Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: botičky8.7.2005 20:37:38
Takže budeme zase hledat zlatou střední cestu, co? :-). Holky, stejně je to zvláštní, nedávno jsme se třásli, jestli se dočkáme 12tt a teď sháníme boty. Ach jo, nějak to utíká.
Už máme sbaleno na tábor, teď jsem zjistila, že mě čeká aspoň dvacet on-line dotazů spotřebitelů :-(, aby nezůstaly nezodpovězené celý týden. Tak jdu na ně, ale občas nakouknu. Jo, Kajdo, díky za odkaz na puzzle. |
| Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 | 14675 |
|
|
Re: botičky8.7.2005 20:34:51
Macčímamo, to je opravdu zajímavý příspěvěk! Něco takového jsem hledala na netu, ale nenašla. Je to opravdu tak jak mi říkala ta neuroložka a rehabilitační v Praze. Děkuji!!!! :o)
|
| Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Krtčí puzzle8.7.2005 20:12:17
Je to hodne zajimavy clanek.
Ja jsem sedla k pc a vyhledavala jsem anglicky psane clanky a ty zase tvrdi pravy opak-co nejvic bosa-doma i venku;boty z mekke kuze,jenom jako ochrana pred zimou a zranenim...tak potom si vyberte. |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Krtčí puzzle8.7.2005 20:04:24
Martina - já zavolám ségře a zjistím to. Ale dr. jí to doporučila, tak nevím.......
|
| Martina | 1078 |
|
|
Re: Re: Re: Krtčí puzzle8.7.2005 19:52:51
Kajdo to jsme v zivote neslysela, davat boty opacne.
Jinak vesmes souhlasim, taky nam rikali, doma v pevnejch botach (problem je deny poceni nohou:-/) a venku na trave a pisku bosky. |
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 25822 |
|
|
botičky8.7.2005 19:11:16
Jak správně obouvat děti
V době, kdy se dítě ještě nestaví, plní botičky, tedy ty různě pletené „capáčky“ pouze úlohu ochrannou. V okamžiku, kdy se dítě začíná stavět, musí – byť třeba měkčí bota – plnit svůj základní úkol: udržet při zatížení kolmé postavení paty k podložce. Musí tedy mít ä pevný opatek a nizoučký podpatek. Šněrování musí sahat nad kotníčky. Není ovšem možné opominout ani období prvního postavení. Je důležité, aby dítě při lezení nevytáčelo při odrážení chodidla ani příliš navnitř, ale především ne zevně. Nejsou tedy již v době lezení botičky na škodu. Zabráníme tak možné změně osy patní kosti a vyvrácení chodidla, zvláště když se dítě staví později, než je obvyklé. S prvním postavením v postýlce a pak stykem s rovnými terény bytu začíná proces celoživotního vývoje nohy s možnými chybami a následky pro celý život. Musíme věnovat pozornost správné hygieně, stříhání nehtů, zatěžování i cvičení končetin a správnému obouvání. Jde o výběr obuvi co do materiálu (pevnost, ohebnost, prodyšnost) a tvaru obuvi. Zásadně – zvláště zpočátku – zajišťujeme nohy správně tvarovanými botami nad kotníky. Situace je dnes o to horší, že značná část naší populace má tzv. syndrom chabosti tkání vzniklých ze středního zárodečného listu (laxitas mesenchymi) s volnějšími vazy, čímž je u nás deformování zvláště chodidel vzhledem k uvolnění všech kloubů častější a časnější. Teprve po rozvoji svalstva, kdy se dítě správně vyvíjí, je možno přejít na polobotky nebo sandály. Toto rozhodnutí je vysoce individuální. Platí to nejen pro obuv venkovní, ale i domácí, kterou nesmíme podceňovat zvláště vzhledem k času, který dítě doma nebo v kolektivních zařízeních tráví. Dítě se musí doma přezouvat – pro udržení správného mikroklimatu nohy je změna potřebná. Doufám, že je nenávratně pryč doba měkkých domácích bačkor s přezkami či cviček bez řádné podešve. Měkké hřejivé bačkůrky by měly být jen prostředkem pro zahřátí. Rozmohla se však – jak vidím ve svém blízkém okolí nebo slyším od svých pacientů – věc pro mne jako ortopeda naprosto nepochopitelná – děti chodí doma bosé nebo v ponožkách, protože chodit bos je prý zdravé. Ano, chodit bos je zdravé, ale v přírodním terénu, po trávě, písku, oblázcích či strništích, pokud to někdo snese, nikoli doma po plochých podlahách byť vystlaných kobercem! Doma patří na nohy obuv, která splňuje všechna výše uvedená kritéria. Nesmí jít o obuv starou, sešlapanou či deformovanou. U vadně se rozvíjející nohy musí být domácí obuv prakticky podobná té venkovní, i když může být lehčí a prodyšnější. Správně se rozvíjející noha může užívat různé domácí sandály s různými i mírně dráždivými stélkami či příčným páskem, podporujícím „úchopovou“ funkci chodidla. Sportovní obuv nepatří do domácnosti ani na celodenní nošení, a to především ne u dětí. tolik doc V.Smetana ortoped FN v Motole zde na Rodince v článku Botky,boty,botičky tímto se omlouvám paní dr. od Lenny |
| Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
|
|
Re: Re: Re: Krtčí puzzle8.7.2005 17:55:51
Tady jsou deti doma jenom bosy,na ven mekky boty s pevnou patou,ale az chodi;tim myslim opravdove chodi,ne par krucku.
V drivejsich dobach deti behaly bosy porad a nikdo nemel tolika problemu jako je dneska.... Testoviny bych ja osobne davala nejdriv az tak mezi 10-12mesicu,kvuli vajicku.Nesmazila jsem urcite do roka,....ale treba to je dovoleno driv,vazne nevim. |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Krtčí puzzle8.7.2005 17:41:08
Míšo - pokud jde o boty, tady se radí kupovat s tvrdým opatkem, kvůli kotníkům a stavbě nohy vůbec. Jinak je to jedno, jestli mají pevnou nebo měkkou špičku. Hlavně by měli děti po trávě běhat bosy a ne v botičkách, doma by měly mít bačkůrky a dr. ještě někdy radí je dávat obráceně (levou na pravou), ale to nevím proč.
Martino, víš proč?? |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: hezké ráno8.7.2005 17:26:33
Paffi - asi mě tu zase někdo odsoudí a řekne si:"Co to ta bláznivka zase dělá?"(nebo i hůř, ale mě je to jedno.
Matýskovi dávám teď už normální těstoviny (takový zvířátka) vypadají jako polívkový, ale jsou to normální přílohový. Ty přidám to rozmixovanýho udušenýho masa se zeleninou a zaliju vývarem z toho masa. Včera jsem ho dokonce osmahla trochu na cibulce, byla úplně světlá, ale aby to mělo trochu chuť. Pak přidala maso, osmahla, zalila vodou, pak přidala povařit zeleninu a bylo to. Skladuju to v mrazáku v pytlíkách, mám málo mističek. Je to opravdu moc dobrý. kaše mu prostě nestačí! |
| Kuřátko 04 | 16426 |
|
|
Re: Re: Krtčí puzzle8.7.2005 15:56:22
taky budu reagovat, podle toho, co mi utkvelo v hlave. Me doktorka rekla, ze boticky ne, ze kdyz bude lozit, a je ted leto, nemam mu ani davat ponozky na spravny vyvoj klenby. Asi tim lozenim, a stoupanim si na spicky tu klenbu posiluje...?
Pro Sonku: K albumu na rodine - v levem sloupci je odkaz zmena registrace. Tam kliknes a primo tam si zaregistujes nazev sveho alba. Potom zadas na vebu tu adresu napr. rodina.cz/Sonka a budes tam jako spravce toho alba a muzes si vytvaret sve slozky, do nich strkat fotky. Kazdou tu slozku si muzes nastavit do tri rovin. Bud verejna, uvidi ty fotky kazdej, nebo pro pratele - fotky uvidi jen ti, kterym povolis pristup do sveho alba a treti je spravcovska - ty fotky vidis jen ty, po prihlaseni se do alba tvym nickem a tvym heslem. To same denicky. Muzes si do nich psat, co chces. Jako navod, koukni na album listopadek. (rodina.cz/listopad2004) |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.