| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1700] Názory 17011710 z 31954  [Dalších 30244 >>]
Jana + 4 16678

Re: Re: piti

29.6.2005 22:15:04
Teď mě ale k mé úvaze napadá, že víc tekutin se dá doplnit víc MM a nejen vodou či čajem a tak můžou mít s těmi osmi měsíci pravdu :-)
Jana + 4 16678

Re: piti

29.6.2005 22:13:23
Míšo, úplně s Tebou souhlasím, je to individuální, a taky si myslím, že když nemá žízeň, tak se nenapije a myslím, že z nás máš přece jen skoro nejvíc zkušeností :-).
O těch osmi měsících jsem moc neslyšela, ani nečetla a jako obecné pravidlo mi to trošku skřípe, protože přece každé dítě jí jinak příkrmů, nedá se říct osm měsíců bez ohledu na jídlo. A ještě myslím, že to záleží na druhu jídla, vím, že jsem třeba četla o mrkvi, že hodně staví a je potřeba k tomu dát víc tekutin, zatímco třeba meloun jich má určitě sám o sobě dost. A dost, končím s mudrováním, máš fakt víc zkušeností a myslím, že žádné z našich dětí nestrádá a že je na naší diskuzi kolem pití hlavně vidět, že pro ně chceme to nejlepší.
Starší děti se opravdu špatně odnaučují, proto zatím dávám jen vodu, ale nebrala bych nikomu jinému něco jiného, pokud z nějakého důvodu to dítě potřebuje víc pít a vodu nechce.
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599

piti

29.6.2005 22:02:07
Jeste k tomu piti.Ja si teda myslim,ze pokud to dite ma zizen,tak to,co mu dam vypije,pokud ne,tak zizen nema (predpokladam,ze uz umi pit).Jak uz jsem psala nekdy vypije 10ml,nekdy 50ml.
Starsi dite se spatne onaucuje zlozvykum,nechteji pit pak nic jinyho nez sladky.
Pokud se u nas tyka prijmu tekutin,tak jelikoz Natalku kojim kazdy dve hodiny,tak se ji dostava dostatecne predniho mlika a rozhodne nezizni.Mokrych plen ma pres den asi 8! Kazdy dite je individualni a kazdymu vyhovuje neco jinyho.
Jak uz jsem psala o detech krmenych UM nevim nic,protoze obe moje deti byli a jedno je na MM.Proto jsem maminkam det na UM nic neradila!To,ze kojene deti nemusi jinou tekutinu nez mliko do 8m jsem si nevymyslela ja,ale tvrdi to svetova pedia-zdravotnicka organizace,podle ktery se ridi americti lekari.Uznavam,ze spousta lekaru je debilu i tady,ale nepredpokladam,ze vsichni.
Brazilka & Romanka 11/04 18463

Re: Re: Re: Re: Re: zoubky?

29.6.2005 21:43:07
Ahoj holky!
Tak jsem dneska rano dala malou jen tak ze srandy na zachod a ona se vycurala. Samozrejme to byl jen reflex z prkynka ale chvalila jsem ji a tatik taky. Na to se pak u nas v posteli 3 pocurala - valela se nam tam po tom slavnem vycurani na zachode bez plen...:-)))A vcera si sedla sama ze 4! sice zmrsene ale dokazala to, vsak ona to vypiluje.
Piti: ja ted davam pit porad, kdyz ji tu pevnou stravu. Davam ji pit i behem jidla, aby ji to lip polykalo.Ale kdyz jsem jen kojila tak to jsem nedavala nic.Dostava hlavnem vodu a naredene dzusiky.
Gothic: Romca je ted taky takhle protivna, treba nam fakt rostou zuby..taky zadny nemame
Jana: Betuska je pekny ctenar, u nas leporela taky frci, Romca je rada sklada a rozklada a placa do nichm, kdyz ctu ty rikanky. ochutnava je furt...:-)
Kate: gratulace k sezeni( nebo sedeni? nejak to zapominam)
Adisek: my jdeme na 8 mesicni pristi tyden,nejspis v pondeli, tak jsem rovnez zvedava, jestli zase strhnem vahu a zda padne 10kg...no snad ne, zda se mi hubenejsi...
No, tedka malou vzbudil manzel, hraje Brazilie x Argentina a dali goooooooooooooooooooooool...takze jdu utesovat!
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: zoubky?

29.6.2005 21:21:37
Adísku, gratuluji k váze a míře a taky k jogurtu, je to šikulka. No a to ani nemluvím o stoupání. My jedeme na tábor jako vedoucí oba za týden a Bětka jede s námi, byla tam i loni :-). Je to ale malý tábor jen pro 20 dětí a navíc v roubence, kde budeme mít svůj pokoj, takže to snad zvládneme a moc se těším.
Jo, Adísku, máte hodného tatínka, dobrůtky z listového bych si taky dala :-)
klokanik 25522

Re: Re: Re: zoubky?

29.6.2005 20:59:21
ahoj
Tak jsme byli na osmiměsíční prohlídce malá váží 7350g a měří 65cm.
pochválila Adélku jak je šikovná ve vývoji, dovolila nám jogurt.tak jsme odpoledne k svačince dali holandii dala jsem jí bez ovoce nejdřív jsem chtěla vědět jestli to bude jíst i samotný a jedla.ráno jsme měli jít na náhradní plavání a zaspali jsme to adélka je špatnej budík vstává většinouv sedm a dnes vstávala v 7.45.
Manža dneska adélce koupil nočník hrocha a krátkej overal mě přinesl dobrůtky z listového těsta.
Zítra odjíždíme k našim. Manža jede v pátek na tábor jako vedoucí na 11dní, to se nám bude stejskat, ale jeden den ho pojedeme s adélkou navštívit, vždyt je to taky naše místo seznámení.
gratuluji štěpánce k sezení.
Adélka se dneska 2x postavila v ohrádce ze sedu ale do sedu jsem jídala já.
Gothik je dobře že lerimu chutná meloun.
Bětuška je hezká holčička.
Jana + 4 16678

pleny

29.6.2005 20:44:40
My dávali Huggies a byla červená jak rak :-)))
Karolína +2 16165

Re: Re: Re: Re: Re: úterý

29.6.2005 20:43:43
Jana - mě se zase tenkrát Mates oprudil po Pemperskách:-) Takže jsme se zase vrátili ke starám dobrým Huggies. Tyhle Clever jsou docela dobrý, takový pevný, takže je budu dávat na přes den.
Jana + 4 16678

Re: Re: zoubky?

29.6.2005 20:01:54
Gothic, schválně jsem prošla Vaše album, a kromě toho, že máš nádherné mimčo, jsi kočka a fakt si nemáme co vyčítat :-). A to ani nemluvím o tom, jak hubená může být nevěsta v pátém měsíci :-) :-)
Jana + 4 16678

Re: Re: zoubky?

29.6.2005 19:52:59
Gothic, třeba to opravdu budou zoubky. ono je u nich problém, že to není zase tak moc vidět (jen nateklé dásně) a pořádně to zjistíš, až když je po breku. Vydrž, to přejde. Bětuška usnula před hodinou a už jsem tam byla čtyřikrát, myslím, že už to bude ten čtvrtý, má tam bílou čárku, ale ještě nevylezl. Držím palce do poradny.
[<<Předchozích 1700] Názory 17011710 z 31954  [Dalších 30244 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.