| Gothic | 22573 |
|
|
Re: zoubky?29.6.2005 19:48:55
Jani tiez ma napadly zuby, nenecha si pozriet, ale pohmatom nevidim ziadnu zmenu, my este nemame ani jeden! No muz mal prvy v 10m, tak to mame este cas. :-)
Ale vcera nechcel nijak zaspat tak ho muz uspaval a on nenormalne plakal, ukludnil sa az pri prse(ale to uz skoro spal), pred tym ani pri prse nechel zaspat a on je potom v takom stave, ze place zo spanku, budi sa stale, normalne je psychicky mimo. Alebo ma mozno ten strach z opustenia, co maju okolo 8m, ale zas robi to aj ked ma vidi. Prave on je dieta, ktore je tiez dost pohodove, stale sa smeje hra sa sam, tak na to nie som zvyknuta :-( A mne sa zdas praveze dost chuda, by som chcela mat tvoju vahu! :-) No my ideme 6.7 do poradne tak uz som velmi zvedava na vahu a dlzku, bude to po 2 mesiacoch. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
zoubky?29.6.2005 19:39:26
Gothic, nerostou mu zoubky? Já byla minulý týden nešťastná, Bětuška je hrozně pohodové dítě, a najednou pořád brek, nikoho u sebe kromě mě nesnesla a já netušila, co se děje. No a on třetí zoubek :-)
Jo, samozřejmě díky za pochvalu, Bětuška je korpulentní po mamince :-) Mimochodem, maminy, nemáte někdo zkušenost s vozíkem za kolo? Váháme, váháme, byli jsme zvyklí jezdit hodně, loni jsem měla bříško a teď zas mimčo... přijde nám ale vozík lepší než sedačka, co myslíte? |
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: úterý29.6.2005 19:05:40
Ahojky.
Gratulujeme dalsej sikulke sedavej Stepanke!! :-)) Kate-je to fakt zmena, maly nechcel vobec byt v kociku, ked nespal a aj ked som ho na chvilu posadila, kym si nesadol sam, tak sediet nechcel. No a teraz si pekne sedi, potom si kludne zaspi po sediacky, ja ho len polozim a je klud. Aj ked ja teda moc von nechodim, chodi ocko, lebo jemu nevyvadza, ked vidi mna, tak nechce spat a chce sa nosit. My sme uz kupili aj golfky na nakupy, co budeme mat v aute, su Coneco 5 bodove pasy, so strieskou, celkom sa mi pacia stali 2000Sk. Jani-Betuska je kocka a vasu vahu obdivujem to my znacne zaostavame :-) Co sa tyka toho pitia suhlasim s Misou, tiez som pocula, ze kojene deti nemusia nic pit okrem MM do 8m, dokonca aj dlhsie. No my uz 8m mame za dverami, ale pitie u nas nehrozi. Mne to vadi len pre to, ze ked ho nemozem nikde nechat viac ako 2h, bez koja. Zistila som ze je fakt desne samostatny, je schopny nieco zjest len ked ma v ruke 1 lyzicku a ja ho druhou krmim, z toho hrnceka len sam, ale este to moc nevie (zaklonit sa, strcit si to tam spravne), ale nedovoli mi asistovat. Vcera som skusali kasu s melonom a vobec nechcel, tak som mu dala kus melonu a on to sal ako blazon, tak mu teraz davam melon a to je schopny aj nieco zjest. Cacanda- nechcem byt zase za mudru, ja som tiez chcela pouzitvat hnedy cukor, ale potom som citala, ze sa nedoporucuje do 1 roka, ze sa doporucuje ten glukopur. Tak som ho radsej nedavala. Ale hlavne ze Filipkovi chuti :-) Neviem co mame za obdobie, ale maly stale lutostivo place, hra sa (aj ked ma vidi) a zrazu zacne plakat a nepomoze ani ked je na rukach, a toto dokolecka. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
sezení29.6.2005 19:00:23
Kajdi, to jsme na tom podobně, Bětuška si sedne, když má v kočárku přizvednutá záda, úplně z lehu ne. Ale v kočárku sedí sama rovně, i bez držení (když musí kousat hračku :-)) a i na dece sedí sama a dost dlouho si vydrží hrát oběma rukama, než se skulí. Takže ji v kočárku sedět nechávám, nijak jsem ji nevypodkládala, ale říkám si, že když sedí sama, tak to nevadí. Je děsně důležitá a baví jí koukat kolem.
|
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: úterý29.6.2005 18:57:23
Kate - Ahoj! Čemu říkáš, že si sama sedla? Jako z lehu? Mě se Mates posadí v kočárku, ten úplně neleží - v tom Cam Apollo, takže má hlavičku trochu víž než nohy a já nejednou koukám a on sedí. Jinak když ho posadím, sedí s krásně rovnýma zádama, naučil se to v tom autíčku, jak jsem tu o něm mluvila. Já už dávám Matýska sedět k kočárku dávno (takový ten polosed), už dávno ho nebaví koukat na stromy, a dneska sedí sám bez podpory (teda už dlouho).
|
| *Kate | 12933 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: úterý29.6.2005 17:31:40
Nazdárek!
Štěpánka si dneska poprvé sama sedla. Pak už to teda nezopakovala, ale potěšila mě. Těším se totiž právě na to, až bude moct jezdit v kočárku v sedě a nebude se tam tudíž /na čas/ nudit. Takže kšíry už si taky chystám, jednou jsem je už vyzkoušela, ale to v nich ještě visela, jak horolezec na Gerlachu. Doufám, že půjdou nastavit taky tak, aby v nich mohla ležet na břiše, to má taky ráda a to už bez jištění teda fakt nedělám. Od sezení si fakt hodně slibuju: do teď jsem jezdila na procházky tak, aby se to shodovalo s jejím spánkem. Jenže to jsem toho doma samozřejmě moc nestíhala. Teď Š. spává doma a na prochinu jezdíme až později odpoledne, taky kvůli vedru. Jenže to právě moc už v tom kočárku vleže nechce být. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: Re: Re: úterý29.6.2005 16:50:02
Tak kšírky dáváme taky, to, co popisuješ, naše Bětuška dokonala až na zem. bylo to hrozný, ale bez následků.
Pleny máme Pampers, protože Bety se nám osypávala po všech ostatních. Holt naše drahé miminko :-) |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: úterý29.6.2005 16:41:29
Ahoj holky,
pít dávám každou chvíli, mám ty pití, třeba od Hami a ředím je vodou, už jsem to tu psala - asi 4díly vody a 1díl toho pití (třeba jablko-mrkev, jablko-meruňka, nebo jen jablko, nebo hruška a švestka). Když má žízeň, tak se napije, když ne, tak to zkusím třeba za 10minut a to se pak napije na 99%. Už nekojím a vypije za den (když nejsou ty šílený vedra před 30c) asi 3lahvičky po 160ml. Jo, jinak jsme už museli zavést do kočárku kšíry, Mates když sedí se chytne tý korby před sebou a zvedá se , předklání se, takže už jsem měla jednou zástavu srdce, když to udělal poprvé, takže teď už kurtujem. Miloš tomu říká "vězení", ale to se nedá nic dělat. Máme klasický ty bílý kšíry, v kočárku mám ty napevno, ale protože povrch toho ležení není nic moc, mám tam molitam na míru potaženej prostěradlem, takže ty originál kšíry jsou schovaný. Pleny - byla jsem v Bille a mají tam pleny (običejný) od firmy Clever (vyrábí pro Billu) - 7-16kg po 64ks za 199kč. A jsou ok, bude je dostávat přes den, na noc máme Huggies. |
| Jana + 4 | 16678 |
|
|
Re: Re: úterý29.6.2005 16:22:44
Zdravím kolemjdoucí, je mi líto, že není šťastná (šťastný ?) a tak kope kudy kolemjde.
S pitím myslím, že je to hodně individuální, pít by asi měly, když dostávají příkrmy, ale kolik asi záleží na každém dítěti a nejvíc to vychytá mamina (já například nevím, kolik ode mě vypije, tak to ani nemůžu srovnávat s ostatními, třeba má od Vás dost tekutin z mlíka). Dehydratace by se brzy poznala. Stres je to snad jen když jsou nemocné a zvrací či mají průjem, tam to asi chce nutit za každou cenu. Cukr v podobě Glukopuru mi doporučovala i doktorka (zase zvláště při nemoci), dávám ho do jogurtu k ovoci, vodu mi zatím pije bez toho, ale nemyslím, že by to byl problém, když to není ve velkém. Amely, díky za vložení fotky a všem děkuji za chválu. Bětka knížky miluje od narození, vydrží u nich dost dlouho (ve finále je samozřejmě vždycky ochutná :-)) Jinak u nás už se začíná trošku ochlazovat, je pod mrakem, ale dusno, myslím, že přijde bouřka. |
| kolemjdoucí |
| • |
Re: Re: úterý29.6.2005 14:00:23
Miso ty si prastena.... je jasne, ze dite na UM musi pit! Dokonce i kojene muzou dostavat napit - kdyz jsou sikovne, techniku kojeni to nepokazi.
A s tim sladkym - chudaci deti, fakt. Cajanek je navic slazen laktozou a ta je i v MM. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.