| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1740] Názory 17411750 z 31954  [Dalších 30204 >>]
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:59:01
Kate, Bety taky vyje a spí. Chci jít spát, až jí nakrmím a zrovna spí od osmi :-). Jen co zalezu do sprchy, určitě se ozve.
Já moc nevím, co tím doktorka myslela, ale zatím nám doporučovala např. nedávat kaše, radši kojit. Dávat jen zeleninu a maso, z ovoce jen banán a jablko v bílým jogurtu (mimochodem taky Holandia). Z masa jen kuřecí, krůtí a králíka, o zelenině moc nemluvila, tak trošku improvizuju. Je pravda, že co jsme zavedli příkrmy, zase se jí ta kůže trošku zhoršila, hlavně na hlavičce. Máte na to něco od doktora? My zatím jen Linolu do koupele (koupeme jen tak asi jednou za tři dny) a natíráme slunečnicovým olejem.
Gothic 22573

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:55:30
Tak baby zavidim vam, ze vam deti piju, to Leri si da 2 hlty maximalne! A dnes ani na prechadzke s ockom nepil a to boli 2h a vonku 30 stupnov.
Macci-surovu predavaju urcite, tu na kazdom rohu, je to take cierne, gulate od hliny :-) Ja som dala normalne cerstvu, osupala, nakrajala a uvarila.
Ja kojim vzdy po zobudeni, lebo je smadny hrozne a potom pri uspavani, takze je to dost casto
*Kate 12933

Cestovní postýlka - prosba

28.6.2005 22:55:26
Holky z Prahy a okolí,

po 16. červenci jedeme na 14 dní na Moravu a nemají tam postýlku. Je tu někdo, kdo má cestovní, nebude ji potřebovat a byl by ochoten nám ji půjčit?
*Kate 12933

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:53:58
hm, ona vyje a spí.

Jano, nám ten Avent teče. Asi ho blbě zadělávám.

Macčímamo, jojo, řepa je dobrá, touhle dobou by měla být v dobrých zeleninách v nabídce, u nás teda nehrozí. A jak píšou holky, děsně barví.
Připomnělo mi to výbornou litevskou studenou polévku, ale ta se dělá ze sterilované řepy: vezme se teda ta řepa, kefír, kopr, nakrájená vajíčka natvrdo a jemně nakrájená okurka. Smíchá se to, nechá vychladit a jí se to s brambrama na loupačku. No je to mňam! Jenom tady v pitomém Kladně sehnat ten kopr, sakra.
Laďko, taky jsem příznivce jogurtu Holandia! Naopak nesnáším Danone, však oni to chytře ani nepojmenovávají jogurt, aby neměli opletačky, je to spíš taková bílá hmota.

No a když už tu tak sedím a tapetuju, přidám ještě třetí příspěvek ....
*Kate 12933

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:47:29
No to je ale zajímavá diskuse! Ale pěkně jsem se do toho zamotala, tak už ani nevím, co přesně jsem komu chtěla napsat.

Jano, to mě zaujalo, s tou suchou kůží. Štěpánka to má taky. Co myslela doktorka tím "nejjednodušší? Co nejmíň druhů? Nebo způsob přípravy?

Kojení - já kojím prakticky furt, asi tak často jak Míša, kór když je teď vedro. ale do toho má Štěpánka oběd, večeři a většinou i svačinu. Dopolední jídlo jsem po odjezdu od našich vynulovala, přece jen ... ŠTěpánka váží 8 700 a měří 69, takže třeba proti Danielce je to kulička.

a jéje, z ložnice se ozývá táhlé vytí.
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:37:33
Naďo, zjišťuji, že Bětuška má režim velice podobný, kojíme také zpravidla po dvou hodinách. Zatím pije jen vodu (kromě MM), moc se mi osvědčil "kouzelný hrnek" od AVENT, Bětka nechtěla z lahve s dudlíkem a z hrnku pije hezky, nepolívá se, jako u klasického hrnku.
Červenou řepu bychom mohli zkusit, já jí ráda :-)
macčí,Matyáš04,Richard08 25822

Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:30:15
Gothic děkuji - ještě otázku tu řepu čerstvou nebo konzervovanou,já snad ještě neviděla čerstvou na krámě.Leri je samostatný velký chlap,Matesovi kdybych dala meloun do ruky tak mi s ním max zamává - ale můžu to zkusit.Začal poslední dobou kousat,takže už se nedusí kousky v kašičkách ..... jo a také mě hnusně kousnul při kojení,nedávala jsem chvíli pozor a on vtáhnul bradavku víc do pusinky,jazykem přehodil dozadu na "stoličky" a skousnul ... mě vyhrkly slzy do očí
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:22:44
Tak jsem teď přečetla kus zpátky a zjišťuji, že objevuji Ameriku :-), vy už MM do jídla dáváte. Tak já to zítra zkusím :-)
Jana + 4 16678

Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 22:18:00
Ahoj, tak se nám internet zase na čtyři dny odmlčel. Zdravím zejména maminky, se kterými se neznám.
My zatím jen dáváme v poledne zeleninu občas s masem a odpoledne bílý jogurt s ovocem. To vše na doporučení pediatričky. Jinak kojím. Bětuška měla na 7 měsících 71 cm a 8700 g, takže podvyživená není. Jinak Bětka má hodně suchou kůži a doktorka nám doporučovala udržet stravu co nejjednodušší alespoň do roka.
Zeleninka jí moc nejedeˇ(teď vařím a mixuju, z kupovaného jí zatím chutnala jen "první lžička" - mrkev - myslím od Hamé), daří se, když přidám jabko, je to jemnější a sladší. Dnes mi jedna kamarádka doporučila zkusit tam stříknout trochu mateřského mlíka, prý jim to pak chutná víc a postupně se tak naučí skoro na všechno.
Amely 13045

Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 21:55:41
Kajdo, nevím kolik měří teď, ale v šesti měsících měla 71 cm.Tak teď by to těch 72 mohlo být :-) Jsou skoro stejný,co? Danielka papá taky dobře, jako Matýsek. Mlíka vypije podle hladu od 150- 210, zeleniny tak 200 ml a stejně i kaše. Takže se nabouchává celkem dost. Přibírá cca 30 dkg měsíčně. Ale celkově mi příjde taková dlohá a hubenější.Žádný pěkný stehýnka jako Romanka nebo Natálka - škoda. No, nejspíš nebude po mě :-)
[<<Předchozích 1740] Názory 17411750 z 31954  [Dalších 30204 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.