| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 31954  [Dalších 30124 >>]
Karolína +2 16165

Re: Re: Re:

26.6.2005 8:43:08
Ahoj při neděli,

tak jsem teď ráno odělala objednávku na Whirlpool set - myčka, trouba a sklokeramická varná deska na plyn, úplně úžasná (http://www.vavra-elektro.cz/detail.php?id=31000121&skupina=CI). Takže zase mám o starost míň.

Včera jsme byli s manželem pozvaní na oslavu narozenin, byli jsme tady v Chuchli v takovým baru, bylo to fajn, šli jsme ve 20h, to už Matýsek spinkal, hlídala tchýně, přišli jsme o půlnoci, ona si tu u nás vyšívala a koukala na tv, takže ok. Po roce a půl jsem byla VENKU, takže jsem byla trochu jako Alenka v říši divů, ale bylo to fajn.

Lenka - Zavorka@seznam.cz, pošli mi číslo účtu a částku a zařídím to, díky. Jo a jak to kladivo vypadá?? Hraje si s ním tvůj Matýsek?

Gothic - pokud jde o to, jestli má nebo nemá dítě zuby, myslím, že v návaznosti na konzumaci masa to žádný vliv nemá. Nám se masové polívky dávali kolem 3.měsíce a to jsme zuby taky neměli. Mají je přece nejdřív vpředu a kouše se po stranách, takže je to jedno, jestli je má nebo ne. Podle mě nejde srovnávat potravinový potřeby (jídelníček) dospělého člověka a batolete. Myslím, že dítě maso potřebuje, aby si z něj vzalo energii. Znám jednu paní, má dvě děti, vegetariáni, a když jim bylo asi tak kolem 5-6let, ty děti byly úplně jako průhledný, světlý, byla jim vidět každá žíla, byly jako mdlí, bez "známek života". Nemusí se třeba dávat denně, ale nedávat ho do roka je podle mě taky blbost. To je jako s tím tvarohem - že se nemá do roka dávat, ale přesnídávka "broskev s tvarohem" je od 6.měsíce! Chce to najít nějaký kompromis a neřídit se striktně toho, co je v knížkách, v časopisech a na netu, protože když si vezmeš do ruky knížky jinou, budou tvrdit pravý opak toho, co jsi četla předtím.
Asi opravdu záleží na matce, jak si to udělá, a co se jí zdá přirozený a pro dítě nejlepší.
Verísek+VELAMATO 23592

Re: Re: Re:

26.6.2005 8:27:48
Ahojky při neděli. Tak se jdu trošku pochlubit! Včera se Verunka vyloženě bavila tím, že naprosto cíleně prskala na taťku a provokovala ho k tomu, aby jí to stejně tak oplácel, byla to sranda, byla celá poprskaná a poslintaná, ale naprosto nadšená. Dnes ráno v posteli sotva otevřela oči, tak hještě na spícího taťku okamžitě prskla a jala se prskat a prskat než začal i on na ni, je to už mazaná potvůrka. Ale největší radost mi dnes udělala, když se sama vyčurala na nočníčku!!!!!!!Koukala jsem do svýho deníčku, co mi psali naši a tam, že jsme se poprvé takhle vyčurala v půl roce apár dnech, tak jsem to dnas ráno hned musela zkusit a podařilo se. Udělali jsme hned divadlo, jak je šikovná, skákali kolem ní radostí...Ale myslím, že to zatím nebrala jako pochvalu, spíš si yslela, že jsme se zbláznili, ale každopádně u toho zůstaneme a každé ráno na nočníček posadíme a budeme kolem ní dál radostně poskakovat až to pochopí:)))Je to moje šikulka milovaná...
Hezkou neděli, tady je zataženo a asi brzy začne pršet, ale já už jsem docela ráda, sotva dýchám s tou mojí zatracenou alergií!
Gothic 22573

Re: Re:

25.6.2005 21:44:13
Ahojky.
Verisek uplne ma mrazi ked to citam. :-( Boze este ze sa vam nic nestalo. Raz som mala tiez tu cest pomahat pri havarke, tiez ako zdravotnik, nastastie som len zastavovala krvacanie, a nemusela resuscitovat. Je to des.
Pozeram, ze mate teraz super rodinne chvilky, muz sa polepsil, co? :-)
LenkazB-Romanka je ako vzdy nadherna!! Broskynka krasna, A v tom klobuciku no super! A to sa plave tak, ze ste viacere maminy na brehu a plava sa len s 1 dietatom? A potom s dalsim a tak?
Paffi-Risko je borec!
Lenka-uz som na vas myslela, co je s vami, ako sa mate. Gratulujeme k zubku!!
Kajda-tak nejak to vydim ako Amely. Kazdy Dr. ma iny nazor, tie argumenty proti masu do roka, ma dost presvedcili, ale zas nie natolko, aby som ho nedavala vobec. Ale tak najak mi nejde do hlavy, preco sa u dospeleho odporuca maso 1x tyzdenne a u dietata skoro stale. Dalsia vec co mi nesedi, je ta, ze moj maly nema este ziadne zuby, keby vyrastal v dobe bez tycovych mixerov, tak by tiez to maso nejedol, nemal by ho ako pohryzt. Tym nevravim, ze je zle davat maso a ze ho davat nebudem, Urcite ma vyznam ho davat, len ja to nebudem robit tak skoro a v takom mnozstve.
Verísek+VELAMATO 23592

Re:

25.6.2005 21:12:41
Ahojky,tak jsme se dnes znova narodili- celá rodina vč. Verunky a psa. Jeli jsme odvézt tchána na oslavu kousek za HB a cestou zpět plánovali stavit se za známýma na grilování...Tak už jsme nejeli, neb jsme vyjeli za vesnici a před náma doprotisměru dostalo auto smyk(začalo poprchávat)a napálilo to do auta před náma!Nesnáším a mám hrůzu z takových situací, že musím jako zdravotník zasahovat...Bylo to ošklivý, v 1 autě 3 lidi- vpředu 2 kluci,co měli naštěstí pásy, takže krom modřiny od pásu ok, vzadu holka bez pásů, rozmasakrovaný obličej, asi noha zlomená, samá krev...Ve 2.autě mnohem horší-chlap úplně mimo, ale naštěstí jsem nemusela resuscitovat- byl při vědomí, jen zmatený, ale horšilo se to...Takže jsme udělal jen to nejnutnější. Naštěstí pak dojeli i hasiči, sanity, toho chlápka odvážel vrtulník, vypadalo to na vnitřní krvácení...Bylo mi hrozně, představa, že jsme jeli o chvíli dřív a byli to my...Hlavně manžel dostal lekci, jezdí denně ahodně a hádáme se kome pásů, nechce si je dávat...Teď, když viděl, jak velký rozdíl je mít je a nemít, tak uznal, že mám pravdu a že si je už bude dávat...By taky celej rozklepanej ajsem oba doted. Dnes nás tam nahoře měli moc rádi:)))

Jinak včera diskotéka byla moc fajn, užili jsme si to s taťkou a dnes fajn koupalko...V. oěpt nadšená, taťka jí koupil vodní člun a vozili jsme ji v něm...Jen se nám doi něj málem nevešla, půjčila si ho od nás jedna holčička naší známé, která se do něj vešla v pohodě, je jí 15měsíců:)))
Lenka,Matěj11/04+Kristýna9/07 16871

Lenny

25.6.2005 20:14:06
Nazdárek holky! Předávám vzkazy od Lenky: mají se super, Laila je strašně hodná, ostrov nádhernej (tomu věřím, ty ostrovy jsou bomba!), Laila chodí k bazénu, ale byla už i v moři - strašně se jí tam líbilo, cákala, mám Vás pozdravovat.

Jinak Vás taky zdravím - poslední dobou nejsme vůbec doma, navíc pracuju, takže nestíhám. Jsme pořád venku (resp. ne doma), s Matýskem chodíme do bazénu k našim, koupila jsem mu takové to vozítko do vody, líbí se mu tam, je to pohodář a tryskomyš. Jo a taky máme zoubek!!!
Kajdo, přišlo to kladivo, mailem Ti pošlu číslo účtu a částku, pošlu Ti ho v pondělí. Písni mi tam adresu.
Mějte se krásně!
Karolína +2 16165

Re: Re: Re: Re: uz plaveme bez slzicek!

25.6.2005 18:55:03
Amely - tak to je dobrý, že ti to D. jí i bez masa, to u nás ne! A to zvracení je sice blbý, ale určitě se to časem srovná, vydrž, matko!:-)
Kuchyň počítáme kolem 40.000,- bez spotřebičů, teď jsem koukala na net na ty sety (že máš za jednu cenu třeba myčku, troubu a varnou desku - já budu mít na plyn) a vybrali jsme Whirlpool za 36.000,-. Takže jediné, co nám teoreticky ještě chybí je odsavač par - digestoř. Mno uvidíme, jak to dopadne.

Kaše s kuřesím masem a kukuřicí op Sunarky - strašně mu to chutnalo!!! Takhle mu snad ještě žádná nechutnala, je to takový instantní "umělý" NIC, mě to moc nechutná, ty ovocný jsou lepší:-)
Amely 13045

Re: Re: Re: uz plaveme bez slzicek!

25.6.2005 18:14:25
Jo, Kjadi.Tak to je :-) Danielce taky chutná víc zelenina s masem, ale jí to i bez něj. Mě řekla Dr 5x týdne maso - (ne vepřové) 2x žloutek. Ale jak říkám, když ho nemám, tak dám jen zeleninku. Chutná jí, když jí do toho dám hrášek. Asi že to je pak slaďoučký - mlsounek. Ale vůbec nemůžem žádný mléčný výrobky :-( Teda zatím jsem zkoušela jogurt a žervé. Obojí jen jednou, protože to vůbec nestrávila.Všechno to vyblinká a hrozně to páchne . Dokonce i pokračovací sunar zvrací nestrávený.Takže z mlíka jí dávám jen sunar baby. Teď to budete mít doma super, když bude víc místa. Rovnou si to budeš moct přizpůsobit Matýskovi, až poleze. Bude mít krásný výběh :-) Kupování linky závidím.dělají teď tak pěkné.Ale je to strašně drahá záležitost. V tom našem bývalém domku na vesnici jsem si jí nakonec nechala dělat od truhláře u Plzně na míru podle návrhu kuchyně od firmy Hanák. Byla rohová a Hanák mi jí spočítal přez 80 tisíc bez spotřebičů.Truhlář jí udělal úplně stejnou v super kvalitě a za 35 000. Bohuže zůstala v tom domku :-( Tady mám ošklivou panelákovou a maličkou. Už se těším, až na kuchyň dojde řada s rekonstrukcí. Jenže před ní je v řadě ještě větší auto, tak to bude bůhvíkdy.
Karolína +2 16165

Re: Re: uz plaveme bez slzicek!

25.6.2005 17:31:58
Amely - díky za soustrast ohledně úklidu, ale není to tak hrozný, jak jsem sem průběžně jezdila, je to docela ok.
Ohledně toho masa - jasně, každý má nárok si to dělat po svým, to samozžejmě ano. Ale mě třeba Mates zeleninu bez masa nejí:-( Takže u nás je to vyřešený. Mě dr. řekla, že můžu dávat maso i k večeři, ale to zatím nedávám. Měli jsme už rajskou, ta mu teda jela a těstiviny s kuřecím se špenátem, ty dlabal jako kdyby dva dny nejedl. Taky se mi nezdá úplně košér dítěti v děctví nedávat maso vlbec, myslím, že by ti tohle měl každý rozmyslet sám, jestli ho jíst bude nebo ne.
Amely 13045

Re: Re: uz plaveme bez slzicek!

25.6.2005 16:03:47
Ještě jeden special obdiv.Ta fotka v kloboučku je prostě skvělá. Pošli to do nějakýho časáku.
Amely 13045

Re: uz plaveme bez slzicek!

25.6.2005 15:57:13
Ahojte! Tak koukám, že děti narozené 29.11. se snaží ze svých rodičů udělat hromádky nervů :-) Chováme se asi tak nějak podobně jako Ríša, jen to vstávání se nám ještě povede málokdy.Zpravidla si nabije kokos hned u toho pokusu. Kabely kouše taky ráda.Přemýšlím že si pořídím nějakou zábranmu na dveře do dětského pokoje, aby aspoň v případě nouze nemohla do celého bytu. Fázi lezení jsme teda rozhodně nepřeskočily, naopak jí vypilováváme k dokonalosti.
Kajdo, to je fajn,že jsi doma. Teď si asi dáš pěkně do těla s úklidem. Je mi tě líto :-( Aspoň že Matýsek je hodnej klučina a nedělá samé lumpárny. S tím masem to máš tak, názory se odborník od odborníka na výživu hodně liší. Stejně jako u dospělých. Někdo má rád maso a jiný je zas přesvědčený vegetarián. Záleží to asi na rodičích, kdy se rozhodnout maso dítěti dávat. Oni se i doporučení pediatrů hodně liší.Takže každý to asi dělá tak, jak považuje pro svoje dítě za nejlepší. Já ho například dávám od půl roku 5x týdně, jak mi doporučila Dr a mám z toho dobrý pocit.Ale možná ho budu dávat i míňkrát, když jí hodně zeleniny. Nemám vždycky k dispozici čerstvý a mražený dávat nechci. I když to se dá řešit skleničkama.Ty nám jedou taky. Zrovna tak mě ale vůbec neštve ani nepřekvapuje, jestli se někdo z nejrůznějších důvodů rozhodně dávat ho dítěti později nebo méně často. Prostě k tomu má své dobré důvody a určitě ví, proč to dělá. Jediný, z čeho bych měla strach, je nedávat ho celé dětství dětem vůbec. Tam už by se muselo asi hodně hlídat, jestli dostává všechny živiny z náhradních zdrojů. Dřív to bylo jednodušší , byl jeden názor, jedna kniha (Naše dítě) a nikdo o tom nepolemizoval. Teď se rodiče rozhodují podle svých znalostí a zkušeností. Prostě to chce brát s nadhledem a řídit se podle svého rozumu.Ta chuť té kaše by mě taky zajímala. Pak to pořádně popiš.
Lenko B, Romanka je strašně krásná ! Takový pohlednicový miminko.Musíš nám jí někdy dovézt do Čech ukázat, ať máme co obdivovat. Na plavání z ní musí být všichni paf. Je to holka statečná!!
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 31954  [Dalších 30124 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.