| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 21:55:34
Maccimama-ja som repu uvarila so zemiakom+oliv. olej, uvarenu klasicky rozmixovala, je to ale sila, odporucam krmit ho holeho, lebo repu je problem vyprat. Inak je sladka mohla by chutit, mojmu nechuti ako ostatne skoro vsetko :-((
Dnes sme skusili do kase na noc namiesto bananu melon a to teda ani omylom nechcel, tak dostal kus melonu do ruky a to sal ako blazon, tak neviem, asi je desne samostatny, krmenie bez toho, aby mal 2 lyzicku v puse nehrozi vobec. :-( |
| macčí,Matyáš04,Richard08 | 25822 |
|
|
Re: potřebuju radu28.6.2005 21:45:05
Ahoj maminky,zdravím po delší době - zase nestíhám,tak se zároveň omlouvám že asi nebudu reagovat na všechno a určitě zapomenu pochválit dětičky
SYLVO zdravím je mi líto, ale Mates papá celkem obstojně,jen s odporem odmítnul vařenou kedlubnu a skleničku kdy byl součástí pórek,začali jsme skleničkami a teď kombinujeme.Dnes jsem koupila na víkend skleničky a představte si v masozel. příkrmu určeném od 4.měs je sůl :-))))Jinak o cukru v ovocných přesnídávkách ani nemluvím - ovoce mixuji sama čerstvé,ale jedeme na víkend do Bechyně a občas se stane,že nestihnu uvařit. BANÁN papáme rozmixovaný nevařený zapracovaný do rýžové kaše rozmíchané v sunaru - je to komplikované,ale funguje to teď jsem dolistovala k té krásné fotečce,moc to Matýskovi sluší LAĎKO krásné fotečky,Davídek pěkně řádí - moc hezky se směje v tom lavorku VERÍSKU ještě jsem chtěla napsat,jak je dobře že se vám nic nestalo a je jistě skvělý pocit moci někomu podat pomocnou ruku,nevím jak bych v takové situaci reagovala já,ale mám strach,že bych to asi nezvládla .... chtělo by to zopakovat kurzy první pomoci LENKOB-skvělá historka o trenýrkách a perfektní fotečky .... jídla máme zatím jednochodová a kojíme 6,10,13,16,20, poslední dobou i 24 (někdy i častěji v noci) DOMÁCÍ CHLÉB pokud by byl zájem mám recept od Jamieho Olivera na chléb -jeden rychlý (používá ho na plněný chléb,nejvíc mi připomíná opravdu dobré těsto na pizzu)dělala jsem ho plněný a nemělo to chybu,druhý chléb jsem zatím nezkoušela,ale je to klasika z žitné mouky a trvá celý týden než se vytvoří kvásek jinak souhlas s Andílkem počáteční nadšení je časem pryč,byly doby kdy jsem pekla chleba 2x týdně a ještě k tomu houstičky ANDÍLKU nádherná fotečka ,Verunka vypadá krásně jako by tu květinku měla frajersky za ouškem PAFFI -Ríša je roztomiloučký jak stojí v postýlce - Mates olizuje prkenou podlahu - ať žije hygiena :-)))) RADA - můžete mi prosím poradit jak děláte červenou řepu - já to totiž nejím,muž také ne tak nemám zkušenosti,ale nechci mládě ochudit o zážitek |
| Naďa+Esterka+Valinka | 23187 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 21:37:07
Ahojky, tak koukám, co mimčo to jiný jídelníček :-)
u nás to vypadá orientačně +- hodka asi takto: 8 vstáváme -kojení 10 kojení-cca hodku spánek 12 zeleninová kaše (řídké jako polévku to odmítla, preferuje brambor+kedlubnu, mladou cuketu, salát apod., už jsem zkusila přidat ovesné vločky)+čaj 14 kojení-spánek 16 ovoce (naše, podušené) nebo bílý jogurt nebo oboje+čaj 19 mléčná kaše+čaj 21 kojení-spánek 23 kojení (tak 5min na žízen) 4-5 kojení(tak 5min na žízen) tak asi takhle :-)) |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 21:11:50
Verísku - já jsem tzv. Zkřížený alergik, jsem alergická vlastně na nějaký strom, nevím ani na co, ale provevuje se mi to jako alergie na ovoce. Třeba broskve v létě nemůžu, ale na podzim jo, stejně to bylo ještě před těhu s jahodama (dneska už je můžu). A naopak se mi zhoršila v těhu alegie na ořechy. Píšu alergie na ořechy, ale přitom to není alergie, jen projev - obrana mýho těla.
|
| Verísek+VELAMATO | 23592 |
Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 21:05:09
SYLVO, ahoj. Koukám, že se sem jeden den nedostanu a Ty tady zrovna "řádíš". Moc zdravíme s Veru Matýska. Koukám, že pořád válčíte s papáním, holky Ti už ale všechno, co napadalo mě napsaly, takže snad něco z toho zabere. Fakt zkus nejdřív ty skleničky...Jinak Matýskovi to opět moc sluší:)))
LAĎKO, jak píšeš, že jídlo neovlivní alergii, co se týká bodnutí hmyzem nebo alergií na plísně,prach atd. Tak to není pravda, jde o zkřížené alergie a právě "riziková" jídla v dětství mohou odbouchnout v pozdějším věku jakýkoli typ alergie na cokoli...Nemusí jít vůbec o alergii na daný typ jídla...Takže pozor na to!!! Jinak my pořád jen kojíme- asi 6x denně a vpoledne máme zeleninku nebo masozeleninovou polévku...No, od příštího měsíce přidáme taky nějaké ovoce, už se docela těším, jak bude mít zase něco nového... |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 20:31:25
Misa - to máš pravdu s tou "vypěstovanou" alergií. Souhlas. Ale zase na druhou stranu, dneska je těch všemožnejch alergií tolik, že bys malou nemohla ani kojit, protože ty nehořlavý postřiky na koberce (jedovatý) jsou i v MM.
|
| Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 | 11599 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 20:27:12
Sylvo zapomela jsem pochvalit fotku,malej je naaaaaaaaadhernej.
Kajdo vyznelo to,jakoze nedavas mliko,tak proto jsem se ptala.Jinak ten clanek je zajimavej,je to vazne na kazdym,kdo co dava.Jenom jeste jedna zajimavost.Doktorka mi rikala,ze na ektery "alergeny" nemusi mit dite ted reakci,ale tim,ze se podaji moc brzo,tak na ne neni telo jeste "pripraveny" a o to vetsi je riziko,ze na ne bude clovek alergicky v dospelosti. To jentak pro zajimavost. LenkoB Natalka zatim ji takhle;probuzeni mezi 6-6.30,kojeni,8.00-8.30 kojeni,10-10.30 kojeni,tak to jde az do sesti,to ma "veceri".Sklenicka ovoce nebo zeleniny(70g) nebo ryzova nebo ovesna kase(6lzic smichane s mojim mlekem).Pak jeste jednou nakojim v 7.30-8.00 a pak spi do rana. Urcite jsem zase neco zapomela...:). |
| Karolína +2 | 16165 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 20:26:04
Amely - a kolik D. měří??? Mates měl v 7.měsících 7,88kg a 72cm.
|
| Gothic | 22573 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 20:19:54
Kajda dakujem za upozornenie na sklenicky s E-ckom. Pravdu povediac od tejto firmy ma ani nenapadlo nieco kupovat, verim skor overenejsim a zdravsim sklenickam. Ja kazdopadne studujem zlozenie vsetkeho, co kupujem, takze nic take maly nedostal.
Ladka-je super, ze ma maly ekzem v poriadku, a ze nereaguje na surove ovocie. Viem, ale ze Sylva maju v rodine ekzem a alergie, tak som jej odpovedala v ramci HA stravy. Kajda-tento jedalnicek Sunarku mam tiez, v niecom sa nim riadim v niecom sa riadim HA jedalnickom od Nestle, som opatrnejsia. |
| Amely | 13045 |
|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: potřebuju radu28.6.2005 20:09:25
Teď jsem si vzpomněla, sunárek dělá od ukončeného 6.m. přesnídávku s bezlepkovýma sušenkama.Jsou v tom jen takový hrudky, tak se to dobře polyká a asi to víc zasytí. Sice píšou, že je broskvová, ale koukala jsem a základ je jablečné pyré a broskve je tam maličko. Danielka se osypává po čerstvém jablku, ale tohle jí nic neudělalo. Tak to jen tak pro inspiraci pro ty, které ještě lepek nedávájí a chtěly by něco sytějšího.
|
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.