| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 31954  [Dalších 30164 >>]
Kačí + 2 478

Re: Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 10:39:05
Adusko to je fakt, píšeš to dobře. Sylva by měla zkusit namixovat třeba brambor do mléka - uvidíš že to ani nepozná.
K té dovolené - nemyslím že každý dovolenkuje, to jsem špatně napsala, ale alespoň ji plánuje:-) Aduško, myslím, že pokud byste chtěli do Čech, a nechtěli byste moc daleko, domnívám se že voda nebývá sšpatná na Vranově. Samozřejmě, jakmile se nějam jede až v srpnu, musí se počítat se vším, pokud to není zrovna pískovna. Ale ten Vranov by myslím nebyl špatný. Já bych ale asi brala i termálné kúpele na Slovensku, třeba do Bešeňové jezdí i hodně Čechů, a myslím že ty kúpele u vás nejsou špatné a je jich mraky. My pojedeme za rok na Slovensko na svatbu, až do Staré Lubovni, chtěla bych se na zpáteční cestě stavit v Tatralandii, koukala jsem že je tam i ubytování v chatkách, ale ceny mi toho ubytování přišly nějaké přemrštěné, nevím. Nebyl jste tam někdo?
Aďuška+Miška 04+Patrik 07 13434

Re: Re: potřebuju radu

28.6.2005 10:27:52
Kaci,ja som ani nepostrehla,ze kazdy dovolenkuje :-).Teda okrem Lenny.My sme minuly rok v taky cas uz boli naspat z dovolenky :o.
Teraz chceme ist len niekam blizko - Chorvatsko,prip. Italy,no zacali sme uvazovat nieco doma,alebo v susednych Cechach :o).Neviete mi baby,dat nejaky tip-nieco pri vode,chatky,aby bola cista voda,nie nejaka zbrnda........?
Aďuška+Miška 04+Patrik 07 13434

Re: potřebuju radu

28.6.2005 10:24:27
Ahoj Sylva,

niezeby som si myslela,ze ja som ta prava na rady,a uz vobec nie skusena matka :-).Myslim,ze to o sebe mozu povedat baby,co maju druhe dieta a Amely :o).

U nas pokusy o papanie boli sprevadzane hysterickym placom,bola schopna ziapat hodiny,kym nedostala flasu.Uplne prve pokusy boli v pohode,spapala vsetko,no po 3 dnoch akoby utal,koniec.Skusala som vsetko mozne,ako ty - nakoniec aj ovocie,jablcko jej velmi chutilo,no aj to zacala odmietat.Proste uplne vsetko okrem mlieka.Tak som to nechala tak,nasledujuce 3 tyzdne pila iba Nutrilon,ty kojis,takze si vo vyhode.A potom som len tak mimochodom skusila zemiak a mohla sa po nom utlct.O 3 dni som pridala mrkvicku - vysledok?Nestihala som nakladat do pusinky :o).My sme mali dve take dlhsie pauzy,kedy pila iba mlieko,no teraz je to uz bez problemov (tuk tuk tuk).Akurat jej nechuti brokolica,karfiol a kalerab.Myslim,ze sa bala,ze uz nedostane flasu,a potrebovala sa uistit,ze ju o nu nechcem obrat :-).Neber to ako nejake rady,ani to tak nepisem,len som sa chcela podelit o svoju skusenost.A mimochodom,Miska ma konecne nejake faldiky,doteraz bola vzdy "hubenour".Je schopna zjest 200 ml zeleninky - co u nas max. davka mlieka bola 90!A hlavne,trvalo takmer 2 mesiace,kym sa mala skamaratila s niecim inym ako mlieko,takze myslim ze ti ostava len vydrzat.Drzim palce a prajem pevne nervy! :o)
Kačí + 2 478

Re: potřebuju radu

28.6.2005 10:20:27
Ahoj holky, jé já mám zas pěkný kluz:-) Koukám, jak všichni cestujete a odlítáte a přilítáte a já trčím a budu trčet celé léto doma:-( Naštěstí máme zahradu, ale je to stejně hrůza, manžel nikam letos nestíhá a my tu budeme asi trčet s ním, leda by se nade mnou někdo smiloval a někam mě vytáhl:-(((

Sylvo, s tím jídlem - já tu něco napíšu, ale předpokládám, že mě tady zase deset holek ukamenuje - jojo vím, jsem děsná matka:-))) Ale vážně - do prvního dítka jsem zeleninu dostala jen ve flašce (fuj fuj fuj) a navíc ředěnou mlékem. Jedině takhle. Takže zeleninu pojídal z flašky - ale pozor, měla jsem flašky dvě, v jedné čisté mléko a v druhé mléko se zeleninou a nenápadně jsem je měnila, bylo to samé prsk prsk ale něco jsem do něj dostala, než si uvědomil co pije. Pak jsem po čase začala ovocem a jogurtama a to už dlabal dobře. Mrkev nesnášel snad do 4 let a polívky nechce dosud. Někdo je takový. Třeba můj muž zeleninu coby mimino taky nepozřel - a to opravdu VUBEC. Raději byl hlady. Ale pak začal jíst aspoň ovoce a taky jogurty.
Ono, nic se nemá lámat přes koleno. KDybych měla první dítě tak jsem z toho jistě taky špatná, ale při druhém, třetím, už to tak nepřijde.

Sylva & Matyáš, 21.11.04 17950

potřebuju radu

28.6.2005 9:59:13
Ahoj holky,
obracím se na vás, protože jste všechny šikovné a zkušené matky (asi mimo mě). Matýsek pořád odmítá cokoliv mimo MM. Zkoušela jsem mu zatím dávat jenom bramboru, mrkev a cuketu a všemožný kombinace těchto zelenin, ruzně to ředím nebo neředím svým mlíkem, dělám u toho "vopičárny", zkoušim mu to dávat ze lžičky, z prstu, máčet mu v tom ruce,... Výsledek je vždycky stejný: pláč, prskání, šermování rukama, oklepávání se. Sotva kdy do něj pár lžiček nasoukám. A to už se o to snažím měsíc.
Nedávno jsem mu zkusila dát celou syrovou mrkev do ruky, tak si jí dal jako všechno do pusy, olízl jí a pak se zase oklepal, jakoby to byl ten největší hnus co kdy měl v puse. A pak se ještě asi minutu oklepával. Myslela jsem, že třeba jenom nemá rád tu proceduru s bryndákem, krmením atd., ale takhle jsem zjistila, že fakt nemá rád tu chuť.
Teď uvažuju, že mu zkusím dát ochutnat buď kupovaný skleničky se zeleninou nebo že mu začnu dělat ovoce. Nikdy jsem pro skleničky moc nebyla, ale začínám o tom uvažovat. A ovoce se má prý začít dávat, až když začnou dlabat zeleninku, ale začínám to vzdávat.
Co byste, holčičky, dělaly vy? Popřípadě nemáte ještě nějaký tipy na to, jak naučit dítě jíst? Jestli to půjde takhle dál, tak budu Matýska kojit do jeho osmnácti:-)
Brazilka & Romanka 11/04 18463

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Domácí chleba

28.6.2005 0:49:43
jeste musim pochvalit fota, je to nadhera! Davidek je proste bozi, Verunka ze svatby sladoucka a stojici Risanek taky!:-)
Jinak Romanku vam budu moci ukazat pristi rok v cervnu. :-) Myslela jsem,ze to bude uz na Vanoce ale penize to nestihaj...:-(
urcite jsem asi milion veci zase zapomnela ale musim zase letet...
Brazilka & Romanka 11/04 18463

Re: Re: Re: Re: Re: Domácí chleba

28.6.2005 0:44:24
Ahoj holky,
Kate me pekne navnadila na chleba...nemate nekdo nejaky jednoduchy a hlavne osvedceny recept na chleba? UZ jsem si ho tu zkousela peci ale byla to hruza...:-(( nevim zda je to mnou nebo receptem. Nesnasim takove ty recepty jako: trochu dohodle, peceme ve vyhrate troube, ja to musim mit napsany jak pro debila...i kdyz s tou jecici Romanou toho asi moc neupecu...je to hruza...taky nespime a mame tezkou zavislost na tatkovi...sel pro neco pryc a mala rvala jak blazen...to jsem snad jeste nevidela...:-((( je ukrutne protivna a chce byt jen u taty v naruci...jsem zvedava co bude delat az odjede na more...asi si to tady spolu hodime...
Andílek, Verunka 18.11.04 16125

Re: Re: Re: Re: Domácí chleba

27.6.2005 23:42:37
Ahoj holky,
tak se zase po čase hlásím, jak je venku krásně, tak jsem s Veru radši u mamky na vesnici než ve městě v paneláku... Už se těším, až bude trochu víc zima, že si s váma víc pokecám :o)

Četla jsem trochu nazpátek, Verísku, ty jsi byla na výletě u nás na jihu, to kdybych věděla, mohly jsme udělat srazík, to je škoda. No tak snad někdy příště...

Pekárnu na chleba mám doma a po počátečním nadšení jí teda už moc nepoužívám.

Verunka během 7.měsíce přibrala neuvěřitelné skoro 1 kg, přesně tedy 830 g a máme 8,13 kg, vůbec nechápu jak, jedla tak nějak pořád stejně a před tím přibírala tak 400 g za měsíc a pak najednou dvojnásobek. Ale četla jsem si deníček, co mi psala mamka a já v jejím věku jsem s váhou poskočila úplně stejně, takže po kom to holka má, že :o)

Aby jste viděly, jak Verunka roste, přidávám jednu fotku z té podařené svatby, o které jsem tu psala:
Gothic 22573

Re: Re: Re: Domácí chleba

27.6.2005 22:53:04
Kate-pekarne su zevraj super, ja nemam skusenost, ale predavaju u nas v BIO-obchode taku zmes do nej.
Nada-tak to je sila ta kamoska aj ked neviem, co to je za polievku.
Paffi-konecne si hodila nejaku fotku toho svojho zlaticka, je krasny a sikula!!
Naďa+Esterka+Valinka 23187

Re: Re: Domácí chleba

27.6.2005 22:27:53
Eta siesta:
přístroj je sympaticky přehledný a nekomplikovaný, má největší kapacitu (až 1400 g chleba oproti bězžnému maximu 750g) a nabízí recepty odpovídající českým zvykům a podmínkám. můžete si vybrat z 10 zákl. programů pro různé typy chleba i pro přípravu těsta, dortů, džemů a marmelád. lze v něm použít jak sušené tak čerstvé kvasnice, a skleněným průhledem kontrolovat průběh pečení. před poslední fází kynutí lze vyjmout hnětače, aby v chlebu nebyly díry. testovaný chléb se pekl tři hod a dvacet min. zaděláváním vzniklo dobře zpracované těsto, které po podložce neskákalo. ukončení programu oznámil zvukový signál. bochník měl nejlepší chut i konzistenci, z pečící nádoby se snadno vyjímal a hnětače se nepřipekly. umí dobře zpracovávat i tužší těsta.

uf, uf- snad ti to pomůže :-)
[<<Předchozích 1780] Názory 17811790 z 31954  [Dalších 30164 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.