| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1520] Názory 15211530 z 31954  [Dalších 30424 >>]
*Kate 12933

Re: Re: Re: vstávání

4.7.2005 22:08:19
Gothic, nojo, ty jsi další - pro mě netypická - obdivovatelka Kabátů!

Amely, dobře mi Gothic připomněla, to je děs s tou rukou! Fakt si ty záda odděláme jedna po druhé. Já jsem taky na mraky,zápěsti v prčicích, záda jeden velký blok.

safra, ještě něco jsem chtěla, už nevím co - jo aha, jak Gothic píše, že Lerik moc nepadá ... to u nás není den bez jednoho a více pádů na hlavu. Já fakt nevím, jak tomu zabránit. Proč se nevyrábějí nějaké helmy?

A manžel mě upozornil na tohle: http://zpravy.idnes.cz/krimi.asp?r=krimi&c=A050704_093521_krimi_lkr
Gothic 22573

Re: Re: vstávání

4.7.2005 21:53:49
Ja truba som sa zabudla podakovat za pochvalu foteciek. :-) Dakujeeeem. :-)))
Kate-sak prave je som tiez pozerala, ako sa stale odsuvame aj tu na rodinke, za chvilu uz ani v kategorii do 1 roka nebudeme :-(
Tiez by som Veriska netypovala na Kabat, ale aj ja ich mam rada a aj moj muz. Svagor je zase blazon do U2, tak ten by tiez urcite isiel na koncert.
Gothic 22573

Re: vstávání

4.7.2005 21:33:41
Ahojky. Jani ja som ta nechcela deptat, skor naopak, aby si videla, aka to je "zabava" :-)Ked sa posadil, to som sa tesila, to hej, som si myslela, ako sa teraz bude hrajkat po sediacky a aky budem mat klud. Ha, ha. Je sice dost samostatny a ani moc nepada, ale obcas sa dostane dakam, a potom chce zachranit, alebo sa chce vystverat napr. na pracku a nechape, ze sa mu to nepodari, tak zacne vrieskat, a ja musim odviest jeho pozornost.
Prihody prihod, to sa hodi vzdy :-)
No ale co sa tyka spanku, tak to vam musim len zavidiet. Mojmu dietatu staci spat v noci 7h, chodi okolo 22,00 a vstava o 5,15. A cez den spi tak 3-4x po hodinke, cize vseho-vsudy 11h. Ja som z toho taka hotova, keby aspon 1 den spal do 8,00 tak by som aspon troska dobila baterky. :-(
Amely, boze to je hrozne co sa ti stalo, to si neviem ani predstavit, nemoct pouzivat ruku. Aspon ze uz ti to preslo, snad sa ti to nevrati. Tomu ver, ze mas toto za mesiac doma, ked tak pozeram na Danielkine tempo :-) Mas krasnu ikonku na skype, som si vsimla. Amely skusala som to choditko co mam toho hrocha, ale to je take co tlaci pred sebou, to by nemalo vadit, a normalne s tym chodi, tak ked uvazujes nad choditkom, tak toto doporucujem a este ksandy, za ktore ju mozes pridrziavat.
Verisek- tebe som vcera zabudla napisat ze ked ti pije mala 50ml tak to mas uplne super. Mne maly vypije tak 2 hlty a to je vsetko a nemyslim si, ze by bol dehydrovany, cika dost.

*Kate 12933

Re: Hezký večer!!!

4.7.2005 21:30:45
Nazdárek!

Laďko, taky jsem nejdřív myslela, že Davídek sní celé to půlkilové balení. Ale ono i těch 200 ml je fakt dost, no je to kus chlapa a ještě bude!
Holky, Laďko, Gothic a Aduško - mě ty vaše stojící děti naprosto fascinují. Přijde mi, že ještě nedávno jsme měly novorozeňátka a naráz si to chodí po bytě, no šok.

Macčímamo, to je teda hrůza, s tím kocourkem (parádní fotky!), to by člověk nevěřil, kolik může být se zvířetem starostí. Člověk si myslí, jak jim nepodstrojuje a ono ejhle. Náš pes teda jí granule, nějaké "nou nejmy" a občas zbytky, ale taky mám strach, aby jí neuškodilo málo venčení, někdy večer se prostě schová a nechce jít ven a není venčená třeba 15 hodin, i víc.

Gothic, Lerik je fakt moc roztomilý, a co jsem zahlédla z jeho ložnice, vypadá hezky. Verísku, vaše fotky skvělé, no jako vždy. A zaujala mě tvá obliba ve skupině Kabát, já jsem vždycky myslela, že jejich fanoušci jsou drsní chlapi z menších obcí a ono ejhle!

My jsme taky dneska šli na koupák - po páté odpoledne sleví na polovinu a jedou až do osmi, takže to jsme se odvážili i my. Štěpánku jsme vzali do brouzdaliště, ale jenom si namočila nohy, já na to nemám odvahu, ji tam máčet. Navíc doma ani moc neotužujem, je zvyklá tak na 36 stupňů. V každém případě byla nadšená a teď - naprosto zmožená - spí. Tatínek umývá nádobí, protože zítra si vyráží do Katowic na koncert U2, tak je krotký.
Laďka+2 25367

Hezký večer!!!

4.7.2005 21:11:43
Ahoj holky,

Gothic, tak v prvé řadě musím pochválit Lerinka, je kouzelnej. Připadne mě to, jakobys fotila u nás. Malej taky všude stojí. Včera jsem hledala vzadu na diskuzi a došla jsem k tomu, jak se vám narodil Lerinek, úplně jsem zamáčkla slzu.

Jinak malej měl dneska k obídku špenát s mlíčkem(Nutrilonem) a brambůrky, moc mu to chutnalo. A teďka už spinká, dneska po dlouhé době bez protestů.

A já se chystám jít opět šlapat na rotoped. A taky musím trochu pouklízet.
Jana + 4 16678

vstávání

4.7.2005 11:53:21
Ahoj Cacando, my jsme na tom dneska byli podobně. Taťka je po osmi směnách v kuse dnes konečně doma a Bětuška se rozhodla vstávat v půl šesté. Ale "upila" jsem ji a pak se vzbudila před devátou.
Holkyyyyy já mám z těch Vašich šikovných dětí depku :-). Gothic, nechápu, jak Tvé a mé dítě mohou být stejně staré. No nic, zase je Bětuška šikovná na jiné věci a já např. nestála ještě ani v roce, tak co po ní chci, že? Jinak Gothic, to já zas někdy oživím, historek máme spoustu :-)
Dnes se odmlčím, ozvu se zřejmě až skončí taťkovo volno, jdeme se užívat :-)
Mějte se.
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

4.7.2005 11:34:41
Hoooolky, ja se musim pochlubit. Filipek dneska vstaval rano v 9 hod., to se teda jeste nestalo. V 5 rano se vzbudil, dostal mlicko, dala jsem si ho do posteli a on zase unsnul a probudil se v 9 :o)))) Ja uz byla dokonce vzhuru a bala jsem se pohnout, abych ho nevzbudila... fakt paradicka :o) Je to fakt moc prijemny se takhle hezky, alespon obcas vyspat :o)
Amely 13045

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

4.7.2005 9:30:54
Zdravím po delší době. Koukám, že se diskuze docela rozjela, to je fajn. Já jsem měla 3 dny totálně zablokovaný levý rameno.Večer mě bolelo, když jsem hýbala s rukou, v noci jsem si musela vzít prášek, abych vůbec mohla spát a ráno už jsem nepohnula rukou v rameni vůbec.Fakt super, zvlášť když byl muž ten den v práci a máte se starat o takového raracha, jako máme doma my. Takže jsem rameno nahřívala, koupila si nějaký náplasti na radu rodičů a jedla prášky, co nám tu zbyly od Danovy zablokované páteře.Světe div se, po třech dnech je to zas v pořádku a ruka funguje. Asi to bude od toho, jak neustále toho mňouse tahám a odněkud odnáším. I když jí chovám, tak s sebou mydlí jak šílenec, to se ve zdraví nedá přežít. Gothic, já nemám slov, co ten tvůj akrobat vyvádí :-) Já se ani nedivím, že je takovej drobek droboučkej, když má takový pohyb. Příjde mi to neuvěřitelné, vždyť on už skoro chodí!!! Jestli mě tohle čeká za měsíc, tak se mám na co připravit. Danielka leze jak šílenec, hrozně rychle a funí u toho jak pejsek.Vyráží při tom takové veselé funění, fakt to vypadá, jako by se nám tu bytem pohybovalo nějaké veselé a neskutečně rychlé štěně:-) Sedí už taky úplně pevně, jako Ríša. Pěkně si leze a když se zastaví, tak se posadí a hraje si, no a za chvilku zas pokračuje. Naštěstí si nestoupá, jen když se snaží na něco vlézt, tak se o to opře a postaví se. To už pak bude po spánku asi úplně, až se postaví.Zatím huláká v postýlce vsedě :-( Závidím všem miminka, která si ještě jen tak leží. Zas zaostáváme ve slovním a uměleckém projevu. Na říkanky kašlem a na slabiky taky. Jen občas náhodně něco pronese, ale spíš se projevuje řevem a nebo nadšeným hvízdáním. S jídlem nemáme žádný problémy. Kousky taky nedávám, patříme mezi ty nešiky, kteří se vše snaží vcelku spolknout a pak se tím úspěšně dusit. Jablka musím trochu povařit, jinak má po nich hroznou vyrážku kolem pusinky. Chviličku podušené ve trošce vody jí nedělají žádný problém. Je to zajímavý. Takže syrový dávám banán a zkoušela jsem přezrálou blumu.Tu docela sála i s dužinou.Meloun nám nechutná, meruňky jsou nějaké zelené a kyselé.O broskev se radši ani nepokouším. Tak jsme zatím hlavně na zelenině a hlavní ovocná sezóna bude asi až příští rok. Nacvičuju kousání větších kousků a polykání tím, že rozmáčknu teplou vařenou bramboru nebo mrkev mezi prsty a dám jí kousek do pusinky, jen na kraj - aby to nevyvolalo dávivý reflex. Tímto způsobem se snaží to jídlo rozdrtit dásničkama a nedáví se s tím. Chce to fakt trpělivost, nikam nespěcháme a do roka se jíst i pít docela učitě naučí všichni.
Gothic, gratuluju k zoubku a k tomu, že dítko konečně papá.Když rostou zuby, tak nemají chuť k jídlu. On vám vyleze asi hned ten vedle, tak budeš mít možná ještě pár dní doma zlobivku nejedlíka. Určitě z něj bude sportove, když sleduju jeho výkony v kojeneckém věku:-)
Maccímámo, máte nádhernýho kocourka. Podle srsti a oranžových očí vypadá na britku, nebo na nějakou kříženinku s ní. Měli jsme taky kastrovaného kocourka a teď ho mají naši na chalupě na horách. Je tam šťastnej jak blecha, měli jsme to udělat dávno.Za hlavou mi taky spával, občas ráno jsem nemohla hýbat hlavou, jak jsem kvůli tomu ležela strnule. Na stejný problém jako vás nám kocoura léčili týden, než zjistil Dr, že to není zánět, ale roztržený močový měchýř po úraze. Myslela jsem, že je přerazím.Byly tam takové mladé nezkušené holky a úplně ignorovaly, že jim celou dobu říkáme, že přišel domů ráno nějaký pomlácený, že ho možná porazilo auto. Něštěstí to přežil, ale musel na dvě operace a na transfuzi:-) Zbytečně se týden trápil:-(
Lenny, nádherný fotky.Jsem tím úplně unešená.Letos to na dovču nevidím, musíme šetřit na větší auto, ale příští rok určitě. Stejně nevím, jak bych Danielu udržela ve stínu, když na dece vydrží přesně vteřinu, než dorazí k jejímu okraji. Trávy se bohužel nebojí :-( Ale to Řecko mě úplně nadchlo! Vidím to na Zakynthos nebo Lefkádu příští rok :-) Ale jedině letadlem.V autě řve, jak přejetá. Jinak s tou sestrou to moc neřeš.Taky si myslím, že by dítě do roka nemělo jíst stejné jídlo, jako dospělý.Ale není to nic, kvůli čemu by stálo za to se hádat v rodině. Já budu malé vařit ještě asi dlouho něco jinýho, než nám.Za prvé mě to baví a za druhé si zvykne na takový druh stravy, který je pro ní zdravější. Gulášem se může cpát později:-) A možná o něj ani nebude stát, když si zvykne od malička na jiné chutě. Sestry holčička o taková klasická česká jidla vůbec nestojí a knedlík by asi nepozřela, protože jí od malička úplně jiné druhy jídel.Hlavně spoustu zeleniny a bílé maso.Právě proto si myslím, že na jídla pro dospělé maji dost času. Když mám na to někdo jiný názor, nechává mě to celkem v klidu. Každý považuje za důležité něco jiného. Dřív se hodně koukalo na to, kolik toho dítě sní a dnes se dává spíš důraz na to, co vlastně jí.
Jinak fotky opět všechny krásný! Verunka je jak princezna, no má být po kom. Matýsek je moc roztomilej a dělá super ksichtíky! Bětuška s taťkou sportovcem je taky bomba! A popis vaší kočky mě taky rozesmál!! Já mám moc ráda pejsany i kočky. Vlastně všechna zvířata.Syn měl doma i samičku potkana. Teď jí má kvůli Danielce u ségry. Tímto končím svůj megapříspěvek, reagovat víc ani nemůžu, nemám to dočtené zpátky :-(
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

4.7.2005 7:57:57
PAFFI, vy máte taky americkou kokřici blondýnku???Moc držíme všechny palečky, ať se zoubky proříznou a už máte klid. My máme od 5. měs. 2 dole a od té doby nic...

SYLVI, doufám, že už si brzy přečtu, že se Matýsek zlomil a baští o 106, věřím, že už to bude brzy a že až přijedete k nám, tak Verunce bude i ujídat:)))Vydrž, holka, přijde to!

MACCIMAMO, kocourek super. S náma Nancynka spala v posteli od ˇštěněte, ale asi 14 dní před porodem jsme jí dali k posteli pelíšek a řekli jí, že teď bude spávat tam, že my tady budeme mít miminko. Vzala to nerada, ale vzala a na Veru nežárlí, spíš ji ochraňuje, chodí mi hlásit, když Veru v ložnici zabrečí, když se na Veru někdo dívá do kočárku, dává skákáním a koukáním do kočárku najevo, že je Veru jen její:)))

GOTHIC, to není snad ani možný, co ten váš expertík vyvádí, jen koukám s otevřenou pusou, jak stojí a co vyvádí na tom koši, to nemá obdoby!!!Jinak na tom koupalku je moje ségra, ale myslím, že krom toho, že jsme přičmoudlý jak cikáňata a mrňavý, tak si moc podobný nejsme...Ale pravda je, že když nás někdo vidí poprvé, tvrdí, že jo, pak, když nás zná déle, tak že už ani náhodou. Tak nevím...
Gothic 22573

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

4.7.2005 0:18:32
Zabudla som na Maccimamu-kocurik je krasny, chudacik. Nasa fenka ma rakovinu prsnych zliaz, ma 13 rokov a rozhodli sme sa ze ju operovat nedame, Zatial s tym problem nema a lekar tvrdi, ze by jej rozrezali cele brucho a aj tak by mohla zomriet, tak ju nebudeme trapit. 13 rokov je na jazvecika slusny vek. Ale boli sme z toho dost na nervy :-(
Pridavam zopar foteciek aby som vam priblizila ako to u nas funguje a co maly vyvadza.
Takto mi Valerijko pomaha prat. Za nim je spaci kut, co sme mu vyrobili zo spajze.

Toto ma hrocha-odstrkovadlo drzi sa ho a chodi s nim po izbe a ako vidno nestaci mu to, uz zaostruje na EMMU. :-)Sorry, ze som neotocila foto :-(

Takto sa snazi preskumat, ci za krabicou na hracky nie su nejake ine co mu mamka schovala :-)

A takto sa mi snazi rozobrat televizny stolik.

Sorry za tapeting, len som chcela aby ste videli ake to mam doma zabavne :-)))
[<<Předchozích 1520] Názory 15211530 z 31954  [Dalších 30424 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.