| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: čtvrtek30.6.2005 20:27:36
Ahojte.
Kate-tak toto poznam, tiez mi muz vycital, ked maly spadol, potom spadol jemu par krat ovela horsie a odvtedy je klud :-) Nada-tak ta polievka vyzera na peknu skodlivinu co? Samy glutaman atd. Maccimama-dik za popis bezlepkovych potravin, ja mu kupim amarantove bezvajecne cestoviny si ma inspirovala. Myslim si, ze bezvajecne cestoviny, sa mozu davat vtedy kedy lepok, takze nazory sa roznia:-) No ale tie amarantove sa mozu. Tak uz mam dole 6kg za 6 tyzdnov a to pre to ani moc nerobim. Chodim na masaze, ked mi robia aj reflexnu, tym padom mi startuju metabolizmuz. Dnes som bola na diagnostike cez PC, a som bola v soku, nic som nepovedala, co ma trapi a vsetko mi to PC zistil a este aj veci navyse, mam spomalene spalovanie tukov (takze vlastne za svoju obezitu nemozem :-), Dostala som na to lieciky, tak som zvedava na efekt Maccimama-u nas to rozmaznanost nebude, lebo on sa stale hraval sam, na rukach bol uplne minimalne, skor ho nieco boli, lebo on spi a place a myka sa, tak som zvedava co z toho bude. Dnes s nim bola moja mama vonku a nahanali sa psi, a cela ulica sa zevraj zlakla, lebo sa zacal nenormalne smiat a vyskat, oni si najprv mysleli, ze place, No proste cela ulica mala zabavu :-) |
| *Kate | 12933 |
|
|
Re: Re: Re: čtvrtek30.6.2005 20:13:36
Jano, tak shodou okolností tohle řešila jedna maminka, co byla přede mnou v poradně a díky papírovým stěnám jsem to slyšela. Jejímu klukovi je teda ale už 10 měsíců. Doktorka to nějak bůhvíjak neprožívala, ale říkala jí, že fáze lezení je důležitá kvůli posílení svalů. A že ho rozhodně nemá podporovat v tom, aby si stoupal /to teda u vás není/ a pořád ho vytrvale dávat na všechny 4.
My jsme měli dunivý pád na temeno - klekla si, zvedala se a lup ho, byla dole. A to jsem byla přímo u ní, už jsem k ní natahovala ruku. Vypadá v pohodě, ale teda ... manžel hned, jak se to mohlo stát, ať dávám pozor ... no za chvilku mu taky spadla, naštěstí jen náznakem a na dece, ale pochopil, vo co go. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: čtvrtek30.6.2005 19:45:30
Tak krteček spinká :-)
Kate, myslím, že je moc rozumné, že jsi počkala, až si Štěpánka sama sedne. Já byla netrpělivá a není to dobře. Ale zvedala jsem jí, až když si sedala rovně a v kočárku se sama přitáhla. Nicméně i tak by bylo lepší počkat. Jenže ono je to hrozně těžké, je jí skoro osm měsíců a vlastně sama o sobě jen leží, nechce se plazit, lézt ani si sama sedat. Sedí hezky, pevně stojí, ale kdyby to bylo na ní, tak se prostě nehne. Přitom se mi nezdá, že by byla zaostalá, umí se přetočit, ale nedělá to. Na zádech se odpíďalkuje kdovíkam, ale na břiše ani o kousek. Tak já nevím..... |
| *Kate | 12933 |
|
|
Re: čtvrtek30.6.2005 17:40:16
Hihi, Jana mě pobavila s Bětuškou smějící se jako krteček! A je to pravda, oni fakt takové zvuky vydávají.
Ještě k tomu sezení (mmch, díky za gratulace). No Štěpánka si sedla z kleku. Od té doby je vidět, že už fakt ty záda dobře drží, třeba se v sedačce odpoutá od opěradla a sedí sama. V kočárku jsem ji zatím dávala jen ležmo, nechtěla jsem ji kromě autosedačky nijak podpírat, dokud sama nedozraje. Mě moje matka podpírala hodně a mám skoliózu jak prase, i když to nemusí být příčina, to je jasné. Ale vím, že mnohým vám se děti prostě v kočárku bez nějaké diskuse posadily samy, tak to je něco jiného. Jinak musím znovu vychválit tu kukuřičnou kaši, je fakt dobrá, dojídala jsem to po dítěti, sobě jsem to teda osladila medem a bylo to mňam. A dá se zvládnout i to desetiminutové vaření. |
| Naďa+Esterka+Valinka | 23187 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: čtvrtek30.6.2005 16:36:31
Kajdo já jí dávám na žužlání kůrku chleba a taky už měla meloun :-) Ona ze začátku ty drobky z chleba docela polykala, ale pak se začala dávit a teď všechny drobečky vyplivuje ven.
|
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: čtvrtek30.6.2005 16:16:23
Ester - jediné, co ti můžu poradit je, hodně to rozmixovat, úplně na kaši a pak to postupně mixovat míň a míň. Jinou radu nemám.
Nebo jí dej něco žužlat - dětskou sušenku, kousek jablka nebo meruňku, nebo hrušku nebo mrkev, ale ta je moc tvrdá. Samozřejmě u ní seď. |
| Naďa+Esterka+Valinka | 23187 |
|
|
Re: Re: Re: Re: čtvrtek30.6.2005 16:05:38
Ahojky,
tak jsme se vrátily z měsíční prohlídky a sísa má 7,590 g a dr. ji děsně chválila-tak jsem se dmula pýchou :-)) taky ji zkoušela sluch a e. reagovala ukázkově, tak jsem spokojená a máme přijít až po prázdninách. Ptala jsem se na klíšťata a dr. mi říkala, že mazat ji ničím nemám, ale mám postříkat odpuzovačem kraje deky, když ji budu dávat na zem. Kajdo jak jsi naučila Matýska polykat kousky? Esterka se kousky dáví, tak nevím jestli to mám řešit, nebo to nechat přírodě. Macčímamo zdravím :-) jak vám jde přelévání? Sísa mi mé pedagogické působení zrušila tím, že začala tu vodu cíleně polykat a děsně se jí to líbilo-fuj, tak jsem toho na chvíli nechala. Gothic yumyum polévka jsou čínské nudle +pytlíček s olejem+pytlíček s ostrým kořením, solí a jen se to přidá a zaleje horkou vodou. Velmi oblíbené a levné studentské jídlo (jeden čas jsem se živila jen tím a od té doby fakt nemůžu ). |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: čtvrtek30.6.2005 15:50:12
Dala jsem do svýho alba pár nových fotek:
![]() |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: čtvrtek30.6.2005 15:02:55
Misa - používám bezvaječný, ale od kterýho měsíce to netuším. Víš dobře, že já na knížky moc nedám, v každý je něco jinýho, a když to dostane v 7,5měsíci - nemyslím, že mu můžu něco udělat, ale schválně se na to někam podívám.
|
| Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
|
|
Re: Re: čtvrtek30.6.2005 14:39:10
Kajdo v testovinach je vejce ne? Nebo pouzivas bezvajecny? V kolika mesicich se muzou davat testoviny? Hodne veci je v CR jinak nez tady,tak jsem zvedava.A slehajdu davas taky?
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.