| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Středa17.8.2005 12:09:21
Tak jsme se vrátili od dr., Matýsek má 9,09kg a 77cm, je to dlouhán. Máme už dávat Sunar od 10.měsíce, protože prý na to váhově už má, takže jsem ho už koupila a máme už pomalu zkoušet nočník, aby si zvykal. Takže to začne! Jinak jsem konečně koupila to pítko - Avent - máma mi ho zaplatila, že to má Matýsek napřed k narozeninám. Takže už ho vyvařuju v mikrovlnce.
Ikulo - manžel má opravdu hodně zařizování s tou přístavbou, ještě to není hotový, bude to tak za 6neděl (viz. fotky v mým albu). Ale je fakt, že jednou ho hlídal a měl toho plný brejle, takže to budu muset zase jednou udělat (já vypadnu z baráku bez Matyáše), aby hlídal a zase si to uvědomil. Když ho takhle hlídal jednou, když mi "předával štafetový kolík":-) řekl, že se mi nediví, že toho mám hodně a jsem unavená. Takže to asi brzo zopakuju. Jenže to je právě můj problém - jsem moc měkká a hodná! Doma vlastně dělám úplně všechno, od vynášení odpatků, luxování, mytí nádobá, praní, žehlení, uklízení veškerého vypraného a vyžehleného prádla, přes vaření, uklízení, až po mytí oken. A k tomu mám ještě Matyáše!! A on "jen" svojí práci, přístabvu a skvoš (nikdy nevím jak se to píše) a posilovnu. Jsem na něj prostě moc hodná! A blbá, jak říká moje máma. Sorry, za tak dlohuý příspěvek.... |
| Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 | 19700 |
|
|
Re: Re: Středa17.8.2005 11:44:43
Tak dneska je nejakej den "hruza", rano jsme vstavali po 6, dopoledne spal 1/2 hodky a porad to nejak neni ono. Je protivnej, urvanej, mne si oci, uci, ziva, ale spat ne... Se z nej asi picnu!
Jinak vcera jsem byla v Edenu ve Clovickove (prazandy znaji) a super. Filda to tam vsechno prozkoumal, nestacila jsem za nim litat, jak rychle se po te herne presunoval. Dokonce jsem ho dala i na nejaky houpaci nacini a okamzite vedel o co jde a byl z toho desne nadsenej! Takze si tam tu navstevu docela uzil, tak je fajn, ze uz se da obcas takhle necim zabavit :o) |
| Ikula | 27147 |
|
|
Re: Středa17.8.2005 10:47:40
Jano, Bětuška na záchodě je roztomilý rarášek.
Míšo, s tím kočárkem je to těžký. Já jsem koukala v obchodě na Inglesinu Zippy, ta se dá doopravdy dobře složit a myslím, že splňuje všechno, co jsi psala až na tu přehazovací rukojeť. Myslím, že ji tady holky chválili, tak se ti třeba ještě ozvou. Nakonec jsem ale koupila Baby Dreams (Coneco), protože pro mě je taky vyhovujíci a oproti Inglesině je tam rozdíl 5000Kč. Když tak se zkus kouknout třeba na www.probaby.cz nebo www.a-zbaby.cz. Macčímámo, to je dobře, že ty testy dobře dopadly. ten váš dr. by zasloužil, takhle plašit! Tak, Bětuško, teď neposlouchej. Andrejka se definitivně rozlezla. V tom našem nepořádku před malováním je to fakt na nervy :-(. Navíc od té doby, co začala s lezením, spí špatně přes den a v noci se budí snad 20x (takže vyslovuju podporu spolutrpícím, Gothic, Laďko). Asi je celá vedle z toho lezení, protože se ve spánku začne stavět na všechny čtyři a pak se rozpláče a probudí. To dělá po hodince, po půl nebo i po čtvrthodinkách, vstává v šest, takže nic moc. Doufám, že až si na to lezení zvykne, tak se vše vrátí k normálu. Kajdo, a nemohla bys víc zapojit manžela, aby neměl řeči, že nestíháš? U nás to funguje celkem spolehlivě. Tuhle jsem svěřila dítě manželovi pod výhradný dozor, s tím že se chci jít naložit do vany a nechci vědět ani o jednom z nich. Protože si zrovnal lepil nějaký svůj modýlek, tak moc nadšený nebyl, ale neřekl ani slovo. No, a za tu půlhodinku, mu Andrejka jednou spadla z pohovky, jednou se bouchla do hlavy o skříňku, zmuchlala mu nějakou veledůležitou část modelu. No, prostě když jsem přišla z koupelny, tak první věta, co jsem slyšela, byla, že při tom hlídání si nestihl ani jednou střihnout do papíru. A mám na nějakou dobu zase klid. Tak zkus manžela víc zaměstnat při Matýskovi, budeš mít víc času a on to snad pochopí, že je to náročné. Ale on má asi hodně práce s tou přestavbou, že? Nebo už to máte hotové? |
| Laďka+2 | 25367 |
|
|
Re: Středa17.8.2005 8:45:47
Ahoj holky,
zdravíme po ránu. Včera jsem Davídka s tím spaním tak vychválila, ale to jsem netušila co bude následovat dneska v noci. v 1.15 se vzbudil, tak jsme ho dali mezi sebe do postele a do 6.15, než dostal mlíčko byl vzhůru asi 150x. Definitivně vstával v 7.15. Nejraději bych ho dneska zaškrtila. Macčímámo to je dobře, že je všechno v pořádku. |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Středa17.8.2005 7:13:39
Ahoj holky,
tak jsem včera Matýskovi šoupala režim, vstáváme totiž každý den v 6h, jako by měl v sobě hodinky. Takže večeřel v 18:30 do 19h, pak šel do postýlky a usnul až ve 20:30, což už normálně hodinu spí, takže jsem si dělala naděje na dnešní ráno, když to měl o hodinu posunutý, ale nic, omyl, padla 6h a Mates oči jak pětikačky (jak říká myslím Lenka) a už seděl a začal po mě a manželovi lézt. Několikrát jsem se snažila ho znovu položit, ale bylo to marný, bylo to marný, bylo to marný. Takže prdlajs - spal jen 9,5h ale jemu to nevadí. Ovšem já jsem hotová! Jinak pořád bojujeme s držením láhve, moc mu to nejde, a mě to už opravdu nebaví mu jí držet. Dneska jdeme k dr., tak už mám napsanej seznam věcí, který s ní musím prohrat, včetně nočníku a čištění zubů. Fakt jsem už unavená z toho každodenního vstávání v 6h, a to mi ještě manžel předevčírem řekl něco v tom smyslu, že nestíhám vařit, a že spolu málo spíme. Takže opravdu podpora!!! |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: úterý16.8.2005 22:36:45
Gothic, přeju lepší spaní. Bětka teď spí moc hezky přes den, ale v noci nic moc. Ani kaše nepomohla :-).
Poslední týden má malá první negativistické období. Naprosto na jakoukoliv otázku (já nevím, jak ten tázací tón rozpozná), razantně zavrtí hlavou. A taky když nechce jíst. Je to opice. Poprvé nám to ukázala, když tatínek pronesl: "Dneska si dáme s maminkou večeři na zahradě a Bětuška bude hezky spát, že?". Následovalo razantní zavrtění hlavou. Mohli jsme se potrhat. A opravdu - večeřeli jsme sice venku, ale s Bětuškou.:-). |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: úterý16.8.2005 22:16:46
Macčí, moc gratuluju, to je super, že jste dopadli dobře, doktor je plašan :-).
Amely, Kate, však toho ještě holky napovídají, až Vás bude brnět hlava. A máma uslyšíte tisíckrát za den, hlavně když budou něco chtít. Bětka bude po mně - ukecaná a líná :-). Já chodila až na roce a půl, v roce mně neudržely ve stoje nohy, zato jsem ve dvou letech naprosto plynule mluvila a ve čtyřech plynule četla :-). Ale lumpárny Bětuška vymýšlí, to jo....:-). Holky, jak to zvládáte, když ty vaše děti lezou, já to nechápu :-) - Bětuška začíná couvat a na místě se točí, a zvedá - už to začíná být něco - někam jí položím, otočím se, a když se otočím zpátky, zkoumá o metr jinde prášek do myčky :-) - ale to jsou pro mě radostné starosti, konečně :-) |
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: úterý16.8.2005 22:13:54
Ahojky.
tak mam pekne nervy muz mi zrusil omylom prispevok. Tu je uz 3 dni hnusne prsi furt ako z konvice :-( maly ma nejake afty a mucnivku asi, chudak nechce nic papat :-(tak zajtra vyrazame nakupovat co sa da. V noci sa furt budi, ale zisitla som ze v pytli spi o 100%lepsie, asi mu je uz trocha maly, lebo sa mu nedari v nom postavit a budi sa tak 2x za noc a nad ranom okolo 6,00 uz to ide po kazdu chvilu tu hodinku. Vcera spal len hodinu dokopy za cely den a 10h v noci, no des a to bol stale unaveny, teraz sa najradsej niekde uklada, ked je na zemi vankus, tak si tam polozi hlavicku a oddychuje :-) Kate-nase deti zacali vraviet mama v rovnakom case :-) tiez je uz u nas na dennom poriadku. Najprv som myslela ze nevie ze ja som mama, ale vravi to vzdy len mne a zvecsa ked chce mliecko :-) klud u kamosky ticho zavidim hned by som dakam vypadla! Jani-Betuska je super, je to sikulka, ja len pozeram co uz vsetko vie, je v tom dusevnom vyvoji dost popredu! U nas nejake pomenovanie veci, alebo chapenie veciam, nieto este te,te nehrozi. Ani papa ani paci-paci :-) Rozkecal sa strasne uz vravi ba, ba, be, be, de, de, ma, ma, va, va ale tata este nie! :-) Kazdopadne je to u nas velky pokrok, dosteraz okrem obcasneho ba, ba nevravel nic. Tak sa tesime ako stale nieco rozprava a intonuje. Zacal aj strasne vrestat, ked nieco nie je po neho, zoberiem mu nejaky poklad co dakde nasiel (len prudko zakazane veci), alebo mu daco nedovolim, alebo len tak pri hre, hra sa a zrazu hrozny vreskot az je cerveny, a hra sa dalej :-) Maccimama to je super, ze ste dobre dopadli u Dr. zbytocne ta nastrasili. A prejem ti aby Matysek v noci spinkal ako poslednu noc! Zahliadla som tu pytiol, ten sa moze pouzivat az od 7rokov! Uz sa nedoporucuje, ale zabera. Lenny prajem vam aby vam to preslo. Aduska je na dovolenke v chorvatsku, cestu zvladli super, su v OMISI, krasne byvale piratske mestecko, pieskove plaze, maju super apartman, a vsetkych vas pozdravuje! tak sa majte snad som na nic nezabudla ked to uz pisem 2x. |
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 25822 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: úterý16.8.2005 21:30:22
Zdravím při večeru,
tak jsme snad dopadli dobře.Paní dr. se podivila diagnoze pana dr. ona to neviděla tak hrozivě,ale pro jistotu udělala jaterní testy (oba dopadly dobře,jen máme málo železa tak dostaneme asi kapičky nebo něco podobného)Mates zářil balil paní dr. i sestřičku při odběru mu nejvíce vadilo,že mu drží ručičku nějaká jehla ho vůbec nezajímala. Tak ho musím moc moc pochválit.Nespavost a protivnost paní dr. připsala zoubkům - a konstatovala,že asi budeme vzácnou formou zubatky spodní ( horní zoubky zatím nic) - možná si tedy mohu na chvíli oddychnout,než nám dr. najdou něco nového. Mates také neříká mama, tata ano a již dlouho,ale mama ne - ovšem moc dobře ví kdo je mama,pokud mu např. babička položí otázku kde je mama tak se podívá na mne nebo mě začne hledat. JANO Bětuška je moc pěkně šprajclá ve dveřích,moc hezká holčička. Mates beze mne nevydrží ani chvilku,nemohu se od něj hnou na krok - jinak řev.Usínání horor - nesmím překročit práh ven z ložnice,ale na dnešek vstával pouze 2x to je ohromné zlepšení - snad to vydrží. |
| *Kate | 12933 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: úterý16.8.2005 16:52:58
Amely, můžu tě ujistit, že Š. absolutně netuší, že mezi slabikami mamama a mnou je nějaká spojitost - já o sobě před ní ve třetí osobě nemluvím (maminka ti to podá), tak nevím, jak by mohla zjistit, že ta osoba, co je jí neustále k dispozici je "máma".
Jano, Bětuška musí být fakt číslo, to bych chtěla vidět, jak řádí. Štěpánka taky hudbu docela vnímá a někdy se i hýbe, ale na Bětku nemá. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.