| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1790] Názory 17911800 z 31954  [Dalších 30154 >>]
Paffi a Ríša11/04 17114

Re: Re: Re: Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 22:02:19
omlouvám se:

Paffi a Ríša11/04 17114

Re: Re: Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 22:00:42
Ahoj holky,

tak u nás se kojí tak 2-3x za noc. Občas chce taky vstávat uprostřed noci, ale já jsem většinou tak hotová, že ho nakojím a hned usnu, tak vlastně nevím, jak dlouho vyvádí, moc asi ne, protože to by mně snad vzbudilo...

Už jsem z Ríša občas dost hotová, jeho největší zábavou je stavět se na nožičky v kuchyni na dlažbě, nebo lízt psovi do misky s vodou, přisávat se na jeho místečko( ať žije hygiena!!!!). Včera to dopiloval k dokonalosti už se postaví i u konferenčního stolku, takže už kávičky nehrozí...

Jo a u nás se stojí takhle:

doufám, že se ta fotka povede, hezký den

PS: koupila jsem si knížku Dagmar von Gramm, vaříme pro kojence, tak ji jdu pořádně pročíst
*Kate 12933

Re: Domácí chleba

27.6.2005 21:37:59
Naďo, tak to je zajímavé. Napiš mi teda prosím víc o té Etě. Tady na rodině zase citujou nějaký d-test, podle kterého vyhrál jakýsi Onyx /unold.cz/. Říkala jsem si, že už domů nepustím žádný nový krám, nepřipustila jsem ani video či DVD, a teď naráz tady blouzníme o pekárně.

Od té doby, co Štěpánka dvakrát denně "opravdu" jí, kaká jenom jednou denně, někdy ani to ne. Doufám, že nás kakací příhoda nečeká. Jo a dneska jsem jí k večeři pod vlivem Hofhanzlové udělala polentu /kukuřičnou kaši/, přišla mi bez chuti, tak jsem to osladila banánem. Jedla jako divá. Akorát nevím, když je člověk sám doma s děckem, jak to má v kuse 10 minut míchat.
Naďa+Esterka+Valinka 23187

Domácí chleba

27.6.2005 21:23:49
Pro Kate:
když jsi psala o tom domácím chlebu, tak jsem si vzpomněla, že v Apetitu bylo hodnocení domácích pekáren. Je to A. únor 2005

Jen stručně:
favorit Eta siesta -2490 Kč
zručná Clatronic bba 2605-2290 Kč
solidní Panasonic-6495 Kč
pro dva Moulinex-1990 Kč

Ke každé je tu komentář, tak napiš, když ho budeš chtít :-)
Laďka+2 25367

Re: Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 20:35:01
Ahoj holky,

u nás byla dneska podobná noc jako u Kajdy. Ve 3 hodiny Davídek stál v postýlce a smál se a kecal, pak jsem ho nakojila a byli jsme vzhůru do 4.30, takže paráda, ale spinkal až do 8.

Dneska měl k obídku hrášek s mrkvičkou. To byla dobrůtka, bylo to slaďoučký a chutnalo to i mě a Dáda se jen olizoval.

Kate tu postýlku tak měl jen první den co se začal stavět, hnedka jsme mu ji dali úplně dolů, ale bojím s estejně. Co kdyby náhodou něco. Jinak Štěpánka je opravdu pěknej zubatec!!! Taky bych ráda viděla jak to vypadá tolik zoubků v tak malé pusince, ale taky nás to čeká.

Móóóc děkuju za pochvalu Davídka.

Re: Re: Re: Re: Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 20:28:15
Ještě jsem si vzpomněla-dneska u mě byla po dlooouhé době kamarádka a já jen zírala. Nejdřív se dost divila, že ještě kojím, pak že se vyvařuju se zeleninkou atd.

Její recept-ve čtvrtém měsíci nasadit maso a pribiňáky, a vůbec jí nepřišlo divné dát k obědu svému 2,5 letému synovi yumyum!! polévku

no comment

Re: Re: Re: Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 20:22:34
Ahooj,
já jsem úplně uvařenááá-pomoc z toho vedra asi umřu :-(((

Jinak já se taky inspiruju v Hofhanzlové- Kate ona sladit vůbec nedoporučuje, ale když už tak medem a ten dětem do roka převařit (tím se teda podle mě zničí to dobré...).Spíš mě u ní zaráží, že klíďo doporučuje oříšky (nastrouhané), které bych zase nedala já kvůli plísním.
Začala jsem E. přidávat do zeleninky ovesné vločky a zatím to vypadá, že je snáší dobře. Jo a v noci kojím už jen 2x (před půlnocí a tak kolem čtvrté), takže pro mě úplná paráda :-)))

Gothic, tvé pokakané příhodě jsem se zasmála a podruhé ještě potom, kdy se mi přihodilo to samé :-)
Manža si četl a když jsem přebalila sísu,tak jsem ji nechala větrat na posteli s tím, že na ní manža dohlédne. No a za chvíli slyším "jéžišmarjá", no a na posteli se sisina "hrabošila" ve svých hovňouskách...

Zuby zatím žádné, ale začala se houpat na kolínkách, tak mám radost :-)

A opravdu moc se mi líbí všechny fotky :-))
*Kate 12933

Re: Re: Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 18:49:28
Ahoj Gothic,

fotku zubatky žádnou takovou nemám, všude jsou vidět jenom ty dva dolní zuby. A ta Hofhanzlová mě inspirovala k jedné věci: asi si koupíme domácí pekárnu a budu péct chleba sama. Právě tady projíždím tipy, jsou dobré přímo tady na rodině. Nebo máte některá zkušenosti? Už mám plné zuby univerzálního chleba Šumava, který převálcoval všechny ostatní pekárny.
Gothic 22573

Re: Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 18:29:03
Kate-ja pravdu povediac Hofhanzlovu ani nemam, nezohnala som ju, bola aj v Sama doma a prave som pocula ze v niektorych veciach si odporuje ako ostatne vsetci autori :-) Ale v principe s nom v dost veciach suhlasim, tak isto ale aj s inymi autormi, ale najviac sa asi riadim casopismi Mama a ja a Dieta. A info z netu, tak mam z toho taky gulasik a obas sa v tom pekne placam :-))
No dnes som skusila jablko+hrusku od Hippu a zjedol asi rekord 70ml, to je u nas sila!
Hovienka v posteli boli narez, hlavne o 6 rano a ked muz zhikol, tak som sa zlakala, ze maly zase niekam spadol. On teraz kaka take mnozstva, ze to nedokaze plienka zachytit.
U nas su noci dost podobne, obcas prekvapi 4-5h intervalom, ale tie 3h su asi najcastejsie. Ked viac papa cez den, tak lepsie spi aj v noci. Kedze bezne spi okolo 9h, tak to vyde na tie 2 krmenia v noci ak nema nejaky problem.
Hod niekedy foto zubatej Stepanky, som zvedava na tak vela zubkov, ked nam sa ani nesniva :-)
*Kate 12933

Re: DARUJU DÍTĚ

27.6.2005 17:59:59
Nazdárek!

Teda Kajdo, to vůbec nezní jako Mates, ten přece vždycky krásně spával, ne? Tak vítej do klubu ... U nás je nejdelší spánek v kuse asi 3 hodiny. Na jedné straně jsem si zvykla, na druhé straně se nám vyhýbá vstávání za kuropění, ale na třetí straně jsem z toho v takové nějaké hluboké únavě, vidím to na tom, že se nedokážu moc soustředit.

Takže jsem třeba až teď zjistila, že mám knížku Polévky a kašičky od Hofhanzlové, o které tu často mluví Gothic. Některé tipy jsou dobré, ale někdy mě fakt překvapuje: třeba navrhuje sladit medem nebo vařit z rajčat a paprik před prvním rokem dítěte, to se mi fakt nezdá. Ale v každém případě: názory na výživu jsou různé, každá tady to vidíme trošku jinak, všechny děti tady hezky prospívají, tak nevidím nikde problém.

Laďko, fotky jsou bezvadné, čiší z nich letní náladka. Davídek teda už krásně stojí, nejsi nervózní z toho, že mu okraj postýlky sahá jenom do pasu? My už jsme postýlku radši dali dolů, má bohužel jen dvě polohy, takže se docela naohýbám, ach jo.

Gothic, to muselo být hrozné, jak vám dítě v posteli rozmazalo to hovínko.
[<<Předchozích 1790] Názory 17911800 z 31954  [Dalších 30154 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.