a Tobě je dobře - o CF toho moc nevím,ale jistě to není jednoduché

ráda se někdy stavím na kafíčko :-))) je to skutečně co by kamenem dohodil

taťka jde spinkat,tak v rámci zachování dobré domácí pohody mažu za ním
dobrou noc
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

Re: Re: Re: CF

8.7.2005 23:33:53
Tak to je skvely!!!Bohuzel znam jednu holcinu,ktera ma hodne tezkou formu,v 16 byla na transplantaci plic:(.
Jsou uz nejaky leky?
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 31954  [Dalších 30604 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.