| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1530] Názory 15311540 z 31954  [Dalších 30414 >>]
Gothic 22573

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

4.7.2005 0:08:29
Ahojky, som rada, ze to tu zase zije, len nejak nestiham na vsetko reagovat :-)
Budem sa snazit byt strucna, nech tu zase nepisem moje elaboraty nocne :-)
Lenny-super fotecky, ty vyzeras ako 17-ka a akokeby si ani nerodila. A Laila vyzera veeelmi spokojne, je vidiet, ze ste sa mali dobre.
Jani-tie tvoje prihody su super aj porod aj macka. Mam pocit, ze si nam to tu hooodne ozivila a zdvihla prispevkovost, teba sme tu potrebovali!
Paffi-Risko je veeelim sikovny, ale to som uz vela krat pisala, co? :-) Gratulujeme k posadeniu. Oni su s Danielkou najmladsi a jedni z najsikovnejsich, asi fakt nejaky magicky datum, ked sa narodili :-) Prajem vam, aby u vas skoncili choroby a zubky vykukli co najskor.
So zaspavanim sme na tom rovnako, vytvorila som mu novy ritual kvoli novym okolnostiam (ze sa furt stavia v postielke). Kasa, okupe sa (teda sroji max 5minut vo vani a pisti), valame sa, tulime sa, potom ide do postielky, zaznem mu, on sa hra. Ked sa zacne rozculovat, ide ku mne, zhasne sa vypne sa Tv, pusti sa Ticha dohoda (CD), dostane prso jedno-druhe, on cicia, ale chce byt pri tom na 4 a rozne sa po mne vala a tak sa prispi, prenesim ho a hladkam po hlave, odidem on sa postavi, ja ho polozim, hladkam a takto kym nezaspi.
Cacanda-drsna prihoda, este ze dobre dopadla.
Sylva-super fotecka Matysek asi fakt nema rad travicku :-)
Ladka-Davidek je tiez sikula, ale to ty vies, vsak? :-) Zaspavanie ako u nas, no co uz s nimi, co?
Verisek- Verisek super fotecky so sestrou (bola to sestra vsak?) sa velmi podobate a ste fakt nenormalne kocky ked ste v bazene to musia chlapi saliet, co? Obdivuje ta, ze chodis s malou do bazenu, ja som na toto dost bojazliva, ja sa nemozem vobec kupat v bazene hned mam zapal mocoveho mechura a bojim sa ze by tam maly dostal zapal moc. ciest, alebo spojiviek som citala dost o kvalite vody na kupaliskach :-(No ale mozno sa prekonam a pojde do bazenu. :-)
Co sa tyka jedla-ja malemu davam tiez kukuricne chrumky nesolene a tie sa uplne lepia, to nema sancu vdychnut, a takisto ryzovy chleba. Raz mal melon, ale ten je zase skoro tekuty a makky. Rozok, alebo chleba by som sa bala, jedine zmrazenu korku pri zuboch by som dala.
Sylva & Matyáš, 21.11.04 17950

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

3.7.2005 23:27:07
Macčímamo, no to je borec! A on poznal, že jsi těhu? Že už tenkrát ti přestal spát za hlavou? Nebo jsem to špatně pochopila?

Jani, taky se mi moc líbilo tvé vyprávění.

Re: Ahoj v rychlosti

3.7.2005 23:24:35
Paffi, díky moc za podporu. Snad se to jednou prolomí.
Ty máš teda teď doma pěkný záhul. Tak vám přeju, ať už ty zoubky co nejdřív vylezou a přestanou zlobit. To Mates se nedávno rozmluvil a mele mu to pěkně. Ale zase ještě ani není na všech čtyřech. Snaží se zvedat zadeček, ale ještě se mu to nepovedlo. Tudíž ani neleze. Dostane se kam chce, ale různým pošupováním a válením sudů, ale to trvá určitě dýl než vaše lezení. Takže já si ještě užívám klídku. O stoupání nemůže být ani řeč. Jste nějak dopředu. Nebo my pozadu?:-) Nevím, ale hlavu si s tím nelámu.
Jinak k tomu pití. Matýsek pije vodu. Nic jiného jsem mu ani nenabízela. Pije z toho hrnečku s pítkem. Nejdřív mu to nešlo a teklo mu to koutkama z pusy, ale po pár dnech pokusů na to přišel a dneska už pije celkem bez problémů. Neboj, Ríša na to taky přijde. Zatím mu asi tekutiny z MM stačí. Kdyby ne, tak by se určitě napil. Nebo bys viděla, že málo čůrá. A to je v pohodě, ne?
macčí,Matyáš04,Richard08 25822

Re: Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

3.7.2005 23:22:39
Lenny držím manžovi i Tobě palce,znám na vlastní kůži

Sylvo nedělej si ze mě legraci :-)))A máš pravdu jako další dítě.I když teď strašně žárlí a od té doby co jsem byla těhu jsme se strašně odcizili,dříve mi spával za hlavou v posteli ateď začal domů chodit jen na žrádlo,teď mě bude dlouho nenávidět,protože jsem ho dvakrát sprchovala a on vodu nesnáší
Jen aby jste věděly o kom mluvím

snad se to ukáže
JANO ohromě jsem se pobavila,ten náš je ale hrozný pitomeček ... byl to bytový kocourek,teď loví myši,ptáčky,můry a toulá se po nocích venku.Domů chodí zásadně oknem a nejlépe v noci.Nikdy nic neukradl jen mě takhle "trápí" když je nemocný.

další u nás v albu tady na rodince(http://rodina.cz/scripts/album/album.asp?f_id=5406)
půjdu spinkat,dnes jsem svoji šanci něco udělat do práce promarnila snad se mi to nevymstí
Paffi a Ríša11/04 17114

Ahoj v rychlosti

3.7.2005 23:13:13
Ahoj holky,

zdravím při nedělním večeru.
My válčíme, máme za sebou několik děsných nocí. Ríšovi lezou obě horní jedničky a taky dvojka v pravo, do toho má ještě rýmu, včera v noci horečku 38,6. Od půlnoci se budí do rána po půlhodinách, občas už nezvládám. Jinak je moc šikovný, leze, stoupá si u všeho možného a od pátku i sám sedí(leze, posadí se, chvíli si hraje, pak odleze zase dál...je to super, ale pěkná zabíračka ohlídat, aby se nepřizabil...). U nás zatím žádné slabiky nehrozí, občas ga,grr, a radostné výskání....Usínání se taky zhoršilo, opět držím za ručičku a zpívám ukolébavky dokud neusne. Když ho jen uložím, tak ať je unavený jak chce, tak se okamžitě postaví a brečí....
Já dávám zatím do ruky na okusování "kukuřičné chrumky", koupila jsem je ve zdravé výživě na radu Mončátka. Normálně je ukousne, ale v pusince se rozpustí. Dneska jsme koupili nějaké sušenky od nestle, tak uvidím, zítra je zkusíme...

Gothic - opožděné gratulace k prvnímu zoubku!

Leny - upřímně závidím...nádherné fotečky..

Verísku - kouzelné fotečky, jo a taky máme stejného pejska, jen jí v létě bude 11let.....

Sylvo - vyrž, je to děs...my válčíme obdobně. Ríšánek krásně papá, ale k pití nic jiného než MM nevezme a to jenom z prsu. Hrníčky, lahvičky...... čajíčky, šťávičky - už ani nevím, kolik peněz jsem do nich vrazila a nic....

Mějte se moc hezky, až bude líp, zase se ozvu a přidám i fotečky z minisrazíku v Olomouci s Mončátkem......

Jo ještě se připojuju s velkou gratulací Monyy.....pořád si na to dost často vzpomínám, ještě než šla na tu genetiku, tak jsme si celý den dost "povídaly" tady na rodince..........

Omlouvám se za dlouhý příspěvek....
Verísek+VELAMATO 23592

3.7.2005 23:06:31
Tak jsem to dohledala a dost se divila, 1. příspěvek je až z 27.10.2004. Ale je pravda, že jsme sem chodila dřív nakukovat a teprve tehdy i napsala:)))Tak jsme si trochu zavzpomínala...:)))Bylo to hezký s bříškama...
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

3.7.2005 22:49:16
macčímama (už to mám správně? :-), máte kocourka doma, nebo na zahradě. My jsme zdědili o Velikonocích roční kočičku (kastrovanou) a manžel prohlásil, že bude jen na zahradě. No a tak jsme měsíc kočku vyhazovali dveřmi a ona lezla oknem :-). Jednou jsem kojila malou a manžel takhle kočku vyhodil asi třikrát. Počtvrté jsem ho zahlédla, jak letí do kuchyně s rozčíleným výrazem a s výrokem "už mě pěkně s....". Když se vracel, opatrně jsem se zeptala, co s ní udělal. Konstatoval: "přikryl jsem tu večeři pánví, aby jí nesežrala". To je maximum agresivity mého muže a tak máme kočku domácí :-):-)
Je zlatíčko, jen krade, co najde k jídlu. Z dřezu mi jednou vytáhla kuře na rozmražení a vzali jsme jí ho až v pokoji. Nechápu, jak takového ptáčka mohla utáhnout. Jindy jedla něco v papíru na zahradě a když se šel manžel podívat, lakonicky pronesl: "bramborový salát a dvě housky" - sousedi měli dělníky a ti měli svačinu :-)
macčí,Matyáš04,Richard08 25822

Re: Re: Re: Re: aj aj

3.7.2005 22:40:40
LAĎKO tak to jo :-))) u nás mají jen tu velkou a já hloupá myslela,že menší není,ale 200 slupnout najednou to je také dost u nás je max. kaše ze 120 a to nesní vše
VERÍSKU pes měl močové kameny a kocour také. Psovi bylo 12let,kocourovi je 5let ale je na rozdíl od psa kastrovaný a jako kastrát by měl mít celý život spec.dietní stravu,protože má v důsledku kastrace užší močovou trubici ( to nám ovšem nikdo neřekl )V konzervách a sušeném krmivu je příliš mnoho minerálů a vitaminů,které způsobují močové kameny ( u koček je to spíš prý píšeček obalený bílkovinami) a ucpávají močové cesty. Nevím jak moc jsou zvířátka ohrožena,problémoví jsou asi především kastrovaní kocourci - nejlepší řešení je vařit,ale obávám se málokdo má čas a i já sama si dost težko dokážu sestavit jídelníček vyvážený a se všemi minerály a vitamíny,které potřebuji jak to mám zajistit pro kocoura?Spolehla jsem se na konzervy a byl to zřejmě omyl.Veterinář mi nabídl dvě řešení dieta (1kg sušeného žrádla 180,-kč a jedna paštička 31,-kč ... ne že bych neměla kocourka ráda,ale on spapá i 3-4 paštičky denně ) druhé je koupit spec.pastu (380,-kč) a krmit normálně - ovšem upozornil mě, že pasta problém neřeší jen zabraňuje tvorbě dalších kamenů.
Doufám,že jsem to popsala alespoň trochu srozumitelně - spousta lidí krmí zvířatka konzervami a nic se jim nestane, pes pravděpodobně trpěl spíš tím, že se nedostal tak často ven jak potřeboval.

3.7.2005 22:40:40
Macčímamo, hmmm, ta práce zní opravdu zajímavě. Brzy začínáme stavět domeček, nechceš si udělat další "vedlejšák"?:-) Držím palce, ať to dopadne s vaším kocourkem dobře. Vím, jaké to je, mít zvíře. Skoro jako další dítě, viď?

Lenny, oba jste moc šikovní. To by byli pěkně blbí, kdyby si vás tam nenechali.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: aj aj

3.7.2005 22:22:21
Kajdi, my Ti určitě nechcem nadávat :-) :-)
Mačímama, ta Tvoje práce zní moc zajímavě, ale musí to být zápřah. Klobouk dolů.
Lenny, držím palce v práci a Tvému muži taky. Můj muž přišel o práci z hodiny na hodinu (pracoval na živnosťák, ale byl na úrovni zaměstnance), když jsme se vzali a já studovala, bylo to náročný. S mimčem je ale nejistota vždycky horší.
Lenny, Verísku - moje sestry jsou o dost starší (jedna už má vnoučka), ale moje kamarádka si dva roky po naší svatbě vzala dvojče od mého manžela. Měly jsme spolu trošku napjatý vztah už ze dřív a vyhrotilo se to, když jsem otěhotněla a zjistila, že ona už je ve třetím měsíci. Bylo pro nás obě těžký najednou přijmout, že všichni srovnávají, všichni říkají "dvojčata budou mít děti", že si to prostě v rodině neužijeme každá zvlášť. Asi půlku těhotenství jsme vůbec nemohly o dětech spolu mluvit. Pak se to zlomilo a od té doby je to super. V názorech se shodneme, dost se povzbuzujeme a tak... Jo - má o sedm týdnů staršího kluka a teď čeká druhé. Takže mi shání šatičky, abych jí je pak mohla posunout :-)
[<<Předchozích 1530] Názory 15311540 z 31954  [Dalších 30414 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.